BEZUINIGEN.

Wel of niet bezuinigen [“austerity-measures”], dat issue is één van belangrijkste discussiepunten all over Europe. Ik ga er niet veel over zeggen, omdat de onderstaande clip dat veel beter doet. Slechts één puntje wil ik nog wel aanstippen.
Bezuinigen leidt in 99,9% van de situaties tot het tot stilstand komen van de groei van de economie in een land of zelfs tot het krimpen ervan. En een krimp in de economie betekent ook, dat het bruto-nationaal-produkt van een land daalt. Tot zover kunnen de meeste niet-economen het nog wel volgen. Maar wat nauwelijks wordt ingezien [en waar in de Nederlandse media ook vrijwel geen aandacht aan wordt geschonken] is, dat met een slinkend BNP er automatisch sprake is van een relatief stijgende staatsschuld.
Dus, beste vrienden, als de 3 in het Catshuis hun van hogerhand opgelegde opdracht goed uitvoeren, en ze doen dat al ruim een jaar dus waarom zou dat nu niet het geval zijn, en met een pakket bezuinigingen komen waaruit economische krimp zal ontstaan, dan is men in werkelijkheid bezig geweest om ons nationale schuldratio op te stuwen. En dat terwijl de EU-eis om de staatsschuld naar 60% terug te brengen juist één van de redenen zou zijn om verdere “austerity” op de Nederlandse burger los te laten. Denk daar maar eens rustig over na tijdens de commercial break van Ik Hou Van Holland.

Advertenties

15 thoughts on “BEZUINIGEN.

  • OK misschien niet slimmer, maar zeker wel moediger! Uit het verhaal van die meneer uit de clip maak ik op, dat als “project Griekenland” lukt wij vanzelf ook aan de beurt gaan komen.
   Wat zouden ze van Nederland willen maken denk je? De “plas” van Europa?

   • Welnee, er liggen veel betere mogelijkheden. Een grote golfbaan, een reusachtig tenniscomplex, een reservaat voor tokkies …..

 1. RadaR, je moét even de column van Rene van Leeuwen in VK lezen over de “zelf betalen” indoctrinatie, waar dit kabinet en gelijkdenkenden zo sterk in zijn. Heel vermakelijk en zeer to the point die column.

  • Gelezen! Ik heb van Leeuwen al eens eerder gecomplimenteerd met zijn verfrissende kijk op de toestand in Nederland. En ook nu slaat hij de plank met zijn verbanden niet mis. Past wel in mijn “straatje”, die van Leeuwen. 🙂

  • Ik mag die stijl van Rene van Leeuwen ook wel. Je komt niet vaak meer jeugdige denkers tegen. En jeugdige denkers met zo’n sterk socialistische manier van denken al helemaal niet. Daar zouden we er meer van moeten hebben.

 2. Wat de man zegt “makes sense”, vinden we ook hier. Maar meteen komt dan de gedachte op waarom Rutte c.s. en het “puikje” aan Nederlandse economen het niet zien???????

  • Rutte heeft zich helemaal onderworpen aan het door het IMF gedicteerde beleid van Europa [waarvan hij stug blijft volhouden, dat hij er niet “meer” van wil, de olijkerd]. Het IMF, zoals RadaR maar al te vaak betoogde, is de ervaringsdeskundige bij uitstek als het gaat om via “austerity” slopen van economiën [Argentinië, weet je nog?].
   En die economen? Allereerst wijs ik je erop, dat er genoeg economen zijn die mordicus tegen bezuinigen zijn. De andere groep, die wel “austerity” predikt is de categorie “loopjongens van de financiële sector”. Puppets on a string, meer niet!

 3. Europa een Disney-land for the rich, Griekenland het Florida van Europa, Spanje een paradijs voor de gepensioneerde elite????
  Objectief gezien is er wellicht nog wel wat voor te zeggen ook. Want als je ziet hoe de burgerman al jaren te keer gaat in Cherizo of Salou, tja dan is een rustig paradijs voor in mooi geruite bermuda’s golvende arrivées eigenlijk wel prettiger, toch?
  En wij? Wij mogen de vette dames en de prostaat-heren dan zeker bedienen? Als het dan maar bij “op hun wenken” blijft.

  • En wij? Wij mogen de vette dames en de prostaat-heren dan zeker bedienen? Als het dan maar bij “op hun wenken” blijft.

   Lol Jurgen. Zo’n oude opgekrikte en verbouwde rimpeldoos niets voor jou??? 😛

 4. Hier valt niet zo gek veel aan toe te voegen. Duidelijker uitgespeld kun je het niet krijgen, me dunkt. Maar waar de europese burger nog steeds niet echt schijnt op te vallen, dat ondanks de crisis bedrijfswinsten flink omhoog gaan, banken moeiteloos “in schijn” miljarden afboeken als oninbare schulden en toch goede resultaten boeken en dat de enige sector waar wel keiharde klappen vallen de publieke is, verwacht ik niet dat dit heldere verhaal al teveel voedingsbodem zal vinden bij comazuipenden, reality-TV verslaafden en wat dies meer zij.
  En het blijft zeer opvallend, dat je dit soort beschouwingen in de Nederlandse media nergens tegenkomt. Zou men “the bigger picture” niet zien? Niet willen zien? Of niet willen laten zien????

 5. Wat een toepasselijke benaming voor de de strakke pakken: Banksters.
  Ik ga dit even op me laten inwerken onder het genot van een kop koffie [nu ik dat nog kan betalen 😦 ]

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s