IN DE KRUISING

De titel van dit logje zou kunnen slaan op de half-volley, die Johan Cruijff vandaag eindelijk tussen de palen zag verdwijnen. Onhoudbaar voor de Ten Have-clan. Voor wie net zo goed zou kunnen gelden, dat een upper-cut van JC en de zijnen eindelijk op het ideale puntje van de kin  van Steven de Kale is geland. En naast de ring ligt Louis de Verschrikkelijke, die niet alleen rechtstreeks in het kruis is geraakt, maar vooral heel erg in zijn enorme ego.
Zonnige dag vandaag, voor Ajax en al haar echte voetbal[club]fans. En een zwarte dag voor de strakke pakken dragers, voor de academici en juristen, die meenden de club te kunnen overnemen en haar grootste icoon met de grond gelijk te kunnen maken.
De gang van zaken bij Ajax, die recente uitspraak van het Hof, maakt ook nog iets anders van grote importantie duidelijk. Namelijk, dat de strakke pakken, de bestuursgeilen, de ego-trippende carrierejagers, de voor zichzelf het vol potentiële lijken liggende pad effende mensmachines te pakken en te verslaan zijn. De echte Ajaxieden bewezen het en gaven er een handleiding voor ons allemaal bij:solidariteit, wilskracht en doorzettingsvermogen …. that’s the way to do it!!!! Let’s go get the bankers and their servants!!! Met gebruikmaking van dezelfde middelen als Cruijff c.s. deden.
Over een standbeeld voor JC hebben we het later nog wel een keer.

Advertenties

16 thoughts on “IN DE KRUISING

 1. En kijk, ook de heren Blind en Strurkeboom zijn opgestapt. Het lijkt erop, dat JC nu een heel schoon, maagdelijk speelveld tot zijn beschikking krijgt. Wat zal die Coronel de pleuris in hebben …. dikke vinger voor hem!!!

  • Dan zullen er toch eerst ook nogal wat spelers te horen moeten krijgen, dat het hooglijk op prijs zou worden gesteld wanneer zij Steven de Kale en zijn Wolventrio zouden willen volgen.
   En als ik Cruijff goed inschat zal hij er alles aan doen om te bereiken, dat het ambitienivo voor de komende 5 jaar wat realistischer [dus fors naar beneden bijgesteld] gaat worden.

 2. De soap lijkt zijn ontknoping te naderen. Het is natuurlijk ook niet anders dan logisch wanneer de club Ten Have voor vrijdag de eer aan zichzelf zal houden. Maar je verlies toegeven, dat wordt de heren academici niet geleerd op school. Integendeel, daar word je ingeprent dat je een winnaar moet zijn. Ben benieuwd hoe Steven de Kale daarmee zal omgaan.

  • Met die staalharde knar van Ten Have in gedachten denk ik dat we ons om die man niet echt zorgen hoeven te maken. Hij heeft een naam opgebouwd in de lucratieve business die verandermanagement heet en dat is een bedrijfstak waar het goed verdienen is. Wellicht dat Cruijff hem wel reputatieschade heeft opgeleverd en dat daardoor zijn beurswaarde wat is gedaald. Maar potentiële slachtoffers genoeg om die schade te compenseren.

 3. De materiedeskundige heeft het gewonnen van de academicus! Old times are coming back …. I love it!
  Nu nog even nadenken hoe we wat aan de beloning kunnen gaan doen en we zijn weer redelijk op de goede weg. 🙂

 4. Ten Have is vakkundig een lesje geleerd. Vrijdag het slotstukje, als de aandeelhouders hem en zijn volgelingen opnieuw maar nu definitief zullen wijzen waar het gat van de deur precies is. Prima afloop van deze soap. Met de enige terechte winnaar.

 5. Hij heeft het toch maar mooi geflikt, die Cruijff! Hoe het Ajax in de aankomende tijd ook zal vergaan [men zal toch geen directe wonderen van JC gaan verwachten?] het aanstaande vertrek van die club academische “mensmachines” [doet me aan Kraftwerk denken] kan alleen maar ten goede uitpakken.

 6. Daar zou je weleens een heel goed punt kunnen hebben. Want in wezen kan de strijd en de uiteindelijke overwinning van Cruijff c.s. zeker van symbolische waarde zijn.
  Zou de ellende bij Ajax nu echt over zijn denk je?

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s