MEMO VAN MARK

Landgenoten,

Gisteren was een dag, waarop Nederland weer haar kracht, haar veerkracht, haar flexibiliteit toonde. Eigenschappen, die ons in het verleden tot grote prestaties leidden. Nederland toonde ook nog eens haar nadrukkelijke wil om te werken aan de terugkeer van datgene, waar we ook al in het verleden in uitblonken. Ik heb het, mocht u dat nog niet geraden hebben, over eigenschappen als kwaliteit en vertrouwen.
Mijn boodschap was na de fantastische 30 april: “niet meer somberen, geen gefrons, weg met gezucht en gesteun: schouders eronder, toon durf, koop dat huis, koop die nieuwe auto, steek uzelf in de nieuwe kleren, zet een haasbiefstuk op tafel in plaats van die grove worst.” Kortom, zie de zon weer schijnen al werkt ook de meimaand nog niet optimaal mee. Maar heb vertrouwen en dat weekendje op de camping in Schin op Geul gaat er zeker van komen. En mocht u toch nog enige twijfel voelen, neem dan een paar extra kaplaarzen mee.
Wij zijn niet onze sterke punten kwijt geraakt, laat u niet in verwarring brengen door de berichtgeving over mevrouw Jolie. Kwaliteit en vertrouwen komen te paard en gaan te voet, gelooft u mij.
0AnoukGisteren was een dag, waarop die sterke eigenschappen weer voor iedereen zichtbaar kwamen bovendrijven. Ik ben zeer trots op de prestatie, die mevrouw Anouk Teeven in het verre Malmรถ leverde. Op een wijze die zo model staat voor de Nederlandse school, zonder opsmuk en recht uit het hart, zong zij zich naar de finale van het EuroSongfestival. Een prestatie van formaat, die tegen veler verwachting in werd geleverd. Een prestatie ook, die een beloning verdient; dus roep ik u op mevrouw Teeven’s nieuwe CD te kopen. Laten we kwaliteit te gelde maken, iets wat we altijd met succes en hardnekkigheid hebben gedaan. Omdat we er goed in waren en er weer uitblinkers in kunnen, nee moeten worden. Dat zijn wij immers aan onszelf verplicht?
Gisteren ook sprak de 2e Kamer, ook al zo’n instituut in ons land, wat voortdurend blijft streven naar het versterken van de vertrouwensband met u allen, haar vertrouwen uit in mijn gewaardeerde collega en vriend Frans Weekers. Wat ook zo’n gebaar is, wat past in de strijd tegen de versombering, die als een grijs wolkendek over ons land lijkt te liggen.
Waar bekende Nederlanders, waar de politiek er alles aan doet om een omslag in de stemming in ons land teweeg te brengen kunt u, neen mag u niet achterblijven. Schud van u af, dat u:
– doorgedraaid paardenvlees wordt verkocht voor riblapjes
– met dioxine verzadigde zalm uit Zweden naar binnen schuift
– legbatterij eieren koopt voor de prijs van vrij grazen eieren
[ is dit alles? Ik dacht dat het echte lijstje nog veel langer was]
excuus, ik werd even afgeleid door wat cijfers van het CBS …… waar was ik ook al weer … o ja, schud het allemaal van u af en ga deze ongetwijfeld mooie zomer, die in het verschiet 0braderieligt, buurtbraderie, BBQ van de sportclub en Feest op het Pein af. Gun uzelf die dingen, die zo bevorderlijk zijn voor uw geestelijke gesteldheid. Ontmoet bijvoorbeeld die andere 5 mensen, die samen met u de faire strijd willen aangaan om die ene vacature. En mocht de euro niet uw kant op rollen, geef dan niet op en zoek 5 andere medestrijders.
Vertrouwen …… het is zo’n onmisbaar element binnen onze samenleving. Laten we beginnen met ons vertrouwen te geven aan mevrouw Teeven door te rekenen op haar winnen van dat prachtige festival, wat zo’n schitterende exponent is van het Europa, wat we allemaal graag willen zien ontstaan.
En vier die overwinning ook,ย  want zelfs in dat nieuw Europa mag nationale trots, zoals we die op 30 april zonder enige terughoudendheid toonden, gerust worden gevoeld.
Ik ben er van overtuigd, dat Nederland een mooie zomer te wachten staat, waarin we allemaal weer trots op dit land zullen zijn.
Viva La Neo-Liberacion!!!!

Uw Mark

Advertenties

13 thoughts on “MEMO VAN MARK

 1. Jullie weten toch net zo goed als ik, dat het bereiden van vlees wat je koopt bij de supermarkten op zijn zachtst gezegd voor spektakel zorgt. Gooi een biefstuk in de pan en er ontstaat een soort vuurwerkfestival. Omdat het vlees volgespoten is met water. Idem geldt als je zo onverstandig om toch nog steeds plofkipfilet te eten. Ook minimaal 10% water. Nu is water beter dan “bute”, maar het is een treurig gezicht als je een forse biefstuk denkt te bereiden en dat ding ziet verschrompelen tot iets meer dan de helft van wat je uit het bakje haalde.
  Vlees bakken of braden doe ik meestal in volledige wapenuitrusting om de aanvallen die vanuit de pan op me worden uitgevoerd af te slaan. ๐Ÿ˜€

 2. In 1Vandaag was gisteren een reportage over de paardenvlees-maffia, die in hoofdzaak een Angelsaksische-Keltische oorsprong blijkt te hebben. 1Vandaag volgde de voetstappen van een Engelse dierenbelangen organisatie. Die voetstappen leidden onder meer naar een smerig slachthuis op het Engelse platteland, waar vrijwel zeker duizenden en duizenden paarden werden geslacht. Illegaal. De paarden zijn afkomstig uit Ierland; becijferd is, dat er in de afgelopen jaren inmiddels ca. 50.000 paarden in datzelfde Ierland op een mysterieuze wijze zijn verdwenen. Het staat wel vast, dat al die dieren werden geslacht in Engeland. Om vervolgens op een onthutsende simpele manier een tocht door Europa te maken, waarbij ook met grote regelmaat Oss werd aangedaan. In de landen die werden aangedaan werd het paardenvlees vervolgens gemengd met rundvlees. Om vervolgens in de schappen van de supers en slagerijen terecht te komen. In Frankrijk, Belgiรซ, ook Engeland zelf en Nederland.
  Van al dat illegale vlees is door onderzoekende instanties slechts 3% achterhaald en in beslag genomen. De rest van de 50 miljoen kilo, die het in totaal betreft, dus zo’n 48,5 miljoen kilo, is niet meer te vinden. Aangenomen kan worden, dat het inmiddels door de consument is verorberd.

  • O. maakt een geschokte indruk en daar kan ik me alles bij voorstellen.
   Ik wil nog even een aanvullend punt aan de orde stellen als het mag.
   Die 50 miljoen kilo paardenvlees is sec gerelateerd aan het bedrijf van die mooie meneer Selten. En nog veel erger is het volgende, wat ook op de website van 1Vandaag te lezen:

   “De dieren hadden het medicijn phenylbutazone gekregen, een stof die gevaarlijk is voor mensen. Het middel kan beenmergkanker veroorzaken. Resten zijn volgens EenVandaag in meerdere Europese landen aangetroffen in vlees van Willy Selten.”

   Er is dus niet slechts sprake van grootschalig illegaal slachten van paarden en vermengen van paardenvlees. Het blijkt dus ook om met een toxisch paardengeneesmiddel [ in Engeland bekend als het beruchte “bute”] behandeld/ vervuild vlees te gaan, wat een direct gevaar [vooral bij kinderen] voor de gezondheid vormt.

   • Wat mij er toe brengt om me rechtstreeks tot de vogel te wenden, die het memo hierboven heeft geschreven: “Tja, Mark, een hamburger, “loaded with bute”, dat schudt een mens niet zo snel van zich af. En een kleuter al helemaal niet! Wordt het geen tijd om een overheidscampagne te starten ter bevordering van het vegetarisme?”

    Voor deskundig advies bel met de stichting JHGVSG!

   • Op zich fraai gevonden, RadaR. Maar de juiste betekenis is veel eenvoudiger en ligt dus veel meer voor de hand:
    Jurgen Heeft Genoeg Van Slap Gelul ๐Ÿ˜€

   • ๐Ÿ˜€ Zeker een Stichting die levensvatbaarheid heeft. ๐Ÿ™‚

    @Paul: dank je wel voor de aanvulling. ๐Ÿ™‚

 3. Waar Rutte het een na het andere sprookje vertelt [ze worden zo voorspelbaar, dat jij ze zelfs probleemloos weet op te stellen] zit op een andere stoel vriend Dijsselbloem met droge ogen te verdedigen, dat er 350 -500 miljoen extra aan Brussel moet worden betaald.
  Ik zou vriend Jeroen weleens willen meemaken in de positie, waarin hij zo hardnekkig verdedigt dat het nodig is de Nederlandse burger iets meer financiรซle armslag te geven. Ik denk, dat Jeroentje dan bij zijn eerste poging meteen in zijn woorden zal stikken. ๐Ÿ˜ฆ

 4. Je mag wel oppassen, dat de RVD dit niet leest! De kans is dan groot dat het 1 op 1 wordt gekopieerd en snel wordt uitgebracht. Op zijn minst half Nederland zou dit vreten als zoete koek.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s