PASSIE

De eerste test van enige omvang is achter de rug. Gisteravond waren 15.000 mensen in een werkelijk ijskoud Den Haag getuige van een eerste proeve van bekwaamheid in het grootschalig uit je bol gaan.
Den Haag toonde zich van haar devote kant door het inmiddels tot een alternatieve EO-Jongerendag uitgegroeide The Passion in haar hart, onder de rook van de Tweede Kamer en van Aartsen’s IJspaleis, te laten uitvoeren.
Bij eerste aanblik kreeg je het idee, dat er uit allerlei pijpen een geweldige hoeveelheid witte rook leek te komen. Maar nee, het waren blauwbekkende Passion-gangers.
Maar uit allerlei geluiden, die ik vandaag opving blijkt het goed bevallen te zijn. De muziek had beter gekund [“wanneer gaat Jeez rappen” ; “kan die TeMeijer zingen zonder haar rollator”; “wanneer komt Guus nou eindelijk, ik sterf van de kou”] maar verreweg het grootste deel van het toegestroomde feestpubliek hield dapper vol en kon opgewonden toezien hoe Barbertje ook deze keer weer moest hangen.
Een rondgang langs een dwarsdoorsnede van het publiek leerde, dat men zeer, zeer tevreden was. Zodanig zelfs, dat met groot enthousiasme werd gereageerd op de aankondiging, dat zondag 1e paasdag een tweede test zou gaan plaatsvinden.ย  Het bleek te gaan om een evenement met een minder devoot en meer speels karakter. Onder de slim gevonden titel “De Paasion” worden de deelnemers uitgenodigd de jacht op de Paashaas te openen. Extra handicap daarbij zal zijn, dat het dier i.v.m. de lentekou afwijkend gekleed zal gaan. Er werd gesproken van een oranje muts en een in rood-wit-blauw uitgevoerd winterjack. De jacht zal worden begeleid door liederen uit eigen werk van Trea Dobs, Willeke Alberti en Ronnie Tober. En er wordt gefluisterd, dat Raggel Hazes een speciale uitvoering van de evergreen “Jullie geloven ook alles” komt verzorgen.

Nederland groeit naar het grote moment toe. Met Passie!!!

Advertenties

20 thoughts on “PASSIE

 1. Dit moet ik je toch even laten weten: ik zat vanochtend naar die muts van WNL te kijken [onder het genot van mijn Oost-Timorese muesli in rechtsgedraaide Letlandse yoghurt] en welke naam hoorde ik in relatie tot het “Kroningslied opborrelen: Willeke Alberti!!!!!!!!
  Pet af, jongen ๐Ÿ˜›

 2. Ik zag vandaag een troep mensen met jachthoedjes op langskomen; in het midden liep een stel met een kruis met de paashaas eraan gespijkerd. ๐Ÿ™‚ Nederland raakt echt compleet los. We hebben nog 50 bekertjes Glรผhwein aan ze kunnen slijten. Ze moesten nog helemaal terug naar Volendam. En wilden weten waar en wanneer de boot vertrok.

  Prima muziek , heren! Laat ik dat niet vergeten te vermelden. Die Sade doet het bloed toch echt wel sneller stromen. ๐Ÿ˜‰

  OT: wij hebben nog 90 eieren over. Als jullie zin hebben in een paasbrunch morgen …. ๐Ÿ™‚

 3. Omdat Willem volstrekt bij abuis het vrouwelijke element heeft vergeten [wat trouwens nada afdoet aan de bijzonder smakelijk clips, waarvan ik alleen Dirty Work kende, die hij wel paatste] voeg ik die female touch maar even toe. En wat voor รฉรฉn !
  @RadaR: heb je de DVD al bekeken? ๐Ÿ˜‰

  • Moving like a tigress, the voice of a warm summernight, the kind of class that’s so rare ……..that’s SADE!!!!

   Gisteravond heerlijk zitten genieten van 2 uur onderhuids smeulende passie van deze Lady. En ik heb er de meest belangrijke kruimels alvast uitgepikt voor later. ๐Ÿ˜€

   • De heren zetten Pasen luister bij zie ik!!! Morgenochtend met een zacht gekookt eitje eens rustig van genieten. Zonder passie ๐Ÿ˜€ maar wel met bewondering voor in ieder geval Sade. Met Willem is altijd voorzichtigheid geboden i.v.m. on-Paasachtige volumes. ๐Ÿ™‚

    Vrolijk Pasen [brrrrrrr] gewenst aan allen.

  • Je zult deze bijzonder fraaie dame maar als paasbrunch geserveerd krijgen!!, verdomd dan zou je spontaan in de opstanding van Jezus himself gaan geloven.

 4. Als tegen geluid tegen het gerochel van Raggel H. en Mevr. te M. plus hun companen even vlot wat ouder werk opgescharreld van mensen die wel wat kunnen wellicht bekend of onbekend het maakt Pasen vast wat leuker geniet met mate en ga op ontdekkingstocht op o.a. Joops Tube er zijn een slechtere vijf denkbaar om mee te beginnen!!!

  Namens de Paashaas de 5 kleine eitjes gekookt en gebakken

 5. Wat een land waar zelfs de uit het mausoleum gehaalde Madame teMeijer meer mensen op de ijzig kouwe pootjes weet te krijgen dan welk protest ook tegen de afbraak in de zorg, ik hoop maar dat ze genoten hebben van dit sprookje op weg naar het volgende sprookje van 30 april.

  Men heeft in ieder geval kunnen oefenen met kwijlend en voorzien van een volle luier van emotie achter een hekwerk te staan om zijne schij(t)nheiligheid in al zijn vermeende glorie voorbij te zien gaan en of het nu Jezus is of Wim-Lex wat is het verschil nietwaar? met als meest prangende vraag straks als het voor het echie gaat gebeuren of dat mens nu wel of niet een pastelkleurig gewaad over haar Maximale togus heeft getrokken.

  En toch weet ik zeker dat als Jezus dit allemaal eens wist hij of meteen terug zou keren om schoon schip te maken of naar de diepste krochten van het universum te emigreren.

  Verder weer een leuke oefening voor “the boys in blue” om alvast te oefenen in “crowd control” voor die mooie dag waarin de leugen van een bejaarde ex-stoeipoes naar een man met water in zijn hoofd in plaats van hersenen zal worden overgedragen.

  De oranje-verenigingen struikelen over elkaar heen in volledige adoratie en zijn volop aan het oefenen voor vendelzwaaien en oranje vlaggetjes in kinderknuistjes douwen maar zouden onze waakzame en dienstbare potentiele kampbewaarders al hebben geoefend in het knuppel zwaaien en wel zodanig dat met zekerheid kan worden gesteld dat ieder die straks protesteert perfect op de “wellicht op de al wat kalende”, kruin word getimmerd??

  • Je moet er toch niet aan denken in welk gigantisch gat Nederland gaat vallen na 30 april??? Wat moeten we dan??? Er wacht ons een algehele en zeer diepe depressie. ๐Ÿ™‚ Zelfmoordcijfers stijgen, de antidepressiva zijn niet aan te slepen [het CBS meldt meteen een verrassend herstel van de economie door een opvallende verandering in het consumeergedrag [koekjes zijn uit, antidepressiva blijken in meerdere opzichten het wondermiddel]].
   Nederland is zo verslaafd geraakt aan het “plein-gebeuren”, dat er wekelijks wordt gevochten om een plekje te bemachtigen. Nee, inmiddels ben ik er volledig van overtuigd, dat 2013 een heel bijzonder jaar zal worden.

   • Ik vond al langer, dat er meer humor in en rond The Passion moest komen. Blij dat jij dat gat al een beetje opvult. ๐Ÿ™‚ Die verslaving aan dat “pleingebeuren”, zou dat er niet veel meer mee te maken hebben, dat ook in 2013 de huisuitzettingen gewoon doorgaan en -groeien? ๐Ÿ™‚ Steeds meer mensen komen op straat te staan en ze herinneren zich nog vaag hoe de Egyptenaren in Caรฏro een feestje bouwden. En voor een feestje blijft de Hollander nog steeds in.

 6. Het was echt koud!!!! Omdat het zo dichtbij was ben ik even gaan kijken. Pure vrouwelijke nieuwsgierigheid ๐Ÿ™‚ Na een kwartier had ik het wel gezien.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s