SCOREN

De stand is [nog] 1-1. In het nog korte [en op het oog door recessen gedomineerde] bestaan van  Rutte II. De PvdA opende al snel de score, toen Daas, terwijl de afdrukken van zijn platte billen nog niet eens in zijn staatssecretarisstoel stonden, vertrok. Een PvdA-goal met een zekere integriteitswaarde zou je mogen zeggen. Beschaafd en vooral netjes binnen getikt.
Wat volgde was een doelpunt met een luchtje van de VVD. Hoewel overduidelijk een overtreding werd gemaakt op een Russische gastspeler mocht de VVD gewoon doorspelen en de counter afronden. Fred Teeven kon keurig op zijn gezicht [of was het toch gewoon zijn kont? Ik blijf moeite houden die twee lichaamsdelen van die man van elkaar te onderscheiden] blijven zitten.
Nog voor het laatste reces werd een volgende VVD-er tijdens een vriendschappelijk potje tegen wat Bulgaren in de bungelpositie gebracht; er hangt dus weer een Rutte-goal in de lucht.  Franske Weekers maakte [ kan ik dat zeggen? Ja, dat kan ik zeggen!] een bungelreces mee. Wat hij voornamelijk besteedde aan het doornemen van hem aangereikte verdedigingstactieken.
Die hij inmiddels via een fors aantal briefjes aan de wereld bekend maakte en a.s. dinsdag met het voorgeschreven “ich habe es nicht gewusst” gezicht mag komen toelichten.
Dinsdag scoort de VVD dus gewoon 1-2, noteer dat maar alvast op uw Toto-formulier.
De politiek lijkt bevangen door een onstilbare honger naar doelpunten. Wat er tot nog toe nog ontbreekt is het altijd vermakelijke eigen doelpunt, maar vrees niet, daar wordt keihard aan gewerkt. En wel door de PvdA en in de persoon van Diederik Samsom. Samsom is een spelertje, die overduidelijk met het hoofd erbij speelt. En hij produceert dermate veel schijnbewegingen, dat hij niet alleen toeschouwers maar ook zichzelf regelmatig compleet dronken speelt.
Na een eerste poging [“ik bepaal de tactiek!”], die niet in goede aarde viel [het publiek vond die tactiek maar laf en begon te fluiten en joelen] heeft Samsom iets anders verzonnen. Noem het maar meer achteruit voetballen, de bal in de ploeg houden en het druk zetten  op de 2e bal. Een nieuwe tactiek impliceert ook een andere benaming van taken in het veld. Zoiets als de inschuivende centrale verdediger, die ineens achter de verdediging hangende gatendichter wordt.
Samsom beseft wel degelijk, dat er risico’s  kunnen optreden bij die speelwijze. Het publiek zal al snel spreken van een puur negatieve spelopvatting, een club als de PvdA van vroeger onwaardig. Er zullen zelfs stemmen opklinken uit monden van critici, dat de PvdA niet langer hoeft te zoeken naar een nieuwe outfit voor de club om het volkomen verbleekte rood te gaan vervangen. Men zal voorstellen om het rood-wit-blauw van de PVV als nieuwe kleuren over te nemen. Met een witte haan erop in plaats van de witte duif uiteraard.
Samsom zal al die kritiek met het gebruikelijk gemak en de al net zo gebruikelijke arrogantie ter zijde schuiven. Hij zal er op wijzen, dat zijn club nog altijd een topclub is met hetzelfde formidabele spelerspotentieel als voorheen. En onderstrepen, dat het wijzigen van de tactiek ook een route naar succes kan blijken te zijn.
Om vervolgens de bal in de bovenhoek van het eigen doel te poeieren.

Advertenties

20 thoughts on “SCOREN

 1. Om vervolgens de bal in de bovenhoek van het eigen doel te poeieren.

  En daar roept Diederikje dan naar zijn FCKnudde-keeper Asscher bij “Jaaaaaaappppp … Bukken!!!!”

  • Volgens mij wel, maar zeker weten doe ik het niet. Net zo goed dat ik nooit zeker weet wie nu wie is. Jaap de keeper of Dirruk? En dat spoort weer mooi met de actualiteit van dit moment. Want ik weet ook niet meer inmiddels wie nu Marc Rutte is. Die smiley met haar of die smiley zonder haar. 😀

 2. De slotzin van dit log zegt eigenlijk alles. Samsom schiet inderdaad in eigen doel. Maar pas als de wedstrijd is afgelopen [wat mij betreft mag hij best tussentijds worden gestaakt, maar daar zijn hooligans voor nodig en die zie ik niet, want die Terphuis blijkt ook maar een teddybeertje, dus zonder tanden en klauwen] zal het effect van die eigen goal duidelijk worden.
  We hebben het er hier al eerder over gehad en misschien is het goed er nog maar eens op te wijzen. Veel, zo niet bijna alles, in onze samenleving geeft er steeds openlijker blijk van het gewoon niet meer te weten en dus kunnen.
  Het heeft er veel van weg, dat tot op het hoogste bestuurlijke maar ook intellectuele niveau er nauwelijks nog moeite wordt gedaan om op zijn minst een goed beargumenteerd en sluitend verhaal te brengen. Het verhaal van Samsom, nota bene de leider van de een na grootste politieke partij [althans in september vorig jaar] en onderdeel van het bestuur van dit land, is ronduit beschamend.
  Het ontgaat ook mij volledig hoe iemand van een dergelijk verondersteld niveau een dergelijk verhaal [huis met gevelbelettering, koud van buiten maar warm van binnen] durft af te steken.
  De enige verklaring die ik er voor zou kunnen geven is, wat ik hierboven al aangaf: het maakt gewoon niets meer uit, men doet maar wat!
  En zou dat zo zijn, en het geloof in het bestaan van een dergelijke situatie groeit bij mij met bijna de dag, dan zou dat reden moeten zijn om ons ernstige zorgen te maken. Maar ik meen begrepen te hebben, dat een meerderheid in Nederland daar op dit moment geen tijd voor heeft. Linda de Mol en/of Paul de Leeuw roept.

  • Klopt hoor, Paul. Er hangt al lang een waas van sleetsheid over Nederland [of moet ik zeggen de Westerse wereld?]. Dat is het even beruchte als onvermijdelijke “end of the cycle” syndroom. En wij mensen zijn niet in staat om ons aan dat syndroom te ontworstelen. Vraag willekeurig wie naar welke baanbrekende nieuwe ontwikkeling men snakt en je krijgt antwoorden als “Internet 3.0” of “de nieuwe I-phone”.
   Zelfs de meest verlichte geesten in deze wereld geven er niet echt blijk meer van echt baanbrekend en vernieuwend bezig te [willen] zijn. Het zijn in meerderheid herhaling van zetten, die worden gedaan. Wat ons brengt bij de vraag “Kunnen we werkelijk wel anders en beter?” Tot nu toe blijkt “anders” ons slechts steeds weer bij hetzelfde eindpunt te brengen. Onze bestaanscycus blijkt er bijna geheel uit te bestaan om fouten te maken, te corrigeren en vervolgens weer nieuwe of dezelfde fouten te maken. De CO2-concentratie in de atmosfeer is opgelopen tot inmiddels 400, een kritiek punt. En toch gaan we gewoon door. Desnoods tot we in grote aantallen stikken, zou je haast denken.

  • Hoewel we ook niet met zijn allen al te zwartgallig moeten worden is het ontegenzeggelijk zo, dat zeker ook voor mij steeds duidelijker wordt, dat er een soort betonrot aan ons aan het vreten is. En als ik zeg “ons” dan doel ik niet [alleen] op individuen, maar meer nog op steeds meer geledingen in onze samenleving. Die conclusie mag gerust worden getrokken uit hoe het al geruime tijd in dit land eraan toegaat. Velen van ons zullen zich niet in die conclusie kunnen vinden, omdat ze waarschijnlijk in een deel van Nederland werken en of wonen waar het verschijnsel veel minder aan de oppervlakte komt. Ik zat net nog te kijken naar een reportage in Nieuwsuur over de tot voor kort onmogelijk gehouden toestanden in de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord. Die deelgemeente wordt vrijwel geheel bestuurd door Turkse Nederlanders, die [hoe toevallig in relatie tot dit log] vrijwel allemaal namens de PvdA die bestuursfuncties vervullen. Het is de moeite waard om die reportage alsnog te bekijken. Het verheldert het beeld over de huidige handel en wandel binnen die ooit socialistische partij. En het is niet de eerste bevestiging, dat er zonder enige gêne met gemeenschapsgelden dingen worden uitgehaald, die niet tot doel hebben de gemeenschap maar slechts een specifiek deel daarvan [in dit geval R’damse PvdA-kiezers van Turkse origine] te bevoordelen. Hamlet zei ooit “There’s something rotten in the state of Denmark”. De Rotterdamse ambtenaar, die iets gelijksoortigs zei over de R’damse deelgemeente Feijenoord, staat inmiddels op het punt ontslagen te worden. Door het grotendeels PvdA-gekleurde bestuur.
   Hoe meer zaken er aan de kaak worden gesteld hoe meer dit land gaat stinken. Desondanks zeg ik van harte tegen alle potentiële klokkenluiders DON’T STOP.

   • Je hebt wéér iets lekkers gevonden!!!Vet, vet, vet, zo klinkt dit Don’t stop. Ik heb de titel in de praktijk gebracht en hem 3x afgeluisterd. En het klonk nog steeds vet! Dus een handjevol sterretjes voor Innerpartysystem. 🙂

   • Die RadaR van ons kijkt nauwelijks TV, Lottie. En dan kun je wel nagaan hoeveel tijd hij beschikbaar heeft om over de pampa’s van de muziek te grazen.
    En dan vind je altijd wel wat 😀 Laat ik me haasten er direct bij te zeggen, dat het vrijwel altijd iets goeds oplevert. Zoals ook dit Don’t stop.
    Denk je trouwens niet als ik doe, dat het onderwerp van het liedje ook meegewogen heeft? Want het is heerlijk anti-Mathijs en anti-Linda 😀

   • O, dat zal zeker, Jeanette 🙂 Dat bandje is trouwens niet echt pro-USA. Klik maar eens op de clip American Trash als Don’t stop afgelopen is. Ze laten er geen misverstand over bestaan.

 3. Samsom moet volkomen van de leg zijn, anders zeg je dit soort idiote dingen toch niet? Maar ja, hij schiet ook de bal al in eigen doel, dus hij lijkt toe aan deskundige hulp. Psychiater in de zaal???

 4. Deze door jou zo treffend omschreven tragikomische wedstrijd zal uiteindelijk alleen maar verliezers opleveren en helaas die bevinden zich dan ook merendeels onder het nog steeds massaal opkomende publiek.

  Dat er uit de catacomben van de club van Samsonlight inmiddels een stevige rioollucht opborrelt is ook niet meer dan logisch mede gezien het verleden van de club waarin verraad en bijlen in de rug schering en inslag waren en nog steeds zijn.

  Zo blijft het verbazingwekkend dat aanvoerder Samsonlight die ooit een veelbelovende en talentrijke “spielmacher” was met een redelijk groot spelinzicht niet in de gaten heeft dat de ledenvergadering van zijn club, opgestookt door reservespelers als Asscher en andere volstrekt talentloze bankzitters, in 1e instantie volledig akkoord is gegaan tijdens de besprekingen over het delen van het sportpark met die andere club ook akkoord was over de invulling van de spelerslijsten en wie van die spelers er wel en wie er niet meer mochten meespelen, maar plotseling en schijnbaar geheel toevallig deze eerdere afspraken is vergeten en daarmee hun aanvoerder in feite volledig buitenspel zet.

  Eigenlijk kun je wel zeggen dat het vertrouwen in hun aanvoerder tot ver onder het nulpunt is gedaald en impliciet verzoekt de ledenraad dan ook dat deze zo snel mogelijk op de transferlijst word gezet.

  Het blijft leuk om deze interne machtsstrijd te volgen……….

  • Kan me voorstellen, dat je er geamuseerd naar kijkt, Willem. Maar die machtsstrijd waar jij op doelt lijkt al beslecht via de aangepaste motie van Terphuis. Alle schapen hobbelen weer rustig blatend mee in de kudde.
   Feit is wel, dat de hele gang van zaken een zeer triest ondertoontje krijgt als je beseft waar het hier feitelijk om gaat.

 5. Een weerzinwekkende schijnbeweging van Samsom, gisteravond bij DWDD.
  “Op de gevel van het huis staat dan wel in grote letters “Illegaliteit is strafbaar”, maar wij hebben er voor gezorgd, dat het in het huis zelf warmer is geworden”.
  Welke idioot [sorry] verzint iets dergelijks????

  • Samsom gaat ook steevast op vakantie naar het hotel, waarop met grote letters staat geschreven “Wij serveren uit principe alleen bedorven voedsel”. Want de hotelier verzekert hem elke keer, dat het bedorven voedsel wel gaar op tafel komt.

  • Als het niet zo triest was [net al het weer trouwens] zou je er om kunnen lachen. De stupiditeit ten top. Geeft meteen ook een helder beeld van de wijze, waarop Samsom over de intelligentie van de gemiddelde Nederlander denkt. Wie gaat hem duidelijk maken, dat we [nog] niet allemaal tot het Toppers-niveau zijn afgedaald?

   PS: prima vergelijking RadaR [zag hem net nog :)]

 6. Om vervolgens de bal in de bovenhoek van het eigen doel te poeieren.

  Misschien is nog wel het meest trieste, dat Diederikje gewoon juichend wegloopt. 😦

 7. Heel vermakelijke invalshoek. Ik neem tenminste aan, dat je ons vertelt dat zowel voetbal als politiek werkelijk nergens meer over gaan. 🙂
  Het bewijs daarvan lag in ieder geval voor het opscheppen deze week. PSV wat zich belachelijk maakte als de pseudo-topploeg van Nederland in de bekerfinale.
  Samsom, die zich ontpopte als politicus met de meeste schijnbewegingen.
  Je zou bijna zeggen: is er echt geen manier waarop we van die clowns kunnen afkomen?

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s