ZWARTE KEES

Altijd al ben ik er een tegenstander van geweest om bijvoorbeeld dieren in een kooi op te sluiten. Toen ik in een redelijk ver verleden een vrouw ontmoette, waarmee ik later een flink aantal jaren van mijn leven besloot te gaan delen [het duurde even voordat ik er achter kwam, dat haar belangrijkste levensvervulling het hardnekkig pogen mijn leven te vergallen bleek te zijn] kwam in de bagage van die vrouw een konijn met kooi mee. Het eerste wat we deden was dat beest vrij door het huis te laten huppelen. Dat er hier en daar wat kabels werden doorgeknaagd, her en der van die schattige want droge keuteltjes opdoken en wat planten op een hogere plaats moesten worden gezet namen we voor lief. Omdat dat dier zichtbaar genoot van zijn bewegingsvrijheid.
Wellicht overbodig om te zeggen, maar ik doe het toch maar even: mensen achter hoge hekken of in kooien opsluiten gaat me al helemaal te ver. Dat het toch werd en nog steeds wordt gedaan wekt nog altijd mijn verontwaardiging en woede.
U begrijpt hier ongetwijfeld uit, dat ik geen PVV-stemmer ben en dat bij leven ook nooit zal worden.

Maar dan die dag van gisteren, waarin Heer Zwarte Kous zich ten overstaan van Mister Verkiezingen 2012 Frits Wester weer eens geroepen voelde om zijn volgens de strakke leer van het middeleeuws geloof geboetseerde mening te geven, die bracht me aan het twijfelen. De manier waarop Kees v.d. Staaij het even pijnlijke als gevoelige onderwerp van aanranding en verkrachting gebruikte om het SGP-standpunt over abortus aan de orde te stellen was “hemeltergend”. [Als Kees iets zegt of doet heeft dat altijd wel een relatie met het hogere. Toen hij een halfjaar geleden Rutte op de achterbank van diens auto verwende gebeurde dat ook uit de naam van de God van Kees.]
Let wel, ik heb er helemaal geen probleem mee, dat vrome Kees met gelijkgestemden uit het mooie Urk en de Zwarte kousen gordel ergens in de uithoek van Overijssel of Gelderland de leer van de middeleeuwen predikt en probeert in de praktijk te brengen.
Maar na zijn verbale escapades van gisteren vind ik inmiddels wel dat er voldoende aanleiding lijkt om er een hoog hek zonder poort omheen te zetten.
We hangen er een bord op “Nederland in de Dark Ages”, gooien af en toe wat wortels, knolraap, bieten en aardappels over dat hek om te laten zien,dat we ze nog steeds tolereren.
Maar in het openbaar het beschimmelde gedachtegoed der Orde van de Zwarte Kous verkondigen, neen dat recht heeft Kees voorlopig verspeeld.

Advertenties

10 thoughts on “ZWARTE KEES

 1. Het kan toch maar vreemd lopen. Want wie had gedacht, dat Kees v.d. Staaij ooit zo prominent als onderwerp voor één van je logs zou dienen? Heel lang was het immers voldoende om ergens in de kantlijn een opmerking te plaatsen, want de SGP en Kees zijn nauwelijks van belang.
  Misschien is het maar beter om die realiteit ook nu onder ogen te zien. Niet dat je kritiek op man’s uitlatingen onterecht zou zijn, integendeel zelfs. Maar het gaat om minder dan een golfje in je kop thee, die dus met een meewarige blik zou kunnen worden afgedaan.
  P. zegt feitelijk het enige wat wel vastgehouden moet worden: Rutte gebruikt zo’n man met dergelijke primitieve standpunten probleemloos om zijn wankele winkel open te houden. Waarmee zo’n winkel voor elk weldenkend mens niet in aanmerking zou mogen komen om er ooit binnen te lopen, laat staan iets te kopen.

  • Ook rare bomen willen wel een keer veel wind vangen. En dat RadaR daaraan meewerkt, ach ik begrijp dat wel. Kees is als rariteit eens in de 10 jaar wel een logje waard. En vergeet niet: als gedoger van Sloop 1 heeft de man wel aan prestige gewonnen. En dan wil je weleens groter lijken dan je bent. Bij Kees en zijn partij gaat dat groter hand in hand met gekker. Het kan geen kwaad, dat weer eens te concluderen.

 2. v.d. Staaij is hier simpelweg veel te ver gegaan. In zijn even kleine als krampachtige wereldje vindt men het wellicht normaal, dat hij verbanden legt als hij deed en onbewezen feiten brengt als “heaven sent”, maar voor de normale Nederlander [als ik het zo mag zeggen] is v.d. Staaij’s verhaal een brug of wat te ver. En dat bekrompen mannetje gebruikt Rutte om zijn mislukte “feestwinkel” overeind te houden. Dat is pas Godgeklaagd!

 3. Niet meer van deze tijd, die man en zijn club. Alle respect voor andersdenkenden, zelfs als ze in de middeleeuwen zijn blijven steken. Maar er zijn grenzen. Even pijnlijk als beschamend. 😦

 4. En Jezus zeide: Ach Vader vergeef hun want zij weten niet wat zij doen.

  Gelieve voor “Jezus”, elke (af) god te lezen naar ieders keuze.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s