HOMER

Het “haantje” is van het toneel verdwenen; de “bultrugwalvis” moet, ondanks dat zij er met de jaren niet mooier op is geworden, opnieuw avances maken om vriendjes te worden met het nieuwe kopstuk van de andere helft van de Europese As: Frankrijk.
De betekenis van de winst van Francois Hollande moet niet zozeer worden gevonden in de m.i. irrealistische gedachte dat het binnen afzienbare termijn beter zal gaan met Europa. Eerder in de hoop, dat het ánders zal gaan omdat Hollande nu eenmaal uit het sociaal-democratische nest afkomstig is en zulks zal laten doorklinken. In het hart van Europa, nota bene in de 2e natie qua omvang en gewicht, is de sociaal-democratie aan de macht gekomen.
Hollande lijkt me geen Franse uitgave van Blair en zal zich niet ontpoppen als een sociaal-liberaal.
Daar ligt voor belangrijk deel de winst van de verkiezingsuitslag in het land van Marianne,

Als er een nieuwe twee-eenheid á la Merkozy mocht ontstaan zitten we met een bijkomend probleem. Hoe gaan we dat nieuwe koppel noemen?
MERKHOL ligt voor de hand, maar lijkt ongeschikt; de klank is immers vrijwel identiek aan die van Merkel zelf. Hollande zal dat niet pikken. Bijkomend nadeel is, dat een dergelijke benaming teveel en vrijwel rechtstreeks refereert aan het opvallende fysiek van Angela Merkel zelf. En omgekeerd, HOLMERK, geldt eigenlijk idem.
Daarom lijkt me de enige mogelijkheid HOMER  [er even van uitgaand dat Angela er geen bezwaar tegen heeft om achteraan te staan].
Dus stel ik voor, zodra dat nieuwe duo elkaar gevonden zal hebben, HOMER voorlopig als de nieuwe baas van Europa te betitelen. Zodat de tekenfilm vol grappen en grollen die Europa heet gewoon kan doorgaan.

Advertenties

15 thoughts on “HOMER

 1. Wat in Frankrijk is gebeurd is ook m.i. een goede zaak. De Fransen hebben in meerderheid besloten dat hanige mannetje, dat niet voor niets bekend stond als Le President Bling Bling, weg te sturen.
  Een conservatieve neo-liberaal moet plaatsmaken voor een sociaal-democraat. En ik ben ervan overtuigd, dat Frankrijk maar ook Europa dat zal gaan merken. Natuurlijk, de euforie van nu is overdreven maar hoort nu eenmaal bij een verkiezingsoverwinning. Maar Hollande zal zijn koers verleggen en het wordt interessant om te zien hoe Merkel daarmee om zal gaan.
  Tja, Griekenland. Ik las net dat er een 2e poging om een kabinet te vormen daat worden ondernomen. De overigens volledig te verklaren keuzes van de kiezer daar kan leiden tot chaos en complete anarchie. Europa heeft met de Grieken een enorm betonblok aan het been hangen, wat men er destijds via veel gekonkel, handjeklap en gesjoemel zelf aan heeft bevestigd. En als ik het goed inschat blijft dat betonblok er nog wel een tijdje zitten.

  • Merkel heeft haar “holzbein” inmiddels al laten zien. Dat been gebruikt ze vooral om het volk te laten zien hoe goed ze het stijf kan houden.
   Er speelde laatst zo maar een afschrikwekkende gedachte door mijn hoofd, weet je dat? Stel je nu eens voor dat Merkel in werkelijkheid een dame blijkt te zijn die vol twijfel en onzekerheid zit. Dat ze een vrouw blijkt te zijn die nog niet de keuze durft te maken tussen een bruin en een wit ei om te bakken. En als alle mensen, die twijfelend en onzeker door het leven gaan zich even halsstrarrig als angstig vastklampt aan wat er is en slapeloze nachten heeft bij alleen al de gedachte aan dat het anders zou moeten. Dan is Europa maar ook en vooral Nederland mooi de klos. Want wij hebben nog eens het bijkomend probleem dat we zijn opgezadeld met politici die niet alleen even angstig zijn en die angst in de vorm van doemscenario’s op ons los te laten, maar ook nog eens incompetent zijn.
   Het wordt echt hoog tijd voor een of andere revolutie, want als we nog langer wachten is het simpel te laat. Wat mooi dat ons over een paar maanden verkiezingen staan te wachten. Een kans om te grijpen.

  • Interessante invalshoek, RadaR. De toekomst zal uitwijzen of er iets in zit. Merkel is en blijft ook maar een mens, met al zijn sterktes en zwaktes.
   Over onze politici wil ik het, na het 1e lijsttrekkersdebat van het CDA, voorlopig even niet hebben. Maar laat je door mij niet afremmen. 🙂

   • Er zullen ooit memoires van Angela verschijnen [ook zij zal graag de geldstroom op gang willen houden] waarvan de werktitel “Mein Kampf mit Nicolas” schijnt te zijn. “Mein Kampf für Europa” vond Angela mooier, maar haar spindoctors wezen haar bijtijds op de mogelijke verkeerde associaties, die zo’n titlel zou kunnen oproepen.

   • na het 1e lijsttrekkersdebat van het CDA

    Laat ik nu net een logje in bewerking hebben over dat feest der herkenning, wat dat debat was. 😀

   • Ik heb een reactie op ‘Enk op mijn lippen branden, maar die bewaar ik dan maar tot het logje af is. 🙂
    Trouwens, scherp van Leon, die werktitels voor de memoires van Merkel. Gewaagd, maar daar hou ik in dit verband wel van.
    Bling Bling est fini, maar we zijn ook mooi af van dat poppetje met haar kinderstemmetje, waar hij de stede mee deelt. En dat is ook een genereus gebaar van de Fransen.

 2. Laat ik vooral duidelijk zijn: ik heb er geen enkel probleem mee, dat het “haantje” geplukt is. De man was grotendeels een farce, een puppet.
  Het poedeltje van Merkel om het in ’t Wilderiaans te zeggen.
  Maar in Griekenland ligt het toch wel een beetje anders. Daar ligt echte chaos op de loer en ik weet niet of dat voldoende wordt beseft, maar dat gaat weer een lieve cent kosten. Omdat Europa weer alles zal doen, maakt niet uit wat het kost, om de Grieken erbij te houden. Terwijl toch al lang duidelijk is, dat de Grieken de kans moet worden geboden om zelf te bepalen of en hoe ze de boel daar op orde kunnen brengen. Maar ja, dan is Brussel niet de baas, dan is Europa niet meer van het Europa van de eurofielen. Dus zal er ongetwijfeld voor worden gekozen om de heilloze weg die tot nu toe werd gevolgd vast te houden. Met alle kosten en ellende van dien.
  Als de Grieken het met ultra rechts en ultra links denken te kunnen rooien laat ze dan toch. Maar dan wel graag voor eigen rekening. Als men het huishouden weer op orde heeft mogen ze wat mij betreft best wel weer terugkomen om VS-je van Europa te spelen. Want ik heb helemaal niets tegen Yannis en Katharina [de Griekse equivalent van onze eigen Henk en Ingrid].
  En dan ben ik nog bereid ook om de koosnaam van het Frans Duitse koppel aan te vullen tot Homerus.

 3. Gefronste wenkbrauwen en bezorgde blikken in Europa. Terwijl zowel de uitslagen in Griekenland als in Frankrijk toch redelijk te voorspellen waren. Vooral met Griekenland heeft Europa er een herrezen probleem bij.
  HOMER moet aan de bak straks, dat staat wel vast. En vooral de “vrouwelijke” helft van zijn persoonlijkheid.
  Samsom zal zich gesterkt voelen en misschien Roemer wel het meest bij de Franse keuze. Zou het het begin van het einde van het neo-liberale Europa zijn?

 4. Ik ben helemaal voor Homer. En als Diederik straks een alliantie sluit met de Robinson Crusoë Partij hebben we er ook meteen Sampson bij. 🙂

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s