MONSIEUR EUROFIEL

De man, die met recht, met verve en met trots de Geuzentitel “Monsieur Eurofiel” draagt heeft weer van zich laten horen.”‘In een woedeaanval’ is het boek tot stand gekomen. Dat zegt Guy Verhofstadt, fractieleider van de liberalen in het Europees Parlement en oud-premier van Belgiรซ, over het uitgebreide pamflet dat hij schreef samen met Daniel Cohn-Bendit, aanvoerder van de Europese groenen. Gisteren presenteerden zij ‘Voor Europa!’ in Brussel.

Voor ik daar verder op inga even een kanttekening. V. is de fractievoorzitter van de Euro-liberalen, waarvan ook o.a. de VVD deel uit maakt.
Is het niet veelzeggend voor de onontwarbare knoop van het “Verenigd Europa” , dat de voorzitter van de Liberale fractie in Brussel zo hartstochtelijk Eurofiel is, terwijl het Nederlandse peloton wat wij als onze volbloed liberalen, op nationaal niveau geleid door een premier waar het liberalisme uit de broekspijpen gutst, kennen zich afhoudend opstelt?
Duidt dat er niet op, dat liberaal met een edammer kaassausje blijkbaar iets compleet anders is als liberaal met frietsaus?
In het artikel in Trouw ontvouwt V. zijn zienswijze m.b.t. naar zijn mening de enige weg om echt uit de huidige crisis te komen.
Ik beperk me tot de hoofdlijnen, die 3 fases beschrijven.
1. een “echte” Europese regering, “echte” Europese democratie, een Europees parlement met 2 kamers, een Europees leger, een Europees paspoort;
2. burgers kiezen het Europees parlement, burgers kiezen de voorzitter van de Europese Commissie;
3, een Europese conventie stelt een Europese Grondwet op, die vervolgens in de vorm van een referendum aan de burgers van de diverse lidstaten wordt voorgelegd.

Hetgeen onder 2 en 3 wordt genoemd wekt ongetwijfeld de indruk, dat men het echt meent wat die democratie betreft. Maar Guy V. staat niet voor niets bekend als “aalgladde rakker”.
Want de crux zit hem uiteraard in de tijdvolgordelijkheid van die fases van de grootste eurofiel aller tijden.
Als in fase 3 een land via dat referendum zich tegen verklaard [V. vindt dat zo’n land dan kan ophoepelen] is immers via de stappen 1 en 2 die Europese regering en dat Europese parlement al geรฏnstitutionaliseerd. En is er een proces in gang gekomen, wat kan worden omschreven met het meest favoriete woord van eurofielen: onomkeerbaar.

Als ik Guy de Eurofiel dus iets zou mogen vragen zou die vraag simpel luiden:
waarom niet in fase 1 dat referendum? Niet over een Grondwet versie 6.0, maar wel over het gevoelen van de Spanjaard, Fransman, Duitser, Ier, Portugees, Nederlander, de Griek [laat ik die niet vergeten] en alle andere stammen, die in het reservaat Europa leven, bij de hardnekkige pogingen van de Guy V.’s van deze wereld om die VS van Europa op te richten.
En ik denk dat jullie met mij het antwoord op die vraag wel kunnen raden. Guy is namelijk naast aalgladde rakker ook een aalgladde schijterd, die doodsbang is voor het antwoord wat hij krijgt als hij zou beginnen met een referendum. Guy is ook nog een aalgladde narcist, die alles op alles blijft zetten om de Europese geschiedenis in te gaan als Monsieur Eurofiel. En in Brussel een standbeeld zal krijgen.

Zijn plan in boekvorm wordt nu nog onder de categorie “fiction” in de boekhandel geplaatst. Maar Guy strijdt door om het naar de categorie “non fiction” te krijgen. Onvermoeibaar, koppig, a-democratisch en leugenachtig. Totdat iemand of iets hem de mond snoert.

 

 

Advertenties

23 thoughts on “MONSIEUR EUROFIEL

 1. Daar waar bij Lionel tientallen, zo niet honderden, miljoenen zich niet allen vergapen maar bovenal genieten van ’s mans onaardse voetbewegingen is er gelukkig het voor mij vaststaande feit dat buiten een clubje “usual suspects” die zefbevlekking en verheerlijking tot grootste goed op aarde hebben uitgeroepen, er niemand verder echt belangstelling zal tonen voor wat deze vlaamse Brusselse wafels bakkende nar op papier heeft gezet.

  Deze Brusselse marionet van het grootkapitaal staat overigens net zo ver, zo niet nog een streepje verder, van het liberalisme af als de jeune premier van dit kikerlandje.

  Het enige wat nog een beetje duidelijker word is hoe het herren volk in Brussel en Straatsbourg nu echt over het gepeupel denkt, niet dat dat het gepeupel overigens een reet kan schelen immers zolang als Linda de Mol maar regelmatig op de buis met mijloenen smijt is het gepeupel al tevreden.

  Benfica- Barcelona was inderdaad geen grootse wedstrijd, toch zaten er genoeg momenten in om de liefhebber bij tijd en wijle het kwijl uit de mond te laten lopen met een Lionel die op een fractie van zijn kunnen alsnog man of the match werd en dat nu is iets waar Guy slechts bitterzoet van kan dromen deze gruwel uit Brussel.

  Overigens blijf ik en vind ik het een misvatting vinden om steeds opnieuw te spreken van zogenaamde mllieurampen en problemen, het zijn namelijk rampen en rampjes voor van en door mensjes en echt meer niet.

  Moeder Aarde heeft een agenda die strekt over miljoenen jaren terwijl wij arme mensjes amper aan 25, 50 of 100 jaar kunnen bevatten en ik kan me werkelijk niet aan de indruk onttrekken dat Moeder Aarde het bijzonder weinig doet wat wij nietige armzalige mensjes op haar oppervalkte uitvreten.

  We zijn zeker en vast niet de eerste, en ook niet de laatste die met stille trom van het toneel, zo rijk ook voor ons aangekleed door Moeder Aarde, totaal in het grote niets verdwenen zijn.

  • Ik ben het grotendeels met je eens, Willem, dat rampen 99% door mensenhand worden veroorzaakt. Maar al is die menselijke macht nog zo groot, volgens mij is nog nooit bewezen dat het schuiven van die tektonische platen ook onze schuld is. En de daaropvolgende tsunami’s dus ook niet. Moeder Aarde moet soms gewoon even flink kotsen van haar bewoners van de homo-soort. En dat geeft wat rommel en ongemak. Wat dan de homo politicus en de homo financialis weer weten te gebruiken om er zelf beter van te worden. De homo lullus mag de rotzooi bij elkaar vegen. ๐Ÿ™‚

  • Benfica- Barcelona : voor het goede begrip, het was niet de kwaliteit van het voetbal wat me deed gapen, maar de voorspelbaarheid van de afloop. Gapen deed ik ook bij het half uur Ajax – Real dat ik bekeek. Daar was naast voorspelbaarheid ook het chronische gebrek aan kwaliteit en moed bij Ajax om op dit nivo nog enigszins geloofwaardig te opereren debet aan. Maar het ligt aan mij, hoor. Ik verkeer in een fase, waarin haast alles voorspelbaar is, zelfs sex met de buurvrouw ๐Ÿ˜€

   • Goeie vent om een biertje mee te drinken, Leon, maar daar blijft het wel bij ๐Ÿ˜€
    Overigens geef ik grif toe, dat ik de dochter van de buurvrouw erg interessant vind. Heel intelligent meisje ๐Ÿ˜›

   • Tsja en dan te bedenken dat Benfica bijvoorbeeld Ajax ook compleet van de mat veegt, het zegt genoeg over de waarde van ons vaderlandsche clubvoetbal die in gierend rap tempo richting het definitieve afvoerputje van bv Andorra in aan het gaan is, daar doen geen 10 advocaatjes, koemannetjes en de boertjes ook maar een sikkepit aan en het wrange is het is ook niet hun schuld.

    Misschien is het een optie om voortaan de highlandgames in Schotland maar te gaan volgen.

    Overigens is verhuizen naar het lieflijke plaatsje Krungthepmahanakornamornratanakosinmahintarayutthayamahadilokphopnopparatrajathaniburiromudomrajaniwesmahasatharnamornphimarnavatarnsathitsakkattiyavisanukamprasit en dat is in Thailand niet iets om aan alle voorspelbaarheid een end te maken??

 2. Wat interesseren mij nu de megalomane plannen van deze Belgische kwast als ik hoor dat The Great Barriere Reef in nog een 30 jaar tot de helft is geslonken. En in dit tempo binnen 10 jaar nog eens halveert. ๐Ÿ˜ฆ

  • Goed van je, Lottie, dat je daar op wijst. Want het blijkt heel veel mensen totaal niets te interesseren of ze nemen de bekende lethargische houding [“wat kan ik er aan doen???”] aan. Zoals bij de recente mededeling, dat het Noordpoolijs verder is geslonken dan ooit tevoren. Het lijkt wel of mensen denken “ach, die ijsberen ….. who cares? Er lopen er 3 in de plaatselijke zoo.” Maar als het klimaat langzaam maar zeker merkbaar verandert zijn dat dezelfde mensen die als eerste klagen. Want ze krijgen natte voeten en dat is erg hinderlijk. ๐Ÿ˜ฆ

  • Kop op. dames ๐Ÿ™‚ Een beetje blijven relativeren, hoor! Neem nu die Guy; die man bedoelt het allemaal goed, het komt gewoon wat beroerd zijn strot uit. We moeten ons door het soms erg vreemde gedrag van mensen niet in de “Sombermans”-put laten praten. Neem een voorbeeld aan al die mensen, die op 12-09 alsnog op popidool Diedje stemden. Die zitten echt niet in de put, omdat Diedje gisteren in het debat sans gรชne het kruis uit zijn broek stond te liegen. Welnee zeg, want die mensen weten dat ze straks in het weekend weer mogen stemmen ……. bij TVOH. En dat stemt ze heel tevree ๐Ÿ™‚

   @RadaR:
   er zijn zeker hele mooie DVD’s over het Great Barrier Reef. En jij hebt zelf toch die fraaie DVD over de opkomst en de ondergang van de ijsbeer?
   1 tip: misschien is het handig om alvast DVD van rampenfilms en docs met natuurrampen te gaan sparen. Zodat je mensen kunt voorbereiden op wat hun over maximaal 30 jaar te wachten staat. Kunnen we Guy V. niet inschakelen als instructeur.presentator? Of zou hij ter duur zijn?

   • Klopt, Leon. Prachtige docu over de ijsbeer. ๐Ÿ™‚ Dat brengt me bij het volgende trouwens. Het weer is er volledig naar, dus wordt DVD-tje kijken weer een knus gebeuren. En misschien zegt de keuze die ik maakte wel heel veel over mijn gemoedstoestand, wie zal het zeggen? Als 1e pakte ik “Wag the dog” en het is nauwelijks te ontkennen dat daar een relatie zit met het verhaal van Guy V. Want wat is het verschil tussen een US president, die deskundig bijgestaan een schandaal wat zijn herverkiezing in gevaar brengt probeert weg te moffelen door een “virtuele” oorlog met Albaniรซ te beginnen en een VSE-fanaticus, die onheilstijdingen verkondigt ingeval we niet doen wat hij zegt: federaliseren?
    En omdat ik bij Benfica – Barcelona al snel begon te gapen [zelfs Willem’s idool Messi kon dat niet voorkomen] schoof ik al snel onze 2e keuze in het gleufje: Saving Private Ryan. Een mooier voorbeeld van de mens in de rol van slachtvee is er nauwelijks te vinden toch?
    Ik moet dit straks wel gaan opbiechten aan mijn “mental coach”. Ben benieuwd wat voor verklaring zij daar voor gaat geven ๐Ÿ™‚
    En Lottie’s terechte opmerking over TGBR heeft blijkbaar ook impact gehad. Want na een blik naar buiten heb ik besloten om met een pot koffie binnen handbereik BBC’s Earth weer eens te gaan bekijken. Wie weet kom ik daar inmiddels dieren op tegen die nadat ik de docu voor het eerst bekeek inmiddels “extinct” zijn geworden. Je weet maar nooit. ๐Ÿ™‚

   • Praat me niet van Samsom, Leon. Ik heb gisteren het debat vrijwel geheel gezien en voelde daarbij zowel plaatsvervangende schaamte als woede.
    Ik ben werkelijk benieuwd hoe al die strategische PvdA-stemmers zich inmiddels voelen.

  • Gelukkig heb je tussen het gapen en kijken door nog tijd gehad om een fantastisch clipje [nog niet eerder gezien] te plaatsen. ๐Ÿ™‚ Stond je er tussen???

   • Neen, Lot, helaas niet. Als ik me het goed herinner zat ik destijds in het toen nog “douce France” te genieten van een welverdiende vakantie ๐Ÿ™‚

   • Gave clip, kerel!!! Ook ik hem die nog nooit eerder gezien. Ik ken je als de perfectionist die je bent, dus durf ik het te vragen. Geluid is meer dan OK hoor, maar veel hoge tonen. Is daar simpel iets aan te doen? ๐Ÿ™‚

   • De clips moeten qua omvang [aantal mb’tjes] een beetje aanvaardbaar blijven. Dat kan door geluid- en beeldrates ongeveer op het YouTube-niveau te houden. Enige “distortion” is dan onvermijdelijk. Zelf ben ik alleszins tevreden met het resultaat tot nu toe. 80% op UToep is slechter. Dus je begrijpt: je kunt mijn rug op ๐Ÿ˜›

 3. Ach weet je, ik kan dat woord “referendum” bijna niet meer horen. Al helemaal niet als een Europa-geile kwibus als Verhofstadt het gebruikt. ๐Ÿ˜ฆ

 4. Met gezonde gedrevenheid heb ik geen enkele moeite. Maar zoals O. al zo terecht opmerkt, bij Guy V. heeft het inderdaad sterke trekjes van fanatisme. Met alle complete verblindheid, die daar bijhoort. Enig realisme en objectivisme zou geen kwaad kunnen bij deze te gladde Belg.
  Die, zoals ik vermoed, waarschijnlijk nooit de grote menigte achter zich zal krijgen. Daarvoor mankeert er teveel aan hem.

 5. Wat een bijna tomeloze productie, RadaR ๐Ÿ™‚

  OT: voor wat het waard is, ik heb Guy V. altijd al een enge man gevonden. In alle opzichten. Hij begint zo langzamerhand de trekjes van een fanaticus te vertonen als het om de VS van Europa gaat. Van mij mag hij zijn mond wel houden.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s