CLASH OF THE TITANS

Je zou er bijna om kunnen lachen , ware het niet dat het in werkelijkheid te triest voor woorden is. Omdat het weer eens heel goed zichtbaar maakt hoe groot arrogantie en hoe blind ambitie kan zijn. Inmiddels in bijna de hele EU wordt gekapt en gesneden in de publieke sector. Alle geluiden duiden er op, dat we een nogal zwart 4e kwartaal van 2012 gaan beleven.
De Europese auto-industrie ligt op zijn kont [Peugeot maakt alleen nog maar auto’s voor de showrooms en de eigen parkeerplaats van de fabriek, na Opel in Antwerpen mogen de Belgen nu ook dag met het handje zeggen tegen Ford in Genk, zelfs de Duitse paradepaardjes BMW en Mercedes vrezen zo langzamerhand het ergste].
Alle indexen van enige betekenis in de EU staan op diep rood.
En desondanks heeft Brussel de onwaarschijnlijke “moed” om een extra-bijdrage aan de lidstaten te vragen om “de lopende kosten” te dekken. Zo wordt Rutte bij de volgende top geacht een cheque van 500 miljoen mee te brengen. Ik weet het, inmiddels schrikken u en ik nauwelijks nog van dergelijke bedragen. Zolang ze de miljarden niet overschrijden zegt zelfs Jan met de Pet , dat het om “peanuts” gaat.
Maar er is meer! Waar de bezuinigingen overal in Europa met bakken over de “Europeanen” worden uitgestort en hen steeds steviger wordt ingewreven, dat minder niet minder meer maar eerder minder in het kwadraat betekent, komt Brussel met de eis op tafel, dat de begroting voor 2013 met 7% moet worden verhoogd en de meerjarenbegroting tot 2016 ook omhoog moet.
En denk bij “Brussel” niet alleen aan de maffiosi van capo Barroso; neen, die eis wordt gesteund door “ons” Europees parlement, met Dikke van Baalen [van de zelfde bezuinigingsclub als ons nationale lachebekje] voorop.
Het Europarlement laat zijn tanden zien en daarmee haar ware volgevreten gezicht.

Het enige vermakelijke [sta mij toe dit woord te gebruiken, hoewel het om een de woede opwekkende kwestie handelt] in de hele situatie is, dat ons nationale parlement gedwongen wordt zich tegenover haar Europese evenknie op te stellen. Want in de 2e Kamer ruikt men onraad, men beseft dat de Hollandse Europeaan weleens uit zijn vel zou kunnen springen als men zachtjes duttend Brussel zijn gang laat gaan.
Dus gaan we het zien gebeuren dat de nationale fracties van PvdA, CDA, VVD en al dat andere ruis veroorzakende gepeupel in de clinch moeten gaan met de Europese broeders uit de zelfde politieke kraamkamers.
Een soort “Clash of the titans” zou je kunnen zeggen. Wie wil gaan kijken naar die clash kan zich er maar beter op voorbereiden dat de toegangsprijs weleens erg hoog zou kunnen uitvallen.

Advertenties

12 thoughts on “CLASH OF THE TITANS

  • Er wordt al hard aan gewerkt om “ons” aandeel te gaan leveren aan de extra lading snoepgoed voor Brussel. Zoals in de pers wordt gemeld gaat er een nieuwe heffing komen op geluid- en beelddragers. Zoals 5 euro op de smartphone. Er zijn altijd nog plekjes in de portemonnee van de burger te vinden waar zich nog wat los geld bevindt om op te halen.

 1. Waar maken we ons zorgen om wat die begroting betreft? De Jager heeft verklaard er desnoods “voor te gaan liggen”. En uit zijn verschijning kon worden opgemaakt, dat hij meer dan ooit body heeft om er voor te gaan leggen. 😀

  • De Jager is niet zo dom [wel zo dik!] als hij er uit ziet. Hij weet donders goed, dat de grootste tegenstander van de EU-geldsmijterij aan de andere kant van het Kanaal resideert. En die kan meer figuurlijk gewicht in de schaal leggen dan de Jager op dit moment. Aan dat laatste werkt Jan-Kees echter hard. 🙂

 2. Het grote voordeel van deze “clash” is natuurlijk ook, dat als we maar goed genoeg willen kijken we er zicht op kunnen krijgen wie nu eigenlijk onze enige echte “vertegenwoordigers” zijn: de Jakkie van Baalen’s of de bah bah Rutte’s van deze wereld.

 3. Ik ben geen gewelddadig mens, geloof me. Maar ik kan nauwelijks onderdrukken, dat ik hoop dat deze clash wel degelijk tot bosjes “dodelijke” slachtoffers gaat leiden. Want omdat wijzelf ze het bos [vol wilde dieren] niet insturen is dat de enige hoop, die ons nog rest: dat ze onderling elkaar “afmaken”. Zoals bijv. die van Rey en die Offermans zo vakkundig blijken te hebben gedaan 🙂

 4. Europa, Miljardensteun aan de zuidelijke landen, Megalomane projecten als spitsstrook, Noord-Zuidlijn, JSF, Betuwelijn enz. enz., Een nationale overheid met een financieel waterhoofd ach noem het maar op allemaal.

  Bedenk eens wat er met dat geld allemaal ook had gekund maar nee hoor we kiezen met zijn allen weer gezellig voor de altijd inwisselbare 150 hufters en hypocrieten die zeggen ons te vertegenwoordigen en dat dan doen onder leiding van de diverse roverhoofdmannen.

  De uitkomst van deze zogenaamde clash tussen Europa en ons( hahahahaha ONS!!!) is helaas maar al te voorspelbaar.

 5. Een robbertje vechten is nooit weg. Vooral als het tussen een stel mieten gaat als wat wij in de 2e Kamer hebben zitten. Jammer dat Ineke van Gent er niet meer is, want die had ik graag door de modder zien rollen met die kwal van v. Baalen.

  [sorry, eerst bij verkeerde topic geplaatst. :)]

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s