COHEN OPNIEUW MET DE HANDEN IN DE HAREN

Job Cohen is vandaag in Haren gearriveerd. Dat nieuws werd zojuist groot door het Journaal gebracht. Ruim een week na Haren X gaat Cohen aan het werk. Die week, die verstreken is, heeft Cohen een stoomcursus “Surfen voor Dummies” gekregen. Want Job is er een van de “beslagen ten ijs komen anders ga je op je plaat”-club.Cohen kent nu “the feel” van een muis, kijkt niet automatisch meer naar buiten als iemand het over Windows heeft en beheerst het “touchscreenen” inmiddels voldoende om zich op de sociale media te gaan storten. Wie weet komt hij ook bij mij langs om wat rond te lezen.

Het onderzoek Haren X gaat naar schatting 6 maanden duren. Hoewel in die verstreken week al wat schermpjes van Hyves, Facebook en LinkedIn zijn langsgekomen moet Job op dat gebied nog worden bijgespijkerd. Merthe uit Haren heeft zich daarvoor aangeboden.
En via de geΓ«igende kanalen heeft ze al laten weten, dat haar een flinke klus wacht. Want, zo gaat het gerucht, toen Cohen op het scherm het gebruikelijke trosje knopjes zag staan brandde hij meteen los met een aantal vragen. Zoals:
– die blauwe “F” is dat de knop waarmee ik declaraties kan maken?
– die “T” is dat om koffie of thee te laten komen?
– dat kruisje, mag ik daar niet aankomen?
– die “P” is dat om plaspauzes in te lassen?
Er gaat veel gelachen worden zo heb ik het vermoeden. Maar let op mijn woorden: over 6-9 maanden [overschrijding van de planning moet je incalculeren] ligt er niet alleen weer een vuistdik rapport, maar heeft ook Cohen zijn eigen Facebook-pagina.
En in Haren zal de rust volledig zijn teruggekeerd, want dat kun je aan Job wel overlaten.

Advertenties

8 thoughts on “COHEN OPNIEUW MET DE HANDEN IN DE HAREN

 1. Zo’n nette en niet onaardige en allesbehalve gewiekste man [in vergelijking tot 95% van de overige politici] als Cohen zou eigenlijk zich moeten terugtrekken uit het bestuurlijke leven en lekker zijn tuintje moeten gaan wieden. Of een boek schrijven.
  Want het is zoals O. zegt: dat imago wat hij heeft van de sullige theedrinker raakt hij nooit meer kwijt.

  • Dat boek gaat Job ook schrijven, P. Over Haren. Daar komt hij de herfst en winter wel mee door. Voorjaar 2013 gaat hij zijn tuintje eens bekijken. πŸ™‚

 2. Zoals te verwachten werd Cohen door Nieuwsuur bevraagd over zijn geschiktheid als commissievoorzitter. Dat ging ongeveer zo.
  “Heeft u een Facebook-pagina, mijnheer Cohen?”.
  Een ferm “ja” was het antwoord en je kon aan zijn gezicht zien dat hij dacht “we zijn jullie even te snel af geweest; vorige week razendsnel aangemaakt” [door zijn secretaresse waarschijnlijk].
  “Gebruikt u die facebook-pagina ook, mijnheer Cohen?”
  Een korte aarzeling was waarneembaar, want de verleiding on “ja” te zeggen was groot. Daarmee zou Job immers zich definitief als “geschikt” profileren. Maar Cohen besefte net op tijd, dat er direct naar die fb-pagina zou gaan worden gezocht en men dan zou ontdekken, dat wat er op stond pas een dag op wat geleden er op was gezet.
  Dus hield Job het op een met moeite opgeboerd “neen”.
  “Waarom niet, mijnheer Cohen?”
  En toen werd de gedachte bij mij de bodem ingeslagen, dat Job had begrepen hoe belangrijk de sociale media zijn, want hij antwoordde met “waarom wel?” πŸ˜€

 3. Vraag aan Job,

  “Is lijden een goddelijke straf voor de zonde?”

  Het antwoord zullen we ongetwijfeld vinden in de/het streekroman/jongensboek “Job’s haren in en op zijn hoofd” te verschijnen bij uitgeverij Rooibossenthee te Den Haag onder verantwoordelijkheid van M. Rutte.

  Opgedragen aan de moedige strijders en aan D. Samson.

  werk ze Jobje!!!!

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s