HEIDENEN

Het past helemaal in deze periode van het jaar. Waarin zowel de heidenen als de religieuzen onder onder helemaal los gaan.
De reli’s onder ons bezoeken de nachtmis, de dagmis en de avondmis. Onder toeziend ook van het in zijn kribbetje “gestalde” kindje Jezus wordt er, alvorens de vraatzucht wordt botgevierd, keurig met de oogjes toe gebeden en gedankt.
De heidenen verbouwen hun vinextuintje tot een nog grotere lichtshow dan vorige keer. En de kerstboom heeft nog mooier ballen als vorig jaar. Tussen al die bedrijven door aanbidden ze een Glazen Aquarium, waarin 3 hongerstakers vrolijk baggerplaatjes draaien, naar de heidenen buiten zwaaien. Heidense records gaan sneuvelen; er gaat weer meer in de gleuf worden gestopt, het twitteren stijgt tot ongekende hoogte. [SMS’n schijnt uit te zijn].
Het bekende ritueel, maar heidenen zijn, net als hun religieuze evenknieën overigens, niet echt de meest vernieuwende types.

Met het vorenstaande in gedachten kan het dan ook nauwelijks verbazend worden genoemd, dat het bericht groot in het nieuws werd gebracht, dat Lenin inmiddels op zijn plaats staat. Ja, Lenin, u weet wel, die Rus die een manie had voor opruimen.
Het zich steeds meer als de metropolis van de heidevelden profilerende Assen [de Giro startte er ooit, weet u nog en ze hebben de TT al] heeft zichzelf weer eens in de picture gemanoeuvreerd. Met groot materieel [het mocht wat kosten] werd het 9 meter hoge beeld leninvan Lenin naar een prominente plek in het centrum van Assen gebracht. Kijk, hier staat hij te staan, mooi in het groen.
Pure verafgoding, vermomd in een volstrekt idioot verhaal over “de cultuur uit de oude SU in onze stad een plaats gunnen”. Waarschijnlijk horen de Assenaren pas in de loop van 2013 wat dat geintje allemaal heeft gekost. En zien ze de wethouder, die dat verzon, voor het eerst. En meteen voor het laatst vermoed ik, want hij zal wel meteen moeten vertrekken, zoveelste slachtoffer van de eigen hoogmoed en waanzin.

Heidenen, hoever zijn we af van het moment, dat ze zullen transformeren tot vandalen? En de Assenaren zich weer De Hunebedbouwers zullen gaan noemen.

Maar voor ik alleen die Assenaren met de grond gelijk maak, eerlijk is eerlijk: de rest van ons kan er ook wat van. Ik noemde al dat Glazen Aquarium met alweer Geile Gieltje erin, onze practical Joker numero uno. Maar er is meer en bijna net zo erg.
Ik vraag me serieus af, wanneer en waar er een 25 meter hoog beeld van dat kindvoetballertje van Barcelona zal gaan verschijnen. Al een week lang zijn de media, en dan vooral dat deel ervan wat zich bezighoudt met het inbrengen van de RTL Boulevard gen in de sportjournalistiek, helemaal geil [bijna net zo geil als Gieltje] van het feit, dat Messi meer doelpunten in een kalenderjaar maakte dan welke voetballer ooit eerder.
GerdMHet maatschappelijk wrak Gerd Müller, die tot Messi zijn hoogtepunt bereikte de recordhouder was, wordt er ook dagelijks bijgesleept en verdient weer een centje om zijn drankvoorraad aan te vullen [einmal ein Saufer immer ein Saufer, nicht?].
Weet u, het zou me niet eens verbazen als er binnenkort onder leiding van Johan Derksen alias De Snor een project wordt gestart onder de noemer Messi Business. De Snor is een autoriteit als het om “messy business” gaat inmiddels, als uitgever van o.a. het pornografisch werk van randdebiel v.d. Meijden en het werk van de aan alle mogelijke gedragsstoornissen lijdende Gijp.
De heidenen zullen worden uitgenodigd in de Messi-pot te storten en zullen dat met graagte doen. En Derksen zal medio 2013 een presentatie geven waarin het bouwen van het afgodsbeeld van  kleine Lionel [maar desondanks toch 25 meter] in de Noordzee bekend zal worden gemaakt.
Ik zie al de strandtenthouders in Scheveningen al opveren, maar helaas. Het beeld komt voor de kust van Schiermonnikoog. Want de Assenaren willen er ook makkelijk naar kunnen komen kijken. [Urk was ook even in de race, maar de Urkers ontdekten net op tijd dat hun eiland al een tijdje niet meer aan het water ligt. Dus het achterliggende idee om dat holle Messi-beeld te vullen met hoogwaardige cocaïne, dat gaat dus mooi niet door. Want Messi’s piepie gebruiken als kraantje om de cocaïne te laten stromen, dat zou heiligschennis zijn, toch?]

Maar ondertussen zit ik zelf met een probleem. Ik ben heiden noch reli, maar wat ben ik dan wel???? Daar moet ik me in 2013 maar eens over buigen. Het wordt hoog tijd, dat ik eerst de Kerstboom ga neerzetten.

NB: Voor ik op m’n donder krijg, hier is een lekker muziekje, want………. het opwarmen moet gewoon doorgaan natuurlijk.

22 thoughts on “HEIDENEN

 1. Laat ik eens beginnen met het belangrijkste en dat is dat “the Eagle has landed” oftewel Led Zep is in huize Willem vanaf een heilig stofwolkje volledig geaccordeerd door Pontifex en zijn master ingedaald, afgedaald en neergedaald en ik zeg U slechts een ding hierover en wel het volgende,
  W A U W !!!!!!!!!!!

  Vanaf de eerste tonen van “Good Times, Bad Times”, is duidelijk dat de masters of rock terug op aarde zijn gekomen, iedere noot is raak, iedere song perfect uitgevoerd is er nog iets kritisch over te zeggen?? Jazeker, het is te kort veels en veels te kort.

  Een van de allermooiste momenten is die waarin de heer Plant na een paar nummers al foutloos te hebben gespeeld das publicum een goodevening wenst, de welhaast stuitende heerlijke arrogantie waarmee dat gebeurd bracht me meteen een kleine 40 jaar terug waarin dit gebruik verankerd was bij de echt grote jongens uit de muziek, eerst spelen en dan de rest, heerlijk gewoon, de lol die de mannen nog steeds onderling hebben is bijna tastbaar, en ja Jason is een prima vervanger van zijn Pa sterker voegt iets geweldigs toe met zijn backing vocals.

  Wilt u weten hoe een band in godsnaam gracieus ouder kan worden zonder een circusact a la de door mij innig geliefde “Stones” te worden, schaf dan deze DVD aan en U vind daarop het enige antwoord!!!!

  Dat glazen geval uit het Westland behoord zeker niet door de aanwezigen tot mijn favorieten om maar te zwijgen over wat daar aan zogenaamde muziek de ether in word gekwakt, toch ook maar niet vergeten daarbij dat ook dit jaar het doel van dat aqaurium alle middellen heiligt

  Ach en die kleine Lionel, ik denk dat van alle voetballiefhebbers op aarde hijzelf nog het minste bezig is met wel record dan ook, ik denk dat het hem aan zijn kleine bilpartij kan roesten zelfs.

  Zeg die Lenin had die niet eerst ergens in Enschede gestaan?? Ik meen dat ze daar in het kader van een ongetwijfeld bijzonder fascinerend cultureel gebeuren ook een Lenin hadden geimporteerd en ergens op een plein geflikkerd als het nu dezelfde is had die zelf wel kunnen lopen naar Assen toch??

  O ja lekker muziekje weer btw.

  • als het nu dezelfde is had die zelf wel kunnen lopen naar Assen toch??

   Hahahaha, geweldig. Één ding is zeker: op de fiets zou het nooit gelukt zijn. Ik dacht dat Lenin ook in Groningen had gestaan en dat werd goedgepraat door te verwijzen naar het feit, dat [Oost] Groningen heel lang het communistisch bolwerk van Nederland is geweest en misschien nog wel een beetje is.

   Je bent bijna nog enthousiaster over dat unieke luchtvaartuig als onze gastheer, Willem. Het moet dan wel goed zijn 🙂 Maar je hebt lekker lullen met “kopen dat ding”. Er is hier een keiharde strijd gaande en de kans is 50/50 dat ik win. Het geval wil, dat er ook net een DVD is uitgekomen van “De Toppers in Mongolië”.
   En mijn wederhelft wil die per se kopen voor haar moeder. In deze tijd van crisis is het budget voor het kopen van speeltjes als DVD’s danig neerwaarts bijgesteld. 😀 Dus er is nog een harde strijd te gaan.

  • Verbaasd ben ik uiteraard niet, maar mooi is het wel te lezen, dat grotendeels dezelfde emoties bij jou opborrelen als mij overkwam bij het bekijken van Celebration Day. Ongekend goed. in alle opzichten. Ik vrees wel. dat je een niet minder fraaie clip van JoBo met Miss Hart gemist hebt. Maar daar valt nog wel wat aan te doen de komende weken.

   Even Messi nog. Ook diens klasse staat bij mij buiten kijf. Maar als de goeie jongen zou lezen welke pulp er al een week door Derksen c.s. wordt afgedrukt [het ontbreekt er nog maar aan dat Derksen via “voetbalwetenschappelijk onderzoek” zal vaststellen, dat Messi met zijn rechterhand zijn reet afveegt, wat , aldus de Snor, heel opmerkelijk mag worden genoemd, omdat hij linkshandig masturbeert]. Ik word kotsmisselijk van de onvermijdbare pulp van Derksen. En dus was het weer even tijd om daar wat gal over te spuwen. 🙂

   @Jurgen:
   staak de strijd maar, jongen. Niet alleen win je die toch niet van San, maar er is een andere oplossing voor handen. Ik ben straks in de buurt met mijn portable. Mag je wat opzuigen 🙂 Wat me meteen aan die Toppers doet denken. Je kunt San natuurlijk [al was het maar voor de lol] wijsmaken, dat er een embargo geldt op die DVD “In Mongolië”. Het gerucht gaat dat de Mongolen een rechtszaak gaan aanspannen tegen Joling en ViesGoor. Joling is namelijk betrapt, toen hij een Mongoolse priester anaal benaderde en ViesGoor viel spontaan “in love” met een Mongools ezeltje en wilde die “love” bezegelen.

   • Het eerste wat San gaat vragen is natuurlijk “Staan die capriolen van SmeerGeer en ViesGoor ook op de DVD?” 😀

   • Nee hoor JoBo & Beth gezien en wel in deze clip toch…

    Overigens overheerlijk om te zien dat daar waar ons aller (A) noukje een rockbitch speuld Mevrouw Hart er eentje is en wel uit het fijnste fineer ook nog.

    Is die veelgeroemde DVD van de toppers “In Mongolie” niet exact dezelfde als “Double G live at the Dzenghis Khan Auditorium at Ulaanbataar’ ?? hiervan bevind zich een kopie van Indonesische afkomst met een discutabele kwaliteit in mijn bezit met als toevoeging voor de die-hard fans enige beelden van de al genoemde capriolen van beide G’s en als extra op deze “director’s-cut zogenaamde behind the scene beelden waarin de heren devoot als immer hun fans wijzen op het geheel nieuwe gebruik van de paardenhalsviool en neen dat heeft weing van doen met het stemmen van dit instrument.
    Graag wil ik jullie ook wijzen op de grande finale van dit gebeuren met een bescheiden als altijd bijrolletje voor Jan Smit die voor de brave Mongolen een uitstekende versie van een paling in een volle emmer snot te berde brengt dit tot groot enthousiasme van dit simpele volk.

   • Helemaal correct, zij het dat mijn clip net wat langer duurde 🙂 Miss Hart riep bij jou de vergelijkende associatie op met ons aller Noukje. No match, no match at all. Ik had iets soortgelijks, maar in dit geval niet met Noukje, maar met overjarige [Madonna] en overrated [kreng GaGa] vermeende sexpoezen uit het poppy genre. Ik schoot spontaan in de lach toen die vergelijking zich bij me opdrong. Beth is zoals de heren Hay en Kooymans ooit zongen op Keeper of the flame “Too much woman”, onverschillig in vergelijking met wie of wat. Zonder dat ze daar overdreven inspanningen voor verricht spat het uit haar poriën. En dan ook nog eens die stem, formidabel. Superlatieven schieten bij mij tekort.
    “Directors cut”, wil dat zeggen dat SmeerGeer [sterke, Leon] en ViesGoor van hun last zijn verlost en voortaan als Gerrie en Gorrie door het leven gaan?

 2. Alsof de duvel er mee speelde, vanavond zat Gijp bij je vriend Matthijs aan tafel. Van het gelijknamige “boek” zijn inmiddels 250.000 exemplaren verkocht. Als het niet zo tekenend en triest tegelijk was zou je er om kunnen lachen. Want om te lachen is het wel, dat Nederland zich nog het liefst rond wentelt in pulp. En Gijp ging er helemaal voor om te bewijzen dat hij een geboren producent van pulp is. Hoe plat kun je zijn? 😦

  • Zo plat als nodig is, want het blijkt dat pulp ook nu nog een lekker centje opbrengt. Negeren is , zoals RadaR al lang predikt, het beste O. De lach, die Gijp aan zijn kont heeft hangen zal op den duur ook wel verschrompelen toch?

   @Radar: over lach gesproken, je hebt met dit log mijn lachspieren aardig weten te kietelen. En dat kan in deze donkere dagen nooit kwaad. 🙂

  • Mensen zouden beter het boek van Kim Clijsters [of is dat ook uit de stal van Derksen?] kunnen kopen, wat t.g.v. van haar afscheid van het tennis is uitgekomen. Wat een schat van een meid is dat toch. een pareltje voor België.

   • LOL. Heb je die bak van die Belg nog gehoord? Henin is inmiddels zwanger [echt] en desgevraagd zei een BV-er [de Vlaamse antipode van de BN-er], dat hij daar heel blij om was. Want “we kunnen eindelijk zien wat haar voorkant is”.
    Waar gebeurd, want onderschat de Belgische humor niet, eh Polleke.

 3. Assen is best een aardige stad, hoor. De mensen zijn wat wij stuurs zouden noemen, maar verder valt het prima mee. Ik heb me nooit verdiept in het intellectuele niveau van die mensen, maar volgens mij kijken ze net zo vaak naar Boer Zoekt Wat als wij hier in het randstadje.
  Ja, dat beeld van Lenin, ik snap het ook niet echt, maar tussen het veen is er anders niet zoveel te vinden denk ik. Ja, Bartje maar dan heb je het wel gehad. En mooi dat ze daar toch maar het landelijke nieuws haalden 🙂 Urk, daar rij ik altijd met een boog omheen.

 4. Assenaren, Urkers … je noemt ook wel wat op, zeg! En Derksen [was dat niet het resultaat van een vleselijke botsing tussen een Assens eitje en een Urks zaadje?] is een schoolvoorbeeld van zo’n geval, dat omdat een werkelijke erectie niet meer lukt het steeds vaker met de mond probeert. Zo’n erectiebeeld van Messi [zonde dat zo’n goede voetballer publicitair zo wordt uitgemolken, het is weerzinwekkend wat VI [het blad] allemaal uitkraamt] zou daarom mooi in het profiel de Snor passen.

  Heb nog wat aardigs voor je. Lees http://www.guardian.co.uk/music/musicblog/2012/dec/13/old-music-golden-earring-twilight-zone en zie hoe je bandje in the guardian een paar forse veren in het gat worden gestoken. 😀

  • Dank je, Arno. Hartverwarmend om te lezen. De beste song van de beginjaren 80 Twilight Zone. Ach, waarom ook niet? De manier waarop de journalist het beargumenteerd kan ik wel mee uit de voeten. 🙂

 5. Ik zei het al vele keren: jij bent er een meester in om vegen uit de pan te geven op een wijze, waarop ik in een vette lach schiet. Of het nu Urkers, Assenaren, Scheveningse strandtenthouders, de Snor en zijn schandknapen of die kwal van Beelen is: in een paar zinnen komen ze allemaal aan de beurt en worden ze in hun blote kont gezet. Een gave, werkelijk waar. 😛

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s