GRAFFITI ON THE FYRA???

Eén van de opvallendste songs van de afgelopen maanden die ik tegenkwam. Van een band, die ik sinds de hit “Dakota” in mijn bakje “volgen” had gestopt.
En ik word niet teleurgesteld, want The Stereophonics worden met elk album beter [naar mijn bescheiden mening uiteraard].
De titelsong van het recente album is ook nog eens voorzien van een pakkende tekst; alle reden dus om tussen allerlei bezigheden door het clipje even onder de aandacht te brengen.

Advertenties

22 thoughts on “GRAFFITI ON THE FYRA???

 1. Graffiti op de Fyra? Daar moeten onze Belgische vrienden helemaal niets van hebben. Dus stoppen ze met die trein. Logisch wel, want de enige graffiti die op dat vehikel past is natuurlijk “Caution! This train will automaticaly destroy itself!”. 😀

  • 😀 Nu maar afwachten welk verhaal Den Haag gaat verzinnen om deze schadepost weg te praten. We noteren: project 4.238 waarin de overheid heeft gefaald. Still counting!

  • Het Spoorwegmuseum boft maar met een paar zij het lichtelijk afgebrokkelde, maar desondanks wel vrijwel ongebruikte nieuwe aanwinsten. Zou wel aardig zijn: eerst wordt een enorm bedrag weggegooid en vervolgens mogen wij tegen een gepeperde entreeprijs naar dat nieuwe “Gat van Nederland” kijken.

  • De belangrijkste vraag is wellicht wel hoe het mogelijk is, dat in Nederland iemand of iets de aangekochte 9 Fyra’s van het noodzakelijke veiligheidscertificaat heeft voorzien! Waardoor de treinen hier ruim een maand hebben gereden. Hier is, vrijwel zeker uit commerciële belangen, met mensenlevens gespeeld.
   Het wordt afwachten hoe e.e.a. zich de aankomende weken gaat ontwikkelen. Maar de voortekenen wijzen er wel degelijk op, dat er hier een beerput kan worden opengetrokken. Een beerput, die zijn oorsprong vindt bij het moment , waarop Gerrit Zalm als toenmalig minister van Fin. en Tineke Netelenbos als toenmalig minister van Verkeer hun voornemen om voor openbare aanbesteding m.b.t. de spoorwegen te kiezen er door duwden.
   De “graffiti on the Fyra” laat zich nooit meer verwijderen, RadaR. Kosten ruwweg: 500 miljoen. Baten: 0.00.

   • Een beerput allright, die Fyra. En voor jullie me weer beschuldigen van voorkennis: toen ik het logje plaatste was er niets bekend over de Belgische beslissing en de werkelijk qua inhoud onthutsende argumentatie ervoor.
    Terzijde: er is natuurlijk wel een nieuwe hobby voortgekomen uit deze misère: in de Watergraafsmeer zijn hordes “Fyra-toeristen” gesignaleerd om te komen kijken naar het wegroesten van zo’n 500 miljoen.
    En er wacht ons de zoveelste “bloedstollende” parlementaire enquête, zo lijkt het. 😦

   • Een parlementaire enquête blijf ik zien als de slagers, die het eigen bedorven vlees wat wel degelijk verkochten, nog eens gaan onderzoeken/proeven.
    Wie durft het aan te komen met bewijzen, dat PE’s uit het verleden daadwerkelijk tot niet alleen verbeteringen maar ook werkelijke oplossingen van fouten, blunders en geklungel hebben geleid?
    Graag opstellen in rijen van 1.

   • Volgens mij zullen onze Haagse vrinden en “vrindinnen” maar al te graag met het bewijs willen komen, Leon …..het bewijs, dat de PE perfect past in het Borgen-scenario. 😛

  • Je wordt zo langzamerhand toch geweldig moe van al dat geklungel en geblunder. Wat denken jullie? Zal crimi Fyra deel 2 net zo populair worden bij onze politici als Borgen 2????

   • Denk je niet dat velen van die lui al een tijdje hun eigen Borgen spelen dan? De mensen, die er rondlopen zijn er anders m.i. voor geknipt 🙂

 2. Er wordt weer gestrooid met echt goede muziek [terwijl Nederland vol is van Betty Boob Emerald, Roodborstje Anouk en Guus Fucking Meeuwis]. Thx mannen!
  BTW RadaR: wist je al dat Sharleen Spiteri en haar bandje inmiddels ook een nieuwe hebben? The Conversation heet-ie. Misschien ook de moeite waard om eens aan te proeven?

  • Ik heb er een dag of wat terug al het een en ander van beluisterd, Leon. Nogal poppy, het geluid van Texas anno nu. Maar Sharleen’s stem blijft prima om te horen. Een laid back album is mijn eerste indruk, met sterke tendenties naar ” old school”. Zo hoorde ik op diverse tracks het gitaargeluid, wat de minder jongeren onder ons zouden herkennen als de ” Duane Eddy-sound”. Zo, zoek dat maar even op 😛
   Maar, weggooien is zeker niet aan de orde. Het album kan gewoon aanschuiven bij werk als Southside, The Hush e.d.
   Sans gene durf ik te zeggen, dat ik zelfs het album van Betty Boob heb trachten te beluisteren. Een mens wil nu eenmaal weten waar toch die reden te vinden is voor dat succes. Helaas, ik ben er niet in geslaagd er een spoor van te vinden. Slappe thee, waarin zelfs het biscuitje wat je er in sopt onmiddellijk uiteen valt.
   Stereophonics daarentegen is een album, wat staat als een huis; geen zwakke nummers.

   • Dakota ” live” [Glastonbury?]: geweldig. Video van ” Violins and Tambourines” : prachtig. Was weer een half uurtje genieten.
    Terras is open 🙂

 3. Ik had de ijle hoop, dat het hier om een band van eigen bodem zou gaan, maar inmiddels weet ik dat dit niet geval is. Een mens mag blijven hopen toch? 🙂
  En Willem’s herintroductie van een gigant [40 jaar op hoog niveau] heb ik als heel prettig ervaren. Het lijkt wel alsof met de nadering van een beetje zomer ook de voor dit log zo kenmerkende kwaliteitsmuziek alleen nog maar beter en beter wordt.

 4. Zo wordt een grijze donderdag toch nog voorzien van een “shine” . Twee zo totaal verschillende stijlen, die wel degelijk 1 ding gemeen: ze zijn in hun eigen veld top of the bill.
  Stereophonics ken ik uiteraard van de T888 en Dakota. Dit “Lied van de treinsurfer” is minstens zo goed, het glijdt naar binnen zoals de nieuwe haring dat over [hopelijk] 14 dagen zal gaan doen. 🙂 Cooder is in alle opzichten buitencategorie. Het klinkt idioot, maar hij is zo goed, dat ik er nooit iets van heb gekocht. Niet main-stream, daar zal het wel aan liggen denk ik. Elke keer als ik weer wat van Cooder hoor neem ik me voor in jouw bak te komen graaien. En nu ga ik dat echt doen 😀 Wat ik wel heb afgeleerd is nog te proberen Cooder’s geluid aan een stijl te koppelen.
  Kortom: 2 prima parels, dus dank aan de parelduikers. 🙂

 5. Sjonge en Sjonge en Sjonge, nu al een van de fraaiste wonderbaarlijk mooie platen van dit jaar en wellicht zelfs het decennium, prachtige gedragen song die werkelijk perfecter dan perfect word uitgevoerd.

  Om met ome Ry.C te spreken Chicken Skin Music en echt Smack Down in The Middle

 6. Op de Fyra zou er weinig te “trainsurfen” zijn geweest 😛 Dat ding reed immers vrijwel nooit Ik vind het prima klinken! Huit points pour Les Stereophonics

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s