LEUNEN

Het heeft heel veel weg van de gedachte “zolang we samen stevig tegen elkaar aan leunen vallen we niet om”. Alleen wordt vergeten dat leunen een horizontaal gebeuren is, wat niet werkt of helpt als de bodem met een sneltreinvaart onder je voeten verdwijnt. En dat is in werkelijkheid het geval met beide ooit zo [over]heersende middenpartijen PvdA en CDA.
De voorkeur van Plasterk, Albayrak en van Dam voor het CDA als toekomstig partner in een toekomstige coalitie is dan ook niet anders dan een overlevingskeuze, die rechtstreeks tot de uiteindelijke dood leidt.
Een geval van de lamme, die de blinde als oplossing voor zijn eigen kortzichtigheid kiest.
Na het eerste debat tussen de 4 [nummer 5 Jacobi kan ik moeilijk serieus nemen] is voor mij dan ook Samsom de kandidaat die overeind is gebleven. Zijn onverbloemde keuze voor een toekomst, waarin de SP een rol kan gaan spelen, getuigt van realiteitszin. En dat is iets wat de PvdA heel hard nodig heeft in deze betreurenswaardige tijden.

Advertenties

13 thoughts on “LEUNEN

 1. Enig commercieel inzicht is de PvdA i.c. Hans Speklap ook vreemd. Want wat heeft hem ervan weerhouden om zijn fraaie vijftal aan te melden voor de binnenkort startende opnamen van de volgende aflevering van Wie is de Mol? Had meteen die kwestie van die gelekte e-mail van Timmermans kunnen worden opgelost.

  • Ik kan het niet laten dus zeg ik het maar even: de lopende aflevering van Wie is de Mol [finale volgende week] is, nadat Frits H. er huilend uit moest, best nog heel aardig geworden.
   Maar ik zie dat je meedenkt over de volgende aflevering, waaruit ik opmaak, dat je daar wel naar zul tkijken. 🙂

 2. Even voor de goede orde: ik schrijf, dat Samsom de kandidaat is die voor mij overeind is gebleven. Dat is heel wat anders dan “overgebleven”.

  • Jij ziet ze [net als ik trouwens] allemaal nog steeds niet zitten, wel?
   Je moet als partij toch wel erg in nood verkeren als je je in dit stadium al wenst te verbinden aan “een levend lijk” als het CDA.
   Maar Roemer zal alleen maar blij zijn met dit gehannes van zich weer “rood” noemende salonsocialisten.

  • Maar de voorlopige nieuwe [tussen]paus zal toch echt uit de 5-tal moeten komen, RadaR. En dan lijkt me Samsom de minst zwakke kandidaat.

 3. Slechts een nuchter rekensommetje maakt duidelijk welk een onbeduidendheid er van de door jou aangehaalde voorkeurskeuze afstraalt.
  CDA en PvdA vormen uitgaande van al rijkelijk lang geldende peilingen nog een blok van 30 zetels. Wat heeft dat nu in de melk te brokkelen als het gaat om een coalitie?
  We zullen het er maar op houden, dat Albayrak [die nog wel Verhagen aanpakte] en Plasterk in de euforie van de avond de werkelijkheid even uit het oog zijn verloren.
  Het doet allemaal een beetje zielig aan, te meer in de wetenschap dat 2 heren en een straatschoffie op het punt staan zich in hun bunker te verschuilen en 3 weken lang gaan broeden op plannetjes om Nederland nog verder te slopen.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s