TWEET TWEET

Jette Kleinsma [de “bevlogen” no. 2 van de PvdA] mengde zich in het rumoer, wat binnen haar partij is ontstaan door de opstelling van Samsom in de “illegaliteitskwestie”. Jette was dermate onzorgvuldig in haar bewoordingen, dat de reacties niet konden uitblijven.
Jette zei:”Ik vond, dat Diederik er wel heel stevig in ging”. Vrijwel onmiddellijk stroomden de tweets binnen, waarvan de meerderheid de vraag bevatte “Loopt Jette daarom zo moeilijk, alsof er nog een stukje in is blijven zitten?”

Vervolgens trok Jette haar conclusie, die luidde: “Of je laat het congres vallen of je laat het kabinet vallen”. Krasse taal van deze tante uit de socialistische theesalon.Die ook al razendsnel tot reacties leidde. Zo meldde onze vaste medewerker uit Oss: “Ik mis mogelijkheid 3: “Beiden”.”
En uit de donkere spelonk van onze back office kwam “Laat iemand haar waarschuwen voor het afstapje. Voor ze zelf valt.”

De PvdA is kortom spraakmakend bezig. De partij is “hot”. Het aanbrandpunt reeds ver voorbij zelfs. Diederik blijkt inderdaad die Wouter Bos-kloon waarvoor ik hem al snel versleet. Alleen zijn houdbaarheidsdatum lijkt nu al dicht bij verstrijken. Zijn teflonlaagje blijkt minder dik dan dat van Rutte. De partij en haar leider hebben sterk behoefte aan een compromis. Want anders loopt zij het risico, dat de tweet van Billie Turf van Baalen, rechtstreeks vanuit het Europees Parlement, een breed draagvlak gaat krijgen. Billie meldde: “Los dit op. Samsom! Anders verklaren we de PvdA illegaal.”

Advertenties

16 thoughts on “TWEET TWEET

 1. Het gehele extra congres der salon asocialen zal den Diederikje hoogst waarschijnlijk aan de smalle billen roesten, inclusief wat allerlei (ex)leden van deze ooit machtige partij er allemaal wel of niet van vinden.

  Diederikje weet natuurlijk allang al dat slechts een zeer stevig standpunt in deze kwestie hem nog kan redden van de totale en finale ondergang van zowel zichzelf als die van die partij die ooit op een paasheuvel liedjes zong die gingen over verworpenen der aarde en meer van dat fraais.

  Het is namelijk niet het congres of de (ex)leden die Samsonlight in de schijnwerpers van de macht hebben gezet het waren en zijn de sukkels die op hem hebben gestemd!!!

  En die laatste groep is volgens iedere redelijke en onredelijke peiling immer maar kleiner en kleiner aan het worden vandaar dat Diederikje de paljas nu ineens wel pal staat en zogenaamde cojones toont dat heet met een mooi Nederlands begrip “window dressing” en meer is het niet.

  Het tragische van deze doldwaze schertsfiguur is dat hij dusdanig vervreemd is van niet alleen zijn partij maar ook en juist van degene die hem vertrouwen schonken, de goede man denkt werkelijk nog dat hij te redden is terwijl de facto zijn lelijk aangezicht al op het hakblok der politieke guillotine klaar ligt om door Rutte c.s. in een ferme houw naar de eeuwige politieke jachtvelden te worden heengezonden.

  PS Neeeee dat was ik (helaas??) niet met dat bord op die dam, maar ondanks alle propaganda was het zelfs tijdens deze volgens alle belanghebbende bestuurders en aanverwante artikelen bijzonder belangrijke dag in de historie van ons Koninkrijkje bijzonder kalm en extreem rustig in onze hoofdstad, terwijl ik toch sterk de indruk kreeg dat de beelden anders suggereerden.

  PS II
  Ronnie S. voor champion……………… weergaloos die man, altijd maar aanvallend spelen en zelden opgevend in deze vorm haalt die gewoon weer die lelijke beker op!!

  • Om met PSII te beginnen: O’Sullivan – Trump is een match de finale waardig. Werkelijk alles wat snooker aantrekkelijk maakt [waar ook Michaela Tubbs bij hoort 🙂 ] zit in de match. 14-10 voor Ronnie, dus de kans is erg groot, dat hij de finale gaat halen. En of tegen Walden of tegen Hawkins zijn de odds duidelijk in het voordeel van Ronnie. Het zou een stunt zijn!

   Dan nog iets over de Diederik=kwestie. Waar we tot nu toe aan voorbij zijn gegaan is, dat Samsom in de ook al bij de achterban maar zeker ook bij de PvdA-kiezers ongewenste positie terecht kan komen, dat het gewraakte wetsvoorstel ook in de 1e Kamer het zal halen. Omdat Blondie c.s. het zeker gaan steunen en dat is genoeg voor een meerderheid. Ik heb zo het vermoeden, dat er dan poppen aan het dansen gaan.

   • Reken maar dat Geert in zijn vuistje lacht. Hij heeft de aartsvijand in een ijzeren greep. En het extra-lollige is ook nog eens, dat die aartsvijand zichzelf daarin heeft geholpen.

   • En die Weekers bakt het ook met de dag bruiner. Die liegt over van alles en nog wat [zoals het een VVD-er betaamt].

   • Wat wil je O.? Franske is een Limburger en ook nog eens een exemplaar uit de school-van Rey.
    Diederik is uit heel ander materiaal gebakken. Die komt uit de gestaalde kaders van de Geitenwollen sokken. 🙂

   • Terechte en correcte observatie, RadaR. En zou de kwestie de kant op gaan waar het naar uit ziet dan mogen wij als burgers weer geduldig luisteren naar:
    a. Samsom, die ons zal uitleggen dat met het instemmen van het strafbaar stellen van illegaliteit de PvdA ervoor heeft gezorgd, dat het illegalenbeleid in Nederland een stuk humaner is geworden;
    b. Wilders, die triomfantelijk komt melden, dat hij het kabinet dolgraag aan een meerderheid in de Senaat zal helpen, omdat daarmee één van de speerpunten van zijn eigen beweging bewaarheid wordt.
    En het zal aan ons zijn om te proberen te begrijpen hoe het mogelijk is, dat zowel Samsom als Wilders zullen blijven ontkennen, dat hun beider partijen blijkbaar dus op hetzelfde spoor zitten waar het illegaliteit betreft.
    Het doet mij denken aan een blasé paartje, wat een kleurenadviseur in de hand neemt. De kleurenadviseur toont uit zijn staalkaart gebroken wit. Diederikje reageert enthousiast met “Verbleekt rood ……..wat een mooie kleur!!!” Geertje op haar beurt kan haar opwinding nauwelijks bedwingen: “Bruin, zo’n warme kleur. Prachtig!!”.

   • Je hebt het helemaal door, Sjaantje. En weer je wat het erge is? Samson en Wilders denken [weten?], dat wij net zo kleurenblind zijn. 😦

   • Heb gisteren het prachtige begin van de Snooker finale mogen aanschouwen en wat blijft dat toch een fenomenale sport.
    Het mooie is dat ondanks duizenden stoten uiteindelijk het spel beslist word op slechts een paar ballen, een lange pot die misgaat waardoor je ineens weer drie frames achterstaat, een bal in de midden pocket (Hawkins!!) die net niet erin gaat, een zwarte bal die blijft hangen in de klauwen van de pocket, etc. etc.
    Het zijn uiteindelijk die op het oog zo kleine en onbelangrijke foutjes en missers die bepalen wie er met die godsgruwelijk lelijke beker vandoor huppelt.
    Voorlopig heeft Ronnie S. nog de beste kansen maar…….. en maar……. ligt het aan mij of oogt hij ietwat minder zelfverzekerd als normaal??

   • RONNIE DID IT!!! En op een manier, die er geen enkele twijfel over laat bestaan wie de beste is. Weergaloos!!!

 2. Samsom was eerder deze week trouwens bij P&W om zijn handelwijze toe te lichten. Ik moet bekennen: ik kon er geen touw aan vastknopen. En ik ben niet overtuigd, dat dit geheel aan mij te wijten was.

 3. Mij verbaast die hele toestand eigenlijk nauwelijks. Het heeft alles te maken met het bekende en in zekere geledingen bij de PvdA gevreesde karakter van Samsom. De man staat er al erg lang om bekend, dat hij het uitgangspunt hanteert, dat hij altijd gelijk heeft. Zelfs in situaties waarin hij dat niet heeft.
  Kleinsma lijkt op het oog geslepener. Want nadat zij op de lokale bijeenkomst de woorden had gebruikt, die jij aanhaalt, gaf ze even later elders als haar mening, dat de afspraak in het “regeerakkoord” staat als een huis. Maak daar maar eens chocolade van.

  • Misschien is Kleinsma nog wel meer geslepen dan jullie al vermoeden. Door haar “val-stelling” zet ze immers ook het congres c.q. de leden voor het blok. Want onder die stelling zit wellicht de boodschap verborgen “als jullie de poot stijf houden zijn jullie verantwoordelijk voor de [enerzijds mogelijke en anderzijds met veel gejuich ontvangen] val van dit [hopeloze] kabinet”. En de ervaring leert, dat de PvdA van nu [met de knikkende knieën van nu] daar in 9 van de 10 gevallen voor terugschrikt. En vervolgens gaat dan de partijmachine draaien, die weer een “prachtige” verklaring in elkaar draait waarmee wordt uitgelegd, dat de partijprincipes “recht overeind” zijn gehouden en dus gebleven.

 4. “Loopt Jette daarom zo moeilijk, alsof er nog een stukje in is blijven zitten?”

  Hard, maar ik moest er desondanks erg om lachen. Het is je dus vergeven. 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s