POLITIEKE PROSTITUTIE

Kwartetten
Nog maar net 3 maanden geleden was het in de oorspronkelijke opzet een resultaat van een spelletje kwartetten voor 5 heren en werd het vervolgens onderdeel van het VVD-PvdA regeerakkoord. En bracht de nog officieel te benoemen minister van Wonen Aasgier Blok het naar buiten als dé oplossing voor de muurvast zittende woningmarkt. En als de nare koppen van het kersvers gesmede kabinet deden Rutte en Samsom ook nog even een duit in het zakje. Hun “stabiele” coalitie had dé oplossing voor alles, dus ook voor de woningmarkt.

Prostitutie
Inmiddels zijn 3 maanden verstreken, waarin Blok vooral bezig moet zijn geweest met zijn Chinese telraampje. En hoe hij dag na dag, week na week ook telde, hij kwam elke keer onder het gewenste aantal van 38 uit. 38 zetels welteverstaan, nodig om dé oplossing voor de woningmarkt door de 1e Kamer te slepen.
Hoezeer het hem tegen de borst stuitte, hoezeer ook de vlagen van misselijkheid zijn schrale lange lijf teisterden, Blok moest wel zijn Kamer uit komen.
En zocht zijn toevlucht eerst bij oude kameraad van Haarsma Buma, die een kans zag zijn CDA weer het allure van de macht te kunnen geven.
Maar zoals tijdens de formatie die 5 heren met kwartetten al hun hand bleken te hebben overspeeld ging ook Buma’s boerenhandjeklap de mist in.
Dus werd Blok uitgenodigd om de politieke hobby bij uitstek, zichzelf prostitueren, nog openlijker te bedrijven. Onbekend is of het Blok’s sexy uitstraling dan wel de man’s heerlijke kontje is geweest, feit is dat Alex de Kakelende Kip en 2 Godenzonen voor hem vielen.
En zo zagen we vandaag nota bene de kop van Kees v.d. Staaij alweer prominent in beeld als een in ieder geval in de Rutte-periode niet meer uit te vlakken machtsfactor.

Het trackrecord van Alex de Kakelende Kip.
Begrijp me niet verkeerd: er moest iets aan de woningmarkt gebeuren. Omdat daarmee ook een belangrijke bedrijfstak als de Bouwnijverheid, waar de werkloosheid inmiddels zo hoog is opgelopen en de omzet zo is gedaald, dat werkgevers de aloude truc van het frauderen met vorstverlet weer van stal hebben moeten halen om de neus nog net boven water te kunnen houden, een impuls ten positieve zou kunnen krijgen.
Wat weer niet betekent, dat het nu gesloten akkoord zal gaan opleveren wat wordt voorgespiegeld. O, die huursverhogingen en die verhuurdersheffingen dat gaat zeker lukken. Dat is aan dit geld-beluste schrapersclubje best toevertrouwd.
Maar gedachtig eerdere akkoorden onder een VVD-premier  [Kunduz-akkoord, Lenteakkoord] is de kans levensgroot, dat er opnieuw “ongewenste” bij-effecten zullen optreden. En de burger dus veel meer het “lul” zal blijken te worden zonder dat de targets, die onder de noemer “openbreken woningmarkt” bij elkaar werden geveegd ook maar bij benadering gehaald zullen worden.
Alex de Kakelende Kip heeft niet echt een goed trackrecord opgebouwd als het om de financiële onderbouwing van akkoorden gaat. En Kees v.d. Staaij vindt alles prima zolang Rutte ook dit jaar weer op de partijdag van de SGP verschijnt. Naar verluidt heeft de andere Godenzoon Slob inmiddels een zelfde eis bij Rutte neergelegd. Het wordt dus ook al heel gezellig op de CU Jaardag 2013.
En dan is er ook nog dat gaatje van 200 miljoen, wat het nieuwe akkoord in de oorspronkelijke begroting slaat. Waarvoor de burger en passant ook nog even extra mag opdraaien. Het nieuwe akkoord is in die zin mooi op tijd in elkaar geflanst, want het CPB kan die 200 miljoen nog even meenemen in haar modelletjes, waar ook al die 3,7 miljard van SNS ligt te sudderen.

Advertenties

14 thoughts on “POLITIEKE PROSTITUTIE

 1. En de burger dus veel meer het “lul” zal blijken te worden zonder dat de targets, die onder de noemer “openbreken woningmarkt” bij elkaar werden geveegd ook maar bij benadering gehaald zullen worden.

  Hoe juist is je inschatting weer geweest. Lees het artikel in de VK van vandaag maar en verbaas je over de prachtige verkeerde inschattingen, die onze vriend de Aasgier [typisch voorbeeld van een gortdroge jurist, die je never nooit met cijfers moet laten werken, zelfs niet als het om het opstellen van zijn declaratie gaat [zie Bram M.]] blijkt te hebben gemaakt. En Alex de Kakelende Kip en de 2 Godenzonen maar brallen “prima akkoord”. Een schop onder hun hol moeten ze krijgen!

  • Wees gerust, Leon: de kakelende kip en de godenzonen hebben inmiddels aangegeven, dat ze wisten van de bijeffecten van het woonakkoord.
   Ze hebben niet verteld, waarom ze daar bij de realisatie van dat akkoord niets over naar buiten hebben gebracht. Het soort “foutje” wat politici aan de lopende band maken. 😦

  • Wie is de Mol nadert zijn ontknoping, Jurgen. Daar heeft de Hollander zijn aandacht volledig op gefocust. O, en Sick en Nimon hebben een Edison gekregen. Gewoon kwestie van prioriteiten stellen. 🙂

 2. De aanvankelijke positieve reacties, die vooral vanuit de politieke hoek zelf kwamen, lijken inmiddels te zijn weggeëbd. En maken plaats voor veel meer kritische geluiden.
  Wellicht begint men te beseffen, dat de huurverhoging [die 3% hoger ligt dan in de pers wordt vermeld, want het verhogingspercentage komt boven op de inflatie van 3%] door de eraan gekoppelde constructie van de verhuurdersheffing, waar de corporaties voor gaan worden aangeslagen, feitelijk niets anders is als een verpakte ordinaire belastingverhoging.
  Daarnaast zit het akkoord zo vol met waarschijnlijk uit de hoek van de 3 “gedogers” komende aanpassingen, dat de vertaling ervan naar uitvoering ook weer de nodige onduidelijkheden en dus problemen op zal gaan leveren.
  Het is zoals Jurgen het min of meer zegt: de politiek laat zich weer eens van haar “beste” kant zien.

  • Is het in principe niet vreemd, dat de overheid hardnekkig ook in situaties als de huidige gewoon doorgaat met het hanteren van het beginsel, dat verhoging boven op de inflatie wordt gelegd? Want wie krijgt er als burger nog een tegemoetkoming voor de inflatie tegenwoordig? Gepensioneerden in ieder geval al 5 jaar of langer niet!

  • Terecht dat je er op wijst, dat de huurverhoging voor hurende gepensioneerden met een modaal inkomen ca. 2x zo hoog zal uitvallen dan voor werkenden in dezelfde inkomensklasse. Omdat zij wel [een deel van] prijscompensatie via het loon zullen kunnen tegemoet zien. Maar wie weet, misschien is er een politicus inmiddels wakker geschrokken. Hoewel ……. ik vrees dat ik daarover zo mijn twijfels moet hebben.
   Bij mij is het beeld steeds scherper, dat het de politiek feitelijk weinig meer uitmaakt wat de gevolgen zijn; men pakt wie men pakken kan. Enige selectiecriterium lijkt te zijn, dat je onderdeel van een groep met een fors volume moet uitmaken. Zodat de maatregel flink wat opbrengt. Het soort politiek, waar ik weinig tot geen respect voor kan opbrengen overigens.

   • Eigenlijk had RadaR dit log ook beter de titel “Politieke Pooiers” mee kunnen geven. Want het zijn wij immers die geëxploiteerd en uitgebuit worden?

   • Goede suggestie, Leon. 🙂 Maar weet je, dan kan ik elk log waarin de politiek een hoofdrol speelt wel met zo’n kop beginnen, denk je ook niet? Ik wilde nu slechts de wijze waarop de politiek zichzelf prostitueert aan de kaak stellen. Omdat het bijna nergens in de samenleving zo is, dat je zaken doet met iemand die in wezen een duidelijk afwijkende mening heeft over de wijze waarop je zaken doet en welke zaken. D66 [ik laat die 2 Godenzonen maar verder buitenbeschouwing, omdat in hun politieke opstelling net zo kleurloos en vreemd zijn als de kerk zelf] zal straks zich fel verzetten tegen een andere heikele kwestie, die dit rommelkabinet nog klaar heeft liggen om de oven in te worden geschoven. En dat oogt voor een normaal mens ietwat merkwaardig in de wetenschap, dat ze net in elkaars kont zijn gekropen om, zoals Alex de Kakelende Kip ongetwijfeld zelf vindt, “het land te redden” c.q. “de economie weer in gang te trekken”.
    Nederland is in recessie en de politiek is daar het schoonste voorbeeld van. Alleen duurt die recessie bij de politiek inmiddels al bijna 15 jaar. En dat doet vrezen, dat ze er nooit meer uit zal komen.

 3. Het is toch volstrekt onverklaarbaar hoe de heren Rutte en Samsom, onder leiding van opper-kwartetter Bos, dit rammelkabinet in elkaar hebben getimmerd? Voor elk major onderwerp moet er elke keer steun bij [een deel van] de oppositie worden gezocht [uitgezonderd bij de PVV dan].
  Is dit de wijze waarop een land in een crisis moet worden bestuurd??? In mijn ogen maakt de politiek zich volstrekt ongeloofwaardig.
  En dit akkoord? Het zit er zo maar in, dat gaande de rit de ellende pas goed zichtbaar wordt en er weer aan alle kanten zal moeten worden bijgestuurd. Ze zijn werkelijk van de ratten besnuffeld!

 4. Elk kabinet onder Rutte, zoveel is wel duidelijk, maakt er binnen de kortste keren een rotzooitje van. Maar het maakt ook allemaal nada uit, want ook het prutswerk van zijn cluppie wordt vrijwel moeiteloos geslikt. Laten we als Mark doen: lachend naar de kloten gaan 😀

 5. Ik heb blijkbaar een persconferentie gemist, maar vind je het gek? Tegenwoordig geeft iedereen wel een PO, dat schijnt het nieuwste “American way” speeltje van voetballers, sporters, sterretjes en dus ook politici te zijn. Het spijt me echt helemaal niet, dat ik de hoofden van het door jou genoemde kwartet heb gemist.
  Wat dat “akkoord” betreft, het is zoals je zegt: rustig afwachten hoe ook dit helemaal verkeerd gaat uitpakken. Ben wel verbaasd dat Groen Links niet mee gedaan heeft. 🙂

 6. Politieke prostitutie …….een beter passende term is er bijna niet! Of de fysiek van Aasgier Blok daar in positieve zin invloed op heeft, ik waag het eerlijk gezegd te betwijfelen. 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s