50 EURO

Opa’s, oma’s, vaders, moeders, zoons,dochters, kleinkinderen, pubers,baby’s,kleuters,peuters,homo’s, lesbiennes, transsexuelen,slagers, groenteboeren, bakkers, zangers, voetballers, stratenmakers, pensioentrekkers, bijstandsmoeders, zorgverleners, voedselbankmedewerkers, daklozen, etc. etc ……….
allemaal zijn wij gisteren met een achteloze mededeling per persoon 50 euro kwijt geraakt. 16 miljoen x 50 euro = 800 miljoen.
Gerrit Zalm noemde het nog net niet de voorzienigheid [in bank jargon volstaat men met “voorziening”], toen hij gisteren bekend maakte, dat ONZE bank ABN/AMRO maar liefst 800 miljoen euro door het putje heeft zien gaan via de inmiddels eindelijk gesloten Griekse deal.
En het “vervelende” is ook nog, dat de schuld van dat debacle bij ABN/AMRO zelf ligt. ONZE bank nam namelijk aan, dat haar beleggingen in Griekse staatsbedrijven geen onderdeel zouden uitmaken van de 75% afschrijvingsdeal. En had zich ook nog eens niet verzekerd tegen het afsluiten van die Griekse deal [in black box-termen “een credit event”]. Hoe “groen” kun je zijn??? Want het is zachtjes gezegd toch wel onnozel aan te nemen, dat de haaien die klaar staan om de Griekse staatsbedrijven over te nemen die 800 miljoen van Zalm als schuld ook nog even over zouden nemen.
Er zijn twee bijkomende effecten van deze Zalm-blunder, die ik u niet wil onthouden. Allereerst is JKde J. weer eens nat gegaan, want zijn uitlatingen, dat wij als overheid niets op die Griekse deal zouden verliezen kan nu definitief naar het land der fabelen worden verwezen. En dan is er ook nog dat 2e effect, wat zichtbaar maakt waar zo’n 16e deel van wat het cocktailtrio Rutte-Verhagen-Blondie aan bezuinigingen bij elkaar aan het schrapen is voor bedoeld is. Wij mogen onze eigen 800 miljoen verlies ook nog eens compenseren. We boffen toch maar te leven in het land van zoveel briljante geesten.

Advertenties

11 thoughts on “50 EURO

  1. Zalm bewijst maar weer eens dat hij de geweldige schatbewaarder is waar iedereen hem voor verslijt. Niet alleen ABNAMRO maar ook Gerrit Zalm is simpel “too big to fail”.

  2. Aha … dus daar is die 50 euro gebleven! Ik greep inderdaad mis toen ik gisteravond bij de Chinees wilde afrekenen. πŸ™‚ Zal de rekening alsnog maar naar Zalm sturen: 1x Foe Yong Hai, 1x Babi pangang speciaal, 2 Chinese loempia’s en 16 bier. Reken jij effe af, Gerrit???

  3. Hoe β€œgroen” kun je zijn??? Want het is zachtjes gezegd toch wel onnozel aan te nemen, dat de haaien die klaar staan om de Griekse staatsbedrijven over te nemen die 800 miljoen van Zalm als schuld ook nog even over zouden nemen.

    En weer prik je precies door het zwamverhaal van Gerrit Zalm heen. De kopers van Griekenland willen uiteraard dat soort schulden er niet bij hebben. Één kleine toevoeging echter nog. Uit jouw woordkeuze zou je kunnen opmaken, dat het hier weer om een "ongelukje" gaat wat die arme Gerrit is overkomen. En dat de man werkelijk met het nodige hartzeer 800 miljoen aan publiek bezit moet afboeken.
    De werkelijkheid is echter [en dat besef jij net zo goed als ik], dat ABNAMRO via de Jager is verplicht om dat verlies voor haar rekening te nemen. De haaien zijn echt niet van de ratten besnuffeld, dat zijn alleen maar de "groentjes" waar ze zaken mee doen.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s