DE FALLUS VERSLAVING

Als je onverschillig welke metropool of gewoon grote stad van boven de grond bekijkt zie je vrijwel altijd hetzelfde beeld. Als een soort mierennest een onafzienbare wirwar aan straten en straatjes met daarin laagbouwwoningen in verschillende staat. Soms wordt dat beeld aan de buitenranden verbroken door flatgebouwen, die toen men ontdekte dat stapelen nodig bleek geworden om de immer groeiende mierenpopulatie te kunnen bergen vanaf de jaren 60 van de vorige eeuw werden gebouwd.
Als je er van boven naar kijkt ontstaat heel sterk het gevoel, dat al die woningen in al die soms nog redelijk bewaard gebleven straten zijn gegroepeerd rond wat op een enorme doorgebroken steenpuist lijkt. En daar, althans zo suggereert het beeld, in aanbidding naar omhoog kijken. De centra van die metropolen en grote steden worden beheerst door een zich immer uitdijende groep hoger en hoger klimmende glazen torens, die we inmiddels allemaal als onvermijdelijk hebben geaccepteerd.  99% van die torens zijn niet voor bewoning bedoeld; zij vormen het lokale en nationale zenuwcentrum van het land. Er wordt daar 24/7 gewerkt, zonder dat er concreet productie plaatsvindt. Geen draaibanken, geen enorme zaagmachines, geen robotachtige machines, die de pindakaas, jam, mayonaise of uw nachtcreme in potjes spuiten. Wel zalen vol beeldschermen, waarachter veelal jonge mensen zitten die dag in dag uit staren naar soms fel gekleurde rijen aan cijfers, die op de schermen worden geprojecteerd.
Wij weten inmiddels, dat zo’n doorgebroken steenpuist “zakencentrum” wordt genoemd.
En sinds kort weten we ook redelijk precies welke zaken zich daar afspelen.
Ik pretendeer zeker niet de term te hebben uitgevonden, maar het is nu eenmaal zo dat die hoge torens de associatie met een fallus oproepen. En in de wetenschap, dat er menige erectie zal zijn ontstaan doordat met een druk op de knop heel veel geld kon worden verdiend mag je zeggen, dat die term “fallus” alleen maar meer juist blijkt te zijn geworden.

Mannen houden ervan om “de grootste” hebben. En als de natuur hen daarbij niet voldoende ter wille was geweest was er altijd nog de penisvergroting, die redding kon brengen. Maar ja, van 15 naar 20 centimeter kan maar één keer en het risico, dat je toch aanloopt tegen een letterlijke paardenlul was er nog steeds.
En daar brengt de glazen fallus uitkomst. De president van de ECB Draghi heeft waarschijnlijk zijn marge wat penisvergroting betreft opgebruikt dus moest er een nieuwe glazen toren komen in Frankfurt. Van maar liefst 185 meter hoog. En als voorheen zijn grote baas bij Goldman Sachs zal Draghi vanaf helemaal boven in de toren toezicht gaan houden op de eurostromen, die hij in gang brengt.
Die nieuwe ECB-fallus gaat 1 miljard euro kosten. Een kantoorgebouw gaat 1.000.000.000 euro kosten, laat dat even tot u doordringen.
Er gaan 2600 mensen [lees: bankiers en juristen] werken. Een eenvoudig rekensommetje leert dat de kosten per “werknemer c.q. werkplek” dus neerkomen op 385.000 euro.
Dat zijn dure 9m2. Of zouden die 2600 meer ruimte nodig hebben en dus ook krijgen?

Ik merkte het al eerder op: we hebben inmiddels aan de lijve ondervonden wat zich in 99% van de fallussen afspeelt. En ik voeg daar graag aan toe, dat we ook behoren te weten dat de ECB ook gewoon een bank is. En dat de kans dus groot is, dat uit die nieuwe ECB-fallus weinig goeds zal zijn te verwachten.
Maar toch hebben we er blijkbaar geen enkel probleem mee, dat er voor elk van die grijze pakken in Frankfurt een nieuwe werkplek wordt gebouwd waar het prijskaartje 385.000 euro aan hangt. Een nieuwe werkplek in een nieuwe fallus, waar men menigmaal opnieuw een flinke erectie hoopt te krijgen.
Het vlees is zwak, zo blijkt maar weer.

Advertenties

12 thoughts on “DE FALLUS VERSLAVING

 1. Jij noemt het “fallus-symbolen” [heel voorstelbaar]; in Inside Job worden ze dacht ik de kathedralen van de huidige tijd genoemd.
  Het is allerminst verrassend te constateren, dat de mens blijkbaar altijd iets nodig heeft om te vereren. En evenmin verrassend is het, dat het vrijwel nooit om vereringssymbolen gaat die hij zelf kiest, maar vrijwel altijd om symbolen die hem “van boven” worden opgelegd. De mannen [want dat zijn het in verreweg de meeste gevallen] die die torens oprichten weten dus blijkbaar donders goed waar die “kleine” mens behoefte aan heeft. Ze scheppen de juiste omgeving, maar het zijn wel altijd die “kleine” mensen zelf die er voor op de knieën vallen. Je zou dus kunnen zeggen, dat de verwijtbaarheid in eerste aanleg dan ook bij die “kleine” mens zelf ligt.
  Wat je de torenbouwers mag verwijten is, dat, zodra zij merken dat het door hen geïntroduceerde vereringssymbool aanslaat, zij daar vervolgens grootschalig misbruik van beginnen te maken. Maar ik zeg er meteen bij, dat dit verschijnsel zo oud is als de mens zelf. En dat de kans dat dit ooit zal veranderen dus minimaal mag worden geacht.
  Er zullen altijd fallus-oprichters en fallus-aanbidders zijn, leer er mee te leven.
  Willem heeft een punt als hij opmerkt, dat de geschiedenis zich altijd herhaalt. Ook de huidige torens zullen op het daartoe geëigende moment worden neergehaald. Maar helaas, al snel daarna worden er weer andere gebouwd, letterlijk dan wel figuurlijk.
  En misschien [als steunvordering aan Optimist] is dat inderdaad wel ons [nood]lot. Wie zal het zeggen?

  • Dit zijn zonder twijfel even juiste als verstandige woorden, Paul. Blijft nog onbesproken het gegeven, dat er een toren in aanbouw is, die 1 miljard euro blijkt te gaan kosten. Zouden er werkelijk geen grenzen meer bestaan aan onze oerdrift om te aanbidden???? 385.000 euro per werkplek ….. dat zijn 2600 vrijstaande villa’s of herenhuizen. En dat voor een stelletje geld-schuivers?????

   • O, laat ik daar helder over zijn: de exorbitant hoge kosten voor die “fallus” zijn te belachelijk voor woorden. Maar in de vorige kerken vergaapte men zich ook aan de pracht en praal, die daar tentoon werd gesteld. Dus waarom zou het bij de huidige “kathedralen” anders zijn? Wij vinden het goed, RadaR, wij!!!!

 2. Toevallig zit ik een stukje te lezen over Wales, mooi land ook dat Wales, ruig gevuld met eigenzinnige en vooral vrijheidslievende mensen die lekker Welsh willen zijn zonder allerlei bemoeizuchtige figuren die hun leven en denken wel even gaan bepalen, kortom een volkje naar mijn hart zeg maar.

  De edelen en koningen uit Engeland erkenden dan ook al heel vroeg in de geschiedenis dat het soms wel heel erg kwaad kersen eten is en was met dit ruige volk.

  En aangezien een hele horde Engelse koningen toen ook al aan penisnijd leed maar vooral aan het volk van Wales wilden laten zien dat zij de grootste paardenlullen bezaten werden er machtige kastelen gebouwd, sterker nog nergens ter wereld zijn er op zo een kleine oppervlakte zoveel kastelen te vinden als in Wales.

  Dit nu was de laatste echte Prince of Wales ene Owain Glyndŵr of op zijn engels Owen Glendower teveel en hij besloot na diverse persoonlijke vernederingen in opstand te komen en leidde zijn volk naar grote triomfen.

  Uiteindelijk verloor hij en zijn verdwijning en dood zijn nog steeds tot op de dag van vandaag reden voor mythische verhalen en prachtige sages, wat hij wel bereikt heeft is dat vanaf die tijd de macht en kracht van deze kastelen niet alleen was gebroken maar tot ruines en puin verschrompeld.

  Die kastelen van toen zijn de glazen fallussymbolen van nu, ook bedoeld om te imponeren en angst te zaaien en om het jan hagel, het doelloos rondlopende gepeupel te laten voelen en zien wie de machtigste pik van het land heeft.

  Vol bewondering kijkt het klootjesvolk naar deze nieuwe stijl kastelen en haar ingezetenen worden geadoreerd en bewonderd want zij maken het uit, zij hebben het grote geld, de macht en de pracht, zij hebben en bezitten alles en de rest word uitgemolken tot op het bot, net als toen de Engelsen deden met het volk van Wales en de minachting voor het gewone volk druipt als een dodelijk alles vernietigend gif van de glazen wanden.

  Maar er is 1 troost en dat is dat de geschiedenis zichzelf altijd herhaald, het wachten is dus slechts op onze Owen Glendower om die torens en haar inwoners tot de grond toe af te branden, en neen Jan Kees de Speknek is duidelijk niet onze Owen.

  • Heel knap gevonden vergelijking, Willem. Heel herkenbaar. Elders werd al gezegd, dat wij mensen enorm hardleers zijn en vrijwel continu blijven vervallen in het maken van steeds maar weer dezelfde vergissingen en foute keuzes. Je zou bijna gaan denken, dat dit ons [nood]lot is .

  • Ik heb toevallig niet zo gek lang geleden een film over juist die strijd tussen Wales en de Engelse adel zitten bekijken. Halfweg ben ik afgehaakt, omdat de hoeveelheid bloed en de stapel afgehakte ledematen niet langer te verdragen was. Vooral de geluiden erbij waren geen pretje 😀
   Helemaal met O. eens, dat het om een steeds terugkerend patroon lijkt te gaan.
   In feite is de huidige crisis, zoals elke voorgaande, er ook een gevolg van. We blijven ons massaal overgeven aan ontwikkelingen waarvan we denken [en waarvan dat ook heel slim en sluw wordt gezegd en geschreven en dus voorgekauwd] dat ze ons deze keer naar “paradise” zullen leiden. Om vervolgens elke keer bedrogen uit te komen. Misschien loopt onze huidige beschaving wel op zijn eind en is er weer een “grote schoonmaak” van boven
   [ik doel uiteraard niet op de hand van God, maar op “an outerspace event”] nodig om de puinhoop, die we er opnieuw van hebben gemaakt, op te ruimen.
   Ik heb toevallig een partij helmen in de aanbieding 🙂

   • @Jurgen
    Ik ben er zelf meer dan van overtuigd dat onze Europese en wellicht zelfs wel de gehele Westerse beschaving aan de beurt is om het stokje van leidende beschavingsvorm over te geven.
    Net als ooit de Romeinen, Chinezen, Egyptenaren, Inca’s ja en noem de hele rits van ooit leidende en nu verdwenen en bijna vergeten beschavingen maar op maken we dezelfde fouten die daar voor zullen zorgen.
    Is dat een ramp?? nou nee niet echt, immers het is al zo vaak gebeurd wat dat betreft zou je kunnen zeggen dat de mens het nooit leert.
    Aan de andere kant hoe lang lopen wij nu eigenlijk rond in vergelijking met die fraaie bol waarop we zitten??
    We hebben wat dat betreft het stadium van poepluier nog geen eens bereikt dus misschien is er toch nog wat hoop dat we ooit echt zullen leren van al onze dwalingen.

    PS. zijn die helmen voorzien van een Alu toplaag??????

   • Volstrekt eens met wat je zegt, Willem. In de universele geschiedenis zijn wij niet meer dan een [lastig] vlekje ter grootte van een naaldpunt. Al willen we zelf graag iets anders geloven.
    Wat die [val]helmen betreft: ze zijn uitgevoerd in het oud-Pruisische model met een thermoplastische buitenkant. De meeste exemplaren hebben die fraaie punt erop in ongeschonden staat. Wel voorzichtig mee zijn. Ik verkocht er mijn buurman één en die man heeft urenlang vastgezeten in de WC-deur. 🙂

 3. Mannen houden ervan om “de grootste” hebben. En als de natuur hen daarbij niet voldoende ter wille was geweest was er altijd nog de penisvergroting, die redding kon brengen. Maar ja, van 15 naar 20 centimeter kan maar één keer en het risico, dat je toch aanloopt tegen een letterlijke paardenlul was er nog steeds.

  Storm, regen, kilte ……maar RadaR slaagt er toch weer in om me aan het lachen te krijgen. 😀

 4. Wat de kosten vooral zo opjaagt, zo heb ik tenminste begrepen, is, dat de huisvesting van gespecialiseerd personeel extreem veel blijkt te kosten. Ergens middenin de torens schijnen twee etage’s te worden uitgerust voor Duitse en Franse hoeren; en een aankleding van een bordeel op het nivo Draghi [denk aan Straus-Kahn, Berlusconi e.d.] kost een paar euro.
  Daarentegen schijnen de kosten van de speciale ingang voor cocaïnedealers [geen camera’s] te zijn meegevallen.

  NB: weet jij of penisverkleining ook in het Basispakket zit?

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s