PLEUR TOCH OP

Schaamte is misschien wat al te sterk uitgedrukt, maar van enige gêne is toch zeker wel sprake. OK, ze zijn fors gevallen, maar als ze er fysiek zo slecht voor staan stap dan gewoon af. Een voetballer met een hamstringblessure blijft toch ook niet tot het laatste fluitje rond strompelen?
Wat mij betreft is het Nederlandse wielrennen zonder enige ruimte voor uitzondering definitief toegetreden tot de categorie verwende sukkelaars. Ook gisteren was het 3x niks.
Mollema reed vierkant [!] en blijkbaar vertelde niemand hem dat zulks niet de bedoeling is.
Geesink imiteerde qua verzet weer de Singer naaimachine en kwam daarmee wel de Grand Colombier over, maar deed er wat langer over dan de rest. Talent Kruijswijk was heel even te zien, bungelend achter de hoofdmacht, maar diezelfde Grand Colombier maakte hem tot een figurant.
Johnny Hoogerland is sinds zijn enorme populariteit [Nederland vindt hem zo’n lekkere Zeeuwse knul, die er [in ieder geval verbaal] elke dag invliegt en er niet voor terugschrikt wat emo in zijn optreden te stoppen]  van een spontane, ongecompliceerde wielrenner veranderd in een soort RTL-Boulevard item.
De NOS loopt daar in dat TdF-dorp rond met een leger heren en een enkele dame, die elke scheet van onze vaderlandse “wielertop” registreert en analyseert. Van de scheten weet ik het niet, maar wel staat vast dat de prestaties van ons wielerkorps omgekeerd evenredig zijn aan de kosten die de NOS maakt om ons de ellende van ook weer deze Tour uitgebreid onder de neus te wrijven.
Waar ik uitslag van krijg zijn de mensen, die met opmerkingen komen als “joh, ze doen toch hun best” en “ik zie jou niet tegen de berg oprijden”. Allemaal waarheden in de categorie “betere lulkoek”.
Want dergelijke typische Hollandse heldenaanbidders [waarvoor het door de NOS registreren van die al genoemde scheten voldoende aanleiding is om het zelf geschapen beeld van hun helden te koesteren] vergeten gemakshalve een paar pijnlijke dingen.
Op het scherm zie ik, zoals bijvoorbeeld gisteren en naar ik mag aannemen ook vandaag,
een 22-jarige Slowaak in een kopgroep zitten, een 41-jarige Duitser zijn longen eruit rijden om, na beklimming van die afgrijselijke berg, nog net voor de finish bij de koplopers te komen, een Italiaan zich als een steen naar beneden laten vallen om te proberen een paar seconden te pakken, een Belg een zelfde soort truc uithalen door zich met ware doodsverachting naar beneden te storten. En tenslotte zie ik een Spanjaard, die voor een  Nederlandse ploeg probeert nog enig succes binnen te halen.
Ik vond het jammer voor de sympathieke persoon Luis Leon Sanchez, maar volstrekt terecht voor de ploeg, dat de etappezege aan de Rabo-neus voorbij ging en terecht kwam bij de fietsende Napoleon van de 21e eeuw [Voekler ziet zichzelf nu eenmaal zo].
En de Nederlanders? Die hebben het er nog over, dat het de eerste Tourdagen best goed ging. Maar ja, dat vallen, dat is funest voor de moraal. En zonder moraal kom je de bergen niet echt soepel over, weet je wel. En als je dan ziet dat anderen die bergen wel bedwingen op een wijze zoals van ze verwacht mag worden dan neemt die moraal nog verder af, weet je wel.
Pleur toch op, zeg, pleur toch een klere eind op. Stelletje losers!!!!

Advertenties

38 thoughts on “PLEUR TOCH OP

 1. De man op de foto heeft de winkel weer gered. Fraaie prestatie van Sanchez, een van de weinigen bij Rabo met “guts”. Heb jij spijkers staan strooien??? 😀

  • Nee Arno, ik ben onschuldig. Blijft staan, dat ik wel graag op die berg had gestaan, desnoods met het risico een spijker in de schoenzool op te lopen.

 2. “Een voetballer met een hamstringblessure blijft toch ook niet tot het laatste fluitje rond strompelen?” Je negeert hierbij wel een wezenlijk verschil tussen voetbal en wielrennen: voetbal is een teamsport met reserves. Wielrennen is in de basis een individuele sport en voorzover het door de teams toch tot een teamsport wordt gemaakt zijn er geen reserves en benadeel je door af te stappen dus ook je collega’s.

  Wat niet wil zeggen dat ik het niet met je eens ben dat de huidige collectie Nederlanders weinig te zoeken heeft in de Tour.

  Overigens is je oproep kennelijk gehoord: inmiddels is 1/3 van de Nederlanders uit de tour verdwenen (van het totale peloton is dat nog geen 1 op de zeven) zodat de vraag welke Nederlander(s) nu weer vlak voor het verstrijken van de tijdlimiet binnen zullen sukkelen wat makkelijker te beantwoorden valt.

  Gelukkig zijn er nog anderen die voor mooie strijd en individuele prestaties zorgen zodat het toch de moeite blijft te kijken (ik wil gewoon een mooie strijd zien, of Nederlanders daarin een rol spelen interesseert me eigenlijk totaal niet)

  • Waar het mij om gaat is niet het team [waar jij vanuit redeneert] maar de individuele sporter en het aandeel wat hij kan leveren in het team. Renners als Mollema en Geesink, geblesseerd als ze waren [net als overigens nog minimaal 80 andere renners, die plat op de bek zijn gegaan] hadden door hun aanwezigheid eerder een demoraliserende dan motiverende invloed op de ploeggenoten. Wat denk je dat het met een renner, die als taak heeft Geesink of Mollema in kansrijke positie te houden, doet om elke dag weer in het oortje te horen dat beide heren weer gelost zijn en zij als een soort ziekenbroederr zich moeten laten afzakken?

   Natuurlijk is de Tour op zich, als de 1e week voorbij is, een sportspektakel wat zijn weerga niet kent. De etappe van gisteren was smullen.
   Waar ik en met mij ook anderen door werden gehinderd waren de opgepompte en onrealistische verwachtingen rond de Nederlandse renners. Zij vormden een dissonant en daarom ben ik nu ook blij dat ze de Tour verlaten hebben.
   Jeanette zegt het in haar reactie overduidelijk: Nederland is een zeer middelmatige wielernatie geworden, het gros van de renners van dit jaar hebben helemaal niets te zoeken in de Tour. Doe je desondanks toch mee, blaas je de verwachtingen buiten-proportioneel op ,,,,,,, tja, dan loop je het risico bij disfunctioneren compleet afgebrand te worden. Het wordt door sommigen als een naar trekje van het Nederlandse publiek aangemerkt, ik denk daar heel anders over. Het is gewoon een kwestie van een commercial, waarvan is ontdekt dat er ook deze keer nada van klopt. En die het dus verdient met een grote naald te worden doorgeprikt. En gisteren konden we de lucht uit Geesink en Mollema horen weglopen.

   • Eens, RadaR. Het vertrek van de Rabo kop-van-Jut mannen maakt het bekijken van de Tour alleen maar plezieriger [bijna hetzelfde effect deed zich voor bij het EK Voetbal]. We zijn verlost van de interviewtjes “heet van de naald”, geen hijgerig gedoe meer, de sport zelf én de echte kanjers krijgen nu weer de aandacht. En nu de spanning na de gebeurtenissen van gisteren alleen maar is toegenomen wordt de tocht naar en door de Pyr’s echt interessant.

   • Ik bekijk het juist niet vanuit het team, ik vind die teams in een in de basis individuele sport juist helemaal niets (zie Froome die gisteren niet zelf tijdwinst mocht pakken omdat zijn kopman tov hem achterop raakte). Een voetballer ziet een reserve ingezet worden en kan nog steeds met zijn team winnen. De individuele sporter die een wielrenner wat mij betreft nog steeds is (of zou moeten zijn) staat gewoon met lege handen als hij afstapt, en staat wat mij betreft dus volledig in zijn recht als hij in hopeloze positie toch door gaat, desnoods voor de 80e plaats.

   • Ik bedoelde, dat jij mijn verhaal interpreteerde vanuit een teamgedachte, Frans 🙂 En dat heb ik even proberen recht te zetten.

    Een voetballer ziet een reserve ingezet worden en kan nog steeds met zijn team winnen

    Als een kopman faalt kan een ploeggenoot toch ook nog een goede prestatie neerzetten [zie Ten Dam] ?

    De individuele sporter die een wielrenner wat mij betreft nog steeds is (of zou moeten zijn) staat gewoon met lege handen als hij afstapt, en staat wat mij betreft dus volledig in zijn recht als hij in hopeloze positie toch door gaat, desnoods voor de 80e plaats

    Op zich correct. Maar de situatie verandert als het om een individuele sporter gaat, waar de verwachtingen zodanig van zijn opgepompt dat niet presteren haast geen optie meer kan zijn. Want dan wacht hem [en niet geheel ten onrechte] de hoon van de supporter.
    Ik noemde niet voor niets de term “commercial”. Als een produkt niet levert wat de advertentie zonder enige vorm van bescheidenheid belooft dan koop je het niet meer [ tenzij het om een iPad gaat natuurlijk 😀 ]

   • Maar wie hebben die verwachtingen zo hoog opgeklopt? Veelal niet de sporters zelf. Overigens vind ik dit nu net iets wat tegenwoordig in veel sporten mis is: alleen winnen telt. Terwijl in mijn optiek “het beste uit jezelf halen” het doel moet zijn. Als dat beste beter is dan anderen: des te mooier. Maar als dat beter zijn dan de ander primair doel wordt, wordt – zeker op een moment dat dit niet lukt – het het beste uitzichzelf halen nogal snel vergeten en de hele boel maar op zijn beloop gelaten.

   • De “commercial ” wordt ook niet door jou en mij en andere sportliefhebbers gemaakt, Frans. Dat doen de betalers van die sporters, want die willen hun product verkopen. En het loont altijd, want al presteert die sporter zwaar onder de maat, via slimme marketing kan er via merchandising nog meer dan voldoende aan hem worden verdiend.
    Het merkwaardige verschijnsel doet zich ook nog eens voor , dat slecht presteren van een sporter nauwelijks terugslaat op de sponsor, die hem via de gebruikelijke wijze van adverteren als held aan de man brengt. En over het algemeen gaat er nogal wat tijd overheen, voordat “de held” zelf ontmaskerd wordt. In het geval Geesink bijvoorbeeld is het gelukt hem 5 jaar lang als potentieel Tourwinnaar te verkopen. Na 5 jaar lijkt eindelijk het moment daar dat
    “een gemaakte held” van zijn voetstuk gaat tuimelen.
    Jammer voor een sympathieke kerel als Geesink, maar die heeft aan de andere kant wel het spelletje van harte meegespeeld en een “heldensalaris” mogen opstrijken. Niet dankzij zijn prestaties maar hoofdzakelijk door een knap stukje merchandising.
    Jij refereert feitelijk aan de aloude Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. Die zijn ontstaan heeft ontleend aan de amateursport.
    Er zijn nog maar heel weinig deelnemers aan de OS in Londen die de Olympische gedachte in ere houden. Veel geven eenvoudig weg te kennen dat winnen natuurlijk veel belangrijker is dan meedoen. Nogal logisch als je beseft hoeveel geld en status er voor hen van afhangt.

  • Interessante discussie! Waarbij de slotbijdrage van RadaR spijkers met koppen slaat. Topsport = geld, zo simpel is het. En het nastreven van prestaties [let wel: nastreven en niet per definitie leveren] staat ook helemaal in het teken van geld.
   Geld verdienen bedoel ik dan, in de vorm van een zeer aantrekkelijk maar regelmatig ook compleet absurd salaris voor de sporter en in de vorm van het behalen van een aantrekkelijke omzetstijging en in het verlengde daarvan een al even aantrekkelijk winstcijfer voor de sponsor.
   Frans kan moeilijk kwalijk worden genomen, dat hij de gedachte van “the noble art of sport” overeind wil houden. Maar hij moet daarbij wel beseffen, dat het in topsport meestal gaat om de combinatie “noble art of performing and making money”. Dat laatste is voor mij overigens voldoende reden om zo weinig mogelijk sport te kijken. Ik kijk liever naar hoe een ambachtsman [meubelmaker e.a.] hun geld verdienen. Omdat die mij niet bombardeert met commercials, waarin hij zijn kwaliteiten op een ongeloofwaardige manier opschroeft en omdat hij mij niet probeert wijs te maken dat in zijn werkplaats louter “helden” rondlopen. [zie de uiterst irritante commercial van NOC/NSF]

   • Toch denk ik niet dat er ergens ter wereld een (semi) “top” sporter rondloopt die ooit met zijn sport is begonnen vanwege het geld.
    Het is ook denk ik niet iets wat je a priori de sporter mag en kunt verwijten want wat kan de wel of niet getalenteerde voetballer of wielrenner of om het even welke sporter dan ook er nu aan doen dat er blijkbaar mensen, verenigingen, bedrijven zijn die voor zijn wel of niet geleverde prestaties miljoenen wensen neer te tellen.
    Het zijn ook niet zo zeer de sporters en/of de bedrijven die hiervoor verantwoordelijk zijn maar dat zij WIJ de kijkers, de consumenten, die idioten die de aangeprezen producten door sporters gedaan aanschaffen.
    In de reclame geld het volgende “adverteren doet begeren” en de consument dus WIJ willen ons maar al te graag associeren met succes en succesvol zijn vandaar de massale run op door topatleten aangeprezen producten en feitelijk doen hun prestaties er minder toe, het gaat veel meer om hun uitstraling en verkooppotentie en hun prestatie is eigenlijk van ondergeschikt belang.
    En omdat je toevallig een middelmatige atleet bent maar wel een met een zeer positieve uitstraling en in bezit van een lekker bekkie die het goed doet bij het kopende publicum, waardoor je miljoenen krijgt aangeboden moet je dat dan zo iemand verwijten?? Nou neen , ik dacht van niet.
    Niemand kan mij wijsmaken dat bv een Geesink 6 jaar geleden heeft bedacht van kom zeg ik ga eens lekker de komende jaren van mijn positieve uitstraling profiteren en mezelf als ultiem marketingmodel inzetten waarbij het doel is zoveel mogelijk centen binnen te harken.
    Neen dat laatste is een weliswaar zeer welkom zijnde maar ondanks dat welkom zijn toch niks meer dan een bijzaak een zeer lucratieve dat dan weer wel.
    Dat bedrijven ter meedere eer en glorie van hun te verkopen product(en) niet alleen profiteren van b.v. sporters maar deze ook exploiteren is een duidelijke zaak, maar nogmaals dat is niet de sporter an sich te verwijten(als je al mag spreken van iets te verwijten zijn!!) maar ons de consument als opkopers van goedkoop sentiment.
    Maar ik zou geen atleet op kunnen noemen die zijn of haar sport vanaf het prilste begin als jeugdig sportertje bekijkt als een toekomstige geldmachine.

   • Ik volg deze discussie van den beginne al met de nodige interesse. En met Willems reactie is voor mij het punt gekomen om er ook maar eens in te springen. Want er zijn zoveel tegenstellingen in te ontdekken en die wil ik even benoemen. Met jullie goedvinden uiteraard. 🙂

    Toch denk ik niet dat er ergens ter wereld een (semi) “top” sporter rondloopt die ooit met zijn sport is begonnen vanwege het geld.

    Er zijn voorbeelden te over, die deze stelling tegenspreken. Tennisacademies, waar meisjes al van hun 5e jaar worden klaargestoomd om op “clay” of “grass” of “hardcourt” binnen te gaan lopen. Voetbalclubs die jongens al vanaf hun 8e jaar “kopen” door er flink wat geld voor uit te trekken, waar uiteraard daddy and mummy ook fors van profiteren.Wat voorbeelden uit een veel langere rij.

    Het zijn ook niet zo zeer de sporters en/of de bedrijven die hiervoor verantwoordelijk zijn maar dat zij WIJ de kijkers, de consumenten, die idioten die de aangeprezen producten door sporters gedaan aanschaffen.

    Deze stelling weerleg je gelukkig zelf al door n eenvolgende alinea “adverteren is begeren” aan te dragen. Wie adverteert er, Willem? Wie verleidt er tot begeren?
    We hebben hier de afgelopen jaren inmiddels al diverse malen geconstateerd, dat de mens een consumeerbeest is geworden. Met de nadruk op “geworden”. Je zou daar ook “gemaakt” kunnen en mogen lezen.
    Geen overmatig consumeren [van vooral prullaria en extra-opgepoetste maar feitelijk vrijwel waardeloze producten] zonder het woord, wat RadaR hier al diverse malen liet vallen : de commercial.
    Omdat de gemiddelde Nederlander zich heeft laten vetmesten en daardoor een karikatuur van zichzelf is geworden is men erin geslaagd hem tot een allesvreter [en alleszuiper] te maken.
    Als je naar de schuldvraag voor die WIJ zoekt dan ligt die daar. We hebben ons “comfortably numb” laten maken.
    Maar dat neemt niet weg, dat zowel bedrijfsleven als hun ingehuurde sprekende maar ondermaats presterende poppen [of het nu politici zijn of sporters maakt geen flikker uit] driftig misbruik van de murw gebeukte arme volkje maken. Je moet oorzaak en gevolg niet met elkaar verwarren, Willem.

    En omdat je toevallig een middelmatige atleet bent maar wel een met een zeer positieve uitstraling en in bezit van een lekker bekkie die het goed doet bij het kopende publicum, waardoor je miljoenen krijgt aangeboden moet je dat dan zo iemand verwijten??

    Ja en nog eens ja, want die middelmatige sporter laat zich verleid tot het grote geld wel exploiteren. Zou Sneijder een gewone jongen zijn, je zou zijn knars niet op plaatje willen zien.
    Want hij heeft natuurlijk gewoon een doorsnee kop, waarvan er 13 in een dozijn gaan.
    Maar hij profiteert van zijn “popster-dom” en wel met volle teugen. Hij voedt zich met de alom aanwezige domheid van mensen. Hij en zijn soort zijn feitelijk niet anders dan vampiers.

    Tot slot: de pyramide is heel eenvoudig te tekenen.
    Bedrijven bestoken de consument op kosten van die consument zelf met commercials.
    Sporters, maar ook omhoog gevallen sterretjes, lenen zich daar maar al te graag voor omdat het fantastisch schuift [waar die consument ook voor dokt]
    Consumenten compenseren hun eigen onbelangrijkheid en nietsheid door de commercials als real life te zien en projecteren het heldendom van hun helden op een miraculeuze wijze op zichzelf. Wat ze ook aan alle kanten mogelijk wordt gemaakt door ze zoveel mogelijk [vaak gefaked] in contact te laten komen met hun helden.
    Zo is de rolverdeling in die zielige wereld van ons en elk neemt daarbij zijn eigen rol in.

   • Mijn welgemeende complimenten, Jurgen. Niet alleen voor het betoog, maar ook voor de bijzondere versie van Comfortably numb, die je hebt neergezet.

   • Een koekje uit eigen trommel, RadaR 🙂 Ik bekijk de DVD nog steeds met zekere regelmaat.
    Gilmour “naked” is iets speciaals.

   • Kan iemand mij vertellen wie de man met baard in de rolstoel is? De oudere broer van Bob Geldoff??? Mooie clip trouwens!!!

   • Lot, die meneer met baard en ” wheels” heet Robert Wyatt. Google maar eens op zijn naam en je zult voortaan met [meer 😛 ] respect zijn naam gebruiken.

  • @Jurgen
   Eerlijk is eerlijk, er valt tegen je argumentatie bijzonder weinig nog in te brengen en eigenlijk kan ik het ook slechts voor meer dan 90% met je eens zijn.

   Er blijft bij mij alleen wel iets nog hangen en wel het volgende.

   De door jouw aangehaalde voorbeelden van sportertjes zijn gewoon nog kinderen die onder de knoet van hun geld ruikende ouders worden geexploiteerd, idem voor bijna alle overige extra getalenteerde kinderen( denk maar aan klassieke pianisten/violisten etc. etc.) die kinderen laten zich dat meestal welgevallen omdat zij dat wat zij leuk vinden, onbeperkt bijna kunnen en mogen doen,

   Gelukkig zijn de meeste kinderen nu eenmaal zo dat datgene wat zij echt niet leuk vinden om te doen, ongeacht hun wel/niet aanwezige talent zij dat dan ook niet doen, en gelukkig zijn de meeste ouders bereid om hun kind(eren) daarin te volgen op een aantal exeptionele uitwassen na.

   Maar ik denk dat die door de ouders bijna tot gekmakend toe voortgedreven kinderen slechts een zeer kleine minderheid vormen, een minderheid zo miniem dat je die eigenlijk niet kunt meetellen.

   Voor mij blijft overeind staan dat de meeste sporters (of musici of wat dan ook!!) ergens mee beginnen vanuit de grondgedachte dat zij dat leuk vinden om te doen en dat het grote geld pas veel later een rol speelt en gaat spelen.

   Wat dus wel een zeer kwalijke zaak is dat die getalenteerde kinderen op steeds vroegere leeftijd ten prooi vallen aan met geld ruikende profiteurs die niet alleen de kinderen maar ook hun ouders op steeds jongere leeftijd het hoofd op hol brengen.

   Dit laatste doet me trouwens sterk denken aan het vroegere Oosteuropese/communistische systeem waarin kinderen op steeds jongere leeftijd al werden uitgeselecteerd allen nu gebeurd dit niet meer voor het Vaderland maar voor de snoeiharde pegels.

   Natuurlijk profiteren de sporters in dit geval ten volle mee van de commerciele hausse die zich om hun heen bevind of ze nu Geesink of Sneijder heten maar nogmaals kun je het daadwerkelijk een Sneijder echt kwalijk nemen dat een of andere supermarktketenhem een miljoen geeft alleen maar om met zijn kop op een plakplaatje te staan?? Of dat een of andere volslagen idiote dictoriale mafketel hem 8, 10, 12, 14 of weet ik veel hoeveel miljoenen per jaar wil betalen alleen maar omdat meneer Sneijder toevallig leuk tegen een balletje aanschopt??

   Wat kan Geesink er aan doen dat hij fietsen leuk vind en dat er een op zich respectabele bank ( alhoewel zijn er nog wel respectabele banken??) via hem kansen ziet om zich als beschaafde bank te profileren en in ruil enkele miljoenen overmaakt??

   In ieder geval heb ik me nu maar overgegeven aan een sport die nog niet besmet is door geld en/of manipulatie en dat is het good old Fierljeppen.

   • Gelukkig zijn de meeste kinderen nu eenmaal zo dat datgene wat zij echt niet leuk vinden om te doen, ongeacht hun wel/niet aanwezige talent zij dat dan ook niet doen, en gelukkig zijn de meeste ouders bereid om hun kind(eren) daarin te volgen op een aantal exeptionele uitwassen na.

    Je gaat me toch niet vertellen, dat je niet weet welk een gigantische berg afval op You Tube te vinden is? Allemaal kinderen, die maar van één ding dromen: ontdekt [en geëxploiteerd] worden.
    En je moet toch ook weten hoeveel ouders een volkomen vertekend beeld hebben van de “kwaliteiten” van hun zoon en dochter en die puisterige pubers als fanatici pushen? Denk maar eens aan de haast niet te ontwijken beelden van talentenshows in dit miezerige landje!

    Wat kan Geesink er aan doen dat hij fietsen leuk vind en dat er een op zich respectabele bank ( alhoewel zijn er nog wel respectabele banken??) via hem kansen ziet om zich als beschaafde bank te profileren en in ruil enkele miljoenen overmaakt??

    Natuurlijk kun je Geesink niet kwalijk nemen dat hij fietsen leuk vindt. Ik vind vrouwen, bier, niet werken, vakantie en muziek leuk en laat niemand het wagen dat als idioot weg te zetten. 🙂
    Laat die Geesink lekker fietsen: langs dreven, kanalen, over molshopen en door kuilen. Beter dat dan hangjongere worden toch?
    Maar zodra die Geesink [of elke andere fietser] mij gaat wijsmaken, dat hij bij de beste fietsers ter wereld behoort en de Tour de France kan winnen dan ga ik me zorgen maken, want ik krijg dan het gevoel met een fantast te maken te hebben.
    En als ik dan ontdek dat zo’n fantast met zijn fantasieverhaal, lekker aangedikt door slimme jongens, een miljoen per jaar blijkt te kunnen verdienen dan stijgt mijn verontwaardiging tot grote hoogte.
    Bijna net zo hoog als bij een bankier, die grootschalige fraude pleegt en wegloopt met een ontslagvergoeding van een paar slordige miljoenen.

 3. Hier op het werk zijn we het er over eens: de Nederlanders zijn “the laughing stock” van de internationale sportwereld. Ze steken bakken met geld in volgevreten voetballers en wielrenners met een pijngrens van een 80-jarige. 😀
  De mannen van stavast zijn nog slechts een mythe!

  NB: Lekkere muziek trouwens 🙂

 4. Het Rabo-boek kan wel worden gesloten. En laten we aub hopen, dat ze volgend niet weer met die overspannen verhalen komen over wat gewoon middelmatige renners zijn. De Rabobank mag ze dik blijven betalen als ze maar wel incalculeren dat een vertaling van een absurd salaris naar mooie prestaties op hoog nivo er nooit in zal zitten.

 5. Het is nog net geen vrijdag de 13e, maar ook donderdag de 12e is weer een historische dag voor het Nederlandse wielrennen. Lieuwe Westra, Rob Ruijgh en Bouke Mollema: abandon!
  En Geesink opende leuk, maar toe hij de Madeleine zag was alle trek weer verdwenen.

 6. Daar waar ik door het plaatsen van slechts enkele muziekjes al de conclusie mag trekken dat het muzikale aanbod zowel op de radio alsmede de treurbuis de facto moreel failliet is zo geld dat dus ook voor het zogenaamde “topsportbeleid” waarbij de RABO wielerploeg synbool staat voor wat @paul al zo fraai aanstipte, met dit verschil dat wij inmiddels allang al zijn verhuisd naar de achterhoede.

  Het heeft de politiek enige decennia gekost maar ze hebben het nu helemaal voor elkaar alle (semi) grote ondernemers en ondernemingen zijn of weggepest c.q. worden als uitbuiters bezien en met pek en veren besmeurd en alle overheidsinstellingen worden nu ineens ondernemingen en berdijven genoemd, met dit verschil dat de laatste a la de RABO wielerploeg geleid worden door mensen die niet alleen niet capabel genoeg zijn maar die ook doodeenvoudig de “guts” de “cojones” en vooral het ware kenmerk van de echte ondernemer namelijk durven en je persoonlijke belang op het spel zetten missen.

  Ik meen dat er op dit moment ongeveer 1.6 miljoen Nederlanders buiten onze landsgrenzen resideren, drie keer raden welke en wat voor soort mensen dat grotendeels zijn!!

  In Dubai, Quatar, Singapore , Malesie, Frankrijk en Hong Kong zijn al meer van Nederlandse origine zijnde bedrijven en bedrijfjes geregistreerd dan hier te lande, iets wat ieder zinnig mens aan het denken zou moeten zetten, maar zinnige mensen wonen er niet meer in onze volksvertegenwoordiging.

  Een globale berekening leert dat er bij de Rabo vanaf het begin tot heden een kleine 200 miljoen euro is geinvesteerd met als uiteindelijk rendement de facto een hele vette NUL de symbolische vergelijking met de staat van ons landje begint zich steeds meer op te dringen als je dit tot je laat doordringen, immers ook wij bevinden ons globaal vanaf 1996 al op een glijdende schaal die ondanks miljardeninvesteringen in megalomane projecten uiteindelijk a la de RABO rennertjes tot niets heeft geleid.

  Vanaf de start van deze ploeg in 1996 zijn er honderden zo niet duizenden wielrenners door allerlei zogenaamd bekwame figuren bij de RABO ploeg beoordeeld en veroordeeld vanaf de jongste jeugd tot de grootste amateurkneuzen heeft de RABO ploeg zijn tentakels uitgestrekt en het is dan ook meer dan beschamend wat er dan voor prestaties ( en niet alleen in dit jaar !!!!) tegenover staat, om te huilen zo slecht.

  Kijk nu eens naar alleen al de ploegleiding, een algemene directeur die alleen maar in processen, organisatiemodellen en ander modern managersgelul blijft steken en daarmee het ultieme voorbeeld is van al die Jan Lullen die onder andere de zorgkosten tot extreme en idiote hoogte heeft gebracht, een technische directeur met de uitraling van een ???? ja wat voor uiitstraling heeft die Breukink eigenlijk?? in ieder geval niet die uitstraling van iemand wiens ballen continu in een ongekoeld teiltje vers gesneden spaanse pepers hangt, of die een dusdanige onverzettelijkheid uistraalt dat je als renner desnoods achteruitfietsend de grootste bergen wil beklimmen, kortom een nietszeggende, zielloze en voor dood van pierlala studerende baalluitgeknepen hooi, veel meer kan ik er helaas niet van maken.
  En dan de hulpjes op de werkvloer, na het beschamende optreden van ene Frans Maassen op het werk van een journalist waarbij zoals te doen gebruikelijk niet de boodschap maar de boodschapper i.c. de journalist voor paal liet staan.

  Die hele ploeg is gewoon in verval zoveel is duidelijk, net zo duidelijk als dat de renners daar niet zozeer debet aan zijn, oke ze fietsen niet hard genoeg maar kun je hun nu echt verwijten dat ze ten opzichte van vele anderen talentloos zijn of is dat toch meer bij de constant falende leiding en het totaal gebrek aan enige goede visie van de ploegleiders te danken??

  • in ieder geval niet die uitstraling van iemand wiens ballen continu in een ongekoeld teiltje vers gesneden spaanse pepers hangt,

   Ik ben nu toch wel wat nieuwsgierig, Willem. Hebben we het hier over een eeuwenoude vorm van stimulatie of over de nieuwste martelmethodes van de Amerikanen? 😀

   • We hebben het hier over een fraaie variant van het aloude gezegde “peper in je reet steken” alhoewel het ook mij niet eens meer zou vebazen als en indien de Amerikaantjes dit als nieuwe techniek zouden omarmen en gebruiken.
    Overigens denk ik wel dat deze methode een aanzienlijke verbetering in de uitstraling van met name de heer Breukink zou kunnen gaan veroorzaken.

    @RadaR
    Helaas geen geschikt muziekje kunnen vinden wat als vlag de complete depressief makende recessie van het Nederlandse wielrennen en dan met name de bankafdeling daarvan zou kunnen toedekken.

  • Willem, de overeenkomsten zijn m.i. te groot en te duidelijk om nog langer te kunnen negeren. De overeenkomst tussen de grootheidswaanzin waarmee Rutte c.s. zich in Europa manifesteert en de misplaatste allure waar de Nederlandse sport zich mee omringt is wel de allergrootste en tegelijk meest stuitende.
   Laatst hoorde ik iemand met een toon van ontzag zeggen, dat voetballers zijn getransformeerd tot popsterren. Dat ontzag begreep ik niets van, maar dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat in mijn jonge jaren een “popster” zijn nauwelijks een verdienste, laat staan een prestatie was. De muziek die werd gemaakt, daar ging het om! Maar tegenwoordig hangt er achter die grote gapende leegte, waar “popsterren” mee gezegend zijn, een hijgerige massa, die via Twitter, Facebook en weet ik wat nog meer worden gevoed en bezig gehouden met feitelijk niets.
   En dat laatste geldt m.i. ook in het geval van die Rabo-ploeg, wat zeg ik de Nederlandse sport. Zoals RadaR elders stelt: het is één grote commercial geworden [niet zo vreemd in de wetenschap, dat de sport volledig in handen is van het commerciële bedrijfsleven] en dus is wat wordt verteld per definitie onwaar, verzonnen of gelogen. Een verkooppraatje dus!

   • @Paul
    Ik kan het slechts volledig met je eens zijn hierover, in ieder geval is voor een ieder hopelijk nu wel overduidelijk geworden dat de wielrennende afvaardiging van de bonusboys & girls slechts bestaat uit een grote ballon gevuld met voornamelijk gebakken lucht en dan ook nog eens lucht met een zeer bedenkelijk aroma, en inderdaad is dan de overeenkomst met Rutte c.s. niet alleen treffend maar vooral stuitend te noemen.

 7. Het valt mij op, dat je de Britten in je opsomming niet noemt. Is dat opzet of toeval? Of vind je die ploeg zo bovenaards goed, dat je ze als een vanzelfsprekendheid aanvaardt?

  Ik ben het wel volmondig met je eens wat je eindoordeel over de Rabo-ploeg betreft. Dit jaar zou aansluiting met de wereldtop worden nagestreefd. Waarschijnlijk werd aansluiting bij de staart van het peloton bedoeld 😦

  • Laat ik er dit over zeggen, P. Alles wat ene Rupert Murdoch doet is gericht op winst. Zoals recent meerdere malen duidelijk bewezen werd zijn hij en zijn secondanten bereid tot de smerigste praktijken om die winst zoveel mogelijk te optimaliseren. Waarom zou die aanpak bij een wielerploeg, die geoutilleerd werd en ontstaan is om de hegemonie in de wielersport te grijpen, anders zijn????
   Je kent me: in sprookjes geloof ik al heel lang niet meer. 🙂

 8. Weet je wat ik ook zo mooi vind? Die Bram Tankink, prima mens volgens mij hoor, die wordt geprezen als wegkapitein. Bij de Rabobank is dat een andere functienaam voor reisleider. 😛

  • 😛 Klopt volgens mij, Jurgen! Zo gaat het verhaal, dat ooit één van de topmannen van Rabobank tegen Breukink zou hebben gezegd “die Geesink, daar zit een goeie kop op”. En zo werd Robert kopman. 😀

 9. Weet je dat ik het gewoon zielig vond om Geesink te zien spartelen? Zielig, niet in de betekenis van meelij hebben met, maar meer mensonterend. Je kreeg er inderdaad een gevoel van gêne bij, wat herinneringen opriep aan het EK Voetbal.
  Durf jij straks nog naar de OS te kijken??????

 10. Gooi het maar uit, hoor jongen 😀
  De teleurstelling moet enorm zijn, ik begrijp het. Maar je weet toch, dat het leven in een landje waarin van een scheet een donderslag wordt geprobeerd te maken deceptie altijd op de loer ligt?
  Niet meer kijken zal teveel gevraagd zijn, dat snap ik. Probeer dus de kleur Oranje zoveel mogelijk te ontwijken. Zo’n wielerpeloton heeft genoeg andere mooie kleuren te bieden. 😀

 11. Het wordt steeds vaker gezegd en gehoord, RadaR. Nederland verhuist naar de middenmoot van Europa en dus de achterhoede van de wereld. Het zou me niets verbazen als Breukink c.s. VVD stemmen, want de ploegentactiek strookt wonderwel met het VVD-beleid van de verschroeide aarde.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s