DRUK OP 2E KAMER BROODNODIG!!!!

Morgen, nota bene op schrikkeldag [niet vergeten mijn pilletje daartegen in te nemen] debatteert de 2e Kamer over de 2e tranche van een luttele 130 miljard steun, die wij Europeanen in de Griekse kluis gaan deponeren om ze vervolgens vanuit die kluis te laten doorvloeien naar de banken. [Wat zegt u? Moet ik voor dat debat ook al een pilletje innemen?]
Dat debat wordt nog meer dan ooit er één waar wat pikante puntjes aan kleven. Want wat te zeggen van het feit, dat de Duitse Bundestag zich in meerderheid maar “met veel wantrouwen”[!] akkoord met die steun verklaarde? Terwijl Angela Bultrug, waar de dag tevoren een compleet blad bier over werd uitgegoten, doodleuk verklaarde twijfels te hebben over de effectiviteit van die 130 miljard steun.
Wat het voorstelbaar maakt, dat ook morgen in de 2e Kamer volmondig zal worden gehuicheld dat men ook veel twijfels heeft.
Nog pikanter is de rol, die de PvdA zal gaan vervullen. Tot nu toe werd onder Cohen het standpunt “het smaakt naar stront, maar we vreten het toch maar” gehuldigd. Normaliter zou een identiek standpunt t.a.v. de huidige, iets grotere “hoop stront” mogen worden verwacht. Maar ja, binnen die PvdA heerst een machtstrijd en elk van de zich gekandidateerde politici heeft al laten weten zichzelf meer dan genoeg geëquipeerd te vinden om de PvdA bij de verloren kiezers weer geloofwaardig te maken en op die manier weer de [een na] grootste partij van dit land te worden.
En ik weet natuurlijk niet zeker hoe jullie daar tegenaan kijken, maar acht de kans desondanks redelijk groot dat wanneer ook nu “nog meer stront maar we vreten het” als standpunt uit de bus komt elk van de 4 kandidaten zijn nog maar zo vers verkondigde doelstellingen meteen in de klikko kan deponeren.
Omdat het toch al wantrouwige, zelfs wat sceptische potentiële PvdA-electoraat dan zonder omwegen zal constateren, dat een ander gezicht ook nu weer niet betekent dat een andere lijn zal worden gevolgd. Dat de PvdA zonder Cohen net zo’n slappe hap blijkt te zijn als met Cohen.
Tja, Diederikje, Ronaldo, Sweaty Martijn en “Turkish Delight”Nebahat ……..there’s no way to run and no place to hide.

Wat de 2e Kamer betreft is er nog een ander, m.i. veel belangrijker onderwerp wat de aandacht verdient. In navolging van enkele wel heel snelle en dus zeer volgzame andere EU-landen moet ons parlement zich binnenkort ook uitspreken over de definitieve oprichting en vulling [een paar 100 miljard doet Europa het voorlopig voor] van het Europees Stabiliteits Mechanisme [ESM].
Daar is hier maar ook elders al veel over geschreven, dat ga ik niet nog een keer doen. Wat wel vermeld moet worden is, dat er in steeds meer EU-landen [Duitsland, Spanje, Frankrijk en ook Nederland via de Occupy-beweging] redelijk succesvolle pogingen worden ondernomen om het al omvangrijke verzet tegen een ESM niet alleen verder te laten groeien, maar ook te bundelen. Wat er uiteindelijk toe moet leiden, dat er een breed EU-verzet ontstaat. Wie onder u zich nog niet heeft verdiept in dat ESM zou dat werkelijk een keer moeten doen. Er is erg veel over op het web te vinden.
Wellicht komt u [met mij] dan ook tot de conclusie, dat het heel verstandig zou zijn om de 2e Kamer te laten weten en/of merken, dat het niet wenselijk is dat er voor de oprichting van dat ESM wordt gestemd. Omdat we het meer dan zat zijn, dat het geld onder onze ogen wordt weggesleurd. En we er zeker geen genoegen mee nemen, dat ook dat Europees Ministerie van Financiën in disguise [wat het ESM feitelijk is] aan dat wegsleuren van weer 100’n miljarden kan gaan meedoen.

Advertenties

12 thoughts on “DRUK OP 2E KAMER BROODNODIG!!!!

 1. Ik zag net, dat de Griekse consumentenbond heeft opgeroepen om Duitse en Nederlandse producten te boycotten. Waarom zijn die Grieken toch zo ondankbaar?????? Zouden ze meer willen hebben gekregen dan die 130 miljard?

  • Rustig maar, rustig maar …. Rutte heeft al met zijn gebalde vuistje op tafel geslagen en zo’n oproep als “onaanvaardbaar” betiteld. Dat zal die Grieken best bang gemaakt hebben. 😛

  • Zouden de Grieken ook het Trojaanse paard weer van stal gaan halen? Als dat gebeurt moeten wij goed het nieuws gaan volgen, want dan volgt er ongetwijfeld binnenkort een regeringsmededeling uit de koker van Mister Sunshine, waarin we worden opgeroepen de dijken door te steken. Kunnen de Grieken na het al figuurlijk te hebben geoefend ook letterlijk verzuipen.

  • Ik voel er veel meer voor de Grieken rechtstreeks naar het Binnenhof door te sturen. En misschien fiets ik wel mee om te kijken wat er verder gaat gebeuren. Mobieltje mee en filmen maar. 🙂

  • Ik betwijfel of er iemand is die onder de indruk raakt van het feit, dat Rutte iets onaanvaardbaar meent te moeten vinden.

   Veel reuring inderdaad over dat ESM. Ik heb hier en daar wat ziten spitten en er zijn, zo blijkt, veel clubs, die hun uiterste best doen om de rustig door snurkende Nederlander wakker te krijgen.

 2. Ze hebben het schema blijkbaar aangepast, RadaR. Er is vandaag al over dat reddingsplan gestemd. En de PvdA stemde zonder slag of stoot voor. En je raadde het goed; Plasterk vond het “een wankele bedoening, maar er moet alles aangedaan worden om de Griekse economie weer aan de gang te krijgen. ” Verrassend, niet? Dezelfde Plasterk stelde zelfs voor om de landbouwsubsidies die naar Frankrijk gaan voortaan naar de Grieken te sturen. Heerlijk vrijblijvend, zo’n opmerking maken in het Nederlandse parlement, want een mailtje richting Sarko zal hij er wel niet aan hebben besteed. Dus horen we daar ook nooit meer wat van. Maar het light wel vast in de “handelingen”, zodat het papieren bewijs er is dat Ronaldo het wel heeft gezegd.

  • Ik heb het meegekregen, Jurgen. Een eerste teken dat de oude lijn wordt voortgezet. Heb je trouwens nog gelezen, dat de Ieren een referendum gaan houden over de nieuwe afspraken m.b.t. het strakkere begrotingsbeleid? Ieren hebben een traditie om NEEN te zeggen bij referenda over Europa. Zou aardig zijn als ze ook het ESM aan de bevolking voorleggen.

 3. Scherpe analyse van de bijzondere situatie waarin de PvdA in die 2 komende wel heel belangrijke debatten zal komen te verkeren. Inderdaad is er weinig keus: een halfslachtige houding kan dodelijk zijn voor de aspiraties van zowel de 4 kandidaten om de fractie te gaan leiden als de partij, die gaat proberen haar verloren prestige terug te winnen.
  En al zal men de argwanend toekijkende kiezer nu niet teleurstellen dan is men er nog lang niet. Pas als de PvdA over een langere termijn en met meetbaar succes kan laten zien, dat er een andere, meer consistente en herkenbaarder weg wordt gevolgd heeft ze een werkelijke kans om de gunst van vertrokken kiezers terug te winnen.
  Merkwaardige toeren van onze Oosterburen trouwens. Want het is ronduit van de gekke, dat men instemt met het geven van 130 miljard aan de Grieken [of liever : via de Grieken aan de Franse en Duitse banken] in de wetenschap dat geld waarschijnlijk nooit meer terug te zien en ook nog eens met daarbij de door Merkel uitgesproken sterke twijfel aan het bereiken van het benodigde effect, nl. Griekenland er bovenop helpen.
  Wat dat ESM betreft is het goed te constateren, dat het verzet Europa breed aan het groeien is. Ik ving ergens op, dat het in de bedoeling ligt om op een daartoe geëigende plaats het gebundelde verzet in de vorm van een demonstratie zichtbaar te laten worden. Ik ben het, zoals je weet, met dat verzet eens; want dat ESM is een levensgevaarlijke vinding van de Eurofielen en zal na accordering als een “major step” naar de fiscale unie worden uitgelegd en gebruikt.

 4. Er is al een heel goed initiatief geweest tegen ACTA [anti-piraterij wetgeving]. Prachtig, dat er ook zoiets voor het vele malen belangrijkere ESM-monster aan het gebeuren is. Zoals iemand gisteravond in Tegenlicht al zei: “het moment waarop er volksoproer ontstaat is niet ver meer weg.” Wat er nu aan de gang is lijken daar de voorboden van.

  Wat de PvdA-clan betreft: verwacht er maar niet teveel van. Men zal zijn uiterste best doen ook dat glas van het enige eigen raam wat nog heel is in te gooien.

 5. Tja, Diederikje, Ronaldo, Sweaty Martijn en “Turkish Delight”Nebahat ……..there’s no way to run and no place to hide.

  Precies!! No duck, no cover …… met de billen bloot. Ik ben verdraaid benieuwd hoe dat uitpakt. Dit debat, maar zeker ook het aandeel in het debat over het ESM kan wel eens heel doorslaggevend gaan worden voor de toekomst van de PvdA. Vaststaat, dat de kiezer de partij weinig ruimte tot manouvreren zal geven. Halfslachtig, slap gedoe zal dodelijk zijn. Mag het niet zeggen, maar doe het toch: LEUK!!!!!!!

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s