SFEER AAN TAFEL

Het Catshuis is in ieder geval in de eerste week dat “De Grote 3” er kampeerden “leakproof” gebleken. Dat is in Nederland al een prestatie van formaat. Ondanks van alle kanten langs en inzoomende media valt er niet meer dan “Rutte op een damesfiets” als nieuws te halen.
Dus rest de Ferry Mingelen’s onder ons niets anders dan regelmatig maar wat te gissen om zichzelf en de eventueel geïnteresseerden onder ons bezig te houden. En worden de meest afschrikwekkende “sloopscenario’s” verzonnen, waar dan vervolgens een roedel ernstig kijkende deskundigen hun dagen mee vol praten.
Echt nieuws, het ontbreekt volledig. En persoonlijk ben ik daar ook nog niet echt nieuwsgierig naar. Waar ik wel zeer geïnteresseerd in ben is hoe het er daar binnen in de intermenselijke sfeer aan toe gaat. Hoe de 4 custom made politici omgaan met dat 2-tal, wat de recalcitrante, provocerende en nog vaker schofferende gedoogpartner vertegenwoordigt.
Samen gezellig tussendoor eten zal nog wel lukken, hoewel er best enige verwondering zal zijn ontstaan toen Fleur Agema [de 4 moeten toch met regelmaat denken “mens, wat ben jij lelijk van dichtbij!”] aangaf zelf haar aardappelen te willen schillen en haar speklapje te willen bakken.
Maar hoe gaat dat tijdens het werkelijke overleg? Hoe is de sfeer aan tafel?
Rutte heeft er vast alles aan gedaan om het Blondie en zijn wiel aan de wagen naar de zin te maken. Op de plek van Blondie ligt vast een bundel pennen en stiften, zodat hij er al hangend in zijn stoel fijn mee kan goochelen.
“Geert doe nog eens dat trucje met die pen en de mouw?” hoor ik Verhagen om de spanning te breken al zeggen.
Naast het schrijfgerei van Fleurtje staat een schaal vol dropjes, want Fleurtje denkt het makkelijkst als ze ergens op kan sabbelen.
Maar al die goede bedoelingen van onze immer olijke premier kunnen niet voorkomen, dat er vanuit de buitenwereld toch zaken naar binnen sijpelen, die een bedreiging voor die sfeer aan tafel vormen.
En zoals de goede gewoonten voorschrijven worden die naar binnen lekkende zaken veelal geschreven door de meest gepokte en gemazelde intrigant, die ooit in het Catshuis mocht aanschuiven: onze Maxime. Wiens invloed nog altijd verder reikt dan velen van ons denken en wenselijk vinden.
Verhagen moet glunderend hebben toegekeken, toen hij zijn hondstrouwe motormuis Wim v.d. Camp hoorde zeggen, dat er vanuit Europa een resolutie zit aan te komen, waarin niet alleen het beruchte Meldpunt Oost-Europeanen van Geert als discriminerend en dus niet gewenst wordt beschreven, maar waarin ook onze olijke Broekemans met klem wordt gevraagd het Europese standpunt te onderschrijven en derhalve dat PVV-initiatief als verwerpelijk te bestempelen.
Kijk, dat noem ik nu een echte sfeermaker. Die er best weleens voor kan zorgen, dat Blondie en Broekemans elkaar opnieuw zullen verzoeken om ” eens normaal te gaan doen”. Waarna Geert zijn pennen richting de brillenglazen van Verhagen begint te gooien en Fleurtje haar dropjes richting Rutte werpt onder begeleiding van de hysterische uitroep “Koppen Droplul”. Ja ja, de sfeer aan tafel …. die is het die bepaalt of het eten zal smaken of niet.

Advertenties

16 thoughts on “SFEER AAN TAFEL

 1. Zou het illustere 6-tal vandaag in het prieeltje, uit de wind in de zon, vergaderen? Zou Markje deze mooie dag aangrijpen om zijn van Mama meegekregen portable barbecue in te wijden? En zouden wij dientengevolge vandaag als “breaking news” via extra-journaals mee gaan krijgen, dat de brandweer [weer] met groot materieel is uitgerukt richting Catshuis?

 2. Je was er trouwens met dit item wel heel snel bij. Want de landelijke pers begint er nu pas echt werk van te maken. Volgens vriend Mingelen zal Rutte die resolutie met een schouderophalen afdoen. Ik ben daar nog niet zo zeker van. Het europees parlement is dan wel een tandenloze tijger, maar een resolutie staat wel voor eeuwig in de boeken. En dat is toch een schandvlek op het blazoen van Mister Sunshine. En Gekke Geert blijkt met zijn waanzin ook nog eens schade te doen aan de “heilige Koe” van Nederland: de export.

 3. Wat te zeggen van de praatzieke predikant Peetoom? Uit hoofde van haar achtergrond toch de laatste persoon waarvan je zou verwachten dat ze commotie veroorzaakt? Maxime zal wel “ggggeggggodverd” hebben tussen het verorberen van de bitterballen en frikandellen door.

 4. Dat je ondanks de griep nog zoveel humor kunt opbrengen!
  Weet je, ik herinner me uit mijn jeugd “de schuine drop”. Maar nu is me wel duidelijk, dat ze daarvan inmiddels een heel andere versie in productie hebben. 🙂 Fleur zou toch wel een idee hebben op welke wijze zij erop moet sabbelen?
  En ach, dat gedoe daar aan die tafel, ik kan er nauwelijks warm voor lopen. Gelukkig heeft Plasterk aan Broekemans een steuntje in de rug gegeven door te zeggen, dat hij weleens tegen het Europese begrotingspact zou kunnen gaan stemmen. Die Ronald keft er maar op los, geknipt voor de rol van bedrijfspoedel versie 2.0

  • Wat die griep betreft lijkt het erop, dat ik het ergste achter de rug heb inmiddels. En een mens moet altijd blijven lachen, vind je ook niet? 🙂
   Al is het dan via het voortbrengen van een wel heel merkwaardig keelgeluid.

 5. Heerlijk leesvoer dit! Ik neem maar weer eens mijn petje af voor de manier, waarop je ernstige kwesties met een fikse dosis visueel heel sterk werkende humor weet te mixen. Ik geniet vaak hier, maar vooral dit soort vol woordgrappen en ondeugende verwijzingen en dubbele bodems zittende schrijfsels “make my day”!

 6. Zou Rutte inmiddels een beetje doorkrijgen welk een lastpak hij aan zijn pantalon heeft hangen? Het is maar goed, dat er 3 weken zenderstilte heerst. Wat hem de kans biedt om 3 weken na te denken over de manier waarop hij zich hier weer uit kan kletsen.
  En ik zie de sardonische grijns al op het gezicht van Blondie, waardoor Fleurtje zich prompt verslikt in haar dropje. 🙂

 7. Naast het schrijfgerei van Fleurtje staat een schaal vol dropjes, want Fleurtje denkt het makkelijkst als ze ergens op kan sabbelen.

  O,o,o …….wat is RadaR weer op dreef. Dat soort dropje heb ik overigens bij mijn drogist nog nooit aangetroffen. 😛

 8. Met humor geschreven, mijn beste, en ik heb er dan ook smakelijk om kunnen lachen. Maar de kern van de zaak raak je ook prima. Want Blondie heeft Rutte opnieuw in een moeilijk parket weten te brengen. Omdat de laatste een resolutie uit Europa nu eens niet als onbetekenend kan afdoen, want dan wordt hij op het matje geroepen.
  Dit kan heel interessant worden en misschien wel dodelijk voor de sfeer aan tafel.

 9. Heerlijke schets van zoals het best zou kunnen, daar in dat Catshuis.
  En ik heb inderdaad even bij mezelf gedacht “als je persé een jonge vrouw aan tafel wilt hebben dan kies je toch niet voor dat ding van Agema”. Maar wie weet zegt ze wel heel verstandige dingen 😛

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s