WERK VOOR DE WENKBRAUWEN

Bankiers zagen over 2011 hun “salaris” gemiddeld met 10% stijgen. Het gemiddeld salaris van een bankier over 2011 lag op 10.000.000 euro.
Cijfers over Nederlandse bankiers ontbreken over 2011 nog. Waarschijnlijk moet er nog iets worden verzonnen om de inkomens van deze heren cosmetisch lager te laten uitkomen, zodat men alhier zal kunnen zeggen “zie je nou wel? Wij zijn echt geen graaiers”.
Checkt u nog even met welk percentage uw salaris steeg in 2011? En als u toch bezig bent kijk dan ook nog even naar uw jaarinkomen. Komt u uit op tussen 1/100e tot 1/200e van dat van zo’n bankier, slaak dan een diepe zucht en ga vervolgens weer hard aan het werk. En niet jammeren, dat u het verkeerde beroep heeft gekozen.

Edith Schippers toont zich steeds meer een volwaardig minister. De eerste signalen van haar bereikte volwassenheid herkenden we begin 2012, toen ze besloot om in de voetsporen van de vele vrijgevige bewindslieden die haar voorgingen de tandartstarieven vrij te geven. Schippers gebruikte hetzelfde spiekbriefje wat al haar voorgangers ook hanteerden om hun komende mislukkingen van argumenten te voorzien. Meer concurrentie in de branche der mondverzorgers zou zorgen voor lagere prijzen voor de klanten. Ze gaf begin 2012 aan, dat mocht dat doel niet worden bereikt zij de maatregel onmiddelijk zou terugdraaien.
Er zijn 6 maanden verstreken sinds de invoering van “het experiment” en er wordt geconstateerd, dat de tarieven in sneltreinvaart met 10% [alweer gemiddeld] zijn gestegen.
Toch spreekt Schippers nog niet van een mislukking. Eerst maar eens onderzoeken wat er aan de hand is. Nog meer extra-kosten dus voor uw en mijn rekening. Tandartsen en verzekeraars moeten maar eens samen gaan praten over wat er aan de hand is, zo meent Edittepetit.
Schippers doet me denken aan een brandweercommandant, die bij melding van een uitslaande brand aan de pyromaan en de brandverzekeraar vraagt samen te onderzoeken wat er precies aan de hand is. Pas als dat in een vuistdik verslag is vastgelegd rukt ze uit om verbaasd te constateren, dat er slechts rokende puinhopen resteren. En de voormalig bewoner van de puinhopen blijft in volledige verbijstering achter.

Een heel ander onderwerp betreft de “edele sport” van de wurgsex. Verwacht nu niet ontboezemingen van mijn kant, want dat is niet het geval.  Maar wat wurgsex voor de thrillseekers onder sommige gemeenschapsdenkers onder ons is blijkt, zo wordt in België geconstateerd, het “wurgspel” voor jonge pubers te zijn. Waar de wurgsexers zich voor 90% verhangen om het ultieme stadium van sexueel genot te bereiken [het bloed stroomt dan niet meer waar het gaan moet, maar blijft waar men wil dat het is] en wurgsex dus blijken te zien als een fysieke vorm van viagra, exploiteren [spelen zou een wat lugubere en dus misplaatste betiteling zijn] de pubertjes het wurgspel om een in “roes” te geraken. Toen ouders in Mechelen [onbekend is of zij tot de beoefenaars van wurgsex behoren, maar dat horen we ongetwijfeld nog] het nogal lang opvallend stil vonden in de kamer van hun 10-jarige zoon en eens gingen kijken, ontdekten zij hun zoon in een situatie die ontegenzeggelijk alles van zelfverwurging in zich had.
België is dichtbij, dat beseft u met mij denk ik. Misschien is het daarom aan te bevelen om met enige regelmaat eens om  het hoekje te kijken wat uw puber aan het uitvoeren is. Ik weet, het onderbreekt nogal hinderlijk het kunnen kijken naar programma’s als Puberruil en Hotter than my daughter, maar dat moet dan maar. Want het is toch wat prettiger om nog een puber te hebben om te ruilen, nietwaar?

Zo, nu kunt u de wenkbrauwen weer in de normale positie brengen. Van fronsen krijgt u namelijk rimpels.

10 thoughts on “WERK VOOR DE WENKBRAUWEN

 1. Ik heb Schippers gisteren bij Nieuwsuur haar verhaal horen doen. De gebruikelijke smoezen kwamen weer langs: er is onzekerheid over de onderzoeksmetingen, de tandartsen zeggen dat de NZA appels met peren vergelijkt, 3 maanden is te kort om al conclusies te trekken blablabla.
  Twan Huys bracht fijntjes naar voren, dat 1e kamerlid Loek Hermans [VVD], die als één van zijn vele nevenbaantjes ook nog voorzitter is van een overkoepelend orgaan in de zorg, lijkt uit te maken wat Schippers mag en moet doen.
  Het riep weer de gebruikelijke walging bij me op en de verzuchting, dat dit land wel heel erg ziek en verziekt is. Geen wonder dat je bij jongeren steeds meer geluiden opvangt die duiden op een sterk verlangen dit even doodgereguleerde als gecorrumpeerde land zo snel mogelijk te kunnen verlaten. 😦

 2. Edith Schippers is in mijn ogen één van de zwakste schakels in het toch al niet uitblinkende Rutte I [wie zit te wachten op Editie II ??? ]. Ze maakt op mij de indruk van een weifelachtige, onzekere minister die allesbehalve vakkundig is. Het verbaast me dan ook nauwelijks, dat het experiment met de tandartstarieven een uitkomst laat zien die volkomen haaks staat op haar nagestreefde doelen. Maar ik zeg er gelijk bij: whats new als het onder de noemer [neo-]liberalisering vallende projecten en maatregelen van onze overheid betreft?

  Dat bericht over die Belgische puber doet je haren overeind gaan staan. Ik deel wat dat betreft de verzuchting van Optimist.

  Moeten we het echt nog over de gang van zaken binnen de [top van] de banken hebben?. Nu we op het punt staan de Spaanse banken een eerste buitengewoon forse greep in de nagelnieuwe stroppenpot ESM te gaan laten doen? Maar niet doen, vind je niet? Laten we maar volstaan met te verwijzen naar de vele logs, waarin jij in de afgelopen tijd het verval van Spanje hebt beschreven en aangekondigd. PIIGS is nu compleet. Hoewel ik me realiseer dat daar eigenlijk ook de letter C aan moet worden toegevoegd, want ook Cyprus heeft aan de bel getrokken en deed dat zeker niet om een laatste rondje weg te geven alvorens de tent Europa sluit. Maar Cyprus, aldus de mensen die namens ons spreken, is maar “peanuts”. Hooguit een paar miljard; een kniesoor die daar moeilijk over doet. :

  • Het lijkt erop, nu het geheel zuidelijke deel van de unie in een red alert fase verkeert, dat het wachten wordt tot de boel verder naar boven begint te kruipen, Leon. De Franse en Duitse banken zitten voor gigantische bedragen in Spanje.
   Maar ……..de salarissen blijven top en de bonussen aantrekkelijk.

 3. De stijging van mijn uitkering haalde in 2011 lang de 10% niet. De stijging van diverse eigen bijdragen, gemeentelijke lasten en wat dies meer zij helaas wel. Zodat er van die stijging niets of zelfs een negatief resultaat over bleef.

  • Ik ken pensioenen, die al jaren niet meer stijgen, Frans en nu zelfs op de nominatie staan fors te gaan worden gekort. Met uitzondering uiteraard van de pensioenen voor CEO’s, CFO’s e.d. in de bankwereld.

 4. Schippers trekt gewoon de lijn van haar voorgangers door. Verzin een smoes als reden, stel een onderzoek in als de smoes is doorgeprikt en put op die manier de burger soepeltjes uit.
  Die burger weet inmiddels dan al lang niet meer, dat hij vroeger 10% of meer minder betaalde voor een kroon e.d.. Verwerpelijk allemaal, maar zo werkt de truc al jaren. Politici zijn immers niet aansprakelijk voor de schade die ze aanrichten. 😦

 5. Shocking ….. on all three subjects!! Je weet ze weer prima te verzamelen! Ik vraag me af of waar het dat Belgische jongetje betreft het internet daar misschien iets mee van doen heeft. Jij ook?

 6. Ik heb even snel bij HR opgevraagd hoeveel ik verdien [zulke dingen kan ik maar niet onthouden 🙂 ] en natuurlijk gaf die droogkloot het gebruikelijke antwoord “je bedoelt zeker hoeveel je krijgt??” ……. Maar hij weet wat bepaalde blikken in mijn ogen betekenen, dus hij schoot zowaar in beweging. En ik zit inderdaad ergens tussen die 1/100e en 1/200e. [Waar ik overigens best tevreden mee ben, laat ik dat er meteen bij zeggen] De salarisstijging over 2011 zou net onder 1% zijn gebleven. Hoe komt het dat dat me niet verrast, als ik kijk naar de stijging van Heer Bankier?????

 7. Iets zegt mij, dat je niet toevallig deze 3 onderwerpen in één log samenbrengt. Want elk van die onderwerpen roept schrik zowel als verontwaardiging op.
  En ook geldt, dat het in grote lijn de 3 onderwerpen zijn waar onze maatschappij om draait: tomeloze hebzucht, falende overheden en tekort schietende ouders.
  Vreselijk, dat jongetje in Mechelen. Wat gaat er tegenwoordig toch om in het hoofd van kinderen? Fronsen moest ik niet echt, maar wel heel erg zuchten.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s