2 MATEN

Het blijft moeilijk om situaties, waarin overduidelijk sprake is van het meten met twee wel heel opvallend verschillende maten te negeren.
Dat doen we dus ook maar niet, vindt u ook niet?
Uw waterstofperoxydemonster heeft heel lelijke dingen gezegd over politieke gezagsdragers uit Turkije. Eerst was premier Erdogan aan de beurt, nu volgden ongezouten uitspraken over de momenteel in het kader van 400 jaar vriendjes zijn in Nederland op bezoek zijnde president Gül. Had Blondie het nu nog bij een woordgrap gelaten [“Flauwegül, zo’n staatsbezoek”] dan had niemand daar moeite mee gehad. Maar Blondie moet niets van grappen hebben, die is verslaafd aan azijnzure soundbytes.
Dus werd in het Vragenuurtje van gisteren uw Min. van BuiZa Yuri Rosenthal door de oppositie uitgenodigd om in woord afstand te nemen van die soundbytes van Blondie.
Ruim een kwartier lang draaide Rosenthal om de vraag heen, wrong zich in allerlei bochten, maar weigerde halsstarrig om de gevraagde afstand te nemen. “Vrijheid van meningsuiting geldt ook als het om een mening gaat die niet fraai kan worden genoemd” aldus Yuri.
Een standpunt wat objectief gezien valt te billijken, want vrijheid van meningsuiting is een groot goed, nietwaar?
Maar nog geen 4 uur later kreeg het verhaal een geheel andere wending. Wat bleek: ook president Gül had gebruik gemaakt van zijn vrijheid van meningsuiting door Blondie en diens gedachtengoed met de grond gelijk te maken. Dezelfde president Gül, die op het punt stond om in het kader van dat staatsbezoek een visite af te leggen aan [of all places] Venlo, zoals bekend de thuisbasis van Blondie. Wie dat verzonnen heeft krijgt van mij een vette schouderklop. Geweldig!
In Venlo [alweer: of all places] is de Floriade 2012 neergeplant en er zullen ongetwijfeld zeer fraai aangelegde tulpenvelden te zien zijn. En het is van oudsher die tulp, die Nederland zo met Turkije verbindt.
Maarrrrrrrrrr …….. [even de van Nieuwkerk rollende R gebruiken, heerlijk] in Limburg heeft de partij van Blondie in 2011 de macht gegrepen. En dus kon je er op wachten, dat de omhoog gevallen kapster, die de Blondie-troepen in het bronsgroen eikenhout aanvoert, een statement zou maken. En dat statement bestond eruit, dat de Blondie’s weigerden aan te schuiven bij het etentje wat Gül in Limburg zou worden aangeboden. Kapster Stassen motiveerde e.e.a. door te verwijzen naar de lelijke dingen, die Gül over haar partij zou hebben gezegd.
Een partij, die door elke lapzwans uit politieke kring alle ruimte wordt gegeven de vrijheid van meningsuiting tot het uiterste uit te rekken, blijkt zelf niet bereid anderen diezelfde speelruimte te gunnen. Een mooier voorbeeld van het aloude meten met 2 maten is niet te vinden, me dunkt.
Het verhaal ontwikkelde zich nog verder in een ronduit amusante richting, toen bleek dat 2 Blondies toch mee zouden gaan eten, omdat ook de majesteit aan tafel zou zitten. En zo ontstond onder leiding van die omhoog gevallen coiffeuse [ze deed er ook nog voetmassages bij zo schijnt] een probleem, wat alleen maar kan worden opgelost via ingrijpen van De Blondie himself. En kreeg de verwachte slappe houding van Rosenthal een onverwacht en lollig gevolg. Ruzie in de tent bij de Blondies …. and I love it!!!!!!

Advertenties

14 thoughts on “2 MATEN

 1. Wel, het meten met 2 maten is de PVV dan toch opgebroken. Je zou toch wel kunnen zeggen, dat de duidelijke tekenen van verval zichtbaar beginnen te worden. Wat moeten Henk & Ingrid in hemelsnaam??

 2. Er was een tijd, dat we er met enige regelmaat van spraken dat mensen van vermeend aanzien zich in een of andere kwestie “verloochenden”. Zo mocht dat toen nog heten, omdat het vooral in het openbaar maar met mondjesmaat gebeurde, dat mensen van vermeend statuur [politici, ministers, premiers, bestuurders e.d] zich voor de leek duidelijk waarneembaar uit een of ander probleem logen.
  Wat er met dit land en haar mensen van enig aanzien aan de hand is tegenwoordig begrijp ik nog steeds niet, maar er blijkt een heel zichtbare en meetbare tendens aan de orde te zijn, dat het “verloochenen” of laat ik het maar gewoon liegen en bedriegen en verdraaien van feiten noemen, aan de orde van de dag is. Ik denk, dat de oorzaak daarvan heel simpel is gelegen in het feit, dat de liegers en bedriegers enerzijds elkaar steeds nadrukkelijker de hand boven het hoofd blijven houden [in tijden van liefde en oorlog is alles toegestaan] en anderzijds zich 100% gedekt weten door het volledig ontbreken van enige sanctie.
  En dat laatste geldt zeer breed binnen het bestuurderskliekje. Vanavond nog werd me verteld, dat de volledig falende Raad van Toezicht van het COA inmiddels collectief is opgestapt. En daarmee lijkt, ondanks al de schade die materieel en immaterieel is geleden, voor die Raad de kous af. Voorzitter Loek Hermans is één van >20 bijbaantjes kwijt, maar heeft waarschijnlijk al een aantal anderen in de wachtstand staan. En ook de overige dames en heren hebben nog wat achter de hand.
  Het dekken door Rosenthal van Wilders is dus gewoon business as usual. En dat dekken blijft Rosenthal doen, ondanks de bokkensprongen die de Stassen-PVV maakt.
  Het is niet anders dan triest zo verrot als de maatschappij anno 21e eeuw is. Ik zal de laatste zijn om tegen te spreken, dat er ook in voorgaande decennia het een en ander mis was. Maar het verschil met nu zit hem in de arrogante openheid, waarmee men de boel belazert en zijn eigen belangen behartigt resp. zakken vult. Het wordt echt tijd dat daar eens grondig de bezem door heen gaat.
  Waar blijft de Occupy-beweging? Wanneer brengen zij de “sheeple” eens in beweging????

  Voor ik het vergeet: deze link raad ik jullie aan even aan te klikken om het artikel te lezen.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3242478/2012/04/18/Catshuis-beraad-Onze-garanties-aan-Griekenland-en-Portugal-zijn-het-echte-probleem.dhtml

  • Het artikel was me al opgevallen, Paul, maar bedankt voor de link. Scheelt mij een logje dichten 🙂
   M.b.t COA en mijnheer Hermans heb ik begrepen, dat Nieuwsuur daar een item over had. Dus wordt het morgenochtend op het gemakkie even bekijken. Overigens ben ik het volmondig eens met wat je zegt over het ontbreken van sancties voor leden van Raden van Toezicht .e.d. Maar ook hier geldt het ons-dekt-ons principe, dus zal de politiek nooit bereid zijn vanzelf de niet zo moeilijk te verzinnen maatregelen te nemen. En omdat de “sheeple” [mooie woordspeling trouwens 🙂 ] alleen maar blaat maar voor de rest tandenloos blijkt blijft alles zoals het is.
   Je noemt tot mijn verrassing Occupy; ik heb sterk het gevoel dat dat een steeds introverter clubje aan het worden is. Er is geen spoor van echte activiteit te ontdekken. Het enige wat ik constateer is, dat men heel veel met elkaar aan het praten is, maar daar blijft het bij.

 3. Die PVV in Limburg spant wel de kroon geloof ik van alle clubjes, die zich over Nederland hebben verspreid. Eerst was er die supermarktboer met zijn email, nu weer gedonder over ja of neen meeeten ….. die lui leven van heibel in de tent. Normaal gesproken zou je als Groot Leider van zo’n club toch helemaal gierend gek moeten worden?

 4. Als ik Gül was zou ik dringend verzoeken om een rit door het mooie Venlo. Een rit, die dan langs het geboortehuis van Blondie zou moeten voeren.

 5. De PVV is bezig met een soort comedie in meervoud. Zo leverde fractielid de Mos zijn aandeel gisteren door een pleidooi te houden voor een Zeeuws referendum over Hedwige.
  ik zie het er nog wel van komen, dat we voor het eind van het jaar een PVV-voorstel voor een referendum onder de pensioentrekkers zien verschijnen. Als je niet beter zou weten zou je gaan denken, dat men iets nieuws heeft gelezen, waar het woord “democratie” vaak in voorkwam.

 6. Wilders schrikt er hoegenaamd niet voor terug om zelf of door zijn discipelen “the art of double measuring” te [laten]beoefenen. Hij krijgt er ook alle ruimte voor; zowel vanuit de politiek die de gedoger te vriend wil houden als vanuit zijn achterban, die het dubbele totaal niet ziet of wenst te zien. Primitiviteit in optima forma.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s