OPDRACHT

Ik heb de test op de som gedaan gisteren. Nadat mijn maag een paar keer omdraaide bij het kijken naar het “sociaal-akkoorddebat” heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik maakte 2 lijstjes. Een lijstje met autodealers in de directe nabijheid. Een lijstje met aantrekkelijke lokaties om te wonen.
Een broodtrommeltje voor onderweg was snel gevuld en ik ging “en route”.
5 dealers handelde ik af. Overal stelde ik me voor als mezelf, als een man die niet sombert en overloopt van het vertrouwen. Of dat wel helemaal gelukkig was begon ik na verloop van tijd te betwijfelen. Want alle 5 dealers leken mij het toonbeeld van somberte. Wat gezien de leegte van de showroom eigenlijk niet zo verwonderlijk was.
Maar ik bleef breed glimlachen, bewoog veerkrachtig van middenklasse bolideΒ  naar occasion. En zei een auto te willen kopen. Omdat ik dat als mijn opdracht als burger beschouwde. En het feit, dat ik om persoonlijke redenen nooit een rijbewijs had gehaald deed daar niets aan af.
5x voltrok zich hetzelfde: het gezicht van de dealer klaarde zienderogen op en de man begon me zowaar met enig enthousiasme uit te leggen welke gunstige betalingsvoorwaarden hij me te bieden had.
“Prima, laten we de zaak meteen beklinken, kerel” zei ik terwijl ik de man op zijn schouders sloeg. Dus papieren op tafel.
0bolderkarToen ik op vragen van de man hoofdzakelijk “neen” antwoordde en in de enkele gevallen dat ik “ja” zei het om een verkeerd ja bleek te gaan betrok zijn gezicht al snel weer. En op een soort graftoon vertelde hij me, dat ik in een dermate onzekere positie verkeerde, dat aanschaf van een nieuw voertuig alleen zou lukken als het om een bolderkar of 2e hands fiets zou gaan. Als autodealer kon hij in ieder geval niets voor me doen. “Maar beste kerel” zo reageerde ik goedgemutst en breedΒ  glmlachend, “besef je wel, dat ik bulk van het vertrouwen?”
Alsof ze het met elkaar afgesproken hadden kreeg ik elke keer dezelfde reactie. Of ik ze wilde excuseren, want ze hadden een belangrijke andere afspraak.
Ik schudde de beklemmende somberte van die 5 dealers van me af en begon aan mijn tweede opdracht. Tot mijn onuitsprekelijk plezier gebeurde bij 5 makelaars hetzelfde als bij die 5 dealers. Het ene moment zat ik genoeglijk aan een bakje koffie te praten met 3x een man en 2x een niet onaantrekkelijke snelle en strakke meid, het volgende moment herinnerden ze zich ineens een andere belangrijke afspraak te hebben.
Ik was net op tijd terug thuis om niet naar het Willem en Max-interview te hoeven kijken. En voelde me voldaan,Β  want ik had immers aan de opdracht voldaan mij als burger gegeven. 0AnnoDat ik geen enkel resultaat had bereikt, ach een kniesoor die daarover zeurt. Niet alleen was het uitvoeren van mijn opdracht, maar zeker ook het niet bereiken van enig resultaat 100% in overeenstemming met de waardevolle bijdrage, die de verstrekker van die opdracht levert aan het uit de ellende halen van Nederland.
Moe maar voldaan kroop ik achter het beeldscherm om een autorace-game te spelen. Morgen ga ik, denk ik, Anno 1404 spelen, lekker huisjes bouwen en zo.

Advertenties

32 thoughts on “OPDRACHT

  • Veel beter te verdragen. Maar toch ook het zoveelste bewijs, dat Nederland qua muziek toch echt het land van Guus Meeuwis en BlΓΆf is geworden.
   Het lijkt me dan ook verstandig om het land maar in een paar stukken te verdelen. De debielen aan de rechterzijde [Groningen tm Limburg/Oost Brabant], Zeeland geven we aan de zwarte kousen psalmaddicts, de rest houden wij. En boven pakweg Amsterdam wordt alles onder water gezet. πŸ™‚

 1. Wees verstandig en doe als wij: haal een kratje bier uit de kelder en verdrink je schaamte.
  Laten we toch helder zijn: het product van heer Pukebank en zijn 50-tal miskramen uit de volledig naar God geholpen moederschoot van de muziekcultuur van dit land kan nauwelijks een verrassing of eyeopener zijn.
  Het product en de makers ervan passen prima qua niveau bij:
  – de meerderheid van de debielen, die dit land bewonen
  – de minkukels en oplichters, die dit land besturen
  – de zielige mannetjes, die in sport numero uno hun zakken vullen
  – het fraaie dagelijkse aanbod, wat op TV wordt klaargezet
  Het is gewoon een stukje van die weerzinwekkende puzzel, wat op zijn plaats valt. Laten we Pukebank c.s. daar gewoon dankbaar voor zijn.
  We hadden veel beter op de doos moeten kijken waar de puzzelstukjes in zaten. Er stond toch heel duidelijk op te lezen “Gemaakt van gegarandeerd milieu verwoestend Neo-Liberaal Stront”.

  Ik zit met het probleem ondertussen hoe ik voorlopig contact met mijn buitenlandse vrienden kan ontlopen 😦

  • Volgens mij zitten Rutte c.s hier achter. Waar eerder al:
   -arm en rijk
   -werkend en werkzoekend
   -oud en jong
   -gezond en ongezond
   tegen elkaar werden opgehitst halen ze nu dezelfde truc uit met muziekliefhebbers en strontverslaafden. En als de trend van kracht blijft dan vrees ik dat de strontverslaafden het zullen winnen. Bunker al klaar, RadaR? πŸ˜›

 2. De werkelijke spanning hangt natuurlijk vooral om de vraag “doen ze het of doen ze het niet??”
  Op 30 april in Ahoy een hologram van Hazes op de buhne zetten, bedoel ik???? πŸ™‚

  • Voorzichtig, want wie weet breng je ze op een idee. πŸ˜€
   Wim DaniΓ«ls heeft vanavond bij P&W op meer dan afdoende wijze met het koningslied afgerekend. Moet je morgen zeker even naar [terug]kijken.

   • Voor een idee moet er eerst worden nagedacht. Je schat, zo vrees ik, de componisten van dit afval ietwat te hoog in. πŸ˜€
    DaniΓ«ls had er zichtbaar plezier in. Hoewel hij zich in zijn hart waarschijnlijk de pokken zal hebben geschaamd c.q. zal zijn geschrokken. Overigens zijn er al >30.000 mensen, die de anti Koningslied petitie hebben ondertekend. En een rondgang over fora bij VK en NRC maakt duidelijk, dat de verontwaardiging, misselijkheid en onverbloemde schaamte breed wordt gevoeld. Kan Ut Treuriger schijnt het wijd verspreide gevoelen te zijn.

   • Ik ben gewoon niet zo somber πŸ˜› . Ook ik voldoe aan mijn opdracht, knul πŸ™‚

    Bedankt voor de link naar de petitie-site van Sylvia W. Natuurlijk ga ik daar even melden dat ik ook “teugen” drie vingers in de lucht ben. Was er niet trouwens die oude mop? Drie vingers in de lucht, da’s de manier waarop ze in de houtzagerij een rondje bestellen.

   • Scherpe tweet van Wim de Bie “we leven werkelijk in een open inrichting”. πŸ™‚
    BTW ik vind Kan Ut Treuriger ook niet slecht.

 3. Laten we het er maar ophouden, dat het allemaal werkelijk goed bedoeld is allemaal. Aan het middelmatige gezelschap de taak [plicht] om in te zien, dat goede bedoelingen geen enkele garantie geven op een redelijk resultaat.
  Ik heb Γ©n met het gezelschap Γ©n met dat gedrocht van een lied totaal niets. Sterker nog: ik wil er niets mee te maken hebben en er niets van horen.

 4. Ik zag “de absolute top” van zingend en andere geluiden uitbrengend Nederland bij de immer meer hijgerige Matthijs. Moet ik me gaan schamen was mijn eerste gedachte. Want ik ken van die “absolute top” hooguit 5-6 lieden. πŸ™‚

  • Voor schaamte is geen enkele aanleiding, O. πŸ™‚ Als Wim en Max werkelijk de mensen met smaak zijn, waar ze voor worden aangezien, zullen zij na dit “topgezelschap” aangehoord te hebben met het schaamrood op de kaken in de rondvaartboot vluchten.

 5. Je opdracht is nog niet klaar, vriend. Als de weerga het “Koningslied” uit je hoofd leren. Het is vanaf vandaag te horen. En ik moet zeggen: er zijn slechts 3 aspirientjes nodig om de 5 minuten levend door komen. “Prachtige” tekst, mooie violen Γ©n Neerlands absolute top aan kwelers en rappers. Je hebt nog minder dan 2 weken, aan het werk πŸ˜›

   • Mijn god zeg, je zal maar Koning gaan worden van een land wat als absoluut hoogtepunt en met maximale inspanning deze pure bagger weet te produceren het zou genoeg moeten zijn om als “would be King” meteen voorzitter te worden van het Republikeins Genootschap!!!!

   • Precies, Willem πŸ˜€ Ik las dat het koningspaar het lied live te horen krijgt voordat ze in de rondvaartboot stappen. Er schijnt vrees te zijn voor het risico, dat Wim en Max zich alsnog zullen bedenken en in wanhoop het IJ in zullen springen,

   • @Jurgen

    Hoop doet leven !!!

    Er is 1 ding is wel heel zeker van mij krijgen ze helaas geen reddingsboei.

   • Royaltywatchers zien dat echt anders, Jurgen. Het lied moet voor het instappen in de boot worden uitgevoerd. Het risico is namelijk aanwezig, dat het vaartuig spontaan naar de bodem gaat. En dat kan uiteraard beter gebeuren zonder Wim en Max in het vooronder [hoewel er mensen zijn die dit het missen van een uitgelezen kans noemen πŸ˜› ]

   • Lekker cluppie “royalisten” bij elkaar hier πŸ˜€ Ik heb de tekst van het lied gelezen en spontaan sprongen de veters uit mijn schoenen.

  • Jeanette, laat ik volstaan met op te merken, dat ik meer, veel meer dan ik ooit had kunnen inschatten verbijsterd ben door wat mij door de HH Ewbank en Borsato in de schoot is geworpen. Ik heb minimaal een week nodig om dat te kunnen verwerken. Pas dan zal ik in staat zijn een weloverwogen reactie te kunnen geven. Even gedulld dus. πŸ™‚

 6. Gisteren was een cultureel hoogtepunt voor Nederland: de 3FM Awards!!!!!! Ik keek er even naar en dacht meteen, dat ik per vergissing naar de editie van vorig jaar zat te kijken. Zelfde heel matige bands e.d., die de prijsjes onder elkaar verdelen, zelfde grijze, baardige ouwe heer, de de joligaard uithing [Carton]. Kijk, daar word ik nou somber van. πŸ˜›

  • DWDD had gisteren heel veel van die bandjes e.d in het programma. Het maakte op mij de indruk van een schoolklasje, wat zat te wachten op de prijsuitreiking van de jaarlijkse sportdag.

 7. Had even gewaarschuwd. Ik had graag geholpen je “opdracht” tot een goed einde te brengen.
  Ik ken toevallig een heel betrouwbare handelaar in 2e hands fietsen πŸ˜€

 8. Werkelijk onbegrijpelijk dat je voorbij bent gegaan aan juist de het nu zo moeilijk hebbende deel der natie zijnde de (gegoede) middenstand om allerhande oranje prullen, meuk, rotzooi en overige bende aan te schaffen c.q. in pure verwondering voor flauw te vallen.

  Je had toch op zijn minst, maar dat is meer macro-economisch gedacht. de lokale AH en HEMA met een bezoekje kunnen vereren om ze los te maken van hun oranje gezwellen zowel in de food als in de non-food afdelingen.

  Shame on you !!!!!!!!!!

  • Ik ben wel degelijk bij Albert langsgegaan, Willem. Zo rond sluitingstijd zijn er leuke afgeprijsde maaltijden op te pikken. Zo ontloop ik de voedselbank πŸ˜€
   Bezoeken aan de HEMA doen me zelfs na een groot aantal jaren teveel denken aan de verplichte tochtjes met mijn ex. Mentaal en fysiek kan ik dat niet meer aan. Overigens kan ik ter geruststelling zeggen, dat ik nog altijd de oranje UNOX-hoed van het EK 2000 in huis heb. Tel daarbij op, dat mijn bakker gegarandeerd weer oranje tompoucen en moorkoppen in de aanbieding zal hebben dan komt het zeker goed op 30 april.

   • Een zeer legitiem en bijzonder herkenbaar excuus om nooit meer een HEMA in te gaan!!

    Het doet me verder deugd dat je de lokale middenstander support middels aanschaf van Tom Poucen en dergelijke zodat je met oranje hoedje op (heb hier nog ergens een opblaasbare oranje bank staan, een oranje relikwie uit vervlogen dagen interesse??) het spontane oranje festijn mee kunt vieren.

    Vergeet je vooral niet om de tekst van het wonderschone koningsnummer uit het hoofd te leren?? strak in de houding staande met rechterarm kaarsrecht enigzins schuin naar voren toe gericht en je op of in de nabijheid bevindend onder het nieuwe staatsiepotret van het vol eeuwig geluk uitstralende nieuwe paar.

    Welingelichte en zeer betrouwbare bronnen hebben mij namelijk geinformeerd dat de Nederlandse Stasi zijnde de AIVD at random gaat controleren of de brave burger dit wel heeft gedaan waarbij forse straffen zullen worden uitgedeeld bij een eventueel falen, een gewaarschuwd mens telt voor twee!!!

 9. Weer een flink zooitje werklozen erbij. Maar ja, verzuimen van je werk om auto’s te kopen en huizen aan te schaffen is ook een gegronde reden tot ontslag πŸ˜€

 10. Voorbeeldig burgerschap!! Wat zelfs zover blijkt te gaan dat je een Ferrare blijkt te willen kopen zonder rijbewijs! Ik ben werkelijk onder de indruk. πŸ™‚

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s