MELD UW PUNT

Het lijkt haast wel of de boel in een hogere versnelling is gezet. Die hogere versnelling lijkt gekozen om het niet echt memorabele jaar 2012 [ik bekijk dat in breed perspectief] nog enige glans te geven. Want er is altijd wel behoefte om straks, als we ons door 2013 aan het ploeteren zijn, te kunnen zeggen “2012? Dat was het jaar van ………”.
Begrijp me niet verkeerd, vraag de individuele man of vrouw in de straat er naar en er komt zeker iets naar boven borrelen. Jaar van Boer Arie, Jaar van Frank de Boer, Jaar van The Voice en zo verder en verder. Maar dat zijn subjectieve hoogtepunten, die tegelijkertijd voor anderen dieptepunten kunnen zijn.
Neen, de Jaar van-titel heeft alleen maar waarde als de houdbaarheid langer is dan die van een seizoen Boer Zoekt Vrouw of The Voice en als zodanig gedragen c.q. herkend wordt door brede lagen onder de bevolking.

Dus is door besturend Nederland, wat bekend staat om zijn manhaftigheid en besluitvaardigheid, een besluit genomen. En die zijn vermaard om hun hoogwaardige kwaliteit. Althans, zo meent besturend Nederland zelf.
2012 zal de geschiedenis ingaan als het jaar, waarin tegen ons is gezegd “Meld uw Punt”. Men heeft nog even gedacht aan “Zet Uw Punt” maar uit onderzoek is gebleken, dat die titel voor meer uitleg dan 1 vatbaar is. Aanvullend onderzoek in 2013 [waarschijnlijk door een commissie o.l.v. Maxime Verhagen want eerste keus Cohen zit nog midden in zijn cursus Facebook voor Dummies] moet duidelijk maken wat die meerdere betekenissen zijn.
Het werd dus het Jaar van “Meld Uw Punt”.

Om misverstanden te voorkomen: het gaat duidelijk niet om het melden van “uw punt” over Europa, de euro en dat soort onbelangrijke zaken. Neen, neen en nog eens neen! Het gaat om zaken, die u en mij direct raken en waarvan besturend Nederland, of het nu de campus op het Binnenhof is of de kliek bobo’s in Zeist, werkelijk waar wil weten welke ervaringen u daarmee heeft.
Geert Wilders bracht ze op het idee, toen hij zijn Polen-Meldpunt introduceerde.
Zoveel publiciteit dat genereerde,  dat willden anderen ook wel. Maar ja Nederland barst al van de “Meld uw Punt”-punten. Vind maar eens een nieuw, die de sociale media opnieuw op hol doen slaan. Na veel moeite lukte dat uiteindelijk en Groen Links, waar men sinds september niet zo erg veel meer te doen heeft, was de eerste. “Meld uw vuurwerkoverlast” was het verzoek. En hoppa, het idee ging bijna aan zijn eigen succes ten onder. Want gedrild als we zijn begon Nederland zich te pletter te melden.
En vanaf vandaag is er meldpuntvoetbalgeweld.eu. Daar zitten mensen achter, die het groot denken in het bloed hebben. Want waarom anders gekozen voor het domein EU?

Om 2012 nu met opgeheven hoofd de titel van “Jaar van  Meld Uw Punt” te kunnen laten dragen moet u natuurlijk wel in 2013 fors aan het melden slaan. Niet vergeten, hoor. Als u het komende jaar:
– een man, vrouw, kind, paard, hond of kat ziet waar iets niet aan klopt
– een voetballer met gestrekt been ziet inkomen
– een boer Govert in de nieuwe BZV binnensmonds grof hoort vloeken
– de slager u niet bedankt nadat u een pondje speklapjes hebt gekocht
– een auto verkeerd geparkeerd ziet staan
– een fietser zonder zijn hand uit te steken rechtsaf ziet slaan
– een, een, een, een ………
onmiddellijk melden, mensen. De meldpunten wachten hongerig op u!

Één geruststelling nog voor u: besturend Nederland is totaal niet geïnteresseerd in wat u verder nog te melden heeft. En dat scheelt gelukkig.

Advertenties

13 thoughts on “MELD UW PUNT

 1. Het is geloof ik even nodig de boel hier een beetje op te vrolijken [dank voor je zoals altijd vol hartstocht en recht voor zijn raap geschreven reactie, Willem . En tot Paul zou ik willen zeggen.: een nulmeting laten uitvoeren door nullen lijkt me bij voorbaat een hopeloze zaak 🙂 ] en dus maar even een muziekje. Van het Australische bandje The Temper Trap, wat het ook dit jaar verrassend goed doet in de T888. “Science of fear” …. ik kan niet helpen dat dit de titel van het werkje is. Enjoy!

  • Die zijn gisteren toch langsgekomen?. Het liedje viel me al op. eerlijk waar. 🙂
   We hadden het ook nog even over de “like-knop” [hihihihi, je zal wel denken, daar heb je ze weer].
   De site is zo “knoploos”.

   • Jeanette, je bent een “tut”. En je suggereert ook nog eens iets wat helemaal niet gezegd is. Foei 🙂 Pas maar op of ik meld je bij de rest, mag je niet meer aan de bar zitten 😛

   • Jeanette is in de plaag-stand, denk ik :)Ze kent mijn standpunt ter zake donders goed. Overigens blijf ik zeggen: als je muziek goed vindt “like” dan de artiest of band op zijn/hun website. Mensen die mij “liken” kunnen dat gewoon tegen me zeggen. Daar hoeft geen knop aan te pas te komen. 🙂
    Overigens is haar opmerking niet echt vreemd. Want zelfs Golden Earring is een nieuwe website aan het construeren rond een Facebook-omgeving. En voor je het vraagt: neen, ik kies zelfs nog liever voor het niet meer kunnen bezoeken van de Earring-site dan het me aansluiten bij de blinde kudde. Het is nu eenmaal niet anders 😛

   • Beetje plagen mag toch wel? Misschien wel de laatste kans dit jaar …hahaha.

    @Lottie: voor een plaats aan de bar ga ik door de knieën. Al die leuke gesprekspartners wil ik voor geen goud missen 😛

 2. De overheid heeft nogal eens de gewoonte om zgn. nulmetingen te laten doen. Ik neem aan, dat de term geen verdere uitleg behoeft. Dergelijke meldpunten zijn daar een mogelijk middel bij.
  De aanname van de nulmeting wrikt echter een beetje; het gaat in dit geval immers om 2 entiteiten [voetbalgeweld en vuurwerkoverlast] waarvan al heel lang bekend is, dat zij per definitie tot zware overlast en tot concreet gevaar voor lijf en leden leiden.
  Nu een nulmeting doen zou niet alleen een erkenning zijn van het feit, dat de overheid blijkbaar dus zich doof heeft gehouden [ondanks alle dikdoenerij en het gebral van Opstelten c.s.] voor de geluiden uit de samenleving. Nu die nulmeting doen zou ook het zoveelste paard achter de zoveelste wagen betekenen, omdat immers al genoegzaam bekend hoe erg de situatie in vele opzichten al is.
  Sterker nog: nu via die meldpunten een soort nulmeting uitvoeren riekt zelfs naar manipulatie en bedrog. Want meten op een moment, dat de situatie voor velen al onacceptabel is betekent immers dat je de bijna slechtst mogelijke situatie als uitgangspunt gaat hanteren. En dan is het echt niet zo’n kunststuk om via wat maatregelen een snel resultaat te forceren. Terwijl in feite niets anders wordt bereikt dan het terugschalen van de situatie van “onacceptabel” naar “zwaar onder de maat”.
  Bedenk maar, dat meneer agent [verzamelnaam voor de verantwoordelijke overheid] je ook niet 40x waarschuwt dat je verkeerd geparkeerd staat. Waarom zouden wij die overheid 80x moeten waarschuwen dat er her en der het een en ander mis is?

 3. Het roept toch op zijn minst vraagtekens op dat nog maar net een meldpunt vuurwerkoverlast is geopend en de verkoop van vuurwerk nota bene 2 dagen naar voren is gehaald.

  • Zo zorg je ervoor, dat je “meldpunt” genoeg succes oplevert, P. Even aan wat deuren van de juiste mensen [w.o. de vuurwerkbranche] rammelen en de zaak is beklonken. Mooie cijfers over het aantal klachten zijn verzekerd en het volgende onderzoeksproject onder de paraplu van onze overijverige overheid is geboren. Te leiden door de Cohens, Halsema’s e.d van deze o zo voorspelbare wereld.

   O jee, ik hoort Mannish boy ………..cu 🙂

  • Ok, Jeanette. Dan neem ik wel het melden van afgerukte vingers en/of handen voor mijn rekening. 😛
   Wij hadden het er hier ook even over en wij kwamen met het lumineuze idee om een Meldpunt voor niet langer te verdragen politici in te stellen.

   • @Jurgen

    Welk een voortreffelijk idee, mag ik dan nu alvast een sterke kandidaat voor het nog te beginnen jaar noemen??

    Het is er eentje die nu nog redelijk uit de wind is gebleven en ook niet tot de rangen van de “usual suspects” behoord zoals daar zijn, Rutte, Wilders, Leers, de Jager, Samson, Cohen to name but a few!!

    Het is ook een man die helaas na een paar maanden van voorzichtig manouvreren en regeringsverantwoordelijkheid te hebben geaccepteerd volledig door de mand is gevallen en zijn positie als de Kroonprins onder de Kroonprinsen nu al kwijt is en die het adagium van zijn politieke vriend Samson, te weten hou je vrienden dicht bij je maar je vijanden nog veel dichterbij, niet als leerspreuk en waarschuwingsles op zijn buro heeft geplaatst.

    Binnen een paar maanden een jarenlang zorgvuldig opgebouwd imago kwijt te raken en nu al ligt zijn kop het politieke hakblok van Samson die al voorzichtig met de hakbijl aan het oefenen is in de ruisende finse bossen gelukzalig glimlachend bij de gedachte dat deze zogenaamd mediagenieke politieke concurrent na al aan de genade van genoemde Samsonlight is overgeleverd.

    We hebben het hier uiteraard over de net in functie zijnde Minister van Sociale zaken de schertsfiguur en hofnar van het kabinet Lodewijk Asscher.

    Daar waar op dezelfde dag bekend werd dat ene Meneer Staal voormalig zonnekoning van woningbouwvereniging Vestia niet alleen miljoenen en miljoenen aan oprotpremies, pensioenen, bonussen en om het af te maken jarenlang voor tonnen en tonnen heeft gedeclareerd, is er tevens een huurder na 35 jaar betaald te hebben aan die schoftenclub Vestia nu zijn huis uitgeflikkerd met slechts 3 maanden huurachterstand, die niet meer viel in te lopen dankzij onwillige ambtenaren en instanties a la Vestia zelf die slechts starheid ten toon spreidde.

    Toeval of niet maar zo sprak ik dus ook iemand die in een verzorgingshuis te Amsterdam in de patientenraad zit en die hiervoor behoudens een kopje koffie niets krijgt want het is op vrijwillige basis, uiteraard doet de zogenaamde zorgmanager aan al dat soort overleggen mee echter wat is het verbazingwekkende hieraan het volgende.

    De figuur woont in Tiel werkt in Amsterdam verdiend(krijgt) rond de 4000,– euro aan salaria plus een zeer riante reisvergoedong waar meneer een prima BMW leasebak van kan rijden dus men kan stellen dat deze meneer weinig heeft te klagen nietwaar??

    Maar we praten hier over een doortrapte smerige hufter want wat doet deze meneer?? Juist, vergaderingen die makkelijk in de middag kunen plaatsvinden verplaatst hij wegens zijn “drukke” werkzaamheden naar de avonduren en raad eens wat?? precies meneer kan dan uiteraard niet meer terug rijden naar Tiel en gaat dus gewoon 3 maal per week in een 4 sterren hotel logeren a 460 euro per nacht inclusief ontbijt dat dan weer wel natuurlijk, uiteraard word dit betaald door de zorginstelling waar deze bloedhond voor werkt en vanzelfsprekend doet hij het vervoer van en naar het hotel wegens al die vermoeiende bezigheden niet zelf en uiteraard word ook dit gedeclareerd.

    Zo hebben wij in dit landje ook een gezondheidsraad waarvan de voorzitter zo rond de 700.000 a 800.000 euro per jaar opstrijkt en deze protesteerd hevig dat er gesproken word om ooit in de heel verre toekomst(waarschijnlijk zover in de toekomst dat iedereen alweer alles is vergeten) misschien wellicht dat salaris wat naar beneden bij te stellen en wel zodanig dat in de loop van de eeuwen wellicht de Balkenendenorm word bereikt!!.

    In plaats van dat onze zeer geerde Minister zich bezig houd met deze echt Sociale Zaken kiest hij ervoor om frontaal de aanval te openen op een van de meest sociale werkgevers in den lande namelijk Albert Heyn een en ander op grond van wat wazige beschuldigingen door een journalist in een TV Programma geuit, en zelfs als die waar zouden zijn dan nog kan het de gemiddelde Nederlandse kijker aan zijn reet roesten waar AH zijn champignonnetjes vandaan trekt, die staat op het standpunt dat de Polen zelf hier naar toe komen om dat werk te doen en verder zoeken die het maar uit.

    Met deze kapitale blunder en inschattingsfout maakt hij zich nu al onmogelijk en is zijn lot nu al volledig in handen van Spekman en Samson die deze fatale blunder ongetwijfeld in een zakje van een colbertje doen om te gebruiken op het moment dat Asscher zijn kop moet rollen.

    Dus ik ga ervoor om als eerste in dit fraaie meldpunt Lodewijk Asschter te noemen als grootste flapdrol van deze feestmaand.

 4. Weer een geweldige avond + stukje nacht [ 😀 ] gehad gisteren. Het volk is tevreden over je!!
  We moeten maandag nog even rondmaken, maar dat komt goed. En die clips, het is stuk voor stuk smullen. Elke dag weer.

  On Topic: als ik me ooit meld dan is dat bij hoge uitzondering ziek 😛 Die meldpunten, zou dat niet gewoon vallen onder die noemer “spelen” ?

 5. Mag ik volstaan met te melden, dat je tot het eind van het jaar het hoge nivo weet te behouden?
  De gekte van al die meldpunten, slechts bedoeld als voer voor de dwazen onder ons, wordt meesterlijk ontmaskerd. Laten we aub hopen, dat 2013 niet werkelijk in de voetsporen van zijn o zo middelmatige voorganger zal treden.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s