VINDINGRIJKHEID

Even een aantal voorbeeldjes in het genre “licht en luchtig hersenwerk en vermaak”.

1. Uw voetbalvereniging heeft het moeilijk. Maar net als de echt grote jongens in Madrid en 0lekkebalBarcelona ziet de voorzitter in, dat de hoge lidmaatschapskosten een sta in de weg kunnen zijn voor zijn herverkiezing. Dus verlaagt hij die een klein beetje en kondigt aan, dat de kosten omlaag moeten gaan; er worden voortaan goedkopere ballen van iets mindere kwaliteit door de club ingekocht.
Na herverkozen te zijn komt die voorzitter met een maatregel, die inhoudt, dat er een “ballenbijdrage”wordt ingevoerd, te betalen door de leden. Want door er mee te voetballen slijten die ballen namelijk.

2. Uw schaakclub heeft ook al zo’n op herverkiezing jagend bestuur. Ook hier geen verhoging van de contributie. De leden krijgen zelfs de mogelijkheid om gratis 0kartchessbordschaakliteratuur te lenen om het niveau te verhogen. Wel wordt tevens besloten in het kader van terugdringing van de kosten, dat niet langer op fraaie houten borden wordt gespeeld. De houten borden worden vervangen door kartonnen.
U raadt het zeker al? Na herverkiezing komt dat bestuur al snel met een maatregel die de leden verplicht een bijdrage te betalen [“bordentaks”]; gebleken is namelijk,dat die kartonnen borden erg te lijden hebben onder gemorste koffie en thee.

Van fictie naar werkelijkheid lijkt soms een grote stap, maar is het lang niet altijd.
Het kabinet staat voor een bezuiniging van 100 miljoen op de Publieke Omroep. Er zijn burgers [ik ben er zo รฉรฉn], die daarin een duidelijke eerste aanzet zien om de “baggermolen”, waaruit minimaal 80% van de PO-pogramma’s tegenwoordig komen [loop gewoon eens de programmering van een week PO1 t/m PO3 door] qua productie naar benedenย  bij te stellen.
Maar opstelling van zo’n voorzitter in de voorbeelden hierboven kennen we uiteraard ook vanuit het politieke veld. De Volkskrant vanmorgen:
“De bezuinigingen bij de publieke omroep moeten verzacht worden door de kabelbedrijven en andere aanbieders van televisiepaketten een heffing op te leggen. Coalitiepartij PvdA zoekt steun bij de oppositiepartijen voor zo’n ‘tv-taks”.

Nu gaat het niet om bedragen als waarmee men gebruikelijk goochelt, maar een beetje zielig en onsmakelijk blijft het wel natuurlijk.
0baggerschuitWant als die “taks” er komt wordt die uiteraard onmiddellijk doorberekend aan u en mij. Dat zit er dik in!
En waar ik op de maandelijkse rekening van mijn provider al niets merk van de zogenaamde bezuiniging van 100 miljoen op die baggerschuit, draait het er gewoon op uit, dat die “taks” wel degelijk op die rekening komt te staan.
Die PvdA toch: haar inventiviteit kent nauwelijks grenzen, net als de bagger uit die baggerschuit die kent …. als het om stank gaat.

Advertenties

16 thoughts on “VINDINGRIJKHEID

 1. Eerst even een kleine correctie, niet het kabinet staat voor een bezuiniging van 100 miljoen want dat station is inmiddels allang al gepasseerd, de omroepen staan voor het feit dat zij opnieuw en nu dus voor 100 miljoen dienen te bezuinigen en natuurlijk komen de Hilversumse baasjes dan in opstand.

  Het rare van de hele situatie is dat dit probleem doodeenvoudig is en ongelooflijk simpel immers toen het kijk en luistergeld werd afgeschaft is er besloten om deze via de inkomstenbelasting te regelen en wel op dit moment 1.1% van deze belasting gaat naar de Publieke Omroepen toe.

  Wat is er dus eenvoudiger dan deze bijdrage voor 100 miljoen naar beneden bij te stellen?? je zou zo zeggen helemaal niets!! plus dat het mes dan aan twee kanten snijd ten eerste geef je de brave burger dan voor 100 miljoen lastenverlichting en ten tweede verplicht je de spilzieke baasjes in het Hilversumse om nu eindelijk eens ook fors in eigen vlees te snijden, tenminste als men geloofwaardig wil blijven als Publieke Omroep.

  Immers door de niet aflatende stroom van zogenaamde bezuinigingen is de Publieke Omroep helemaal uitgekleed in die zin dat men wil men aan de Omroepwet kunnen blijven voldoen er niet nog meer bezuinigd kan worden op programma’s en dergelijke maar dat men met deze forse slag geen andere keuze meer heeft dan eindelijk de topsalarissen van sommige medewerkers aan te pakken en in de inner circle van de vergadertijgertjes zal moeten gaan snijden.

  Daarin zit hem dus de echte pijn !!! en dus blijft de bijdrage via de inkomstenbelasting gehandhaafd minus 100 miljoen deze steekt het lieftallige kabinet wel in zijn eigen achterzak en via andere slinkse wegen word dat dan “mits de PvdAsocialen haar zin krijgt” naar de omroepen toe gecompenseerd.

  Feitelijk betekend dat dus dat U en ik kortom wij de burger dus geen lastenverlichting van 100 miljoen krijgen maar daarentegen een lastenverzwaring van 200 miljoen!!

  Want de bijdrage uit de inkomstenbelasting blijft 1,1 % alleen zal daar dan 100 miljoen minder van naar de omroep worden overgemaakt en daar bovenop komt dan een extra belastingmaatregel van 100 miljoen tel uit je winst!!!

  En dan nog durven zij zich “sociaal-democraten” te noemen!!!!!! wat een gotspe….

  Off-Topic

  Hoewel ik het vaak in principe en zeer fundamenteel oneens was met de goede man, heb ik deze wel altijd bewonderd om zijn strijdvaardigheid en konsekwente stellingnames, en dan doel ik op voormalig Minister Jan Pronk.

  Het is tekenend voor de deplorabele staat van de huidige PvdA dat een dusdanig zwaargewicht zijn lidmaatschap heeft opgezegd waarbij de reactie van de huidig voorzitter Speklapje meer dan genoeg hierover verklapte want “Meneer Speklap herkende zich niet in de kritiek van Pronk” veel dommere opmerkingen zijn er de laatste jaren, denk ik zo maar, niet gemaakt in de Nederlandse politiek.

  In plaats van het boetekleed aan te trekken wegens het verraad aan de arbeiders en socialistische achterban van zijn partij,kiest Speklap met in zijn kielzog Samsonlight ervoor a la de struisvogel de mombakkes in het zand te begraven, dom. dommer. domst.

  • plus dat het mes dan aan twee kanten snijd ten eerste geef je de brave burger dan voor 100 miljoen lastenverlichting

   Iets zegt me, dat je hier een overigens voorstelbare gedachtefout maakt, Willem. Want zou er niet alleen pas daadwerkelijk een lastenverlichting aan de orde zijn zodra de belasting daadwerkelijk wordt verlaagd met een %, wat overeenkomt met die bezuiniging van 100 miljoen? Het kan mij zijn ontgaan, maar ik heb nergens iets gelezen of vernomen van belastingverlaging. Wel van het tegendeel.
   In werkelijkheid wordt de subsidie aan de PO wel verlaagd [hoewel de TV-taks daar 60% beoogd van goed te gaan moeten maken] maar de belasting dus niet.
   Zoals wel vaker [wat zeg ik: vrijwel altijd] gebeurt.
   Er is aldus allesbehalve sprake van een “correlatiemaatregel”. Alweer in tegendeel zelfs: want RadaR heeft natuurlijk volkomen gelijk met zijn voorspelling, dat de TV-taks op het bordje van de TV-kijkende burger zal komen.
   Zoals O. gelijk heeft door te voorspellen, dat de 8 euro nu, wanneer eenmaal “ingeburgerd”, rap zal groeien tot een veelvoud daarvan.

   • Oops .. ik zie dat ik verder had moeten lezen :D. Nou ja, we kunnen in ieder geval de conclusie trekken, dat we het eens zijn over het trucje, wat nu weer wordt uitgehaald. Vraag blijft: hoe breng je dat “Jan met de Pet” of “de Tokkie met de Tattoo” aan het verstand? ๐Ÿ˜›

  • Eerst even een kleine correctie, niet het kabinet staat voor een bezuiniging van 100 miljoen want dat station is inmiddels allang al gepasseerd, de omroepen staan voor het feit dat zij opnieuw en nu dus voor 100 miljoen dienen te bezuinigen en natuurlijk komen de Hilversumse baasjes dan in opstand.

   Jij legt het “staan voor” letterlijk uit. Ik bedoelde het meer in overdrachtelijke zin, zoals in “staan voor je woord” . ๐Ÿ™‚

   Je opmerking m.b.t. het opstappen van mastodont Pronk is terecht en zou ik, ware je me niet voor geweest, zelf hebben kunnen geplaatst. Er is van alles mis bij de PvdA, waardoor het miniscule restje band wat ik nog met die partij had inmiddels ook is doorgespoeld. Wie Frans Timmermans gisteren bij Nieuwsuur hoorde toelichten, waarom hij, eergisteren nog zeer “ongerust” over en dus tegen een mogelijke opheffing van het wapenembargo voor Syriรซ, nu dat embargo inmiddels “onder strikte voorwaarden, zoals “de wapenleveranciers Frankrijk en Engeland zullen tot in detail moeten duidelijk kunnen maken wie van door hen geleverde wapens gebruik maken [???!!!???!!!]”, is opgeheven hoorde uitleggen waarom dat toch een prima zaak is, waar hij voortvarend mee verder kan, wie dat beluisterde kan onmogelijk anders dan onwel zijn geworden en al kotsend boven de pot de gedachte hebben voelen opkomen, dat hier een debiel aan het woord was.
   [Mooie lange zin vind ik zelf ๐Ÿ™‚ ]
   En wie Pielemoos Samsom wat later hoorde uitleggen hoe hij aankijkt tegen de slechte economische cijfers en de daarop te nemen stappen, die bofferd kon alweer richting kamer 100. De misselijkheid was nu meer veroorzaakt door een combinatie van de aanblik en de woorden die hij voortbracht.
   De PvdA [b]lijkt vastbesloten de “CDA-route” te willen gaan. De route naar de marginalisering van de eigen club en dus naar de niet alleen visionaire maar ook [en dat is reden tot juichen] de numerieke onbeduidendheid.
   Het doet me denken aan “The Unstoppable Momentum”. En laat dat nu net de nieuwe van heer Satriani zijn, die ik graag in je aandacht aanbeveel.

   • Wat “pielemoos” ๐Ÿ˜› Samsom betreft [en het overige rapaille trouwens ook] is de enige echte “vindingrijkheid” te bespeuren in het blind blijven volharden in het hanteren van de, zoals steeds uit actuele cijfers blijkt, verkeerde manier om dit land en haar burgers er weer bovenop te brengen. Het gaat er steeds nadrukkelijker naar uitzien, dat ook 2014 een snoei-jaar zal gaan worden. En dat daarmee de praatjes voor de vaak over dat sociaal akkoord en het verslaan van het CPB inderdaad gezwetst in de ruimte zijn geweest. Maar wat er ook mis gaat, wat er ook wordt gesloopt [het totaal bedrag aan bezuinigingen zal gaan oplopen naar bijna 60 miljard [= 10% BNP c.q. 10% van onze welvaart] protesteren ho maar! Laat staan demonstreren! Het enige waar je de Hollander nog voor op straat krijgt is de Passion of Muziek op het Plein. Wel 20.000 halve zolen, die zich op Twitter druk maken over een harde cabaretgrap. Laat ik het maar weer eens verzuchten: wat een land, maar vooral wat een mensen wonen hier ๐Ÿ˜ฆ

   • De VVD en de PvdA gaan voor de 100 miljard, Jurgen. Dat stond toch in de verkiezingsprogramma’s vorig jaar of heb ik het mis?

   • Hebben jullie ook meegekregen, dat Rutte met een “optisch” probleem blijkt te zitten? Hij schijnt overal waar hij kijkt een licht groen waas te zien. ๐Ÿ™‚

   • Dat schijnt alles te maken te hebben met de niet aflatende stroom aan 100 euro biljetten, die onder zijn bewind in rook blijven opgaan, Jeanette.

    @Jurgen: jongen, blijven hopen op wat nooit zal gebeuren [Hollanders die lef tonen] kun je beter mee stoppen. IK sta er weer zaterdag, ik reken op je ๐Ÿ™‚

   • 600.000.000 biljetten van 100 euro ….. dat mag je met recht een “niet aflatende stroom” noemen. Dat zijn toch 40 biljetten van 100 euro per inwoner van dit prachtige onder een groen waas liggende land. Het lijkt me verstandig op zijn minst ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden. Een uitslaande brand is voor je het weet een overslaande brand geworden. Hollander, verdedig uw 100 eurobiljet alsof uw I-pad/pod/pit/put er vanaf hangt.

 2. Mag ik even OT? Ja he? Ik hoorde net, dat het Franse consumentenvertrouwen { la confidance de consumeur …. klinkt veel lekkerder, vind je niet?] is gezakt naar het niveau van 2008 . Is dit niet de uitgelezen kans om Rutte een vette strik om te doen en hem naar Frankrijk te exporteren?

  • Voor een peptalk…. of heet dat daar une histoire de peppe? … bedoel je? Prima plan, meteen werk van maken ๐Ÿ˜€

   Sorry RadaR, ik kom nog langs ๐Ÿ™‚

 3. Ach, het Kijk- en Luistergeld is afgeschaft, dus er is iets niet langer onderhevig aan het taksgezwel. En de Nederlander is, zo is de politiek heilig overtuigd, zo verzot op taks, dat het gat snel weer moet worden opgevuld. Nu 8 euro, over 5 jaar het 6-voud vermoed ik. ๐Ÿ˜ฆ

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s