DEMASQUÉ EWBANK

Je bent jonge, trotse moeder en wilt dat de wereld laten zien. Dus plaats je op je twitterraccount een afbeeldinkje van jezelf met je “sibbling”.
Je bent naast die trotse moeder ook een vrouw van deze tijd, dus twitter je mee waar ook maar een hype is. Dus tweet je, in keurige bewoordingen overigens, aan ene John Ewbank jouw mening over zijn “koningslied”.
Kijk hieronder wat er vervolgens gebeurde.

0Ewbank

 

 

 

 

 

Advertenties

32 thoughts on “DEMASQUÉ EWBANK

 1. Ik ben werkelijk compleet verbijsterd! V.d. Ende c.s. willen er dus echt een prestigestrijd van maken. Als dit maar zonder nog meer ellende afloopt. Want ik vermoed dat er veel mensen zijn, die zich enorm gepiepeld zullen voelen door de clan, die het blijkbaar in het Nederlandse amusement voor het zeggen hebben.
  Eigenlijk zou WAlex moeten tonen dat hij inderdaad de positie van “onze koning” waard is door persoonlijk in te grijpen. Het gegeven, dat hij de dag van zijn kroning voor een situatie komt te staan, dat 40% van zijn “onderdanen” het verdommen om hem op de verplichte wijze toe te zingen zal hem toch geen prettig gevoel geven, lijkt mij.

 2. De “Koning” van het Nederlandse Amusement heeft inmiddels bij decreet besloten, dat het “koningslied” toch boven tafel blijft. Want zo was zijn motivatie: “we hebben vandaag op de hitlijsten gezien, dat het nummer 1 staat”. Ze hebben erom gevraagd: “let the battle continue”.

  • Hij bedoelde natuurlijk “we hebben het zelf op nummer 1 gezet” . Want dat is de gebruikelijke gang van zaken sinds de verloedering is toegeslagen.

  • Ik hoorde Koning v.d. Ende ook nog zeggen, dat er snel een enquête doorheen gejast is, 40% is tegen. Dat moet er toch op duiden dat er op flink wat pleinen niet gezongen zal gaan worden. 🙂

   • Ome Joop heeft gewoon even laten zien wie de dienst uitmaakt in cultureel Nederland. En in zijn onnozelheid blijkt hij niet te beseffen ,dat we dus nog t/m 30 april met het nodige rumoer zullen blijven zitten.
    Ben benieuwd hoeveel meer mensen alsnog de petitie gaan tekenen.
    Ik heb zo het vermoeden, dat die “battle” zich zal gaan verharden.

  • Wie kan er verrast zijn eigenlijk? Wie niet vrijwillig deze stront vreet krijgt het gewoon door zijn strot gepropt. We moeten en zullen verTROSsen, goedschiks dan wel kwaadschiks!

  • OK, dan is plagiaat niet langer een issue. Maar gevreesd moet worden dat er dan een of andere organisatie opduikt die gaat protesteren tegen ouderenmisbruik. 🙂 En hebben we weer stront aan de knikker.

 3. “De Kraai” hoorde ik zojuist zeggen, dat hij het lied zo mooi vond dat hij er kippenvel van kreeg. Makes you wonder welke CD’s bij de familie Kraai in de kast staan. 🙂

  • Nou, daar hoef ik niet al te lang over na te denken. Een rijtje CD’s van echte topartiesten uit de jazz en dixieland hoek, die hij alleen draait als er in huize Kraai een vergadering plaatsvindt van een of ander committee, waar hij in zit. En een andere veel grotere rij, die tijdens die vergaderingen uit zicht wordt gehouden, waar Ries en Dappie op intieme momenten naar luisteren.
   Ik heb niets tegen de Kraai overigens, maar hij is wel een prototype van de VVD kakbal geworden. Welke schade zou de “koningsliedflater” aan zijn politieke ambities hebben toegebracht?

 4. Nu de “storm” een beetje geluwd lijkt [alleen het NOS Journaal van 8 uur had het er nog erg druk mee, zag ik ……tja, die eeuwige behoefte aan duiding ] is het misschien het juiste moment om over de “miskraam” van heer Ewbank heen even een meer in algemene zin geldende conclusie te trekken.
  Want misschien beseft niet iedereen het nog, maar het slechts minimaal georganiseerde verzet [Sylvia Witteman en ergens iets van een blad] heeft wel aangetoond, dat het prima mogelijk is dingen tegen te houden. Misschien, nee eigenlijk zeker zal dat een conclusie kunnen zijn, die we in de aankomende tijd heel goed in gedachten moeten houden. We kunnen het!!!! Meer dan we zelf denken!!!

  • Je hebt natuurlijk gelijk, Paul. Misschien hebben sommigen dat nog niet in de gaten, maar Nederland heeft een weekend lang zijn eigen “Tamirplein” gehad. Waarop zich doorgaans ook gewone mensen verzamelden [maar waar ook de onvermijdbare tokkies een plekje vonden]. En die gewone mensen hebben laten merken, dat ze het helemaal hebben gehad met de “VerTROSsing”, het “Volendam-virus” en de 1-dimensionale platte de Mol-ziekte, die al veel te lang het beeld bepaalt van dit land.
   En passant heeft men ook kenbaar gemaakt, dat het fenomeen BN-er moet worden terug geschaald naar MN-er en/of ON-er. Waar in sommige commentaren elders wordt gesproken van een ware “cultuurveldslag” kan ik me daar wel in vinden.Misschien is zelfs de term “beeldenstorm in reverse” wel van toepassing.
   Wat me nog steeds wel verbaast en waar ik geen werkelijke verklaring voor kan vinden is het feit, dat een duidelijke meerderheid [de liefhebbers van alles wat maar op Ewbank-Borsato pulp lijkt] eigenlijk vrij gelaten de uitslag van die veldslag lijkt te hebben geaccepteerd. Of zou er buiten de publiciteit al worden gewerkt aan een tegenzet door op 30 april in Piratenland, Volendam en de Mol-territory op alle pleinen uit volle borst/onderbuik het Ewbank-koningslied ten gehore te brengen? En zou “onze overwinning” slechts een Pyrrusoverwinning blijken te zijn?

   • @Paul + @Radar

    Natuurlijk is de afwijzing van dit lied een (kleine) vingerwijzing en wellicht de opmaat naar in ieder geval muzikaal betere tijden, wat ik ook vrij opvallend vind is dat die afwijzing zoals dat zo mooi heet “breed word gedragen” en niet beperkt is gebleven tot slechts 1 bepaalde groep.

    Echter bedenk wel er is nu weliswaar een (grote) slag gewonnen maar de totale victorie is nog wel even weg!!

    Dat de voorstanders van deze Ewbank-Borsato shit vrij gelaten reageren, als zij al reageren, komt denk ik vooral omdat Ewbank c.s. hun masker een klein beetje hebben laten vallen mede door hun meestal totaal overspannen en ronduit belachelijke reacties op deze afwijzing.

    Wat Ewbank c.s. klaarblijkelijk niet geheel en al begrijpen is dat door het totale afwijs plaatje heen overduidelijk is geworden dat deze zogenaamde “top”- artiesten helemaal niet van die aardige sociaal bewogen en begaande lieve mensen zijn maar eigenlijk niets anders dan een stel a-sociale egoistische nitwits en oplichters zijn van een soort waarvoor eigenlijk geen plaats meer is, zijnde in een muzikaal of om het even welk landschap dan ook !!

    Want wie van dat zooitje is er nu eigenlijk niet van hun zelfgemaakte sokkel afgevallen door commentaar of andere reacties??

    Het is dan ook die totale ontmaskering die zij zelf hebben gemaakt en veroorzaakt waardoor het nu zo stil is “aan de overkant” !!

   • Want wie van dat zooitje is er nu eigenlijk niet van hun zelfgemaakte sokkel afgevallen door commentaar of andere reacties??

    Prima, onweerlegbaar punt wat je hier maakt, Willem.
    Maar inderdaad “the battle isn’t won yet”. Maar er zijn hersencellen uit hun coma ontwaakt om te proberen te gaan nadenken. Ook dat is winst. 🙂

 5. Ik vond jou eigenlijk een beetje verdacht stil over dat “koningslied”. Buiten de losse opmerkingen hier en daar dan. Een logje zou ik zeker op zijn plaats hebben gevonden. Of wist jij meer dan wij? Zoveel zelfs, dat je de kans dat het hele baggerteiltje over de vlerk Ewbank zou worden leeg gegoten, realistisch vond?
  Whatever, weinig woorden en slechts één tweet blijken meer dan voldoende om de beeldvorming rond Ewbank te completeren. Als pompeuze liedjesschrijver is E. compleet ontmaskerd. En feitelijk geldt in identieke mate voor dat gezelschap uit de prut gekropen artiesten van het kaliber Toppers NL. Nederland heeft eindelijk door uit hoeveel puur niets de Nederlandse “muziektop” bestaat. Dat is het [prettige] gevolg van 50 niveauloze zangertjes, zangeresjes en rappertjes [Lange Frans … zum kotzen, wat een absolute nobody is dat] bij elkaar halen en een in weerzinwekkendheid niet te overtreffen lied te laten “zingen”.
  Het is geloof ik al eerder gezegd: eigenlijk moeten we E. daar dankbaar voor zijn. Het beeld van die steeds dikker wordende kop van Borsato, die in volle gespeelde extase zijn tekst kweelt, het is onuitwisbaar. Veel mensen zullen, net als wij al bij zijn debuut deden, inmiddels tot het besluit zijn gekomen “hier koop ik nooit meer een plaatje van”. Ik besef ineens, dat Borsato’s “Dromen zijn bedrog” 1 op 1 van toepassing is op Ewbank’s drang om zich als componist voor eens en voor altijd de geschiedenisboekjes in te wringen. Zijn “lied”is geschiedenis, dat wel. Het ligt in de container om het verrottingsproces, wat zich bij aanvang al openbaarde, verder af te maken.
  Ewbank als mens is ook ontmaskerd. Uit de tweet spreekt maar een ding: de behoefte van een verwend kereltje om de aantasting van zijn enorme ego te compenseren door waarschijnlijk van oorsprong een fan in de persoon van een trotse moeder zo hard mogelijk in haar hart te raken. Waarmee Ewbank wat mij betreft volledig het recht heeft verspeeld om te verwijzen naar de [inderdaad zoals gebruikelijk tokkie-like] tweets die hij zelf ontving. Hij s namelijk onder die dunne laag van “selfmade composer” ook gewoon een tokkie.

  • Nee, nee echt geen voorkennis hier. Hoogstens een voorgevoel, ingegeven door lichte hoop. Maar het zal duidelijk zijn, dat de brede smile hier is doorgebroken. Het logje, wat ik richting ongeveer de grote dag zelf in gedachte had, is achterhaald door de actualiteit. Vraag is wel of er deze week niet een initiatief van de andere kant komt om een soort steun voor Ewbanks walgelijke product te genereren. Maar gezien de wijze waarop deze omhoog gevallen eikel zich inmiddels heeft gemanifesteerd denkik, dat er zelfs bij de fans van man’s werk even een dipje is opgetreden.
   Het leuke blijft natuurlijk wel, dat dat gore koningslied me feitelijk geen hol interesseert. Ik overschreeuw mogelijke pleinvandalen op 30 april wel met muziek, die ik wel verteer. De winst voor mij zit hem vooral in het feit, dat is gebleken, dat zelfs Nederlanders iets nog te erg om te verdragen kunnen vinden. Wie had dat gedacht? 😀
   En, niet vergeten: het loont weer eens de moeite om maandag bij Hijgerige Matthijs te gaan kijken. Want benieuwd ben ik wel hoe die zich uit dit gevalletje zal proberen te lullen 🙂

   • Zou je dat nou wel doen, Matthijs kijken? Je bent net van je brandend maagzuur en misselijkheid afgeholpen dankzij vlerk Ewbank

  • Het beeld van die steeds dikker wordende kop van Borsato, die in volle gespeelde extase zijn tekst kweelt, het is onuitwisbaar.

   Gezellig dikkerdje he? 😀

 6. Mooi zo ook weer geregeld, kunnen we allemaal weer over tot de orde van de dag nietwaar, overigens dat hele lied was gewoon overbodig aangezien we voor hem toch het fraaie chanson Wilhelmus van Dingelesteijn hebben en voor de Argentijnse tak van dat roversnest lijkt mij het Horst Wessellied wel een terechte keuze.

  Dat deze hersenloze kakkerlak van een zichzelf componist noemende, maar de facto een geluidsterrorist zijnde hersenloze opperkwee is, volledig is opgebouwd uit waai en brandhout daarvan is zijn drieste actie bewijs genoeg.

  Wat zijn opmerking bewijst is het trieste bewijs dat ook deze schertsfiguur het contact met de brave burgers, boeren en buitenlui van dit landje volledig is kwijt geraakt.

  Meneer is dusdanig arrogant geworden, waarschijnlijk omdat hij voor zichzelf overtuigd is de ware muzikale messias en door God als zijn plaatsvervanger gezonden componist te zijn, dat hij niet beseft met deze opmerking in zijn tweet nu precies dat deel van het klootjesvolk in het hart te raken wat nu juist in 1e instantie zo gelukzalig met hem was, dom, dom en superdom.

  Overigens een hele fijnbesnaarde mening van d diep geroerde en door emoties bevangen columnist Koning !!! Kon er bijzonder smakelijk om lachen!!

 7. Zou Pukebank niet gewoon stiekem zitten hopen op een dringend verzoek van het aanstaand koningsliedpaar om alsjeblieft toch dat “prachtige” lied wel uit te voeren???
  De man heeft een enorm ego en zoekt dus voortdurend naar erkenning daarvan. Een dringend verzoek van Wim & Max zou als zodanig kunnen worden uitgelegd. Het zou Pukebank en in zijn slipstream zijn walgelijke gevolg tot nog grotere hoogten brengen.

 8. Heer Ewbank blijkt inderdaad een prima representant van het volk, wat hij met zijn bagger en pulp bedient. Hij spreekt de sociale media taal vloeiend, zo blijkt. Maar in dit geval is zelfs in zijn enge wereldje een grens overschreden. Zou hij de moeder zelf voor “muts” hebben uitgemaakt, daar zou niemand echt mee hebben gezeten. Maar de venijnig valse nicht manier waarop hij die baby erbij betrekt is onvergeeflijk. Dit koop je niet af met een bosje bloemen of een gratis concert van Borsato [waar je dan als enige zult zitten 🙂 ]

  @Paul: heerlijk column van Koning. Schuddebuiken!

 9. Ewbank blijkt als twitteraar al van even bedenkelijk gehalte als hij dat als componist is. Je zou bijna hopen, dat de “imagoschade” zo groot zal zijn dat dit heertje met hele lange tenen weer op zijn plaats zal worden gezet. Als mij dit had overkomen zou ik nooit meer iets wat die man schreef kopen. Maar dat deed ik toch al niet 😀

 10. Deze man klaagde heel huilerig over de tweets, die hij ontving m.b.t. zijn wangedrocht. Hij blijkt zelf uit het zelfde hout gesneden te zijn als al die idioten, die de sociale media gebruiken om hun frustraties op af te reageren.

  • Vooropgesteld: de man ontving ook werkelijk tweets, die je mond doen openvallen. Maar dat is ook Nederland; wellicht had hij die kant van ons volkje meer in dat monstrum van hem naar voren moeten laten komen. Zou in ieder geval veel tweets gescheeld kunnen hebben.

   • Misschien had hij nooit zo arrogant moeten zijn om te denken “zo’n liedje zet ik even tussen neus en lippen in elkaar”. Maar daarbij bedenk ik me meteen, dat het uiteindelijk wel goed geweest zou kunnen zijn, dat hij het wel heeft gedaan. Want zie: er heerst in Nederland ineens een fel oplopende discussie over de “baggermuziek”, waardoor we al te lang worden gegijzeld en gehersenspoeld.

    http://omroep.vara.nl/media/227135
    hier is een leuke, fijnbesnaarde 😀 mening over het koningslied.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s