G-DAY

Het was een “lange zit” van 9 jaar, maar vandaag komt er voor de fanbase van Neerlands grootste band ooit eindelijk een eind aan. De Golden Earring drukt op de 10e mei 2012 weer eens een vol punt. Voor heel veel hardcore fans breekt er vanaf vandaag een soort “new era” aan, want na 108 maanden teren op het imposante werk van George, Barry, Rinus en Cesar is er dat nieuwe album Tits ‘N Ass met 14 songs, waarvan er een aantal in de afgelopen 1-2 jaar al live konden worden beluisterd.
De Earring zet de lancering van het nieuwe album kracht bij via 2 optredens in Amsterdam. Vanaf 14.00 uur speelt de band een akoestische set in de “Temple of God met de coltrui”, de nieuwe AppleStore. “God” was namelijk in zijn aardse bestaan een liefhebber van de muziek van de Earring.
Er zou sprake zijn van een kort bezoekje aan “De Puber Draait Door”, waarna de band met een select groepje hardcore fans Paradiso induikt voor een elektrisch concert.
En al browsend door allerlei Earring-verzamelpunten is heel duidelijk geworden, dat de opwinding in het vooruitzicht van dat concert én de wetenschap dat Tits ‘N Ass er nu werkelijk is “huge” is.
Alle reden om de al langlopende serie Earringclips [voorlopig?] af te sluiten met een track, die eigenlijk oproept om “the fuzz” rond de band een beetje in het juiste perspectief te blijven zien. Zoals Barry ooit op “Instant Poetry” zong en wat ik maar even parafraseer: “The album’s just a grain of sand coming from a great band”.
En in onderstaande clip zegt George het nog veel duidelijker. De track komt van het  in 1999 verschenen album Paradise in distress [how weird] en werd geen hit maar blijft ontzettend mooi. Een extra-smaakvol einde, waarin om de nuchterheid wordt gevraagd die de 4 mannen al jaren zelf uitdragen, dus aan de Earring-reeks.
NB: Vers van de pers [14.15 uur] een foto van het AppleStore event toegevoegd.

Advertenties

34 thoughts on “G-DAY

 1. Moest vanochtend kiezen: óf Rutte terugkijken bij P&W óf dé CD beluisteren. Het werd dus het laatste 😀 En dat was een terechte keus, want ik geloof nooit dat Rutte zo lekker zal hebben geklonken als de Golden Earring net deed. Je weet, ik ben niet zo gebouwd op “hard” dus was het af en toe even doorzetten. Maar ik heb het er heelhuids vanaf gebracht !!!
  De buren moeten wel hebben gedacht “wat is er daar aan de hand?” want er gaan dagen voorbij dat ik niet muziek als de Earring om half elf door het huis laat galmen. Maar geen sirenes, geen bonken op de deur, geen protestdemonstraties, niets van dat alles.
  Goeie muziek, hele goeie muziek; terwijl ik op het punt sta om even te shoppen zit er iets als “rollin’ rollin’ going nowhere” in mijn hoofd. En zou niet weten uit welk liedje van de Earring dat komt. 😛
  Ga ‘m vanmiddag nog eens draaien met extra aandacht voor die hele mooie ballads. Je merkt het wel: I’m happy!!!!

  • Je moet de CD eens met de headphone luisteren, Jeanette. Dan hoor je pas echt hoe goed het allemaal klinkt. Ik heb op dit moment Off the Cliff into the deep deep blue nog eens goed beluisterd en kan het alleen maar beamen: prachtig, prachtig, prachtig!!!

  • Da’s fijn om te horen, Jeanette. Kan overigens niet zeggen, dat het mij verrast 🙂

   Overigens [het zal jullie wellicht ontgaan zijn of misschien zelfs wel weinig zeggen] maar de Earring maakt ook nog een mooi gebaar. Helemaal op de laatste pagina van het booklet staat onderaan bij de credits “In memory of Harry “Cuby” Muskee”. En daar krijg ik een warm gevoel bij!

   • Dat is inderdaad een mooi gebaar. Muskee was een generatiegenoot van jouw bandje. En in zijn eigen vorm een fenomeen, gemeten naar Hollandse maatstaven. Oude strijders brengen een groet naar een medestrijder, die helaas niet meer onder ons is. Respect!

 2. Doet me genoegen, heren, te lezen dat Tits jullie goedkeuring kan wegdragen. Zelf heb ik na 2 keer intensief luisteren [en niet gehinderd door die oervervelende R2 jingles] ook slechts kunnen vaststellen dat de Earring een prestatie van formaat heeft geleverd. Ook in de media wordt er druk geschreven over het album en de band, maar eerlijk gezegd interesseert me dat geen reet. 🙂
  Het opmerkelijke vanuit mijn oogpunt althans is, dat ik geen zwakke plek op het album kan vinden. Integendeel zelfs, songs die ik eerder als echte albumtracks omschreef [Justin time, Cool as it gets] bevallen me inmiddels stukken beter. Naast de ballads [onwaarschijnlijk nivo!] zijn toch wel Dope runner en Little Time bomb op dit moment de toppertjes, zonder daarbij de rest tekort te willen doen overigens.
  Wat wel benadrukt mag en moet worden is de rol die Frank Carillo en Jan Rooymans bij de opnames hebben gespeeld. Met toetsenman Jan [“6e Earring”] heeft de Earring haar geluid vervolmaakt. En good old Frank heeft er in afgelopen 10 jaar zeker aan bijgedragen, dat George een meer dan complete gitarist is geworden. Frank’s hand is op het album ook herkenbaar aanwezig als je hoort dat regelmatig de slide opduikt.
  Opnametechnisch is het allemaal perfect in orde; kortom een album om te koesteren.

 3. Allereerst even complimenten aan RadaR zelf. Want waar ik zijn “recensie” van T’NA er naast heb gehouden bij het beluisteren moet me van het hart, dat je de songs prima hebt beschreven. Die pluim krijg je van me 🙂
  Alle andere pluimen gaan wel naar dat bandje van je, want net als de 2 voorgaande sprekers kan ik alleen maar zeggen: indrukwekkend. On-Nederlands goed had ik ook nog op mijn blaadje staan, maar ik weet niet of dat wel zo speciaal is. Ik zou de Earring er tekort mee kunnen doen 😀
  Ik verval niet in herhaling door al de superlatieven, die mijn voorgangers al gebruikten, aan te halen. Tits ‘N Ass klinkt als een klok, alles klopt, vocalen zijn ijzersterk, Gerritsen is met zijn bass prominent aanwezig, Zuijderwijk sleept er zelfs bongo’s bij om de kleunen die hij uitdeelt wat te nuanceren en de 2 countryachtige ballads van Kooymans zijn heerlijk.
  Veel complimenten ook voor die Hay, want die heeft weer met de nodige humor en dubbele bodems doorspekte teksten opgeboerd. Geweldig.
  En weet je wat ook wel grappig is? De single over die cadillac gaat me steeds beter bevallen.

 4. Lttle time bomb, Cool as it gets, Cadillac, Stratosphere, Flowers in the mud enz enz enz ……..allemaal stuk voor stuk het betere werk. Ik heb het album nu voor de 2e op mijn hoofd staan [lekker blazen rechtstreeks op de trommelvliezen] om te bepalen of het echt zo goed is als ik na de eerste keer luisteren vond. Ja dus!!!! Identical, wat een opener. Time bomb, wat jij er van zei lijkt waar te zijn: na de 1e keer prima, na net de 2e keer grote klasse.
  O, even wachten nu komt What do I Know about love en dan moet het volume even hoger 🙂 ………I’m like a ship …. no compass no rudder …..een lekker Duane Eddy-like gitaartje ……en wat kan die Kooymans toch mooi zingen!! ……. poeh poeh ……..dit was een liveverslag, dat begrijp je wel 🙂
  Ik ga snel verder want er komt nog zoveel moois.
  Nederland moet trots zijn op deze band, een eenmalig uniek gebeuren, zo een krijgen we er de eerste 100 jaar niet meer.

 5. Nou, RadaR, wij zijn het er hier helemaal over eens: jouw band heeft een dijk van een plaat gemaakt!!! Het is echt lang terug dat ik nog zo’n vet album door mijn speakers heb horen komen. Of je nou de geweldige opening neemt [Identical], de door jezelf ook al terecht de hemel in geprezen ballads [San is helemaal gevallen voor George met This love, zelf is voor mij What do I know een pareltje] of het andere spetterende rockwerk ….. het is ronduit indrukwekkend. Ik mag het misschien niet zeggen maar doe het toch: met deze plaat heeft Golden Earring weer opnieuw duidelijk gemaakt waar al die DWDD-bandjes en hophop’ers en pseudo-rijmende rappers staan: op mijlen achterstand. Ik ben werkelijk diep onder de indruk.
  En wat vooral zo opvalt is ook de aandacht die aan de kwaliteit van de opname is gegeven. Hoewel een meesterwerk als Radar Love op de plaat ontbreekt is de plaat als geheel bijna een meesterwerk.
  Het is eigenlijk ongelooflijk maar je kunt er echt niet omheen: de Earring staat wat de polder betreft nog altijd op eenzame hoogte.
  Ik vond het nodig je dat even te laten weten, ouwe Earring-rakker. 🙂

 6. Deze jongedame mag zich inmiddels ook de eigenares van Tietenkont noemen!!!! Heb nog geïnformeerd naar de CD+DVD maar die had men niet. Wordt dus een kwestie van later nog eens proberen. Laat nu effe de afwas de afwas en ga blazen. Ik heb de buren alvast gewaarschuwd, maar dat zijn hele sociale mensen. 🙂

  @RadaR: desgevraagd vertelde de platelaar me, dat de CD loopt als “een tiet”. 😛

   • Nou, daar kan ik duidelijk over zijn: de 14 “tieten” van de Golden Earring staan na een eerste serieuze test fier overeind hoor. Wat is “What do I know about love” een fantastische ballad!!!!

  • Altijd al het prototype van een echte rocker geweest, die Ronald 😛 en bovendien Hagenaar van geboorte. Dus wel logisch dat hij de eerste Tietenkont mocht uitreiken. Staat overigens ook prima op zijn CV natuurlijk!

   NB: de CD is binnen werd mij gemeld en San heeft gezegd dat ze het eerste dikke uur niet gestoord wenst ter worden 😀

 7. Eén ding is wel heel duidelijk geworden gisteren: de Golden Earring kan, naast op de eigen fanbase, ook op respect en bewondering alom rekenen. En dat minuutje “Cadillac” stond wel als een torenflat. Live zijn die mannen echt wel formidabel. Ik klink al helemaal als de echte fan, die ik ook wel een beetje ben geworden. 🙂
  Duik dadelijk even de platelaar in om Tits op te pikken. Hoorde ergens dat het album al op 1 staat in de iTuneschart, dat is tegenwoordig de enige echte hitlijst.
  Lekker luisteren vandaag of misschien is blazen wel een beter woord. 😛

 8. Ik had even het vermoeden, dat het bij DWDD uit de hand zou kunnen gaan lopen. Maassen was immers zo op dreef in het gesprek met de Tampon-partij, dat er kans leek op hommeles. Maar gelukkig stak hij zijn bewondering voor de Earring niet onder stoelen of banken. Ben met je eens, dat het een itempje van niks was. Helemaal in de trand van DWDD dus.
  Zit te wachten op de postbezorger, want als het goed is …….. 🙂

 9. Half uurtje vanmiddag in God’s own store is goed geweest, zo blijkt uit de reacties. DWDD was in die zin teleurstellend, dat er inhoudelijk weinig over het album werd gesproken. En 1 minuut “Cadillac” is dan wel beter dan niets, maar feitelijk natuurlijk van generlei waarde of betekenis.
  De reacties op Paradiso zijn onverdeeld laaiend enthousiast, dus de mannen hebben hun beste beentje voorgezet om het pad naar succes voor het album te effenen. Morgen zijn er heel veel mensen blij als er pakjes van Bol, de Telegraaf of Plato in de bus vallen. En de mannen hebben geen idee wat het betekent [ze bedrijven de sport zelf niet of nauwelijks] maar de Earring was trending topic.
  Dat kunnen ze toch maar mooi op hun palmares bijschrijven. 🙂

 10. Ziet er als een prima setting uit. Veel volk, dat zal de mannen plezier doen. Hoe zou de akoestiek in dat “Klokhuis” zijn eigenlijk????

 11. Toch wel makkelijk, dat Twitter!!!! 🙂
  Als wat er aan volk staat allemaal gelijk een CD aanschaft is Tits ‘N Ass naar Nederlandse maatstaven meteen goud. 😛

 12. Whisper in a crowd ….. je bedoelt dat het nieuwe album van de Earring niet meer/anders is dan dat? Hmm …. misschien heb je wel gelijk, wat hoe lang duurt “nieuw” eigenlijk nog? Vandaag “Tits ‘N Ass” hot, morgen “De Schandknaap” van Sick en Nimon. Wij zijn maar bevoorrecht dat we nog in staat zijn de werkelijke waarde van iets te onderkennen en die waarde ook te preserveren. En natuurlijk ook omdat “De Schandknaap” nooit onze cd-speler zal bevuilen. 😀
  Kijk wel even naar dWDD vanavond, want ik wil de puber weer eens aan het werk zien samen met de 4 mannen, die er zo goed in zijn te relativeren. Zoals uit de interviews met Kooymans en Zuijderwijk maar weer eens duidelijk werd.

 13. G-day …… a great day! Apple Store [als ik de heren was zou ik meteen even een stapeltje gratis Ipads ritselen] , op schoot bij De Puber [wat zal de knul nerveus zijn, welke superlatieven gaat hij nu weer uit de kast trekken?] en daarna Paradiso.
  Nederland bruist! 🙂 Nu maar hopen dat er ook wat mensen, behoudens wij en de die hard-fans, dat album gaan kopen. Ik wil echt die mannen van bij elkaar >250 jaar bovenaan de albumcharts zien staan. Als dat gebeurt RadaR gaan we een feessie bouwen. 😀

  • De BBQ moet nog even wachten vrees ik. Dat zou weleens september kunnen worden. Man, wat hangt dat galweer me de keel uit. Zouden de Maya’s er achter zitten of hangt er een nieuwe El Ninjo boven de Noordzee?
   Maar ….. let’s rock on 😛

 14. De stem van George Kooymans leent zich bij uitstek voor dit soort ballads. Uit je eerdere recensie van het nieuwe album maak ik op dat ook daar het een en ander aan moois op staat.
  “One’s mind plays the funniest tricks” en dus schoot er ineens iets in mijn gedachten, wat me niet meer loslaat. En jij moet me daar als “connaisseur” maar bij helpen, vind ik. 🙂
  In mijn jonge jaren heb ik het dubbelalbum On the double ooit gehad [ja ja ]. En daar stond een door George gezongen liedje op dat begon met iets als “Do you remember how you were looking”. Ik heb de tracklist doorgenomen maar herkende niet wat ik zocht. Help me out will you? 🙂 Ik vond dat destijds een kippenvelliedje

  • Murdock 9 6182 moet je bedoelen, P. 🙂 Als je ooit nog een paar euro aan je beleggingen verdient kun je ongetwijfeld nog ergens een extended version van The naked truth op de kop tikken; dan kun je het George live horen zingen.
   En dan krijg je er nog een ander pareltje bij , dat ik George zowel als Murdock in levende lijve heb horen zingen ergens in de 90-ties in de Haagse Koninklijke Schouwburg. Ik doel op de akoestische uitvoering van As long as the wind blows [terug te vinden op het album Golden Earring a.k.a. The wall of dolls uit 1970] wat George voor een bomvolle maar muisstille zaal gewoon “heavenly” vertolkte. Een staande ovatie was zijn deel. Hmmmmm … those were the days!!!

  • Aha, het verwarrende is wellicht dat ik de song tegenkwam als simpel Murdock 🙂 Dat 9 6182 hoort er echt wel bij. Dank je voor de snelle service.
   De Naakte waarheid heb ik al [effe gecheckt, er was wat stof op gekomen met de jaren 🙂 ] alleen is dat waarschijnlijk de 1e editie, want Murdock en ook die andere song staan er niet op.

 15. Mooi liedje en heel fraai gefilmd ook. Ik zal wel oud nieuws melden, maar ik las dat ze inderdaad de Puber aandoen vanavond. Met Theo Maassen ook aan tafel zou dat weleens tot curieuze momenten kunnen gaan leiden. 🙂

 16. Die interviews met George en Cesar, die je op een ander log linkte, waren leuk om te bekijken. George is en blijft een “Zuiduhparukur”, eens een Nunspeetlaner altijd een Nunspeetlaner. 🙂
  Dat je deze [mooie] clip, die ik net als Jeanette me niet kom herinneren ooit gezien te hebben, met een geëngageerde song hebt gekozen sluit mooi aan bij wat George vertelde. Want die zei, dat er op Tits ‘N Ass een song staat [Acrobats and clowns] waarin de vloer wordt aangeveegd met politici. Reden om er maar eens extra goed naar te luisteren, vind je niet?
  Trouwens, heb jij gewoon de CD besteld of iets extra’s?

  • Ik had een combi cd/DVD besteld bij Bol [2,5 uur lange docu over the making of Tits]. Maar heb inmiddels bericht gekregen, dat die niet leverbaar is. Dus wordt het de CD voorlopig.
   Ja, leuk wel die interviews. Ook Cesar babbelt er lustig op los. 🙂

 17. Deze kende ik dus weer niet 🙂 Nog een hoop in te halen de komende tijd.
  Wel jammer dat de geluidskwaliteit minder is. Maar een on-Earring like clip.
  Met een geëngageerd liedje. Wel heel mooi.
  Geniet van G-day, jongen!

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s