ENOUGH IS ENOUGH

Staan we aan de vooravond van de start van de lente? Ik hoop het in ieder geval van harte. Jullie mogen gerust weten, dat de winter me inmiddels meters de strot uit hangt. En als ik zo om me heen kijk ben ik niet de enige, geloof ik.
Mensen zijn het zat en dat is te merken. En niet alleen die winter waag ik te zeggen.
Neem nu die rel in de catacomben van het Feijenoord-stadion. Waar een algemeen als rustig bekend staande jongen als die Lens zich ineens als een hooligan gedraagt. En je als kijker mocht mee “genieten” van iets wat je voorheen alleen op de tribunes of buiten het stadion mocht verwachten. Respect anno 2013 zullen we maar zeggen. Of, als u dat liever hebt, een van de vele holle kreten, die tegenwoordig maar al te vaak met de nodige valse trots als basis voor onze samenleving worden gebezigd. Jermaine was Joris zat en met die hit op YouTube [de mishandeling in Eindhoven] nog op zijn netvlies besloot hij over te gaan tot actie.
Steve McLaren was het vanochtend bij het ontwaken ook zat. Zijn prestaties als trainer van het omhoog gevallen Twente stonden niet meer in relatie met zijn imago, opgebouwd in een eerdere periode bij de club. Steve kon het gewoon niet meer waarmaken en stapte op.
Waarmee hij een goed voorbeeld gaf, wat anderen moeiteloos zouden moeten kunnen volgen. Kom op, Mark, wees een vent, toon je ballen en volg Steve’s voorbeeld. Verlos de FC Nederland van haar slechtste coach ooit. Je kunt het!!!
De Italianen blijken de ijzige winter, die vanuit Brussel over hun nog altijd prachtige land werd geblazen, ook spuugzat. 60% van hen stak collectief de middelvinger op: eerst richting dat zelfde Brussel, vervolgens richting Merkel.
Let wel, ik wil op geen enkele manier uitdragen, dat de zoveelste rentree van Bunga-Bunga-Silvio een gebeurtenis zou zijn, die tot vreugde zou stemmen. Au contraire zelfs: die clown is het laatste waar Italië behoefte aan heeft.
Maar niet weg gecijferd mag worden wat de feitelijke betekenis is van die verkiezingsuitslag in het land van de pasta en pizza. De Italianen hebben natuurlijk niets anders gedaan, als ware het een referendum, dan in meerderheid NEE te brullen tegen het Europa van nu en de aanpak waar dat Europa voor staat.
We laten ons nog liever door die clown belazeren dan dat we nog langer de kille, niets ontziende gesel van Europa over onze rug moeten voelen gaan. Dat is wat ze eigenlijk lieten weten.

Jermaine Lens schoot niets op met zijn dwaze actie – FC Twente schiet niks op met het vertrek van zijn trainer – Italië gaat niets opschieten door die clown weer in een machtspositie te brengen.
Maar als mensen het zat zijn doen ze wel meer irrationele dingen,  dat is genoegzaam bekend. En dan nemen ze de bijkomende extra-schade voor lief. Omdat het kwijt willen raken van iets of iemand, die al veel te lang als een nagel aan je doodskist heeft gefungeerd belangrijker wordt geacht dan die extra-schade.
Het is het soort les die we allemaal op het geëigende moment [waarvan er in een mensenleven nogal wat voor komen] weer [moeten] leren. Samen te vatten in 3 woorden:ENOUGH IS ENOUGH!!
En voor ik het vergeet:  dat geldt ook voor de winter.

Advertenties

21 thoughts on “ENOUGH IS ENOUGH

 1. Lens 3 wedstrijden schorsing. McLaren heeft van Ome Joop toch een afkoopsommetje mee gekregen. Die 2 problemen zijn aldus opgelost.
  Maar wat doen we met Italië?????? Of hebben de Italianen helemaal geen buitenstaanders van Brusselse origine nodig op hun problemen op te lossen? Are you ready for the next episode of…………SOA[ro]P[a]????

 2. Het is gebruikelijk, dat elke handeling of gebeurtenis, die de strategen van Europa niet welgevallig is, onmiddellijk wordt betiteld als een directe bedreiging voor dat Europa en de euro.
  In die zin is het nauwelijks verrassend te noemen, dat werd gereageerd op de verkiezingsuitslag in Italië als er werd gereageerd. De gulden regel is, dat bij overmatig gebruik zelfs de meest verschrikkelijke dreigementen aan kracht inboeten, dus ook in dit geval is dat aan de orde. In meerderheid zal het de Italiaan worst zijn wat voor geluid er uit de Brusselse burelen komt in reactie op die verkiezingsuitslag. Net zo goed als ik vermoed, dat er weinig Nederlanders zullen zijn die zullen hebben wakker gelegen van de geboren tobber Dijsselbloem [man’s gezicht is er gewoon voor gemaakt om somberheid uit te stralen], toen hij zei, dat de uitslag in Italië verontrustend te noemen was.
  Maar laten wij dat gepapagaai voor de “bühne” terzijde schuiven en eens in bredere zin kijken naar de impact van de rentree van Berlusconi [dat is immers waar het allemaal om te doen is].
  Toen ik gisteravond met jouw blog in gedachten aan het sudderen was op een standpunt verscheen in Nieuwsuur een Engelse observer in beeld. En die maakte het mij makkelijk. Met hem ben ik van mening, dat er inderdaad grote risico’s aan de situatie in Italië kleven. Risico’s die, zoals door anderen hier ook al genoemd, de financiële markten i.c. de echte regeringen van deze wereld tot directe reacties noopten. Vrijwel overal schoten de beurzen naar beneden, de Italiaanse rente schoot omhoog. En waar politici de sprekende poppen van de financiële markten zijn kan het dus nauwelijks verwondering wekken, dat uit die hoek weer “Armageddon”-reacties kwamen. Waar de kloof tussen burgers en politiek met de dag onoverbrugbaarder wordt geldt het tegengestelde als het gaat om het samenspel tussen financiële markten en politiek. Tussen die 2 is inmiddels een verhouding gegroeid, die in alles doet denken aan een Siamese tweeling.
  Maar zoals gezegd die risico’s zijn er wel degelijk. En waar de Siamese tweeling dat per definitie probeert aan te tonen in cijfertjes en geld, wees die Engelse observer op een geheel ander aspect wat ook in mijn ogen veel realistischer is.
  Italië dreigt voor lopig een onbestuurbaar land te worden. Nieuwe verkiezingen [met overigens het concrete risico, dat Berlusconi dan zelfs de volledige overwinning zal behalen] komen er niet direct. Italië dreigt daarom een aantal maanden in een impasse terecht te komen.
  En dat, onder verwijzing naar de scherpe tegenstellingen bij het electoraat aldaar, zou weleens de ideale voedingsbodem kunnen worden voor grote sociale onrust. Dat moet het meest worden gevreesd, althans vanuit het oogpunt van de Merkels en Barosso’s van Europa. Italië zou het eerste grote euroland kunnen worden waar de geest [eindelijk] uit de fles zou kunnen komen. En het is alleszins voorstelbaar, dat die vonk zou kunnen overslaan naar de 2e economie van de Eurozone, het steeds slechter presterende Frankrijk. En dan zou het flink bal kunnen worden.
  Het lijkt me dan ook zeer verstandig om goed te volgen wat er de aankomende weken in Italië gaat gebeuren. Het zou goed kunnen aflopen, maar de kans is bijna net zo groot dat we het voorspel van het einde van de euro en de fata morgana Verenigde Staten van Europa zich gaan zien ontrollen.

  • Je hebt even de tijd genomen, maar de reactie is er ook naar, Paul. Prima betoog, waar ik me geheel in kan vinden. De situatie bij de Romeinen baart inderdaad zorgen. En volstrekt terecht wijs je op het risico van overslaan naar Gallië mocht het mislopen. Overigens ben ik wel van mening, dat mocht de politieke situatie in Italië inderdaad instabiel blijven het land opnieuw de molensteen, maar een grotere nog dan de eerste periode het geval is geweest, om de nek van de euro en Europa zal worden. Je mag niet hopen dat een dergelijk scenario zich zal gaan ontrollen, omdat dan het besef boven komt dat ondanks de gigantische miljardentransfers van Noord naar Zuid de politiek ook nu op een enorme wijze zal blijken te hebben gefaald. Ongetwijfeld komen dan weer de stemmen op, die zullen zeggen: “Wij zeiden het toch? We hadden toen de Griekse crisis uitbrak uit de euro moeten stappen!”. En bewijs maar eens hen’s ongelijk.
   Volgen van de ontwikkelingen is inderdaad wat ons rest. En afwachten.

 3. Ook ik ben de winter meer dan beu. Maar bedenk: over een maandje of wat kun je misschien je eerste terrasbiertje weer pikken 🙂 De tafels en stoelen zijn schoon, nagekeken en er dus klaar voor.
  Lekker Earring-trackje [als altijd] 🙂

  • Terrasje ……hmmmmm 🙂 Met een mild lentezonnetje. En goed gezelschap uiteraard. Lentezonnetje…… zonlicht, dat deed me ineens denken aan het “heatseekeralbum” op de site en raad eens wat ik [ja: IK] vond op YouTube?
   Let there be [sun]light 😀

   • Je kunt merken, dat sommigen onder ons langzaam uit hun winterslaap ontwaken. De hoeveelheid muziekclips neemt gestaag toe. En zelfs Jeanette zit tegenwoordig ook op de tube te scharrelen. I like that 🙂

   • Lekker zitten doorklikken en ook Tubular bells en Ommadawn [advies van de meester zelf 😀 ] geluisterd. Oldfield goes trance inderdaad. En ik werd aangenaam verrast. Lekker up tempo afgewisseld met mooie slierten toetsenwerk. Goed gevoel aan overgehouden 🙂

 4. De Italianen hanteerden het principe “you can’t make an omelet without breaking an egg” en zeg maar eens dat dit niet waar is. 😀
  Eindelijk weer eens de Golden Earring, ik was al bang dat ze bij je uit zicht waren geraakt. 🙂

 5. In alle 3 gevallen is, om verschillende redenen, sprake van een situatie, waarin de betrokkene[n] hebben gedacht , dat het doel de middelen heiligt. Waarbij het meest en het enige echte respect richting die trainer gaat. [Tenzij hij een vertrekbonus van 1,5 miljoen heeft meegekregen 🙂 ]
  Maar ik kan prima volgen waarom je waardering op kan brengen voor de Italiaanse kiezer. Men heeft consequent gehandeld en juist daar ontbreekt het bij ons continu aan.

  • Je haalt 2 dingen door elkaar, P. Ben ik niet van je gewend 🙂
   De daad van de Italianen is consequent; volgens mij betoogt RadaR dat in zijn eigen woorden ook. Het gevolg van die daad kan een stommiteit zijn. Maar de Italianen hebben blijkbaar dat voor lief genomen. Doel en gevolg zijn 2 verschillende dingen immers? En dat doel was Brussel/Merkel in het gezicht te spuwen.

   • Je hebt me overtuigd, O. 🙂 Overigens wil ook nog even richting onze gastheer kwijt, dat ik me volledig schaar achter de teneur van zijn verhaal. De relatie tussen de gebeurtenissen in de Kuip, McLaren’s vertrek, de Italiaanse verkiezingsuitslag en de ook mij inmiddels tegenstaande winter op een manier verwoorden, zoals hij dat deed kan mijn volledige goedkeuring wegdragen. 🙂

    @RadaR:
    ik ontdek net jouw uitvoerige reactie op Willem’s eerdere inbreng. Dat bewaar ik voor leesvoer nadat de zuurkool met [dampende] worst zal zijn gezakt. 😀

  • @Optimist

   Ik vind dat ik het zelf niet beter had kunnen zeggen als jij !! complimenten hiervoor!!

   Helaas is het momenteel zo gesteld dat eigenlijk alleen Italie daadwerkelijk de vinger opsteekt dat feit plus dat de beurzen een ernstige opdonder daardoor kregen zal ongetwijfeld gaan leiden tot nog hardere maatregelen en sancties voor dat ook door Brussel gegeselde land.

   Dus die opgestoken vinger zal door Merkel c.s. inclusief de daaraan verbonden arm wel in 1 grote houw worden afgehakt niet alleen als afschrikwekkend voorbeeld voor de overigen maar ook om de Italianen te bestraffen voor de Merkel onwelgevallige keuze die er door hun is gemaakt.

   Ondertussen gaat in dit brave land de ontmenselijking van onze zorg hand in hand met de verrijking van onze geliefde bestuurders.

   Bij PostNL vinden ze jaarsalarissen van respectievelijk 350.000 en 410.00 niet meer marktconform en deze worden dan ook verhoogd tot 475.000 !!!
   Dat duizenden mensen bij PostNL hun bestaanszekerheid hebben verloren en dat de ene na de andere reorganisatie met als enig doel mensen als wegwerpartikelen te behandelen plaats vind en heeft gevonden kan PostNL geen ene malle moer schelen!!

   link : http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/09/postnl-verhoogt-salarissen-top.xml

   Ook in de zorg slaat het monster van het fascistische pseudoliberale met socialistische saus besprenkelde beleid weer toe, bij ongewijzigde plannen zal voor het einde van dit jaar 53% van de ruim 65.000 mensen met een verstandelijke handicap hun nu nog veilige en zorgzame woonomgeving dienen te verlaten en zal alles neerkomen op de huisarts, mantelzorg en thuiszorg.

   Ieder mens met meer dan 2 beschikbare hersencellen zal dan meteen kunnen begrijpen dat zoiets doodgewoon niet kan maar nee niet onze volksvertegenwoordigers (maandelijkse vergoeding rond de 5.500 euro plus 4.200 euro representatiekosten exclusief overige emolumenten zoals extra lange reces etc. etc.) want die hebben het namelijk verder ook veel te druk met uit eten gaan en met lobbyisten de kroeg leeg te zuipen dan om zich over zieke mensen druk te gaan zitten maken.!!

   link : http://www.medicalfacts.nl/2013/02/26/groot-deel-verstandelijk-gehandicapten-in-groepshuizen-dupe-van-awbz-hervorming/

   Hoe lang nog voordat deze gesel bestreden word op de langzamerhand enige manier die nog mogelijk is??

   • Hoe lang nog voordat deze gesel bestreden word op de langzamerhand enige manier die nog mogelijk is??

    Je suggereert hier toch niet, dat wij ook een clown aan de macht moeten helpen.
    Shit …….ik ben effe van de leg, want ik vergeet helemaal dat we dat in september vorig jaar al hebben gedaan. 2 Clowns zelfs, één met een oranje en één met een rood neusje.

   • Het is het zoveelste bewijs van het feit, dat het Europa van de elite op het verkeerde fundament is gebouwd. Voor de euro er was reageerde de AEX nauwelijks op de bokkensprongen, die ze in Zuid Europa nu eenmaal maken. In 2013 is de verkiezing van een overjarige clown al voldoende om de index naar beneden te laten gieren. Het is zo ziek als maar kan. Maar ja, daarmee beschrijf je ook de definitie van het Europeaan zijn: ziek , zwak en misselijk zijn in saamhorigheid.
    Wat Post NL betreft, dat gaat alle perken te buiten. Maar het probleem is, dat de enigen die er wat aan kunnen doen de mensen achter de SMK of SMG zijn. Ik weet uit ondervinding echter dat in die gelederen men zich [niet onvoorstelbaar overigens] sec verheugt op het nog hebben van de baan. Echte oppositie is er nauwelijks. Wat de vrijheid die de top zich toe-eigent meer dan verklaart. Niet goed praat, dat zeker niet. Verre van dat. Maar iets zegt me dat die top niet eerder tot inkeer zal komen dan nadat er rigoureus voorbeeld zal zijn gesteld. Zoiets als het geval-van Keulen, maar dan in het kwadraat.
    Dat dit kabinet alleen maar in cijfertjes [met een euroteken er voor] en aantallen denkt bewijst de manier waarop de mensonterende effecten van de bezuinigingen op de AWBZ worden onderschat. Als je als bewindsman wegkijkt van de mens achter die cijfertjes en aantallen kun je rustig gaan slapen met het gevoel weer een constructieve bijdrage te hebben geleverd aan het redden van Nederland. Zouden er echter in de voortuin van diezelfde bewindsman 30.000 gehandicapten staan demonstreren wat die constructieve bijdrage in werkelijkheid voor afbreuk doet aan het menswaardig bestaan waarop zij volledig terecht stellen een claim te mogen leggen, wellicht dat het slapen die bewindsman wat minder lukt. Tenzij het een minister is uit het gestaalde kader van de VVD. Die schuift waarschijnlijk de luiken voor zijn ramen dicht.
    Jij bent nog redelijk optimistisch door te stellen, dat de AWBZ-getroffen zorgbehoeftigen de thuiszorg als alternatief voor het verpleegtehuis zouden hebben. Als je gisteravond naar De Slag om Nederland zou hebben gekeken zou je die conclusie niet zo gemakkelijk hebben getrokken c.q. naar voren gebracht. Even in een paar “highlights” wat in DSON naar voren kwam:
    – thuiszorgverleners als beroep verdwijnen en worden schoonmakers – het uurloon wordt verlaagd naar 9 euro [!!!!!!] – men wordt niet langer geacht de nu nog gebruikelijke gesprekjes met de zorgbehoeftige te hebben [het interesseert de beslissers geen malle moer dat zo’n contact vaak het enige is, wat die zorgbehoeftige op een dag heeft – men mag niet langer signalen afgeven aan zorgverlening als men de indruk heeft dat het niet zo goed gaat met de “klant” – men verricht zijn werk als een robot door strikt te werken volgens schema’s, die door goedbetaalde overheaders op basis van [daar heb je ze alweer] achter het scherm verzamelde cijfertjes worden opgesteld.
    Alleen deze gang van zaken zou al voldoende aanleiding moeten zijn om grootschalig in opstand te komen en de boel op een verantwoorde manier plat te gooien. Voeg daar Post NL aan toe, de gang van zaken rond SNS, de ramp rond de Fyra, de kaalslag op de pensioenen, de arrogantie rond de beslissing rond de JSF enzovoort enzovoort en er zou alle aanleiding zijn om te veronderstellen dat Nederland in brand zou staan.
    Maar Nederland kijkt rustig naar showbizz-afval wat van een skischans af flikkert. En drukt nog eens op de Senseo. En Nederland laat zich in staat van opwinding brengen door een omhoog gevallen malloot, die voorstelt om op 30 april a.s. met zijn allen het Kroningslied 2013 te gaan zingen. Ik ben inmiddels zover, dat ik serieus overweeg om op 30 april te gaan kijken, maar dan wel met mijn blote reet richting scherm 🙂
    Ik heb nooit opgezien tegen het ouder worden, maar langzamerhand zou je gaan hopen, dat de machine het tot 70-75 volhoudt om vervolgens met wat gesputter ineens de geest geven. Want de geest geven lijkt veel eerder voor de hand te liggen dan dat de Nederlandse burger de geest zal krijgen.

   • @RadaR:
    ik heb de uitzending van Slag om Nederland gisteren ook gezien. En het schaamrood steeg me naar de kaken in het besef, dat we blijkbaar zo [de Rutte-Samsom-way] met onze Nederlanders in een situatie waar ze ook niet zelf voor gekozen hebben omgaan. En dat schaamrood maakte plaats voor verontwaardiging, diepe verontwaardiging. Ik vind je dat mijn verontwaardiging mooi onder woorden brengt in jouw reactie, net als Willem dat doet in de zijne.

 6. Natuurlijk is het oerstom, dat de Italianen Berlusconi weer in het zadel hebben gebracht. Maar gek genoeg heb ik na enig nadenken toch besloten, dat ik meer respect heb voor de pizzaboer als kiezer dan voor de kaasboer uit de polder. Omdat ze het lef hebben getoond hun mening na een jaar Monti ook om te zetten in een daad. Hier in dat veenmoeras klagen en zeuren en vitten we er op los, maar kiezen vervolgens gewoon weer onze eigen Monti. Waar de Italianen karakter hebben getoond blinken wij uit in scheiterigheid en lafheid.
  Ik ben wel tevreden met de schrik, die de pizzaboer Adolf Merkel heeft aangejaagd. Ben benieuwd hoe dat zich verder gaat ontwikkelen.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s