AAPJES KIJKEN

Het blijft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de doorsnee mens uitoefenen: het kijken naar aapjes in een soort vitrine. Vooral heel oude aapjes trekken veel bekijks.
En als ze zich dan ook nog potsierlijk laten uitdossen is het lachen, gieren en brullen.
Zo dus ook met de “Golden Oldies”, die op aanwijzing van een aantal clowns “in their own special way” rocksongs als “We will rock you” e.d. kreunen, hijgen, piepen.
En tussen de bedrijven door worden de oude “aapjes” op de beproefde manier verleid om hun levensverhaal aan de kijker te vertellen, zodat het reality gedeelte ook meer dan afdoende verzorgd is.
1GoldenOldieHet productieteam bidt op zijn knieën, dat tenminste één van de oude aapjes tijdens de opname, maar liefst nog tijdens een liveoptreden met een laatste  zucht tijdens de uitvoering van “I want to live” de finale geest geeft. Met een gezelschap, waartoe ook 90 plussers behoren is die kans statistisch gezien groot.
Wat een prachtige televisie zou dat opleveren. Ook wat de volgende begrafenis betreft, want de fans zullen daar live bij willen zijn.
En de resterende “Golden Oldies” zullen een benefietconcert geven in Ahoy, opdat op de grafsteen van het overleden aapje de tekst “Annie mocht onze wereldtournee niet meer meemaken”. in gouden letters kan worden gebeiteld.

Zodra deze aapjes op zijn staan er anderen klaar: eenbenige homofielen, blinde stratenmakers, autistische postbezorgers, kettingrokers met longkanker enzovoort.
We kunnen nog jaren aapjes blijven kijken.

Advertenties

20 thoughts on “AAPJES KIJKEN

 1. Het aanboren van een nieuwe bron [The Oldies] opent nieuwe mogelijkheden. Wat te denken van: Big Brother for Oldies, Hotter than my Oldie, Jouw Oldie mijn Oldie, Wie is de Oldie-Mol, Mijn man gaat vreemd met een Oldie, Top Model Oldie, Goede Oldies Slechte Oldies, Obesitas Oldies, Oh oh Oldies in Tirol, Huisje Boompje Oldie, I want my Oldie-vagina, Echte Oldies van de prairie enzovoort enzovoort.

  • Fraaie en veelbelovende opsomming , Jurgen 😛 Ik mis daarin echter nog “Oldies van de duikplank”. Zou een prima format zijn om het vergrijzingsprobleem deels op te lossen.

  • @RadaR: daar heb je een hele goede. Sponsors voor “Oldies op de duikplank” zullen probleemloos te vinden zijn: de Pensioenfondsen!

   @Lottie: simpelweg een dag TV-programmering [maakt niet uit welke dag] doorlopen “does the trick”.

   @Jeanette: tijd en geduld zijn schaarse goederen in de huidige periode. Was je dat nog niet opgevallen??? : ) “Ik wil het nu” is het motto. En de klinieken zullen graag klaar staan om al die adolescente hormonenbommen van 16+ aan hun Oldie-vagina” te helpen. Want strak is uit. 😛 Men gaat voor zacht en soepel. Of zoals wij het noemen: de “stort er maar een mud aardappelen in: ruimte zat”-variant.

 2. Reken maar dat er zat mensen zijn, die zullen zeggen “ach, laat die oudjes toch ….. gun ze die lol toch”. Zij komen hersencellen tekort om te kunnen begrijpen dat het helemaal daar niet om gaat. Iedereen mag elke soort lol iedere dag steeds weer hebben. Prima, niks mis mee!
  Maar om die “lol” van die oudjes [zo daar in dit geval sprake van zal zijn] vervolgens te serveren als “lol voor iedereen” is gewoon ziek. En dat is wat 3/4 van Nederland is als het om TV kijken gaat. De voyeur willen zijn bij zoveel mogelijk ranzigheid en platheid, wat in gecombineerde vorm reality TV is.
  En het is wat je zegt: stilletjes, maar tegelijk watertandend wordt gewacht op het moment, dat één van die krasse knarren omvalt.
  Walgelijk!! Niet die oudjes, maar wij!!

 3. Dank zij dit wederom uitstekende log weet ik weer precies waarom ik het gevoel had dat dit tot het meest wanstaltige soort programma’s zou behoren wat ik ooit zou kunnen zien en dus besloot hier nooit naar te gaan kijken een goede keuze zo blijkt alweer.

  De woorden “uitbuiting” “exploitatie” “eigenbelang” “vernedering” wellen zo maar in mij op als ik je beschrijving zo eens lees, wat is in godsnaam de volgende stap om de kijker naar pulp te behagen?? live middeleeuws martelen vanuit kasteel Haarzuilens?? of totaal aan het eind zittende hoogbejaarde dementen leren om van “dada” weer “papa” te maken desnoods met dwang??.

  Het ergste van dit soort dingen vind ik nog niet eens dat een of andere volledig van de pot getrokken geest dit soort imbeciliteit kan verzinnen maar veel erger het feit dat er ergens iemand is zonder die zogenaamde “creatieve” geest die daar toestemming voor geeft om te maken en uit te zenden!!!!

  • Ach, Willem, je weet net zo goed als ik, dat als er één ding is waaraan producenten en programmamakers lijden dan is dat wel een chronisch gebrek aan creativiteit. Men kopieert al jaren elkaars pulpprogramma’s en slechts heel zelden levert het roeren in het riool “nieuwe” ranzigheid op.
   Zoals pjotr hierboven ook al in zijn eigen woorden stelt: ranzigheid is de norm.
   Dus kost het die beslissers totaal geen moeite om telkens maar weer “a go” te geven.
   Het is maar goed dat er nog geen geur-TV bestaat. Want dan zou ons vrijwel constant een enorme stank overvallen bij het indrukken van de “AAN”-knop,

 4. Ik dacht eigenlijk, dat dit een spin off van zo’n ander geweldig programma was: “De Beste Zangers van Nederland”. Ja RadaR, ontwijken wordt steeds moeilijker. “Vluchten kan niet meer”. 🙂

 5. Potsierlijk gedoe met [uiteraard, want het is BNN] onwelriekende bedoelingen er achter van de programmamakers. Die ze verkopen als “oude aapjes uit hun isolement halen” of “oude aapjes kunnen veel meer kunstjes dan wij denken”. 😦

 6. Als mijn zeer geliefde grootouders [beiden 80+] zo nodig “RadaR Love” willen piepen vind ik dat prima. Zolang ze dat maar “thuis” doen! En zonder camera + mic erop.

  • Dat heb ik zeker wel gedaan! Ik werd getipt, dat er wellicht een logje zou zitten in het onderwerp “Golden Oldies”. Dus heb ik een beetje research gedaan. 🙂 Het was eens maar nooit weer!!!!!

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s