MET ORANJEKOORTS OP DE BEDBANK

Eindelijk was er dat moment waarop hordes tutjes, mutsjes, eikeltjes en nerds al geruime tijd hadden gewacht. Toen gistermiddag doorkwam, dat een 75-jarige vrouw [alweer] een toespraak tot haar volk zou houden moeten er bij de gebruikelijke  “Oranje-watchers” hoge gilletjes zijn uitgestoten, wellicht wel vermengd met een snuifje ontroeringssnik.
Binnen de kortste keren slibden de wegen richting mediapark dicht door de onafzienbare rij “Beatrix-kenners”, die hun gezicht op de platte buis moesten laten zien.
Ik vraag me dan ook af hoe onze “grande dame” zou kijken naar die kudde nitwits, die bijna over elkaar heen vallend ons proberen te laten geloven hoe goed zij onze nog even koningin wel niet kenden. Tutjes, mutsjes, eikeltjes en nerds [waaronder uiteraard de alom aanwezige Jan Mulder] in de gedaante van mensenkenner, royalty-watcher, psycholoog en historica [wellicht is hysterica beter op zijn plaats].
De aankondiging van haar troonsafstand maakte Beatrix tot een kijkcijferkanon en daar moest men bij zijn.
Tot 30 april a.s. gaan we worden overvoerd met beelden, die we al ettelijke malen zagen. Opnieuw gerangschikt, opnieuw geanalyseerd, opnieuw geduid. Zou Beatrix wel beseffen wat ze mij [en wellicht ook sommigen onder jullie] aandoet?
Het staat in ieder geval vast, dat zich vanaf nu een koorts van Nederland meester gaat maken. Een speciale vlag komt er, een hele nieuwe serie koffiemokken, een andere Koning[inne]dag, een andere kop op de euromunten, een andere werker op het Noordeinde, een andere gezin als bewoner van Huis Ten Bosch ……ga zo nog maar even door.
Rutte heeft al gezegd, dat wij deze gebeurtenis als één groot feest moeten beschouwen en dat als “one nation” zullen vieren. Nu ontbraken ze nog maar ongetwijfeld komen er straks bij stromen cijfertjes los, die duidelijk moeten maken wat een geweldige impact de retirade van Beatrix zal hebben op de economie, op het consumentenvertrouwen, op het geluksgevoel van ons allemaal.
Zojuist zag ik, dat er zelfs een extra-ministerraad voor vandaag is uitgeschreven en je kon aan onze bestuurders merken hoe opgewonden ze wel niet waren. Bij Frans Timmermans was duidelijk zichtbaar dat hij nog maar heel weinig nodig had om de schone onderbroek, die hij van huis had meegekregen, te moeten gaan gebruiken.
Tijdens die ministerraad zal er ongetwijfeld ook gesproken worden over een nationaal afscheidscadeau voor onze [ook door mij] hoog gewaardeerde a.s. Queen Mum. Dus heb ik Rutte onmiddellijk een mailtje gestuurd om hem en zijn clubje gerust te stellen. Voor een meerderheid van de bevolking is al geruime tijd duidelijk wat dat afscheidscadeau gaat worden.
Beatrix krijgt van ons een “bedbank” van het fabrikaat SNS Reaal. Het lijkt op het oog een beetje aan de dure kant, ca. 1 miljard voor een “bedbank” maar die is dat zeker waard. Want het is een “bedbank” die nooit “faills”, want daar is-ie te groot voor. Je kunt er in groepsverband op slapen en dan is er nog ruimte om wat te rommelen ook.

Advertenties

16 thoughts on “MET ORANJEKOORTS OP DE BEDBANK

 1. Er is iets aan dit hele gebeuren vond ik wat niet helemaal spat zuiver was, ik weet niet waarom maar iets zei in mij dat dit aftreden van La Bea weleens een heel ander doel kon dienen en min of meer als soort rookgordijn is ingezet.

  Gezien de reputatie van ons zogenaamde geliefde koninklijk huis waar eerst en vooral naar het eigen belang en dan pas naar iets anders is gekeken zo bewijzen de afgelopen eeuwen ons wel zou het natuurlijk niet verbazingwekkend hoeven te zijn dat La Bea onder druk tot deze stap is gekomen.

  Het moet nogal iets wezen zou je zeggen want bij zowel de invoering van het auschweis als de ruimte die ons fascistoïde ambtenarenapparaat vanaf 01-01-2013 heeft gekregen om iedere burger in zijn eigen huis te overvallen en zonder enige vorm van proces te beroven van het weinige wat die krijgt om te overleven, nog al het gesjoemel met Europa en alle financiële ellende van de banken en zo nog zo het een en ander, bij al die dingen zwijgt de in naam hoogste volksvertegenwoordigster in alle talen noch in het koptisch, Sanskriet, spijkerschrift of ja zelfs gewoon Nederlands uit de paleizen steeg slechts een oorverdovende en naar ernstige verrotting ruikende immense stilte op.

  Wat kan het zijn dat onze elite dan toch tijdens ongetwijfeld zeer geheime bijeenkomsten op diverse paleizen heeft bekokstoofd om tot deze zeer onverwachte en met drogredenen omhulde abdicatie in gang te zetten, want laten we wel wezen 75 jaar worden en haar speeltuin is 200 jaar is natuurlijk een reden van lik me toges.
  Bea heeft natuurlijk uitermate scherp weten te onderhandelen, kan ook niet anders want ze zat bijna op schoot bij haar Vader die onderhandelingen waarvan hij beter werd als de beste kon uitvoeren wat dat betreft was er geen betere leermeester en ik geef toe het resultaat voor haar is fraai, haar zoon is de komende 30 jaar of zo verzekerd van zijn riante inkomen, haar familie hoeft qua rechten bijna niets in te leveren en i.p.v. Prinses moeten we voortaan Koningin zeggen tegen die pampa madame en ik vermoed zelfs dat Wim Lex al is toegezegd dat indien hij zich net zo welwillend als moeders gedraagt we ook de decennia na hem niet van die zwerende puist der Oranjes verlost zijn

  In eens viel toen bij het kwartje en neen dat was niet die van het woord zelfverrijking een geheel nieuwe betekenis gevende ambteloos burger KOK(halzen) maar een ander kwartje en wel het kwartje van de echte gesel der lage landen het fort Europa.
  Het is in alle commotie wellicht iedereen ontgaan maar in zijn functie van opperdrol der Europeanen heeft meneer van Rompuy voorstellen (eigenlijk min of meer verplichtingen) bij Rutte op zijn bureau neergekwakt die niks meer of minder betekenen dan het einde van de Nederlandse soevereiniteit kort en goed komen deze erop neer dat wij onze totale zeggenschap over onze begroting overhevelen naar Europa die zowel verplichtingen daaruit, opbrengsten daaruit als de te hanteren begrotingsdiscipline als begrotingsregel centraal vanuit Europa zal laten gebeuren, de facto betekend dit dus dan ook het einde van de democratie zoals wij die nu nog kennen, immers ons parlement word hiermee gedegradeerd tot een simpel clubje volksverlakkers die nog slechts en dan nog met goedkeuring wel over de kleur van de koffiemachine mag meepraten maar niet over wie deze betaald en welke koffiemachine het gaat worden.

  Het betekende dus ook dat wij als eenvoudige belastingbetalers helemaal niets meer via welk kanaal dan ook of via wie dan ook nog maar een eurocent te vertellen hebben over de bestedingen van de door ons opgebrachte gelden.
  Laat dit eens heel goed tot u allen doordringen en dan vooral wat dit echt betekend en dan is mijn conclusie dat we genaaid worden en zijn door zowel onze vorstin, onze regering evenals onze alles maar goed vindende parlementariërs die hiermee het allerlaatste bastion van zelfbeschikkingsrecht hebben uitverkocht.

 2. We hebben het Rutte inmiddels horen zeggen: het wordt een sober [maar desondanks groot [???]] feest. HMH heeft geen behoefte aan een nationaal geschenk [desondanks denk ik dat wij onze bijdrage voor die “bedbank” gewoon kwijt zijn].
  Er zal ongetwijfeld het gebruikelijke mediaspektakel van worden gemaakt met al het gewoonlijke volk wat er verslag van gaat doen. En “sober” zal zijn eigen koninklijke vertaling gaan krijgen.
  De RVD gaat vanaf heden nauwlettend in de gaten houden of de verkoop van waxinelichtjes en verf niet ineens opvallend gaat stijgen. En niet uit te sluiten valt, dat het avondgala zal worden opgeluisterd door Guus Meeuwis met het nodige Volendamse spul in zijn slipstream.
  30 april wordt [weer] een dag om nooit te vergeten!!! Nederland gaat in crisissfeer feesten.

 3. Als volbloed republikein kijk ik met enige verbazing naar de totale gekte die een feodaal instituut nog steeds weet los te maken bij zelfs mensen met een redelijk normale geest.

  Wat dit circus wel weer bewijst is dat de democratie in dit land slechts een farce is, niets geen referendum of andere volksraadpleging, welnee de komende 3 decennia of zo kan het volk zich weer in slaap laten sukkelen door deze sprookjeswereld gevuld met sprookjes mensen.

  Vergeten is de historie van gewetenloosheid, eigenbelang, schaamteloosheid en bloedvergieten die als een donkere schaduw om deze familie hangt tot de huidige generatie (zie Jorge Z. voormalig landbouwminister te A.) aan toe.

  Als mens kan ik geen oordeel vellen over Bea, maar als staatshoofd des te meer en daarin heeft zij zonder meer ernstig gefaald, ondanks haar soms op Moeder Theresa lijkende publieke optredens, te weinig heeft zij stelling genomen, te weinig heeft ze de werkelijke belangen van het volk behartigd om uiteindelijk lafhartig te kiezen voor de financieele toelagen aan haar familie, haar onderdanen werden uitgeleverd aan rapaille en fascisten van de laagste soort en zij deed niets, dit neem ik haar als zijnde gewezen Vorstin meer dan kwalijk

  Wij verliezen dan ook geen Vorstin want dat was zij allang al niet meer, we verliezen slechts een slaafse spreekbuis voor de heersende politieke en bestuurlijke elite en om dat nou als een gemis te beschouwen??

  • Ach, Willem, dit land heeft over het algemeen maar weinig nodig om van de kook te raken. En de media vervullen daarbij weer optimaal de hen zelf opgelegde plicht.
   Schouders ophalen, dat lijkt me de enige juiste attitude; schouders ophalen over zowel de aanleiding tot dat “feestje” als over de “kouwe drukte” die er over wordt gemaakt.
   Voor mij was maandag 28 januari net zo’n dag als elke andere.

 4. Wordt er al gewed welke plaats, stad of dorp het eerst de speciale vlag zal hebben uithangen?
  Zijn er al prijsvragen over het ontwerp van de nieuwe mokken? Kunnen er al reisjes naar de inhuldiging worden gewonnen? Is Willem Alexander links of rechtsdragend [altijd belangrijk als je een kroon op moet]? Er is nog zoveel onduidelijk, we weten eigenlijk nog maar zo weinig. Matthijs, help ons!!!!!!!

  • No fear, Sjaantje, Matthijs en zijn HIN-ners gaan ons door deze periode heen helpen. DWDD-recordings, DWDD Bloopers, DWDD leert door, DWDD smeert door, DWDD loopt door, DWDD Tube …… het wordt allemaal ingezet om ons te begeleiden bij dit “proces”.

 5. De Oranje-verenigingen gaan een gouden tijd tegemoet. Ledenaanwas, sterke stijging in “merchandise” [alle frutsels met afbeeldingen van Max kunnen opnieuw worden uitgebracht, maar nu met een kroontje getatoeeerd boven haar bilnaad], TV -optredens, festiviteiten ……. dat deel van Nederland gaat weer bruisen.
  En hoewel ik ruim 60 euro in deze tijd echt wel veel geld vind ben ik best bereid dat bij te dragen voor Bea’s bedbank. Want dat geld ben ik immers toch al kwijt.

 6. Alex en Max kunnen we als cadeau een vrachtwagen vol rotsblokken aanbieden. Want het zit er dik in, dat hij van het landgoed bij Huis Ten Bosch een grote waterpartij gaat maken. Met watervallen, dartelende dolfijnen en natuurlijk vooral heel veel goudvissen.
  Dat pensioen van Bea? Dat krijgt ze van het Bilderberg Fonds.
  HIN? Het zal in ieder geval niet staan voor Hoogst Interessante Nederlanders.

 7. Het beste voor Trix, laat ik daar mee beginnen. Ik gun het haar, dat ze nog lang van haar rust mag genieten. [ Bij welk pensioenfonds zou ze eigenlijk zitten?]
  Wat aan tafel bij de “Omroepman van 2012” [ik vind hem trouwens meer de YouTube-man, maar dat terzijde] plaatsvond was ronduit wanstaltig. Het gebruikelijke groepje HIN-ners haalde het ultieme theekransje-niveau. En gaf daarmee inderdaad een eerste aanzet tot wat ons de komende maanden in de categorie Beatrix staat te wachten.
  Geweldig idee trouwens, die “bedbank” als nationaal cadeau. Heeft Rutte al gereageerd? 😀

  • Ze praatten verdorie over Beatrix alsof ze al verleden tijd was!! En dan die voorspelbare beelden, konden ze echt niets beters vinden?
   Ttouwens, HIN-ners …….. verklaar je nader a.u.b. 🙂

   • Hoogst Intelligente Nederlanders denk ik, Jeanette 🙂 En ja, het ontbrak nog maar aan dat die halve zool Mulder “Le Roi est mort, Vive le Roi” ging brullen.

   • Bijna raak, RadaR. Ik bedoel uiteraard Hyper Irritante Nederlanders. 🙂

    @Jurgen: natuurlijk, het Bilderberg Fonds ….. had ik moeten weten. 😀

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s