ALLEMAAL LEUGENAARS

Politici zijn soms net mensen. Is dat u ook opgevallen? Ze tonen dan menselijke trekjes, waarvan er één is de niet te onderdrukken aandrang om de waarheid te vertellen.
De afgelopen weken had men die aandrang  voor het eerst sinds lange tijd weer, wat bij mij het vermoeden deed rijzen, dat er onderling was afgesproken dat het weer hoog tijd was voor een “menselijke trekjes-moment”.
Vanuit diverse hoeken van de EU werden door politici, die toch wel het nodige aanzien en respect aan hun kont hebben hangen [denk maar aan het respect wat Berlusconi had voor de kont van Angela Merkel, die hij als bunga-bunga ongeschikt verklaarde] , met de nodige ernst verklaard, dat men over de vele immense problemen binnen de EU en de Eurozone met regelmaat niet de waarheid heeft verkondigd. Over van alles en nog wat [Griekenland, Portugal, Spanje, Italië, Ierland, Eurobonds, Noodfondsen] werd er stevig op los gelogen.
En dat gebeurde [en gebeurt nog steeds] omdat er allerlei monsters kwijlend op de EU en de euro letten [de financiële markten, de rating-agency’s], klaar als ze zitten om weer de tanden diep in een EU-strot te zetten.
De truc is nu, dat dat liegen die monsters a.h.w. op het verkeerde been zet. waardoor ze , in de war als ze zijn, niet bijten.
Het doet een beetje denken [om maar een voorbeeld dicht bij huis te gebruiken] aan een puber, die maandenlang zegt dat het prima op school gaat om te voorkomen, dat hij van de loerende monsters niet meer mag gamen, facebooken o.i.d. Die puber weet dat over een paar maanden dat rapport er aan zit te komen, maar denkt “dat zien we dan wel weer”.
Je hoeft geen licht te zijn om te beseffen, dat deze kop-in-het-zand strategie, dat liegen slechts tijdelijk soelaas biedt. Want er volgt altijd een val-door-de-mand moment. En dat heeft vrijwel altijd een culminerend effect op de gevolgen die de leugenaar zal voelen.
Iets soortgelijks geldt voor de politici waar ik het over had. Nu zal de realistisch ingestelde lezer het met me eens zijn, dat al sinds jaar en dag  bekend is, dat 90% van wat de gemiddelde politicus zegt uit leugens bestaat. Het schoelje loopt zich in die zin al warm voor de verkiezingen van september.
Maar je mag ook gerust vraagtekens zetten bij de motivatie, die men zelf voor dat liegen over de EU-chaos verstrekt. Want nu men als leugenaar uit de kast is gekomen zullen toch ook die loerende monsters geen woord meer geloven van wat er gezegd wordt? Of zijn die “deaf, dumb and blind”? Uit de kast komen kan prachtig zijn, maar van die pracht verdwijnt al snel heel veel als je je daarbij enorm in de vingers snijdt.
Op mij heeft dat ook zijn uitwerking niet gemist. Want ik geloof geen woord meer van wat de Jager, Plasterk, Koolmees, Habers, Blanksma van de week tijdens dat debat vertelden over de werking van het ESM. Allemaal leugenaars!

Advertenties

9 thoughts on “ALLEMAAL LEUGENAARS

 1. Dat nu uit de kast komen moet volgens mij de indruk wekken dat liegen niet langer nodig is om de monsters in toom te houden omdat een definitieve oplossing gevonden is. Waarmee dit op zich wel weer eens de volgende leugen zou kunnen zijn.

 2. De politiek is heel lang de enige branche geweest waarin het mogelijk bleek met hoofdzakelijk liegen bijna alles te bereiken wat je maar wilde. Op een gegeven moment moet het bedrijfsleven [w.o. ik voor het gemak ook maar banken e.d. schaar] in de gaten hebben gekregen hoe succesvol liegen blijkt te zijn. En hebben ze de gewoonte overgenomen [en ook de wereld by the way].
  De politiek heeft het natuurlijk ook erg gemakkelijk, want zij bedient een consument die elke keer weer , werkelijk eeuwenlang, vol goede moed bereid is om opnieuw in leugens te geloven.
  Overigens zijn ook de media daar een steeds dwingender rol bij gaan spelen. Een voorbeeld [ 1 van de zeer velen] las ik vandaag. In een artikel werd een pseudo-intelligente poging gedaan uit te vogelen of de bij het Kunduz-akkoord betrokken partijen de resultaten van dat akkoord aan hun achterban zouden kunnen verkopen [en dus, was de werkelijke invalshoek, weinig tot geen electorale schade zouden oplopen]. Waar de media al heel lang niet meer aan opinievorming doen, maar dat hebben ingeruild voor het schaamteloos opdringen van meningen, had de schrijver van het artikel er geen enkele moeite mee te concluderen, dat het verkopen van het akkoord aan de achterban probleemloos moest lukken.
  Als je dan beseft dat het gaat om 12,5 miljard bezuinigen bovenop al eerder ingezette 18 miljard bezuinigingen dan zou je je mogen afvragen waar die schrijver zijn standpunt op baseert. Maar daar maalt tegenwoordig naar het schijnt niemand meer om. Net zoals niemand er om maalt dat door de schrijver nergens gewag wordt gemaakt van een representatieve steekproef. En het meest ridicule is nog wel, dat sinds het bekend worden van de inhoud van het akkoord na het zoveelste lek de fora van zijn krant overlopen van de mensen, die hun onverbloemde bezwaren laten horen.
  Liegen, verdraaien, manipuleren ….. it’s all part of the sick game, RadaR!! Waaraan steeds meer wordt meegedaan.
  En mochten bijvoorbeeld D66 en GL in september toch een draai om de oren krijgen van de kiezer [en ik voorspel dat die kans heel groot is] dan maalt er niemand meer om dat zwetsartikel van die schrijver. Waarschijnlijk wordt hem dan opgedragen om op dezelfde pseudo-intelligente wijze aan de lezer uit te leggen waarom de FCKunduz wel door de kiezer is afgestraft. 😦

 3. We wachten in alle rust af hoe lang het duurt tot de grote geldstroom richting ESM echt op gang is gekomen. Er is niet veel verbeeldingskracht nodig om in te kunnen schatten welke verhalen de politici dan weer voor ons in petto hebben. Ongetwijfeld zal daar met grote regelmaat het woord “noodsituatie” in gaan voorkomen om te kunnen verklaren waarom ons parlement toch niets te vertellen blijkt te hebben.

 4. Zou het niet zo kunnen zijn, dat ze, aartsleugenaars doe ze zijn, ook in dit geval de leugen tot in extremis hebben doorgetrokken? Door te liegen dat ze gelogen hebben? 😀

 5. Die heeft nog het voordeel dat hij nog steeds moet wachten op de echte kans om aan te tonen of hij geloofwaardig is, O. Maar laat ik het zo zeggen: er is geen politicus waar ik niet met de nodige reserve naar luister.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s