LITTLE DICK

De “kleine generaal” verlaat het slagveld nu hij hij er niet in is geslaagd de slag te winnen. Zijn missie om een met gemeenschapsgeld bij elkaar gekocht elftal in het jubileumjaar 2013 voor het eerst na teveel jaren weer kampioen te maken is mislukt.
“Little Dick” heeft zich vergist, heeft de kracht van zijn leger en manschappen overschat. En “Little Dick” heeft zich schromelijk verkeken op de weerbaarheid van zijn uitbundig betaalde huurlingen. Waar hij meende, dat zijn directe, soms Haags harde aanpak voldoende zou zijn om een aantal middelmatige “krijgers”, dat ondanks hun afkomst uit alle windstreken zich de zo typerende Brabantse, nee PSV-mentaliteit had eigen gemaakt, op scherp te krijgen en een seizoen lang te houden, moet hij constateren, dat het niet is gelukt.

De neutrale kijker zag gisteren hoe een zwalkend PSV op vele zo niet alle fronten werd afgetroefd door een niet alleen frivool, maar ook excellerend Ajax. Wat ook niet foutloos speelde [Eriksen beging wat de Boer een doodzonde zal hebben genoemd] , maar 0PSVAjaxdesondanks tactisch รฉn technisch volledig de baas was. De Boer’s Danish Delight is een elftal, dat volgens een heel herkenbare visie speelt. En waar het plezier duidelijk waarneembaar van af straalt. Soms dreigt de jeugdige overmoed de overhand te krijgen, wat in het niet zo verre verleden weleens tot problemen leidde. Maar steeds vaker is het de naar Nederlandse begrippen overvloed aan klasse bij de Boer’s “youngsters”, die de doorslag geeft. De reeks aaneengesloten prima resultaten zijn daar het bewijs van.
En daar tegenover het veel te duur betaalde bij elkaar gekochte elftal van PSV, wat bij de start van het seizoen al zijn visitekaartje afgaf door met 3-2 in Waalwijk te verliezen.

Het is nog maar 1,5 jaar geleden, dat men in Eindhoven meesmuilend en vergenoegd in de handen wrijvend keek naar de organisatorische puinhoop in Amsterdam. PSV werd toen door de “usual suspects” als een voorbeeld gezien van een professionele club, een oase van rust, die met 2 vingers in de neus titel aan titel zou gaan rijgen.
Nu staat men in Eindhoven aan de vooravond van de ontwikkeling van een reality-soap, die op zijn minst Amsterdam van begin 2012 gaat evenaren, zo niet overtreffen.
Wanhopig klampt men zich nog vast aan “plek 2” om daarmee in ieder geval de oprijlaan naar het grote geld in de Champions League in het zicht te houden. Maar wie zich de prestaties van PSV in de Europa League van dit seizoen herinnert doet die ambitie van de Eindhovenaren smalend af met “why bother?”.
Die voorronde doorkomen lijkt al een utopie. Nee, laat plek 2 maar naar Vitesse of0PSVwis Feijenoord gaan, die er veel meer aanspraak op mogen maken.
Laat de grote uitverkoop en daarmee de grote schoonmaak in Eindhoven maar beginnen. En de doelstelling voor het komend seizoen moet maar worden het halen van de play off’s. Wie zijn Brabantse billen brandt moet gewoon op de Brabantse blaren zitten.

Advertenties

11 thoughts on “LITTLE DICK

 1. Je zult vandaag wel veel Engelstalige bezoekers krijgen, lijkt mij ๐Ÿ˜› Want wie reageert niet op zo’n titel?
  Guus is al de kampioen van Eindhoven en omstreken. Ze moeten daar niet te inhalig worden.

 2. Mocht Frank de Boer kampioen worden, er zijn tenslotte nog wel een paar wedstrijden te gaan en deze competitie staat redelijk bol van de maffe uitslagen, dan verdiend hij alle complimenten en laat daarmee zien niet alleen een zeer goede maar ook juiste coach te zijn voor zijn elftal.

  En dat laatste “juiste coach” heeft er bij PSV dit seizoen aan ontbroken en ze de nek omgedaan, waarom heeft PSV nu juist dit seizoen gekozen voor een coach die bekend staat om zijn tamelijk discutabele wisselbeleid (neem alleen maar de wedstrijd van gisteren als voorbeeld) zijn onwil en onvermogen om jeugdige zelf opgeleide spelers te gebruiken en in te passen, en zijn ouderwetse mentaliteit en spelopvatting is mij een volslagen raadsel.

  De enige reden die ik kan bedenken is dat men vond dat er een “grote naam” voor de spelersgroep moest komen te staan, gebleken is dat de naam alleen niet volstaat.

  – er is geen enkel “groot” jeugdtalent echt doorgebroken

  – een potentiele topscorer (Matavz!!) is mentaal vermoord

  – aanval en middenveld ondanks individuele klasse nooit echt overtuigend

  – het continu blijven vasthouden aan falende (Marcello!!) spelers

  – na alle wedstrijden en trainingen staat er nog steeds een onsamenhangend elftal

  Het is natuurlijk achteraf makkelijk om te stellen maar eerlijk gezegd denk ik gezien dit trackrecord van Dickie (wat verre van compleet is, mind you!!) dat het duo Cocu/Faber een betere keuze was geweest voor dit huidige PSV.

  Dit pure gebrek aan inzicht en durf van de technische en algemene leiding van PSV zwaar aan te rekenen en ik verwacht daarin dan ook wel enige wijzigingen immers zij zijn grotendeels verantwoordelijk voor de samenstelling van dit elftal alsmede de keuze voor deze falende Coach.

  Misschien had PSV er zelfs beter aan gedaan om tijdens de winterstop al afscheid te nemen van Advocaat, immers ook toen was al duidelijk dat hij “behalve het roepen om versterkingen” weinig tot niets meer aan dit elftal kon toevoegen.

  Zo bezien heeft PSV het voornamelijk aan zichzelf te danken dat het naar alle waarschijnlijkheid ook dit seizoen geen titel op de palmares kan bijschrijven want om nou te zeggen dat AJAX het hele seizoen lang een soort van superieur Barca voetbal op de mat bracht is ook weer overdreven, alleen heeft AJAX wel getoond durf en ballen te vertonen onder leiding van een wel moedige vertrouwen gevende Coach.

  • Volkomen eens met je opsomming van wat er onder Dikkie allemaal niet is gelukt. Je zou bijna van een verloren jaar voor PSV spreken, ware het niet dat bijna de helft van het elftal zodanig overrated is, dat zonder Dikkie dit seizoen ook op een mislukking zou zijn uitgedraaid.
   Ajax is weer op weg de reus onder de Dwergen te worden: te groot voor het servet [de Nederlandse competitie], maar ook nog steeds te klein voor het tafellaken [Europese competities]. Het heeft PSV afgetroefd via het wel hanteren van een visie op de manier waarop het spelletje gespeeld moet worden en het heeft een meer dan voortreffelijke coach, die er in slaagt die visie in de praktijk te brengen. Ajax is op weg “uphill” tegen zeer verantwoorde kosten, PSV daarentegen heeft met geld gesmeten en is niet verder gekomen dan tot een als los zand functionerend elftal, wat voor het merendeel uit nobody’s bestaat. Samen met Twente lijkt het dan ook downhill te zullen gaan in Eindhoven. Doodzonde voor de competitie, tenzij de ontwakende reus [nee, niet die uit Den Haag ๐Ÿ˜› ] in R’dam Zuid zijn progressie weet door te zetten.

 3. Even voor de goede orde: zou je de titel niet beter kunnen aanpassen in “Little Dick & Big Dick”?
  Het plaatsen van de afbeelding van Guus vraagt daar toch wel een beetje om ๐Ÿ˜€

 4. Ik vraag mezelf in filosofische buien weleens af waarom, maar ook deze keer voel ik voor PSV slechts leedvermaak. En laten we eerlijk zijn [zoals RadaR ook inderdaad is]: Ajax heeft dik verdiend gewonnen. Feest in A’dam straks, 10 miljoen uit de overlopende CL-pot en in de groepsfase er weer uit vliegen. De bekende repeterende breuk.

 5. Meer nog dan de tekst [wat als een uitstekende analyse van de wedstrijd geldt] zijn de illustraties alles zeggend. Twee peuters [op internationaal niveau] vochten een leuke “battle” uit. En het lag eigenlijk wel voor de hand, dat de club van Guus “the loser” zou worden.
  Maar diezelfde Guus gaat zijn stinkende best doen op 30 april om het leed voor zijn club te verzachten. Door het hardst mee te blerren! ๐Ÿ™‚ Want al moet men door riemen en ramen gaan, iets zal Brabant toch winnen.

  BTW: er is in de digitale VK nog geen spoor te vinden van die oproep tot een grote schoonmaak, die de v.d. Kerkhof’s c.s. zouden doen.

  • BTW: er is in de digitale VK nog geen spoor te vinden van die oproep tot een grote schoonmaak, die de v.d. Kerkhofโ€™s c.s. zouden doen.

   Het in dialect geschreven concept ligt klaar, P. Men zoekt druk naar een gediplomeerd vertaler.

   • Guus zal wel stevig balen. Hij heeft al in 2007 een single opgenomen met de titel “Us Psv-ke wird kampijeun”. Een potentiรซle klapper, maar hij kan de single weer niet uitbrengen. ๐Ÿ˜€

 6. De titel van dit log triggert en ik neem aan, dat dit ook de bedoeling is. ๐Ÿ™‚
  Dikkie heeft gefaald, dat is correct. Maar lang niet zo erg als die kneusjes, waarmee hij het moest doen. Ajax was genieten; de enige kanttekening kan zijn, dat ze wel heel lichtzinnig omsprongen met de verkregen voorsprong. Maar gelukkig bleek Pieters de domste van het hele stel. Wat we natuurlijk al langer wisten. ๐Ÿ™‚

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s