KOPPENSPEL AFL. 3

We gaan de “tent” hier even voor een “zomerreces” op “hold” zetten. We krijgen in ieder geval, zo heeft Gerrit Hiemstra overduidelijk gemaakt, een zomerse week. En zo’n unieke gebeurtenis mag je niet aan je voorbij laten gaan, vindt u ook niet?
Het beeldscherm wordt even “persona non grata”, bloggen even in de ban gedaan. Het enige scherm wat dagelijks tussen 22.45 – 23.45 uur op mijn volle aandacht mag rekenen is dat scherm in het “naaikamertje”. Wellicht herinnert u zich nog, dat ik dat scherm in april introduceerde als middel voor mensen, die de sportzomer 2012 compleet de strot uit komt en met ruim 2 weken sporthypen via Londen 2012 nog voor de boeg, naarstig op zoek zijn naar een vluchtroute.
Vanavond start op Nederland 2 eindelijk de crimeserie The Killing. En niet de [ook al geweldige] Amerikaanse versie er van, maar het Deense origineel wat de titel Forbrydelsen draagt. 6 weken lang wordt er dagelijks een aflevering uitgezonden en ik durf de liefhebber te garanderen, dat hij/zij volledig aan zijn trekken gaat komen.
En voor de anderen geldt, dat The Killing so wie so spannender zal zijn dan het kijken en luisteren naar het nieuwe blik sportpresentatoren en de onvermijdelijke analisten, die u gaan uitleggen waarom een kogelstoter gooit wat hij gooit, een zwemster zwemt wat zij zwemt en de polsstok van een polsstokspringer zo ver kan doorbuigen als hij doorbuigt.
Ik realiseer me al schrijvend, dat ik helemaal niet weet of het illustere RTL-trio ook nog ruim 2 weken gaat proberen Londen 2012 op de hun geheel eigen wijze te verplatten.
Huiveren doe ik al bij de gedachte, dat een deel van Nederland 2 ex-atleten voorgeschoteld krijgt: 1 in de rol van geschuffelde ex-atleet en 1 in de rol van analiserende ex-atleet.
Maar goed, gelukkig is er dat 2e scherm in het naaikamertje en daar kunt u dus elke avond een uurtje genieten van de beste crime-serie sinds lange tijd.

Een beetje lange aanloop is het geworden, maar zo’n voorlopig laatste logje mag wel wat meer body hebben. U vergeeft mij dat wel denk ik?
We gaan maar eens naar de koppen van deze maandag de 23e juli kijken.

“Nieuw record Spaanse rente – neergang economie versnelt”
“Grieks eurodrama beleeft deze zomer zijn 3e [en laatste?]  aflevering”
“Ook universiteiten gokken met derivaten”
Ik heb deze 3 maar samengevoegd, want ze vallen immers onder dezelfde noemer “CRISES”. Tja, kun je hierover nog iets snedigs, iets puntigs zeggen. OK, de Spaanse rente volgt de lijn, die de toerist door de jaren heen heeft meegemaakt als hij zijn cuba libre bestelde. En het bekende “Free drinks all night” waar Spaanse tenten hun klanten mee plegen binnen te lokken zal nu wel “Free + rente” zijn geworden. Want doorrekenen, dat zit er natuurlijk wel in.
Maar Spanje ligt dus, in navolging van de Grieken, gewoon op zijn kont. Regio na regio [eerst Balencia, nu ook Murcia en de rest staat al in de rij] durft nu ineens in de openbaarheid te brengen, dat men ook stout is geweest en met geld heeft gegokt wat men of niet had of in bewaring had van anderen. Die durf heeft alleen maar te maken met het feit, dat men weet dat er inmiddels potten met nieuw geld gereed zijn gezet en uiteraard wil men daar in mee graaien. Geef ze eens ongelijk. Graaien is immers de aard van het beestje.
De Grieken zijn opnieuw onderwerp van gesprek, omdat Christine Lagarde een heel beschaafd windje heeft gelaten wat enorm blijkt te stinken. Lagarde [strenge meesteres van het IMF] heeft gezegd, dat ze de Grieken zat is [zeker een slechte ervaring met een Griekse playboy bij de naam Gyros achter de rug] en niet langer IMF-geld [wat overigens gewoon geld van ook u en mij is] in het land meer wil steken.
Het journaille spuugde vrijwel direct uit, dat het moment waarop Griekenland uit de Eurozone gaat worden gezet nu echt nabij is. Ik moet hen echter terecht wijzen. Want zowel onze minister-president als zijn teddybeer Jan-Kees de Pooh heeft al diverse keren verklaard, dat het helemaal niet mogelijk is de Grieken buiten de deur te zetten. Dat mooie Verdrag van Lissabon voorziet daar helemaal niet in. Ik hoor het u vragen: “Waarin eigenlijk wel???” Terechte vraag, heel terechte vraag.
Nog even kort iets over die gokkende universiteiten. U gaat mij toch niet vertellen, dat u zo naïef bent geweest te geloven, dat clubs, die gedachtig de vrijheid blijheid filosofie van het vrije markt denken een flinke zak geld van de overheid krijgen met daarop de boodschap “u ziet maar wat u er mee doet” niet aan het gokken zouden slaan. Het eerste wat ze deden was “beroepsgokkers” binnenhalen in de Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht om vervolgens een “[gok]businessplan” te laten opstellen. Vervolgens begon het dromen. En nu is het tijd voor de nachtmerrie. Allemaal heel logisch, toch????

“Bradley Wiggins: “De Tour saai? Wen er maar alvast aan”.
No worry, Brad. I’m already used to it. That’s why I didn’t waste a single minute watching yesterday’s final stage. The one we call “The Paris Farce [or is it Farth?]”.

“Van Gent: “Groen Links heeft al jaar geen leiding”.
What’s new zou ik willen zeggen. De vrouwelijke tegenhanger van de al eerder aangehaalde Jan-Kees de Pooh [je moet er toch niet aan denken, dat je dat duo op je 2-zitsbank moet ontvangen?] klapt, nu ze aan het eind van haar periode als kamerlid is gekomen, uit de school. Waarschijnlijk ziet de overjarige rebelse snor daar een boek in.
Het is nooit netjes om, als je vertrekt, na te schoppen. Natuurlijk houdt Tante Ineke overeind, dat ze schopt in het belang van haar partij. Maar ze weet donders goed, dat schoppen tegen een kaartenhuis desastreuze gevolgen heeft. Het dondert om.
Jolanda Sap zal er, zo vermoed ik, overigens nauwelijks mee zitten. Want die was dat jaar, waarin Tante Ineke node de leidende hand miste, volop bezig haar eigen carrière uit te stippelen en vorm te geven.

Ik moet nu ophouden, want het is te mooi weer om nog langer op mijn keyboard te blijven hameren. Het “RadaRology-reces” begint vanaf nu!!!!
Zodra de heren politici weer volop uit hun nek beginnen te kletsen spring ik er weer in.
En ik vrees dat dat moment veel sneller komt dan u en ik hopen.  😀

Advertenties

27 thoughts on “KOPPENSPEL AFL. 3

 1. Even een opmerking mijnerzijds over het “duel” The Killing vs Forbrydelsen.
  De door mij uitgesproken voorkeur voor de Amerikaanse versie gold op basis van 1 aflevering. En dan sec op basis van acteerprestaties. Ik kan dat met een mooi voorbeeld onderbouwen.
  Op een zeker moment komt Theis [US= Stan] Larsen aan bij de politieblokkade, de plek waar de auto uit het meertje wordt getakeld. Er spelen zich dan 2 scenes tegelijk af. Theis/Stan slaat de angst om het hart en Pernille/Mitch [moeder Larsen] hoort via de telefoon van haar man, dat er iets vreselijk mis is.
  Wat er met beiden gebeurd in die momenten kun je rustig aangrijpend noemen.
  Hoewel Theis in mijn optiek nogal onderkoeld reageert zie je moeder Pernille, zittend aan haar keukentafel, eerst compleet radeloos worden en daarna breken.
  Knap acteerwerk van deze actrice Ann Jörgensen.
  In de US-versie ziet het er ietwat anders uit. De situatie is vrijwel geheel gelijk, met dien verstande dat moeder Mitch zich met haar zoons Tommy en Danny in de keuken bevindt.
  Vader Stan gaat in tegenstelling tot vader Theis wel compleet door het lint. Tot moeder Mitch dringt stukje voor stukje door dat zij in het ergste horrorscenario is terecht gekomen wat een ouder kan overkomen. Zoons Tommy en Danny zien dat bij hun moeder gebeuren. Ik weet niet hoe de regisseur het voor elkaar heeft gekregen, maar de uitdrukking op de gezichten van die 2 zoontjes brandt zich vast in het netvlies van de kijker. Radeloosheid, wanhoop, pijn, ongeloof het is allemaal te zien en in een flits volgen ze elkaar op.
  Het was m.n. deze scene, die de balans voor mij deed doorslaan in het voordeel van de US-versie.
  Maar er is nog een ander punt, wat wellicht met het persoonlijk ervaren van het kijken naar deze geweldige serie te maken heeft.
  Alle 26 delen van de US-serie heb ik vrijwel constant het gevoel gehad als kijker middenin de actie te zitten. Of het nu om Sarah en Holder [Sarah en Jan in de Deense versie] in de auto [ik zat op de achterbank] of Stan en Mitch [Theis en Pernille] aan de keukentafel ging [ik zat erbij] .Een dergelijk gevoel hebben de 2 uitgezonden Deense afleveringen niet bij me opgeroepen. Tot nu toe zou ik naar een soort Wallander hebben kunnen kijken.
  Ook na aflevering 2 bekeken te hebben handhaaf ik mijn voorkeur voor de US-versie. Mireille Enos [Sarah] en Joël Kinnaman [Holder] zijn als detective-duo nu al nadrukkelijk beter dan hun Deense tegenhangers.Waarmee ik overigens niet de acteerprestatie van Sofie Graböl als minnetjes wil afdoen. Maar Mireille Enos’s nivo haalt ze [nog?] niet.
  Maar het is “early days” dus we wachten geïnteresseerd af.

  Overigens: met aflevering 2 hebben de verhaallijnen elkaar verlaten. Wat het des te interessanter maakt voor mij als kijker. Waar Nana ook blijkt te zijn verkracht is dat Rosie niet overkomen. Waar Sarah Lund achter de chauffeur van de campagneauto aan gaat, kan Sarah Linden zich meteen al focussen op de school van Rosie.
  Eén ding is zeker: ondanks de warmte mag de liefhebber hier niets van missen. De six-packs vliegen er hier door heen. 🙂

  • Ik vind het een prima serie voor op de late avond/kleine uurtjes. Je moet mij maar eens die US-serie lenen van de winter. Want ik wil weleens kijken of al die lovende woorden terecht zijn.

  • Betekenen die “twists and turns” in de storyline, dat de Deense versie meer afleveringen heeft dan de 26 van de US-versie?
   Heel herkenbaar trouwens wat je met Sarah ziet gebeuren: “work eats private life”. 🙂 Zeg ik verder maar niets over, OK?

  • Een beetje research op zijn tijd kan nooit kwaad. Lees dit http://www.nytimes.com/2012/04/01/arts/television/comparing-the-killing-to-the-show-forbrydelsen.html?_r=1&pagewanted=all eens rustig en er wordt een hoop duidelijk. Vooral m.b.t. het verschil tussen de originele Deense versie en de U.S. versie. Vooral 20 afleveringen van een uur [Deens] en 26 afleveringen van 3 kwartier, verspreid over 2 TV seizoenen [US], blijkt een groot verschil te hebben uitgemaakt.
   Het Deense [europese] format maakte door de lengte per aflevering het veel meer mogelijk de aan Scandinavische crime series zo eigen aanpak [soms irriterend traag, heel gedegen, veel meer gelegenheid om de diverse karakters
   echt vorm te geven] te volgen.
   De recensent van New York Times omschrijft het heel duidelijk: Deense versie: onderkoeld, meer diepgaand ….. US-versie: meer “heat & speed”, minder graven in de karakters.
   En zoals jullie ook kunnen lezen zijn de verhaallijnen gaandeweg steeds verder uit elkaar gaan lopen. Wat RadaR denk ik met genoegen zal lezen, want dat wijst er namelijk op, dat de dader in Forbydelsen wel eens een hele andere kan zijn dan in The Killing. Een reden te meer om te blijven kijken, ouwe jongen 😀

   • De US-versie had met 26 afleveringen ook de plicht met 25 “cliffhangers” te moeten komen. Maar het belangrijkste verschil, wat jij ook al noemt, is ,dat de Yanks de serie over 2 TV-seizoenen spreidden. Waardoor met de laatste aflevering van serie 1 iets moest worden gedaan, waardoor een periode van ca 10 maanden moest worden overbrugd, waarin de interesse bij de kijkers op het nivo zou blijven van die zeer goed bekeken 1e serie.
    Men bracht in de verhaallijn een “twist” aan, die op zich niet zo gek was, maar waarmee Forbrydelsen deels werd herschreven. Dat was overigens 1 van een aantal “twists”, die ik eerlijk gezegd nergens als storend heb ervaren, eerder het tegendeel.
    Na 3 afleveringen van Forbrydelsen zijn inmiddels voor mij als kijker wel wat dingen heel duidelijk geworden. Het origineel heeft terecht het predicaat “topserie” gekregen. [BTW: Sofie Gräbol heeft inderdaad een “cameo appearance” in de US-serie als een OvJ.] Tweedens is er, zoals vaker, aan de orde het meer gebruiken van realistische taal, wat zo kenmerkend is voor de Europese manier van TV-maken. Waar Meyer in de aflevering van gisteren de scholier er van beschuldigde, dat hij Nanna “flink had geneukt” houdt Stephen Holder, ondanks dat hij zich veelvuldig bedient van straattaal, zich verre van dit soort plastisch woordgebruik. Als het woord “fuck” valt is het als de bekende vloek. De Amerikaanse pseudo preutsheid zullen we maar zeggen.
    Waar de Yanks nog steeds in mijn visie beter op scoren is het implementeren van heel logische en voorstelbare emotie. Maar ik zei het geloof ik al eerder: dat kan alles te maken hebben met het verschil tussen de Scandinavische en Amerikaanse manier, waarop met situaties en gebeurtenissen wordt omgegaan.
    Zoals uit het artikel wat jij linkte blijkt zijn er vele minor en/of major verschillen, niet alleen in de verhaallijn maar ook in de karakters van de hoofdrolspelers en de dingen die hen overkomen en de wijze waarop ze daarop reageren.
    Als kijker met de US-serie in mijn bagage prikkelen die verschillen hoofdzakelijk mijn nieuwsgierigheid. Dus ga ik de 17 resterende afleveringen [al of niet via de KRODetectives terugkijk mogelijkheid] toch ook maar bekijken, 🙂

   • Interpreteer ik het correct, dat jij je niet laat “terugroepen” van je reces? Ondanks dat de 2e Kamer er plezier in begint te krijgen, gezien het feit, dat de Griekenland-situatie [mede dankzij dat valse windje van leather-Christine] de dames en heren weer “zorgen baart”:

    The Killing is OK en wordt ook hier als het even kan compleet afgekeken.

   • Ik geef RadaR groot gelijk. Want “het stinkende windje van Lagarde” zal ongetwijfeld leiden tot een kamerdebatje, wat als een “natte scheet” in de boeken kan worden bijgeschreven.

  • Er begint zich hier een interessante gedachtewisseling over The Killing te ontwikkelen. 🙂 We zitten nog maar het begin, dus het is moeilijk om te oordelen. Als liefhebber van Scandinavische crimi’s geniet ik ook nu weer.
   Het wordt op de voet volgen van het langzaam ontrafelen van het verhaal achter de moord op Nanna. En ik heb de tijd en geen haast. 🙂

 2. In tegenstelling tot “the girl with the dragon tattoo” waar ik na nogmaals gekeken te hebben de filmversie mede dankzij de uistekende acteerprestatie van Daniel Craig toch wel beter vond dan het Sverige origineel geef ik nu juist bij the Killing de Danske versie de voorkeur boven de Amerikaanse verfilming en dat dan weer mede dankzij de hoofdrolspeelster die iets beter op mij overkomt, zo zie je maar weer hoe smaken zelfs over zoiets simpels kunnen verschillen.

  Een en ander laat onverlet dat welke versie dan ook al bovengemiddeld van kwaliteit is zeker vergeleken met de amateuristische en dramatisch slechte pogingen van vaderlandse bodem als “baantjer” en “flikken Maastricht” waarbij ik voor de laatste nog wel wil toevoegen “flikker op”.

  Het is me wat hoor die madame Christine Lagarde, ik verdenk haar er overigens sterk van ergens verleden jaar in de krochten van het Elysee een tepelknijpende kettingsessie over de toekomst van de EU te hebben gehouden met de medewerking van Le Grande Strauss-Kahn in de rol van de bij hem goed passende pispaal, de als Fraulein Helga opgedirkte Merkel die leer en zweep op de oudpruisische wijze hanteerde en als toeziend en lijdend dwergje Monsieur Sarkozy, met als opgeserveerd extra toetje de in luier gehulde Jan Kees met een goudrenet in de mond uiteraard.

  Madame Lagarde mag dan weliswaar frans zijn en wellicht ook lederspecialiste maar zij en haar kring van naaste kettinggebruikers zijn niet helemaal gek natuurlijk, het zou wel eens meer dan alleen financieel ze wel eens heel goed uitkomen dat de Grieken en daarna de Spanjaarden de Eurozone uit worden geflikkerd

  Immers landen als Griekenland, Spanje, Italie, Frankrijk staan op het punt dat de hoogmoed en het kiezen voor megalomane projecten hun de das gaan omdoen, de doos van Pandora gaat langzaam maar zeker open, want het Griekse maar vooral Spaanse verzet begint steeds meer de contouren van een ware volksopstand te krijgen en dat maakt de machthebbers van fort Europa niet alleen waakzaam maar ook bang.

  Over die politica die vertegenwoordigster was of is van die partij die altijd zo verdomd goed weet wat voor ons allen allemaal goed is en vooral hoe wij ons dienen te gedragen in die maakbare maatschappij waarin groen en zogenaamd gezond leven een speerpunt is, oeps verrek zeg laat die dame in kwestie qua omvang bekeken nu net het tegenovergestelde lijken te zijn, vreemd zeer vreemd en dan wel nog een achteraf hele grote muil opzetten over de ruif waar zij zo te zien flink van heeft gegeten, dat is niet aleen onsmakelijk dat is laf, want beste Ineke je gedraagt je nu net als die twee randdebielen die pas geleden Geert hun rug lieten zien, mag ik dat niet alleen zwak maar vooral heel erg min vinden?? Het tekend trouwens wel de mens achter de politica nietwaar en wat blijft er dan uiteindelijk verschrikkelijk weinig mens over, maar dat scheelt weer in je omvang en je eventuele lidmaatschap van de Weight Watchers, shame on You van Gent!!!!

  Daar waar middel grote en grote ondernemingen door gebrek aan waar ondernemerschap steeds meer een ambtenaren- mentaliteit, kwaliteit en structuur verkrijgen, hoeft het geen bevreemding te wekken dat allerlei semi-overheidsinstanties zichzelf als bedrijf willen profileren dat heet inspringen in een gat van de markt.

  Dat zij dat doen is met allerlei bijzonder kromme redenaties misschien nog wel enigzins uit te leggen en wellicht ook nog te begrijpen, echter dat zij schijnbaar dit allemaal konden doen, wat dus in mijn ogen betekend dat er dus allerlei mensen in hogere echolons het klaarblijkelijk goed hebben gevonden dat er met ONS geld is gespeculeerd en verspild, dat is pas echt te walgelijk voor woorden.

  Het is al vaker gezegd, maar het begint langzaamaan toch echt wel tijd te worden dat die mannen in de schaduw eens voor het voetlicht worden geworpen en verantwoording gaan afleggen.

  Wat de sport betreft zijn er twee dingen waar ik me op verheug, de 1e is Usain en de 2e is de Tienkamp waar de echte Olymische allround atleet bezig is, voor het overige laat ik Genee, Smeets, de Snor en alle andere lekker lullen zolang als ik er niet naar hoef te kijken vind ik het prima allemaal.

  Rest mij RadaR en een ieder die het betreft nog een bijzonder prettige break toe, een break die in ieder geval muziekaal fraai omlijst kan worden daar ben ik van overtuigd.

  PS. RadaR zal nog wel even van de week een kleine reactie op “de Snorrewitz” geven!!

  • Zeg, Willem, dat stuk over “leather” Christine, waar ik trouwens flink om heb moeten lachen, dat doet me denken uit een scene van De Da Vinco-code.
   Suggereer jij, dat Lagarde lid is van de Tempeliers? 😀

   • De Da Vinco, Da Vinci de enige code die ik voor haar van belang vind is de Veni Vidi Foetsie code.
    Ik verdenk Madame Lagarde overigens van een hele hoop dingen behalve het hebben van gezond verstand.

    @Optimist
    Het euromuntje is de goede kant opgevallen!!!!!

  • Ik moest even nadenken, want de naam Helga i.r.t. Duits zei me iets. En nu ik eenmaal lekker rustig en voldaan in het avondzonnetje zit en manlief eindelijk weer eens bewijst dat hij ook een smakelijke kop koffie kan serveren 🙂 , valt het muntje bij me. Je doelt natuurlijk op ‘Allo ‘Allo. 😀 Helga was de maitresse van Herr Flick, die weer de baas was van Von Schmalhausen.

 3. Gisteren kwam ik een “sportkop” [het visuele exemplaar, want het gaat om Nieuwsuur, waar ik middenin viel toen ik klaar ging zitten om The Killing te bekijken, want je hebt me toch nieuwsgierig gemaakt] tegen, waar ik op zijn zachtst gezegd met enige verbazing naar heb gekeken. Ik werd getrakteerd op een item over ……hou je vast ……. de bekendmaking van de vlaggendrager van het Britse Olympische Team [BOT 🙂 ]. Of het was om de spanning voor The Killing al een beetje op te voeren weet ik niet, maar men maakte er een ware thriller van waar wij de ontknoping van mochten meemaken. Het kan aan mij liggen, maar het heeft mij persoonlijk nooit een fluit geïnteresseerd wie “de vlag” voor Nederland mocht dragen, laat staan voor de Kaaiman Eilanden, Mongolië of Groot-Brittannië. Is er iets mis met mij? Als je die knul van NOS Sport mag geloven in ieder geval wel.

  Wat me ook ineens opviel is, dat veel landen ineens spreken van “Team” als ze het over de deelnemende sporters hebben. Dus BOT blijkt in werkelijkheid “Team GB” te heten. Zijn wij inmiddels “Team NL” of “Team HOL” geworden?
  Die Amerikanen moeten zich inmiddels toch een bult lachen over de “copy-paste” verslaving van die Europeanen?

  The Killing was OK overigens, waar aan mee werkte, dat ik heerlijk op mijn eigen bank heb kunnen kijken. Het “naaikamertje” was immers nog niet nodig 😉

  • Die uiting van Olympisch hypen via die thriller over Chris Hoy had onze gastheer het al over, Arno. Bereid je er maar op voor dat het de aankomende 3 weken moeilijk te ontwijken zal zijn. Ik verwacht bijv. nog een “andere tijden sport”-aflevering over the life and times van “the blade runner” , een docudrama over het mislukte project rond de roeiboot van de 8’n enz. enz.
   Wat je vraag betreft, volgens mij gaan onze jongens en meisjes als “Team Orange” deelnemen.

   • Aha, OK Jurgen. En als de medailleoogst straks tegenvalt dan komt men terug als “Team Orangepulp”?

   • Nu niet negatief gaan doen, mannen! Ik zag net ergens staan, dat een Amerikaans bureau [autoriteit op dat gebied] voorspelt, dat Nederland 5x goud gaat halen.

   • Daar redden ze de Triple A status van Nederland niet mee, Leon. 😀

    @Arno:
    De toekomstige deelnemers aan de paralympics zijn momenteel met reces. Wie weet hoe prestatieverhogend dat wel niet gaat werken. 😀

 4. Wat een prachtige dag vandaag! En zojuist even [uiteraard na naar The Killing te hebben gekeken] jouw “koppenspel” gespeeld.
  Maar eerlijk gezegd werden die koppen overruled door The Killing. Het ziet er veelbelovend uit, dus morgen maar weer de gang naar dat naaikamertje gemaakt. Jij zag al de Amerikaanse versie; wat is je oordeel over het origineel van Deense makelij?

  Normaal zouden casino spelende universiteiten me zeker interesseren. Idem wat Spanje betreft.
  Maar als jijzelf hebben wij ons voorgenomen de komende fraaie zomerdagen niet te laten beïnvloeden door de europese ellende of politiek gerommel. Daar is straks alle gelegenheid voor. Geniet van je break, wij zullen dat van onze 🙂

  • Weet je, O. , de serie is qua verhaal en plot zo sterk, dat het enige onderscheid wat vinden is in de acteerprestaties zit. In ieder geval was aflevering 1 van Forbrydelsen voor 99,9% congruent met wat de Amerikanen hebben gemaakt. Ben zeer benieuwd of het zo blijft. Kijkend naar die acteerprestaties staat het 1-0 voor de Yanks versie. Maar zie dat maar als het verschil tussen een 10 en een 9. 🙂

   Geniet van de mooie dagen die gaan komen en mijn advies is: blijf hier weg, want in ieder geval voor een ruime week valt hier weinig te beleven. 🙂

 5. Ergens heeft iemand al gezegd, dat voor GL de Wet van Murphy aan het opgaan is. Niet dat ik daarmee zou zitten overigens. Laat ik daar héééééél duidelijk over zijn. 🙂
  Ik hoop wel, RadaR, dat je beschikbaar en bereikbaar blijft over onze “indoors-outdoors-BBQ”.
  Mijn “Hyacint Bucket” loopt te broeien dat het een lieve lust is.
  Nu ga ik ff snel googlen om te zien of plaatjes te vinden zijn van Christine in haar “leather-outfit”. Vreest niet, ik ben op het ergste voorbereid 😀

 6. Ik heb zonet bij de groenteman druiven [uit Spanje], kersen [uit Griekenland] en nectarines [uit Spanje] ingeslagen. Mij pakken ze niet op het niet willen steunen van onze zuidelijke broeders. Bijkomend punt is natuurlijk ook, verwijzend naar een eerder logje, dat ik ook weer eens wil zien hoe dat fruit, samen in een grote schaal gepropt en overgoten met echte Franse cider, er in de zon uit ziet …. en smaakt natuurlijk.

  Ineke van Gent overigens heb ik altijd beschouwd als een beetje dommig, maar wel eerlijk mens. Dus geloof ik haar wel wat haar politieke epiloog betreft.
  En tenslotte nog even het bewijs welk kort leven koppen in de huidige tijd zijn beschoren. “Leather” Christine heeft inmiddels laten weten, dat haar IVF ….uh, sorry IMF de Grieken wel steunt. Ze heeft blijkbaar spijt van haar stinkende wind. 🙂

 7. Een waardig log om achter te laten bij de start van je “break”. Ik blijf het onnavolgbaar noemen hoe je met dit “koppenspel” er in slaagt ernst, soms ellende, vaak ook verontwaardiging te mixen met humor. Je zult niet de eerste zijn, die de duidelijke overeenkomst tussen van Gent en de Jager benoemt, maar de wijze waarop maakt me aan het lachen. En dan ook nog “de snor” er even bijhalen!
  De “ellende” is, dat jouw manier van beschrijven maar al te vaak ook beelden bij me oproept. Zoals bijvoorbeeld van dat tweetal teddyberen op een 2-zitsbank, maar ook van een Christine Lagarde in een strak doch ondeugend leren outfit, die regelmatig genietend haar collectie zweepjes, handboeien en wurgstokjes beziet. 🙂
  The Killing ga ik zeker naar kijken, want mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Combineer dat met mijn complete gebrek aan trek in presentatoren, analisten en al of niet geflipte ex-atleten en het plaatje is compleet.
  Nogmaals een prima “break” gewenst. Één ding is echter zeker: als het moment waarop politici weer uit hun nek gaan kletsen voor jou het criterium is om opnieuw te starten zal die “break” niet al te lang gaan duren. 😀 .

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s