HET PEK & VEREN KABINET

Co Verdaas [declaraties]
Wilma Mansveld/ Knorretje Schultz [Fyra]
Fred Teeven [asielbeleid]
Frans Weekers [de Bulgaarse yoghurt affaire]
Edith Schippers [zorgfraude]
Martin van Rijn [zorgfraude]

7 Namen uit Rutte II, 7 besmette namen. Co nam direct al de benen, de andere 6 zitten er nog. 5 van die 6 werden al geconfronteerd met een motie van wantrouwen dan wel het uitspreken van geen vertrouwen door enkele fracties uit de 2e Kamer. Maar die 5 zitten er nog steeds.
Tel bij dat fraaie gezelschap nog op:
een zak met lucht, waar voortdurend iets uit ontsnapt [Opstelten]
een freak met grootheidswaanzin [Plasterk met zijn superprovincie en herindeling van gemeenten]
een zich altijd als het sociale gezicht van Nederland presenterende, maar als puntje bij paaltje komt altijd toch de hakbijl hanterende slijmjurk [Jetta Klijnsma]
een dikkerdje, wat eigenlijk alleen maar geschikt is om te pamperen [Sharon Dijksma]
een gortdroge jurist, die slissend blijft volhouden, dat zijn baggerideeën de woningmarkt uit het slop [of was het slib?] gaan trekken [Blok]
en nog wat meer ongeregeld goed [feministe c.q. waanzinnige Bussemaker, het zachte ei Ploumen [ zou er iemand zijn die begrijpt wat dat mens kletst?]] , en je hebt een afdoende beeld van nog geen jaar kabinet VVD-PvdA, zoals u dat in september 2012 koos.
Dit gekkenhuis vol incompetenten kon natuurlijk nooit zijn ontstaan als het niet zou worden geleid door die knul met die bril en de gulle lach.
0pekenverenIn de afgelopen 9 maanden heeft het gekkenhuis der incompetenten het met bakken over haar uitgestorte pek en de bijbehorende lading veren ervaren “als een leerproces” wat er toe gaat leiden, dat “we het nog beter moeten gaan doen”.
Daarmee aantonend te beschikken over de dikke huid, die bij het vervullen van die zo begeerde functie in een kabinet hoort.  En de blindheid, waarmee een rund door een porseleinkast heen ramt
Pek en veren was voorheen het voorspel van het “out of town” worden gegooid. Een historicus als Brillemans moet dat weten. Laten we even de agenda’s trekken.

Addendum:
Om de boel nog enigszins een speelse toon te blijven geven: het verhaal over pek en veren werd in de jaren 70 ook op de plaat gezet. En dat klinkt zo

In 2004 werd, omdat pek en veren nu eenmaal van alle tijden zijn, het nummer ook live uitgevoerd. En dát klinkt zo

Advertenties

9 thoughts on “HET PEK & VEREN KABINET

 1. Je kunt er rustig vanuit gaan, dat het lijstje, wat je zo keurig hebt samengesteld, hoe langer de politieke leeftijd van dit gezelschap alleen maar zal toenemen. En ongetwijfeld niet alleen naar aantal bewindsmensen; er zijn diverse kabinetsleden, die zich er prima voor lenen om in de loop van de tijd meermalen aan de beurt te komen.
  Ik had eigenlijk een beetje verwacht, dat er een verhaal over de zorgfraude zou volgen, in het verlengde van het debat van donderdag jl. Moet ik het verhaaltje over het “pek & Veren kabinet” beschouwen als een totaalrecapitulatie vooraf?

 2. Music inspired by Mr. Poe himself. The House of Usher, The Raven [vorig jaar een prima film van gezien], A dream within a dream, Dr. Teer en Prof. Veertjes: allemaal van Tales of Mystery and Imaginaton, zonder twijfel één van de beste poprock-albums uit de jaren 70!!!
  Lottie knikt enthousiast van JA. 😀 BTW, ik moet even doorgeven, dat de opening van het “seizoen” voorlopig is doorgeschoven naar septober 😛

 3. Je vond, dat je log wel wat muzikale ondersteuning verdiende, zie ik? 🙂 Alan Parsons ken ik eigenlijk alleen maar van dat hitje Don’t Answer Me. Dit is veel ouder begrijp ik? Misschien zou ik daar ook nog eens naar moeten gaan luisteren. Want is het is gewoon prettige en soms prettig verrassende muziek. 🙂

 4. Wel zeker is wat mij betreft, dat de club van Brillemans in de annalen zal worden opgenomen als een team, dat elk lid onderling 150% heeft gesteund bij het maken van grote brokken. Ze hebben het als een roeping ervaren gezamenlijk een keten aan blunders, flagrante missers en forse fouten aaneen te rijgen. Omdat ze niet alleen de eigen maar vooral de machteloosheid van de oppositie hebben in gezien en daar dus naar hebben gehandeld.
  We hebben al zo vaak de vergelijking getrokken naar wat er zou gebeuren als dergelijke “howlers” bij de BoD zouden plaatsvinden. Dan zouden er jassen al op straat liggen. En de eigenaren ervan zouden vriendelijk doch nadrukkelijk worden verzocht het voorbeeld van hun jassen te volgen.

 5. Ja ja, er is een tijd geweest, waarin het volk van wanten wist. In de huidige tijd weet het volk van Facebook en The Voice. Waar ook regelmatig met pek en veren wordt gestrooid, zo heb ik me laten vertellen. Maar van het digitale soort, dat blaas je er dus moeiteloos weer van af.

 6. Je zou door de opeenvolging van flaters, blunders, omissies én niet te vergeten stroom aan moties van wantrouwen het zicht dreigen te verliezen op wat de politiek/het kabinet allemaal uitvoert of nalaat. Daarom is deze samenvatting alleen al heel bruikbaar. Dank dus daarvoor 🙂
  Op dat “out of town” jagen zullen we maar niet rekenen, vind je niet? Toestanden als in Stockholm zijn niet wenselijk. Maar of ze uiteindelijk toch onvermijdelijk zullen blijken, de toekomst zal het leren.

 7. Tja, noem het maar eens niet onthutsend, die volkomen correcte opsomming. Maar goed nieuws: ze blijven werken aan het dichten van de kloof met de burger. Desnoods tot de burger er dood bij neervalt. 😦

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s