HET TEEVEN-SCENARIO

Doel:
Privatisering van het gevangeniswezen in Nederland.1Gevangenis

Middel:
vergaande bezuinigingen [340 miljoen] op het gevangeniswezen.

Stap 1:
Aankondigen sluiting van 30 Huizen van Bewaring.
Delinquenten in nader te bepalen categoriën worden “enkelband”-gevallen.
Garanderen, dat ondanks de sluiting van 30 gevangenissen en ondanks de “vrij rondlopende” delinquenten de veiligheid in Nederland op hetzelfde hoge niveau blijft.

Overbruggingsactie:
Wachten tot de eerste gevallen met slachtoffers zich voordoen. Wat met zekerheid het geval zal zijn, omdat de stelling dat met een bezuiniging van 340 miljoen Nederland net zo veilig zal zijn als zonder die bezuiniging natuurlijk een complete farce is. Zou de stelling kloppen dan zou Teeven immers impliciet toegeven, dat er jarenlang 340 miljoen is1Teeven weggegooid!
De te verwachten verontwaardiging bij de burger [die een zekerheid is, denk maar aan het rumoer wat enige jaren terug terecht ontstond over TBS-ers met proefverlof] gebruiken om de “enig mogelijke oplossing” te presenteren.

Resultaat:
De terechte roep om meer veiligheid van de kant van de burger wordt “serieus genomen” [niemand realiseert zich dat de bron om die roep om meer veiligheid de maatregel onder “stap 1” is geweest]. De veroorzaker van het probleem wordt vervolgens ook de oplosser ervan. Zij het dat de oplossing er één is, die volledig spoort met het doel van het plan in eerste opzet.
De inmiddels al lang ingestelde onderzoeken naar de voordelen van een geprivatiseerd gevangeniswezen en uiteraard de enorme nadelen + hoge kosten van een door de overheid gerund gevangeniswezen zijn een uitstekend fundament om de beslissing tot privatisering op te baseren.

Bijkomstigheden:
Volgens Teeven moet het mogelijk worden, dat in de “stap1 fase” wettelijk wordt geregeld, dat delinquenten zelf gaan betalen voor de kosten,die met hun detentie gemoeid zijn. Teeven heeft nog geen idee hoe dat in de praktijk moet en wat de mogelijke opbrengst kan zijn [ongebruikelijk voor een VVD-er].
1enkelbandMaar gedachtig andere eerdere privatiseringsprojecten van onze overheid valt niet uit te sluiten, dat een apparaat gaat worden geschapen, wat [ex-]delinquenten achter de broek [of enkelband] gaat zitten om wat eurootjes op te halen. En zou het u verbazen, wanneer dat te scheppen apparaat 340 miljoen per jaar zou gaan kosten? Mij eerlijk gezegd nauwelijks.

Advertenties

18 thoughts on “HET TEEVEN-SCENARIO

 1. In de praktijk is de kerntaak van de Staat al heel lang niet meer het vervullen van de zorgplicht [waar je veiligheid gerust onder mag rekenen] richting de burger.
  Het simpele feit bijvoorbeeld, dat “oom agent” al jaren veel meer wordt gezien als “een vijand” is daar het wrange bewijs van.
  De Staat rommelt ons de ene [nog kleinschalige] oorlog na de andere in, ondanks sterk, soms in meerderheid, verzet van de burger.
  De Staat schuift steeds meer van haar taken af op gemeenten, die daar lang niet altijd en zeker niet voldoende op toegerust zijn.
  De Staat zoals we die nu kennen [en vaak terecht minachten] is een geldmachine geworden, die vooral uitblinkt in het construeren van steeds opnieuw en steeds meer belasten van de burger.
  Een “fraai” voorbeeld werd gisteren in Brandpunt getoond via het drama van die naar Limburg verkaste Amsterdammer, die vorig jaar door het lint ging omdat een peloton politie het hek, wat hij voor de veiligheid van zijn gezin en hemzelf rond zijn erf had geplaatst, kwam neerhalen.
  Als een ding duidelijk werd dan is het wel, dat hij in een gemeente bleek te wonen, bestuurd door mensen die net zo empathieloos in het leven staan als de doorsnee bankier. [Kijk hier http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/24-03-2013/fragmenten/tot_waanzin_gedreven%5D
  Willem oppert het bestaan van een fabriekje in een lage lonen land waar het huidig soort politici van de lopende band komen. Het hoeft echter niet zo ver te worden gezocht. De politici van vandaag komen gewoon van onze eigen universiteiten, hoge scholen en instituten als Nijenrode. Daar wordt de basis gelegd, die vervolgens via aanvullende “stages” in landen als de VS en UK verder wordt aangescherpt.

  Wat betreft het feitelijke onderwerp van het log [privatisering gevangeniswezen] moet ik RadaR eens te meer complimenteren voor de perfecte wijze waarop zijn voelhorens blijven werken. Want juist vanochtend zag ik vanuit mijn ooghoek een bericht langs komen met de titel “Bezuinigingen maken private gevangenis mogelijk”. Het had de titel van dit log kunnen zijn.

  • De Staat zoals we die nu kennen [en vaak terecht minachten] is een geldmachine geworden

   Het bewijs van deze terechte beschuldiging was gisteren te horen in Buitenhof, waar werd gediscussieerd over de vraag of Nederland ja/neen een belastingparadijs [uiteraard voor bedrijven, niet voor haar burgers] was.

  • Het simpele feit bijvoorbeeld, dat “oom agent” al jaren veel meer wordt gezien als “een vijand” is daar het wrange bewijs van.

   Hier zijn natuurlijk wel 2 nogal uiteenlopende redenen voor aan te wijzen. Zo niet meer. Allereerst heeft de overheid “oom agent” van een “wijkgenoot” veranderd in een “kille bonnenschrijver”. Puur een kwestie van taakstelling, die erop gericht was een bak geld, die voor het grijpen lag, bij de zich misdragende burger weg te halen. De politie werd daardoor in sterke mate een omzet draaiende dienst, die ook veel meer op omzet werd afgerekend dan op kwaliteit.
   Ten tweede is er de toch ook niet weg te cijferen verandering in de houding van de burger t.o.v. de politie e.d.

  • Walgelijk! Ik heb geen ander woord voor wat die man en vrouw in Limburg is overkomen. En waar de man werkelijk tot waanzin is gedreven kwam die kille kale kikker van een burgemeester doodleuk met het verhaal op de proppen, dat het hek weg moest, omdat er “gehandhaafd” moest worden.
   Een ding is zeker: het handhaven van die burgemeester verdient geen aanbeveling. 😦

   • Ik heb een andere burgemeester voor jullie, die ik gisteren langs zag komen in mijn vaste zondagmorgen kijkritueel: The Andrew Marr Show.
    De clown in kwestie is Boris Johnson, Mayor of London, die in het interview keihard wordt aangepakt door Eddie Mair. Luister zelf en hoor hoe Johnson volkomen in de war raakt, als het gesprek hoofdzakelijk over zijn eigen escapades blijkt te gaan.
    Speciale aandacht voor het moment [10. 25 ongeveer], waarop de interviewer Johnson als persoon in één regel samenvat.
    Wij zijn ook niet gezegend met al teveel goeie burgervaders, maar een uitgesproken bal als Johnson is hier slechts met een loep te vinden. En dan alleen in VVD-kringen. 😀

   • Ik zag dit “interview” gisteren al en als ik zeg, dat mijn wenkbrauwen omhoog gingen is dat een “understatement”.
    Boris Johnson is het levende bewijs, dat het echt helemaal niets meer uitmaakt wie specifieke machtsposities in de politiek bekleedt. De man heeft overigens in de UK een niet te onderschatten schare fans. Maar ja, die had Popov ook.

   • “you’re a dirty piece of work, aren’t you” 😛

    Hoe lang zal het duren tot Twan Huys of Mariëlle dat tegen een “kopstuk” als Teeven of Opstelten zal durven zeggen?

 2. Waar het hier feitelijk om gaat is het zoveelste bewijs dat de Staat niet meer in staat is de meest elementaire dingen waarvoor en waaraan de staat haar bestaansrecht aan ontleent te kunnen maar vooral te willen uitvoeren en dus komt het hier door velen zo gevreesde egoistische anarchisme rapido dichterbij.

  De staat als staat heeft maar een paar dingen waar zij “door de burgers toe opgericht en gekozen”, voor dient te zorgen en deze zijn;

  Zorg & Veiligheid voor haar burgers.

  In deze twee essentiele kernwaarden faalt de Nederlandse staat in hevige mate en dus zal, kan en is de behoefte aan een Staat niet alleen aan erosie onderhevig maar bovenal werpt zich dus langzaam maar zeker de vraag op of wij als burger nog wel een Staat in deze vorm nodig hebben.

  Immers een staat die faalt in de zorgplicht naar haar burgers en die faalt aan het geven van veiligheid direct of indirect aan dezelfde burgers verliest zijn bestaansrecht.

  Het gekke is wel dat de meeste burgers nog steeds niet volledig willen of kunnen begrijpen dat de Staat als Staat zijnde de belangen van diezelfde burger allang al heeft verkwanseld ten behoeve van puur financieel gewin door de vertegenwoordigers en uitvoerders van de Staat.

  In plaats ook van ons te richten naar deel effecten van de ineenstorting van de Nederlandse Staat is het mijns inzien veel verstandiger om deze staatsvorm als zijnde een product van het verleden te beschouwen en ons te richten op de vraag hoe en op welke wijze kunnen wij verder, want dat deze samenleving en staat uit elkaar gaat donderen is voor mij in ieder geval een vaststaand gegeven.

  Dat Teeuwen een zelfde soort van product is als vele van zijn gelijken en daarmee verraad pleegt aan de wil van de burgers en aan de beginselen van deze staatsvorm is iets wat niet als echt verbazingwekkend kan worden beschouwd.

  Ook deze marionet van het kapitaal weet slechts stinkende gebakken lucht te verkopen heeft een chronisch gebrek aan realiteitszin en creatief vermogen en laat zich leiden door verkeerde aannames.

  Ik verdenk trouwens al lang meerdere opeenvolgende regeringen ervan dat zij ergens in een lage lonen land een fabriekje hebben laten bouwen waar ze genetisch gemanipuleerde politici in elkaar laten zetten met als enig vaste zekerheid dat het IQ niet boven dat van een Amoebe met hersenafwijking komt.

  Overigens heerlijke muzikale noten ter afleiding en ter vermaak geplaatst!!

 3. Een voordeel van al die logs van jou lezen is wel, dat ik aardig wat koppen van ministers en dergelijke leer kennen. Hoewel ik wel bij moet zeggen, dat het niet altijd de fraaiste koppen zijn 🙂
  Als je me had verteld, dat de 2e foto een beroepscrimineel betreft had ik je meteen geloofd 🙂

  • Verdikkie, vergeet ik het nog 😀 Willem en jij hadden het over Joe Bonamassa.
   Ik vond deze clip, waarop een andere grote meneer meespeelt in Royal Albert Hall 2009.

 4. Brrrr……….wat een kou! Ik had 10 minuten nodig om weer op temperatuur te komen na onze “ontduffingswandeling” 🙂 Iemand trek in erwtensoep??

  Maar even on topic. Het lukt me nu het keyboard weer naar behoren te hanteren.
  De veiligheid van Nederland is maar een relatief begrip. Dat geldt voor onze fysieke veiligheid maar net zo goed voor de veiligheid van onze spaarcentjes, nietwaar?
  En het is terecht, dat je de vergelijking met de TBS-ers met proefverlof maakt. Want er moeten altijd eerst slachtoffers vallen voordat de politiek de fout van haar beslissing inziet.
  Ons rest slechts te volgen hoe het Teeven-scenario zich gaat ontrollen.

 5. Honderden ontslagen [in het kader van de werkloosheid stimuleren], er gaan gevangenissen dicht waar nog maar pas fors geld aan is besteed. Kortom: heel verklaarbaar allemaal, als je het tenminste betrekt op het verdere beleid van dit beroerde kabinet.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s