GOLDDIGGERS

Mijn andere manier van “feestje kijken” heeft, zo mag ik nu de OS Londen hun einde naderen tot mijn eigen volle tevredenheid vaststellen, prima gewerkt.
Net als de methode “niet kijken” ,die ik strikt volg als het om de dagelijks met bakken over u en mij uitgestorte bagger gaat, blijkt ook de methode “gedoseerd kijken” te werken; zelfs als het om sport gaat, waar ik toch mijn leven lang al bijzonder geïnteresseerd in ben geweest en ook in zal blijven.
“Gedoseerd kijken” vergt wel discipline en realiteitszin. Want als één ding duidelijk is dan is dat wel, dat je kenners en analisten niet als uitgangspunt moet gebruiken voor het programma “sport kijken”, wat je tijdens zo’n festijn als de OS voor je zelf gaat opstellen.
Vooral in de begindagen van “Londen” werden door die kenners en analisten vele malen grootste prestaties van en medaillekansen voor Nederlandse sporters voorspeld, die nauwelijks realistisch bleken.. Ik doel daarbij  vooral op het judo.
De teleurstellende prestaties op de judomat verleidden mij al snel tot pessimistische verwachtingen m.b.t. de overall prestaties in Londen van de Nederlandse equipe.
“Die 17 medailles komen er niet” was zo’n 2 weken geleden mijn stellige overtuiging.
En daar sloeg ik de plank toch wel wat mis. Kijk naar de medaillespiegel nu en daar staat het getal 16 [ 5-5-6]. En daar komen op zijn minst nog 2 zilveren plakken bij, want “de huppelkutjes” en de “performers of total hockey” haalden beiden de finale inmiddels.
Dus: een welgemeend en dik verdiend chapeau voor onze sporters is op zijn plaats.
Geef Nederlandse sporters óf water óf een klein balletje met een stokje óf een paard tussen de benen en ze gaan als een speer.
[Wist u dat het gros van de paarden die in Londen prijzen sprongen Nederlands gefokt blijken te zijn? Ook niet onbelangrijk, nietwaar?]
Wat wel blijft steken is, dat wij Nederlanders als het om de Moeder aller Sporten gaat per definitie tot de slecht presterende landen behoren. De medailleteller staat wat atletiek betreft nog op 0 en het lijkt erop, dat dit ook zo zal blijven. En dat is ronduit teleurstellend.
Daar kan zelfs de heerlijk spontane uitstraling van sprinter Martina niets aan veranderen.

Maar weg met de negativiteit, want er is meer positiefs te melden. Want ik realiseerde me gisteravond [na de 9-2 van de hockeymannen] eens te meer, dat die “stiif upperlip” mensen aan de overkant van de Noordzee van de OS 2012  in alle oprechtheid een topcategorie gebeurtenis hebben weten te maken. Bij alle sporten die ik bekeek kon je het zelfde vaststellen: enorm veel publieke belangstelling, groot enthousiasme en geen overdaad aan chauvinisme. En  de organisatie van de Spelen draait dermate perfect, dat Elizabeth al klaar staat om links en rechts een paar knallende ridderslagen uit te delen.

Chauvinisme? Nee, het is eerder gewoon trots dat ik even de behoefte heb om de individuele “golddiggers” namens Nederland naar voren te halen. Ieder voor zich leverde een prestatie van formaat. En het is goed om op Nederlanders trots te kunnen zijn.
Want zo veel lopen er daar tegenwoordig niet meer van rond.
Topprestaties en de mannen en vrouwen die ze leveren  mogen, nee moeten op waarde worden geschat. Zelfs die van de door mij maar al te vaak schertsend als “huppelkutjes” betitelde hockeydames. Dus kom op Eva, Kim, Maartje, Naomi, Maartje 2, Ellen en de rest:
pak die Argentijnsen en daarmee goud. [Update 11-08: Mission accomplished!!!!! Hulde, heerlijke “huppelkutjes”!!!!] En Teun, Billy, Bob e.a. aan julllie de eer om die Oost-Gothen opnieuw te pakken en daarmee goud 7. [ Downdate 12-08: Mission failed!!!! En nu, zoals Teun de Nooijer zo treffend zei “gauw naar huis, naar vrouw en kinderen”]

Daarna, vanaf maandag al, wacht ons weer de realiteit van het Nederland anno 2012.
Maar wie weet inspireren jullie golddiggers onze politici wel om ook eens voor een topprestatie te gaan. You never know! Or do we????

Advertenties

21 thoughts on “GOLDDIGGERS

 1. @Willem:

  Sia: ik heb het album 🙂 Deze Australische “wildebras” is overigens vaste klant in de T888, Alleen of als gastvocaliste bij de Franse loungegroep Zero 7.
  Als tegenprestatie heb ik een track van haar album Colour the small one voor je, die in de T888 bivakkeert.

  Daar ziet ze er gelukkig nog normaal in uit. Na haar Amerikaanse succes en de ongelukkige [wat mij betreft] keuze voor het maken van wegwerp-popmuziek [Clap your hands is daar een sprekend voorbeeld van] heeft ze zich een redelijk weird GaGa-achtig uiterlijk aangemeten. Zeer spijtig!

  A Fine Frenzy: average, niet onaardig. Maar ik zou er iets meer van moeten horen.

  Midlake: prima, lekkere muziek. Genoteerd en ga ik eens naar zoeken.

  Erja Lyytinen
  Moet een IJslandse zijn, gezien de titel van het album [Dreamland blues]
  Jazzy blues, beetje funk, helemaal in orde.

  Moriarty [waar is Holmes???] : niks mis mee, maar ik ga er ook niet van uit mijn bol.

  Miss Yamagata: de vergeijking met Norah Jones dringt zich onvermijdelijk op.
  Maar prima song en lekkere stem.

  The Nymphs: nee, is het niet voor mij. Uitstekend hoor die a capella stemmetjes, maar het genre doet het bij mij gewoon niet.

  The Head and the Heart: klasse!! 5 sterren
  Luister eens naar deze ex-straatzanger uit Schotland

  The Staves: prachtig, clipje zowel als song.

  Na de rest van het onbekendere werk ook te hebben gehoord wordt het tijd om te benadrukken, dat ik je bedoeling achter het plaatsen van deze clipspam uitstekend meen te begrijpen. Vrijwel alle clips hebben gemeen, dat het om muziek in zijn meest naakte vorm gaat. En muziek is, die gemaakt wordt door louter mensen, die niet alleen het maken van de muziek iets prachtigs vinden, maar die zich ook nog niet beinvloed hoeven te achten door the limelight. Het is puur, het is echt en alleen daarom al verdienen ze aandacht.
  Lang niet allen zullen mijn “draaitafel” halen maar daar gaat het ook niet om.
  Het geeft een “pessimist” als ik ben waar het om de muziek gaat weer hoop.

  Miss Denny is bijna brok-in-de-keel muziek. Meer zeg ik daar niet over.

  Ach, Willem, het album Pure blues [1995] pronkt naast een handjevol andere in de bluessectie van mijn collectie. En de kwaliteiten van Alvin Lee zijn buitenaards. Is The bluest blues geweldig, welke kwalificatie moet je dan toekennen aan deze track van het zelfde album? Zeg het maar.

  Dame Eriksson bewijst maar weer eens, dat uit Finland prima dingen komen.
  Mijn interesse heeft ze in ieder geval gewekt.

  En tenslotte de heerlijke slow [bijna zwoele] blues van Layla Zoë . Of aan het aan de zomeravond ligt, het koude biertje voor mijn neus of de smakelijke maaltijd die ik achter de rug heb, ik weet het niet maar Miss Zoë glijdt erin alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dat was 9 minuten genieten.

  • @RadaR
   “Na de rest van het onbekendere werk ook te hebben gehoord wordt het tijd om te benadrukken, dat ik je bedoeling achter het plaatsen van deze clipspam uitstekend meen te begrijpen. Vrijwel alle clips hebben gemeen, dat het om muziek in zijn meest naakte vorm gaat. En muziek is, die gemaakt wordt door louter mensen, die niet alleen het maken van de muziek iets prachtigs vinden, maar die zich ook nog niet beinvloed hoeven te achten door the limelight. Het is puur, het is echt en alleen daarom al verdienen ze aandacht.
   Lang niet allen zullen mijn “draaitafel” halen maar daar gaat het ook niet om.
   Het geeft een “pessimist” als ik ben waar het om de muziek gaat weer hoop.”

   Mag ik zeggen, ja, dat mag ik (dank je Mart!!!!) dat je het met bovenstaande weer eens meer dan uitstekend hebt verwoord??

   Het is exact dat !!

   Juist in deze tamelijk “gloomy days” waarin meerdere mensen ( zeg maar gerust hele volksstammen!!) een tamelijk somber wereldbeeld hebben en in een wereld waarin schijnheiligheid, hypocrisie, leugens en egoisme welhaast de boventoon lijken te voeren en de enige norm nog schijnen te zijn, is kunst in al zijn vormen soms een weldadig bad.

   Toevallig probeer ik dat laatste te laten zien met muziek, omdat ik daar meen iets meer vanaf te weten, maar net zo goed hadden het afbeeldingen of zoiets kunnen zijn van schilderijen of beeldhouwwerken.

   En zo lang als een der geplaatste artiesten met zijn of haar muziek iemand al is het maar 3 minuten laat genieten van die muzikale pure en eerlijke schoonheid en diegene even laat genieten en wegvoeren dan is het doel al bereikt.

   Overigens wat Sia en Alvin Lee betreft deel ik wat je daarover heb gezegd.

   • Daarom ook van mijn kant nog eens de nadrukkelijke opmerking dat je vooral moet door blijven gaan met “het spammen” van die niet-mainstream, niet middle of the road muziek, Willem. Hele trossen tegelijk is niet altijd noodzakelijk, maar dat laat ik aan jou zelf over. 🙂

 2. Tot mijn redelijke afgrijzen heb ik vernomen dat de sluitingsceremonie van de met jubelzangen en lieflijke vioolklanken omlijste Olympische Spelen voornamelijk zal bestaan uit muziek die op zich best aangenaam kan zijn bij tijd en wijle (b.v Muse, Adele) maar ook zeer mainstream.

  Ook heb ik het vermoeden heb dat onze gastheer, die alle tijd heeft gehad voor de benodigde komkommers in de tijd welke hij nodig achtte, deze zich zeer binnenkort met een hernieuwd elan zal gaan storten op de naderende politieke orkanen, voetbalellende en wat allemaal al niet meer voorbij zal gaan komen, waardoor de muziekjes die ik zo af en toe hier nu neergooi wat meer naar de achtergrond dienen te gaan vind ik
  ,
  tenslotte zijn daarvoor op het net ook ruimschoots andere flora voor te vinden dan deze plek alleen.

  Om bovenstaande redenen maar toch voornamelijk om een muzikaal alternatief aan te bieden voor de snel in werking tredende sluitspier der Olympiade hier nog een aantal muziekjes, wellicht bekende artiesten, wellicht minder bekende of niet bekende, die denk ik meer dan de moeite waard zijn om te zien of te (be)luisteren maar die vooral ook kunnen dienen om samen met de al eerder geplaatste muziekjes deze zondagavond (of welke avond ook!!) eens zelf op een muzikale ontdekkingsreis te gaan. en je te verbazen over al het fraais wat je zoal tegenkomt.

  • Ik weet niet waarom, Willem, maar ik krijg met deze muzikale “spamactie” van je een beetje het gevoel, dat je een VVTop2000 topic naar hier aan het copy’n bent. 😀 Zolang je dat zonder de commentaren doet no problem. 😀
   Inderdaad, politiek en alles wat daar mee te maken heeft zal, zo schat ik in, de komende maanden hier de boventoon gaan voeren.
   Ik reken daarbij ook op jouw zo stereotiepe inbreng. Wat echter weer niet wil zeggen, dat er geen ruimte meer voor muziek zal zijn. Integendeel zou ik willen zeggen. Dus hoop ik niet dat je met deze serie [die ik straks, na Utrecht -Feijenoord, Vitesse – ADO en Ajax – AZ, eens rustig ga besnuffelen] je kruit zult hebben verschoten. Je hoort daar nog over. Sia, Sandy Denny en heer Lee krijgen op voorhand al mijn volledige goedkeuring.

 3. Heerlijk om naar te kijken, de passie, inzet en wilskracht waarmee de hockeydames ook in de finale bereid waren tot “het gaatje te gaan”. En zonder seksistisch te willen zijn mag ik neem ik aan ook nog wel even zeggen, dat het een heerlijk stel meiden bij elkaar is.
  De opmerking, ik weet het, ligt voor de hand en daarom maak ik hem maar even:
  het volgevreten stelletje voetballers, wat op het EK op een ontluisterende wijze werd afgeschminkt, zou best een voorbeeld mogen nemen aan onze hockeydames.

 4. Het is wel duidelijk wie hier “de broek aan heeft”. 🙂 Dat is een razendsnelle update, RadaR. Of had je die al stiekem klaar staan ?? 🙂
  Ik zie dat er nog ruimte over is voor de mannen; dat is een goed teken.

  • Het beeld van de dames is uit de wedstrijd van gisteravond [het 1e doelpunt], O.
   En vannacht had ik wat anders te doen. Dus ja, Jeanette met een broek aan is voor mij te machtig. Dan geldt slechts die ijzeren wet: bevel is bevel. 😀

 5. Terechte hulde voor dat theeslurpende en aarbeienverslindende volkje op dat kalkeilandje vlak bij onze kust.

  Dat de zogenaamde “deskundigen” het verkeerd hadden gezien of beoordeeld, ach niks nieuws onder the Sun nietwaar.

  Persoonlijk heb ik ernstig genoten van dat vrolijke blijmoedige mens die met een onvoorstelbaar gemak zih op zowel de 100m als 200m tussen de wereldtop nestelde, maar ook uiteraard van de gigantische winnaar Bolt.

  Verder ademloos gekeken naar de thriathlon en naar de Moeder der Olympische Spelen zijnde de tienkamp die een fabelachtige Olympische God als winnaar kreeg.

  En verder mogen de Rabo mannetjes/vrouwtjes die een parodie op het edele voetbalspel uitvoeren van mij best ook nog wel gouden schijven om de nek krijgen te hangen.

  Maar even eeerlijk gezegd ben ik blij dat de ergernis van Koning Voetbal weer op het punt staat te beginnen,!!!

  • Maar even eerlijk gezegd ben ik blij dat de ergernis van Koning Voetbal weer op het punt staat te beginnen,!!!

   Ik ook, Willem, ik ook. Want zo ontzettend veel analisten uit zo ontzettend veel takken van sport in een periode van 14 dagen moeten verwerken, dat staat gelijk aan “waterboarding”.
   Ik verlang bijna naar Kenneth Perez, Arnold Bruggink e.d., die weten dat ze uit hun nek zitten te lullen. 🙂

 6. Gebruikt Liz II eigenlijk een zwaard bij die “ridderslagen”?
  Zo ja, dan zou ik maar een harnas aantrekken als ik Wiggins was.
  Die “golddiggers” van ons zijn wel de perfecte afspiegeling van ons, Nederlanders. Zeg nu zelf: we houden van “natte” dingen, wij zijn dol op ons “stokje” en we zijn helemaal verslaafd aan “rijden”.

  • En we weten het nu zeker: wij Nederlanders zijn veel beter op kleuterfietsjes dan op die decadente racefietsen. Dus Robbert en Bauke, aan de BMX mannen!
   Wat denken jullie trouwens? Worden 3-wielerraces ook een Olympische sport? 😛

   • Je moet echt niets uitsluiten. Leon. Als het om de neo-liberalisering van de OS gaat is de sky the limit. Als je hoort dat de Britten voor de afsluitingsceremonie een soort Eurovisie Songfestival gepland hebben, waar o.a. de opgewarmde lijken van de Spice Girls verschijnen dan is echt alles mogelijk en toegestaan.
    It’s just posh bussiness!! En David Beckham zit al in zijn mooi gemanicuurde handjes te wrijven, terwijl de oude heren van het IOC een nieuw rondje Viagra bestellen. Het schijnt als merknaam Beckiagra te hebben en onder elkaar noemen de oude mannen het hun eigen “stiff upperlid” 😀

   • 😛 😛 😛 😛 “stiff upperlid”
    Maar wat “geweldig” dat mijn “idolen” uit de 90’s morgenavond uit hun sarcofaag mogen komen. Ben zo benieuwd hoe Mel B en Mel C in hun 40+-editie er uit zien, jullie niet?

    Zeg RadaR, ik vind eigenlijk dat de hockeydames ook een plekje in je eregalerij verdienen. Ga eens aan het werk!! 😀

 7. Je maakt een enorme blunder, jongen! Want de spelregels [van de sponsors] schrijven voor, dat je de term “HELDEN” moet gebruiken. Dat had ook de kop van dit [terecht positieve] blog moeten zijn. 🙂
  Om je even bij te praten: de stand is inmiddels 5-5-7. Je raadt het al: het water heeft een nieuwe bronzen medaille opgeleverd. 2 “heldinnen” erbij dus. Ze doen iets met zeilen.

 8. Ja hoor, Nederland kan en mag tevreden zijn. Het blijft vreemd, dat een landje waar de grootste mensen van de wereld wonen, blijkbaar niet in staat is met enige regelmaat goede [top hoeft nog niet eens] atleten af te leveren. Maar daar staat tegenover, dat inmiddels wel een turner bezitten die tot de absolute wereldtop behoort. 🙂
  Ook ik heb in alle opzichten [prestaties, organisatie, publiek] een positief oordeel over Londen 2012. Maar voor 8 miljard is het eigenlijk ook wel moeilijk om niet een prima party te organiseren.

 9. Mij zijn die 2 dingen ook opgevallen: veel geestdrift, prima organisatie. De Engelsen hebben zich [ook sportief trouwens] weer voor even op de kaart gezet.
  En ook de Nederlandse prestaties overall zijn prima; we presteren het elke keer toch weer om of het beste “kleintje” te zijn of daar heel dicht bij uit te komen.
  Kortom: waardering is zeker op zijn plaats en dat is in je log meer dan voldoende aanwezig.

  NB: mooi knutselwerk trouwens 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s