DE HAASBIEFSTUK VAN SLAGERIJ RUTTE

Nederland zit ongetwijfeld al klaar om naar die nieuwste uiting van [zoals Pechtold het met kippenborst vooruit noemt] échte democratie te gaan kijken. Rutte, naar ik aanneem in een splinternieuwe paarse robe [met split] voert zijn nieuwe ministers aan richting Oranjezaal om beëdigd te gaan worden. Het spel gaat bijna op de wagen.
Ik heb het afgelopen weekend een beetje in mezelf zitten graven, het weer gaf er alle aanleiding toe. En ben tot de conclusie gekomen, dat ik ondanks dat keiharde regeerakkoord, waarin verkiezingsbeloftes in trosjes tegelijk worden gebroken, feitelijk helemaal niet boos op Rutte ben. Ik zie hem gewoon als die slager, die adverteert met haasbiefstuk die in werkelijkheid opgeleukte hamlap blijkt te zijn. Daar koop je hoogstens 1x en daarna nooit meer.  Zelf heb ik nog nooit bij hem “gekocht”, ook dus deze keer niet.
En al die mensen, die dat wel deden en nu klagen over de enorme taaiheid van die vermeende haasbiefstuk, omdat ze wel Rutte’s winkel zijn ingelopen, al die mensen dat zijn simpelweg hardleerse idioten. En dat kun je Rutte niet verwijten, maar slechts die idioten zelf.

Wat ik Rutte wel verwijt is, dat hij er voor heeft gezorgd, dat ons nationale “Peilhondje” weer uit zijn mand is gekropen. Hij rook weer onvrede en stak onmiddellijk zijn peilstokje in het gat van die hardleerse idioten. En ja hoor, het “Peilhondje” peilde een groot verlies van de VVD en een ook al forse teruggang bij de PvdA. Op de dag van zijn beëdiging beschikt het nieuwe kabinet nog maar over 57 peilzetels.
Ik vraag me af of er iemand zou zijn die denkt, dat Rutte en Samsom daar buikpijn van zullen hebben. Zo ja, laat ik die dan onmiddellijk uit de droom helpen. Beide heren hebben de buit binnen en het zal ze verder worst zijn hoe die gefopte idioten, waaronder het “Peilhondje” zijn ronde maakte, zich voelen. Er komt een periode van bijna 2 jaar aan, waarin er geen enkele verkiezing is te verwachten. En tegen de tijd [2014], dat er Gemeenteraadsverkiezingen aankomen hangt Rutte gewoon weer dat bord buiten “onze haasbiefstuk smelt op de tong” en komen diezelfde idioten, gedreven door die opmerkelijke combinatie van nieuwsgierigheid en stupiditeit, zijn winkel weer binnen wandelen.
Het zit nu eenmaal in de genen van de Nederlandse kiezer, dat zijn repetatieve drang om belazerd te moeten worden bevredigd moet worden.
En dus roep ik ons nationale”Peilhondje” op om onmiddellijk te stoppen met zijn peilstokje in het gat van die kudde idioten te steken. Omdat hij zichzelf belachelijk maakt met zijn schreeuwerige uitkomsten [“Slagerij Rutte verkoopt geen echte haasbiefstuk vindt 57% van zijn klanten”] en het kleine plukje nog normaal denkende en functionerende Nederlanders wat nog rest zich inmiddels wel genoeg heeft geërgerd aan zijn gekef. Veel van hen zijn trouwens vegetariër.

Advertenties

13 thoughts on “DE HAASBIEFSTUK VAN SLAGERIJ RUTTE

 1. Wat een belachelijk gedoe was die beëdiging! Zelfs HM kon het niet meer binnen houden: een toneelstukje voor een trosje B-acteurs. En die mafketel van een praalhans Pechtold maar kraaien “transparantie in onze democratie”. Wie neemt nu eigenlijk wie in het bekende ootje?

 2. Neen tot het gilde der “keurslagers” zullen Ricky Rutte en Slingertje Samson ooit toe treden eerder het nivo van “Arie de (vleesch)knaller” .

  Overigens kan dat “peilhondje” ook niet beter alvast met vervroegd pensioen richting Martin “blafblaf” Gaus???

 3. Normaal gesproken maak ik me ook redelijk druk over de gevolgen van kabinetsbeleid voor burgers [inclusief mezelf]. Maar ik ga in grote lijnen met je mee: het is zo langzamerhand hoog tijd, dat de kiezer maar eens aan den lijve de consequenties ondervindt voor zijn irrationele, kinderlijke en inderdaad stupide kiesgedrag.
  Dus ik ben tegen die inkomensafhankelijke zorgpremie, maar zeker niet omdat VVD- en PvdA-stemmers daarmee onder de neus gewreven krijgen wat die consequenties van hun keuze zijn.
  Ik las net een bericht, dat ook de impact op de pensioenen voor de komende generatie enorm zullen zijn als de kabinetsplannen doorgaan. Er komt dus nog veel meer aan de oppervlakte.
  Je zou je haast afvragen of de burger in opstand zal komen, ware het niet dat een dergelijke reactie in het geheel niet past bij de houding van de Nederlander anno nu. Die zit emotioneel nog volledig in de “Boer Aad” en “Boerin Henriette” fase.

  • Zitten ze bij BZV nu in de “Boer Aad in Las Vegas” en “Boerin Henriette voelt zich eindelijk genomen” fases, Jurgen? 😀
   Die berichten over de pensioenen voor de komende generaties komen uit de MHP-koker. Daarnaast is er nog dat pensioen c.q. ANW-hiaat gat, waar Paul al over sprak. Ulenbelt [SP] is bezig daar iets tegen te organiseren. Vooralsnog mag de “gun-gun-strategie van het koppel Mark & Diedje worden geduid als leidend naar een even snel als incompleet regeerakkoord, waar enorme gaten in zitten. En die gaten worden, als er niets ingrijpend wordt veranderd, een op een doorgeschoven naar zoals blijkt steeds meer groepen uit de samenleving. Steeds onduidelijker wordt wat er nu met dat “bruggen slaan” wordt bedoeld. “Gaten slaan” blijkt veel beter te passen.

   • Ze heet Henrieke, RadaR 😛 Als het goed is gaan ze een tomaat naar haar vernoemen. Haar “blosjes” hebben inmiddels nationale bekendheid gekregen.
    Boer Aad in Las Vegas???? Dat moet ik zien 😛

    OT: wat een geweldige [lange] uitvoering van RadaR Love heb je neergezet. Sjaantje gaat daar nog effe naar luisteren. Slaap ik lekker op!
    Kun je ook nog iets van Dire Straits doen? Vond Brothers in Arms zo lekker?
    Heb je die PI?

 4. De onrust rond de inkomensafhankelijke zorgpremie is nog lang niet verdwenen. Ondanks alle sussende geluiden, die uit diverse “insiders hoeken” opklinken is deze kwestie nog lang niet van tafel. De oppositie eist voor donderdag de correcte en volledige koopkrachtplaatjes anders geen debat. Daarnaast is er ook wat aan het broeien over het pensioengat, wat duizenden mensen te wachten staat door de versnelde verhoging van de AOW-leeftijd. We gaan op een rumoerige manier dit jaar uit, voorspellen mijn eksterogen.

  • VK meldt, dat die koopkrachtplaatjes komen. De komende dag tot het debat zal er weer gerekend gaan worden dat het een lieve lust is. En het “Peilhondje” zot al klaar om zijn stokje in wat gaten te steken. 🙂

   • Sorry, het maandaggevoel overheerst en dan komen de tikfouten. Het hondje ZIT al klaar en is een ZOT. 🙂

 5. De clou is dus, dat we allemaal vegetariër moeten worden??? Laat ik je meteen geruststellen: ik ben volkomen allergisch voor alle vlees, wat Slagerij Rutte tot op heden verkocht maar ook in de toekomst zal verkopen. Niet iedereen is die ezel van die steen, weet je. 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s