STEM VVD ……..

Ergens moet er een logica in te ontdekken zijn. Misschien dat ik die logica ontdek als het voor mezelf eens op papier zet.
Als je in de gelukkig maar anderhalf jaar, die je geboden werd een snoeihard sloopbeleid ten uitvoer legt, waarin alle Nederlanders met middeninkomens en lager het vel van de ruggen wordt gestroopt én die anderhalf jaar nog een bekroning weet te geven via een akkoord, waarin de slooppuntjes nog even op de “s” worden gezet, dan is het blijkbaar voor de VVD even logisch als gerechtvaardigd, dat je je in de verkiezingen profileert als de partij die er is en blijft “voor de hard werkende Nederlander”.
Als je anderhalf jaar hijgerig aan de rokken van de “führerin Europas” hangt, elk pro-Europa besluit enthousiast verdedigt en steunt, als je anderhalf jaar lang verkondigt dat Europa op de huidige weg dient door te gaan omdat dat de enig juiste weg is, als je anderhalf jaar lang volledig bereid de meest flagrante leugens te verkopen om het huidige Europa en haar beleid en zelfs haar voor iedereen zichtbare enorme fouten, blunders en tekortkomingen te verdedigen, dan is het blijkbaar voor de VVD even logisch als gerechtvaardigd, dat je je in de verkiezingen profileert als de partij die “dat huidige Europa afwijst en voorstander is van een afstandelijker en afgeslankt Europa“.

Het heeft geholpen, dat opschrijven, want ik heb de logica ontdekt. Die logica is namelijk, dat voor de VVD [maar daar zal ze niet alleen in staan] de kiezer van 12 september a.s nog dezelfde sul zal zijn als bij de verkiezingen van 2010. Dezelfde sul, die genoeg zal hebben aan 2 simpele verkiezingsleuzen, om weer de stem aan haar te geven. Want die sul, zo luidt de logica van de VVD, kijkt niet verder dan de verkiezingsleus lang is en is, zoals altijd al het geval geweest is, veel blijer met 10 verkiezingsleuzen in de lucht dan één verkiezingswaarheid in de hand.

Ik voeg dan ook graag aan de puntjes in de titel van dit log toe wat er in eerste instantie al achter had moeten staan:  STEM VVD ……. EN LAAT U OPNIEUW SOEPELTJES EEN ENORM OOR AANNAAIEN.

Advertenties

12 thoughts on “STEM VVD ……..

 1. Tsja Radar daar waar de door jouw aangedraagde voorbeelden met veel fantasie nog wel eens uitgelegd zouden kunnen worden als zijnde nu eenmaal noodzakelijke compromissen die in een meer partijen regering nu eenmaal onvermijdelijk schijnen te zijn is het mijns inzien nog veel kwalijker dat de VVD onder Rutte en zijn vazallen het liberalisme in zijn meest pure vorm niet alleen de rug hebben toegekeerd maar daar zelfs afstand van hebben genomen.
  Het argument om de nu nog op deze club stemmende medemens te overtuigen om dat toch vooral niet meer te doen is dus naar mijn mening het schandalige verraad aan de liberale uitgangspunten en liberale principes die de VVD vroeger zo sierden.
  Niet alleen de samenwerking met de Jezuitenbende van Verhagen en de ranzige bruine hemdenclub van de volksmenner uit Venlo maar vooral het afhankelijk zijn van de religieuze ayatollah’s van de lage landen zou dan ook meer dan genoeg moeten zijn om zelfs de meest verstokte liberaal naar de andere kant van het politieke spectrum oftewel de SP te jagen.

  • maar vooral het afhankelijk zijn van de religieuze ayatollah’s van de lage landen

   Heel goed punt, Willem. We zouden inderdaad haast vergeten, dat Rutte zelfs bereid was en straks als het nodig is weer bereid zal zijn een deal te sluiten met de zwarte kousen fundamentalisten van v.d. Staaiij. Wat zeg ik, Rutte sluit een deal met alles en iedereen als het in zijn straatje te pas komt. Het maakt je nieuwsgierig naar de voorkeurscoalitie, die Rutte tijdens de verkiezingscampagne gaat noemen.

  • Teleurstellend, O. Het lijkt erop, dat de uitstroom richting CDA niet alleen is gestopt, maar ook nog is veranderd in een instroom van alweer CDA spijtoptanten. Misschien wel mensen, die graag het Mona-toetje of de Partijdwerg uit het Hoge Noorden liever lijsttrekker hadden zien worden. Wie zal het zeggen? Het prettige is wel, dat het er sterk op lijkt dat VVD en CDA slechts bij elkaar kiezers kunnen wegsnoepen. Voor een kijker aan de zijlijn als ik ben is alleen nog de vraag wat een prettiger uitkomst kan zijn: Rutte niet de grootste en dus verkleining op het risico dat we weer 2 jaar met die abjecte lach en de diarree aan gelul in de ruimte zitten opgescheept of een CDA wat de tuimeling naar beneden onvervaard voortzet. Beiden zijn heel aanlokkelijk, maar slechts één mogelijkheid lijkt haalbaar. Ik opteer maar voor de eerste, want Rutte stoppen is wel heeeeeel belangrijk.

 2. Het is Rutte mét een gedoogpartner die fel anti-Europa is [of althans zegt te zijn] toch gelukt om als premier van een partij die pretendeert de gematigde europese lijn voor te staan een sterk pro-europa beleid uit te voeren.
  Wanneer hij straks zijn 2e tweedehandskabinet van de kiezer mag openen en dan met CDA, Europa 66 en zelfs met misschien wel de PvdA datzelfde pro-Europa beleid zal gaan voeren dan heeft hij zijn handen volkomen vrij. De kiezer? Die is dan weer voor minstens 2 jaar monddood gemaakt en rest dan niet anders, zoals hij altijd doet, zijn gal te gaan spuwen op allerlei forums e.d.
  Voor jullie het opmerken: ik weet dat ik Groen Rechts niet noem. Dat komt simpelweg omdat het zo stil is rond die club de afgelopen dagen. Zouden ze geen verkiezing [chef kantine of zoiets] meer hebben lopen?

 3. Het is eigenlijk godgeklaagd dat de VVD zich richting verkiezingen durft te profileren als een partij, die Europa op afstand wil houden en daarmee zich dus tegenstander verklaart van het streven naar de VS van Europa.
  Hoe moet ik me dat dan voorstellen? Rutte, die eerst anderhalf jaar lang de “arsch” van Merkel heeft lopen likken en dus Europa vol gas propageerde, diezelfde Rutte gaat straks, als het klootjesvolk hem weer premier zou maken, de compleet tegengestelde opstelling kiezen? Een opstelling van “Europa ok, maar niet zo zeiken daar in Brussel, je muil houden en alleen spreken als je wat gevraagd wordt?” Je moet toch bijkans hersenloos zijn om in dit soort sprookjes te geloven, laten we eerlijk zijn.
  Wanneer hebben kiezers nu eindelijk eens door dat lieden als Rutte hen zo dom en dus manipuleerbaar achten dat zij denken met dit soort van god los leugens te kunnen [weg] komen?
  Vandaag meldt de krant, dat 4 lekkere jongens uit de top van Europa, t.w. maffiabaas Draghi, de Europese hoofddrol Barosso, de Europese haiku-dweil van Rompuy en de hoofdbaas van de euro Juncker een “allesomvattend plan” [welk nummer zou dat zijn ?] aan het opstellen zijn, waarvan de speerpunten zijn volledige politieke, fiscale, economische en sociale bundeling op het nivo van Brussel. Klinkt als??????? Juist, de VSE!
  Wie heeft Rutte en zijn VVD horen roeptoeteren richting dat illustere kwartet “Jongens, leuk hoor dat gefröbel van jullie, maar wij doen niet mee”?

  • Belangrijk punt wat jij daar noemt, Arno. Inderdaad blijkt er door het genoemde 4-tal [wie zou hen daar de opdracht toe hebben verstrekt of doen ze dat gewoon op eigen initiatief?] te worden gewerkt aan een “masterplan”. Je merkt het, ondanks alle flaterplannen van de afgelopen jaren schrikt men er nog steeds niet voor terug hoog in de boom te klimmen. Waarschijnlijk om de markten te imponeren. Men gaat dus onverdroten door op de lijn van de VSE en trekt zich nog steeds in het geheel niets aan van wat de Europese burger daarover denkt.
   Misschien is het nog te vroeg om van een dictatoriaal geurtje te spreken, maar een ieder die stelt dat de democratie onder de Europese paraplu langzaam wegspoelt krijgt van mij volmondig gelijk. Europa wordt een steeds belangrijker item tijdens de verkiezingen straks. En de VVD zal, wanneer zij beweert in woord en daad te streven naar een Europa op afstand, het verdienen om te worden weggehoond. En ook de ongetwijfeld weer extra-vet aangezette bangmakerij heeft allang geen enkel effect meer en is dus geen middel meer om de kiezer het doolhof in te kunnen drijven.

 4. “Een oor aan naaie” vind ik een wat ongelukkige keuze in dit geval, daar spreekt nog iets van herstelwerk uit. “Een poot uit draaien” was volgens mij beter geweest.

  • Het risico van jouw overigens veelzeggende voorbeeld is weer dat bepaalde bevolkingsgroepen zich “misbruikt” zouden kunnen voelen, Frans.

  • LOL RadaR …… maar zeg eens, waarom zoeken jullie het zo in het lijflijke? De VVD je stem geven, dat is hetzelfde als een “kat in de zak kopen”. Is netjes, duidelijk, begrijpelijk en niemand neemt er aanstoot aan. Wel aan de VVD natuurlijk, maar ik bedoel niet aan die kat. 😀

 5. Als vaste lezer hoef ik nergens meer door te worden geloodsd 🙂 My mind is made up! En daar kan geen verkiezingsleus meer iets aan veranderen.
  Weet niet of jullie het gezien hebben gisteren bij Nieuwsuur? Daar waren een PVV-er, een dikke VVD-er en een krullenbol van Europa66 aan het woord over Europa. Als het verhaal van de PVV-er bedoeld was duidelijk te maken waarom Nederland niet alleen uit de EU moet maar ook uit de euro dan kan niet anders worden geconcludeerd, dat hij zijn Henk en Ingrid qua intelligentienivo niet al te hoog inschat. Maar wie weet zat die man met zijn inschatting beter dan de mijne en is uitslaan van slecht of geheel onbeargumenteerde kretologie genoeg om H&I naar de gewenste keuze te leiden. De Dikke VVD-er, nota bene goed betaald en per definitie compleet overbodig europarlementariër, kwam ook nog eens uitleggen dat het slanker en minder snel moet met Europa. Er was prima afstemming geweest, want Harbers draaide vandaag in Buitenhof een identiek verhaal af. Europa66 krullenbol In ’t Veld was zo maar bereid toe te geven, dat er enorme weeffouten in de EU en de euro zitten, maar voegde er direct aan toe dat slechts meer Europa ons uit de ellende zou kunnen helpen. Het standaard Europa66-verhaal dus.
  En na het aangehoord te hebben kwam ik dus tot die conclusie, die ik hierboven al verwoordde: niemand doet mij nog van standpunt veranderen. Wat mij betreft zouden we morgen even langs de stembus kunnen gaan. 🙂

 6. Als dit een specimen is van de aanpak waarmee je je lezers door de drie maanden tot de verkiezingen gaat loodsen dan kan ik daar alleen maar lovend over zijn. Kort en bondig, helder, duidelijke onderstreping van de inconsistenties waar de politieke partijen [in dit geval de VVD] zo in uitblinken en wat meteen ook hun achilleshiel zou behoren te zijn.
  Beter zichtbaar maken van de “tactiek van de leugen” en verachting voor de kiezer is m.i. nauwelijks mogelijk. Ga zo door zou ik zeggen 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s