KANSHEBBER

Kiezers, stemmers …….beïnvloeden moet je ze om ze te krijgen waar je ze hebben wil. Al een week of wat is voor iedereen dagelijks via de baggerbuis te zien hoe dat in de praktijk werkt.
Idem geldt waar het om dat beïnvloeden gaat als je, zoals wij bij CatchRadio van plan zijn, een zo mooi en goed mogelijke Top 888 editie 2012 wilt gaan samenstellen met hulp van een aantal echte muziekliefhebbers.
Wij startten destijds in 2009  onmiddellijk met het uitbannen van het risico, dat stemmers met Nederlandstalige muziek zouden komen aandragen. En daarbij was onze “beïnvloeding” dermate krachtig, dat we direct slaagden in onze opzet.
Al 3 edities lang konden wij van een in meerdere opzichten schone lijst spreken. Onze stemmers/kiezers zijn er overduidelijk aan gewend geraakt.
Dus is het tijd voor een volgende stap in het beïnvloedingsproces: songs pushen, waarvan wij zelf vinden dat ze uiteindelijk een plekje in die lijst moeten krijgen.
Vandaar dat we bovenstaande clip van Porcupine Tree nadrukkelijk onder de aandacht brengen: een live uitvoering van Halo, afkomstig van het album Dead Wing.
Een mix van progressieve en symfonische rock, waar wijzelf prettige kippentietjes van krijgen. En vinden dat dit bij jullie ook zo zou moeten zijn.
Je mag er gerust op stemmen; hoe dat werkt kun je hier lezen.
Wat Steven Wilson en zijn mannen met de song proberen te vertellen is aan jou zelf om te doorgronden. Ik vond er in ieder geval een uitgelezen mogelijkheid in om [het bloed kruipt waar het niet gaan kan] een link te leggen naar de ontwikkeling in de Hollandse verkiezingscampagne. Want in Nederland lijkt “out of the blue” zo maar ineens een man te zijn opgestaan, waarvan opmerkelijk veel mensen menen, dat hij een “halo around his head” heeft. En dan kan ik het niet nalaten om even terug te grijpen op de lyrics van Steven Wilson [u ziet ze bij vlagen in de clip langs komen]. Wilson somt op waar “God” in deze tijd allemaal aanwezig is. En eindigt steevast met “God is pain”.
Misschien iets om over na te denken waar het de “halo-man” van de verkiezingen van 2012 betreft????

Advertenties

11 thoughts on “KANSHEBBER

 1. “God is pain”. Dat in relatie met sec Diederikje brengen is niet helemaal eerlijk, RadaR. Want is niet elke toonaangevende politicus “a pain in the ass”? Gisteren waren ze weer alom tegenwoordig: debat, nababbel, na-nababbel, een kluitje fossielen van het kaliber Lubbers, Bolkenstein, Terlouw en Wiegel. Niet te ontwijken die plaag.

 2. Er komt op zeker aardig wat Porcupine Tree muziek op mijn lijstje te staan. Want wat ik inmiddels hier allemaal langs heb zien komen is werkelijk exceptioneel goed.
  Samsom is “hot”, nu maar wachten hoe lang het duurt voordat hij aanbrandt. Wat zeker zal gaan gebeuren 🙂

 3. Halo-man …hmmm, het kan aan mij liggen, maar ik zie dat niet zo bij Samsom. Wat ik wel zie is een politicus, die hetzelfde onrealistische verhaal [je merkt, ik druk me netjes uit] ophangt, als zowel al zijn illustere voorgangers eerder deden en als 80% van zijn huidige conculega’s nu doen. Het blijft volstrekt onverklaarbaar waarom dat leidt tot wat er nu in de peilingen zichtbaar is.
  Zelf kan ik er maar 2 mogelijke redenen voor verzinnen; ik lever ze graag in voor betere,
  1. het electoraat [hoe noemde jij ze ook al weer???] schrikt alsnog terug voor de aanvankelijke grootschalige keuze voor Roemer, omdat men zich nerveus voelt gemaakt door Rutte c.s.;
  2. het electoraat is inderdaad niet meer dan een nogal hopeloos kluitje Voice of verslaafden en kan simpelweg niet anders meer denken en handelen dan in dat Voice of format.
  Maar de honger naar een “idool” is onstilbaar, zie daar de verschijning van de “halo-man” Diederik.
  Want wie mij er van probeert te overtuigen, dat het het programma van de PvdA zou zijn, dat mensen ineens die kant op doet rennen lach ik middenin zijn gezicht uit. En je weet, men moet wel erg rare dingen zeggen voordat ik zulks doe. 🙂
  Overigens vond ik Roemer sterk op dreef gisteravond bij K&B in zijn rechtstreekse debat met Rutte. Het is goed dat je niet gekeken hebt, wat je zou je ongetwijfeld groen en geel geërgerd hebben aan de als duiders aan tafel geschoven Boukje S. en Daphne B.
  Wat Jolanda Sap betreft: tja, die moet het zo langzamerhand ook niet meer weten lijkt me. Zij neemt in hoofdzaak de blaam van het Lenteakkoord voor haar rekening, in mindere mate gevolgd door Arie Slob. Alex de Grote ontspringt de dans zo lijkt het. Buma niet, want het CDA lijkt echt niet boven de 14 zetels te gaan komen. Maar Rutte weer wel, want die blijkt een hondstrouwe aanhang te hebben. Ik schat minimaal 50% HRA-angsthazen.

  • @Paul

   Zelf denk ik dat Roemer c.s. een fatale strategische fout hebben gemaakt door het vertrouwen middels een lijstverbinding aan te gaan met PvdA en GL.

   Zoals viel te verwachten krijgt grotendeels GL de klappen van het Kunduzaccoord over zich heen en speelt dan ook slechts nog een marginale rol in de strijd, rest dus PvdA en SP beiden richten zich op de aanval naar rechts waarbij de SP helaas voor hun nog altijd meer als (te) radicaal en actiegroepachtig word gevonden door het electoraar en de PvdA toch wat meer als de zogenaamd gematigde en redelijke partij word gezien.

   Samsonlight word i.t.t. Roemer wel uitstekend gesouffleerd en schroomt dan ook niet om niet alleen rechts maar ook lijstverbindeingspartner de SP genadeloos neer te sabelen en daarbij geen enkele vorm van genade tonend.
   In plaats van rechtstreeks de aanval op PvdA te openen en de kiezers het daadwerkelijke verschil in het meer op mensen gerichte programma van de SP ten opzichte van de meer in grove algemeenheden en bestuurlijke keuzes makende PvdA, blijft Roemer maar vasthouden aan het wederom uitgesproken vertrouwen in de PvdArmoe zonder zich lijkt het te wel echt goed te beseffen dat die club de bijlen en messen al heeft geslepen om in de rug van die goedmoedige Boxmeerse beer te steken.

   In de strijd tegen het jezuietencollege van Buma en de afvallige verraders van het liberalisme onder Rutte had Roemer dus veel beter Samsonlight de kastanjes uit het vuur moeten laten halen, waardoor hij zich al profilerende als ware staatsman boven die strijdende partijen had kunnen plaatsen.

   Ik vermoed dat na 12-09 zal blijken welk een historische vergissing Roemer en de SP hebben gemaakt met hun huidige keuze om samen met de PvdA op te trekken, onbegrijpelijk dat men gaandeweg de strategie niet heeft bijgesteld maar eerder nog meer heeft bevestigd als de juiste.!!

   Tuurlijk zal de SP gaan winnen, echter de kans op een echte grote verpletterende overwinning heeft men zo zal blijken laten liggen.

  • Roemer heeft zeker fouten gemaakt, Willem, maar die vind ik niet in de categorie “blunders” vallen waarmee verlies van 33% in de peilingen kan worden verklaard.
   Deels koud water vrees deels het volstrekt onvoorspelbare en op instinctieve en primitieve prikkels gestoelde gedrag van een deel van het electoraat doen dat m.i. wel. Het is onbetwistbaar zo, dat schommelingen met een omvang van nu vrijwel uniek zijn. We moeten terug naar de Dark Ages van de LPF om ze voor de eerste keer tegen te komen. Het is mijn stellige overtuiging, dat een groeiende groep geestelijk onvolwassenen zich steeds meer laat leiden door Twitter en “2e schermen” en die “sociale” media [als er ooit een aanduiding de werkelijkheid geweld aan doet is het deze wel!} zijn daardoor mede bepalend [understatement] geworden voor het aanzicht van peilingen.
   Roemers keuze voor links is even logisch als correct. Zijn achterban verwacht niets anders van hem en zijn partij.
   Als Roemer één te duidelijk zichtbare fout heeft gemaakt dan is het wel, dat hij redelijk argeloos dat RTL-debat is ingegaan. Maar omdat nu aan te grijpen voor een “afstraffing” in de peilingen en over te lopen naar een partij, die onbetrouwbaarheid en het breken van afspraken en negeren van toezeggingen en beloftes tot topsport heeft verheven, de ratio daarvan is ver te zoeken.
   En dus kom ik weer bij mijn uitgangspunt uit: de kiezer, die zich kinderlijk én vooral ook kinds gedraagt en verkiezingen als een spelletje ziet, waarbij “liken” en “unliken” de vakjes op de stembiljetten zijn. Treurig en triest!!!

 4. Puik muziekje weer eens @RadaR, zit zelf al een aantal dagen je lijst na te vlooien en mag ik zeggen dat deze vrij evenwichtig en consistent in elkaar zit?? Ja, dat mag ik zeggen!!

  Dat wil niet zeggen dat deze bijna 900 liederen een op een met mijn (wan) smaak lopen dat zou ook teveel gevraagd zijn en buiten dat verschil moet er wezen dat maakt het alleen maar leuker tenslotte.

  Voor vrindje Roemer is dit muziekje wel geschikt hopelijk heeft die er wat aan de komende campagne dagen…….. hoop is er altijd nietwaar!!

 5. Jouw beïnvloeding verschilt natuurlijk wel van die uit de politieke hoek. De jouwe berust op keiharde feiten, zie de clip. 🙂
  Overigens is het met de “halo-man of all halo-men” niet goed afgelopen. Maar wat wel klopt is natuurlijk, dat hij eerst werd aanbeden [Diederik voor de verkiezingen], vervolgens werd gekruisigd [Diederik na de verkiezingen] en ons vervolgens is ontstegen [Diederik een leuke job?].
  Wij zitten nog helemaal in het keuzeproces [nu heb ik het over de T888 😀 ] dus je be”vloed maar raak wat ons betreft. Clips als van PT zijn altijd welkom.

  OT: heb jij inmiddels ook zo te doen met Jo met de Banjo?????

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s