GLAD IJS

Natuurlijk, het stond bij voorbaat vast dat het om een losse flodder ging, een natte scheet, een drol met een slinger er omheen. Dat initiatiefswetvoorstel van PvdA en SP, waarin wettelijk zou moeten worden geregeld, dat bonussen bij in Nederland opererende banken compleet zouden worden verboden.
Want op voorhand stond al vast, dat onze volksvertegenwoordigers van mening zijn, dat wij burgers daar niets van moesten hebben. Dat wij vinden “handen af van de bonussen” en “gun die ploeteraars bij de banken hun douceurtje”. Het scheelde verdraaid weinig of er zouden zelfs een stuk of wat demonstranten rond de 2e Kamer zijn verschenen. Maar die gaven te elfder ure toch de voorkeur aan een ijstraining ter voorbereiding op de Tocht der Tochten.
Dus lieten de 2e Kamerleden in meerderheid onze stem horen en joelden SP en PvdA weg. En ons groot financieel wereldwonder de Jager legde van zijn kant ook nog eens uit, dat het zeer onverstandig zou zijn het belachelijke voorstel van SP & PvdA te volgen. Daarmee ook van zijn kant nog eens benadrukkend, dat ook het kabinet met de stem van het volk spreekt. Zoals het voortdurend doet. Wij werden so to speak van te glad ijs gered.
Na het wegwerp-debatje over de bonussen ging de 2e Kamer in de slag met het kabinet over een ander onderwerp, waarin ook al voortdurend de stemΒ  van het volk wordt vertolkd. Want wij staan erop, dat onze pensioenleeftijd eerder wordt verhoogd, als het even kan willen we zelfs dat die pensioenleeftijd verder wordt verhoogd. En onze aanhoudende smeekbede om in 2013 onze pensioenen te korten heeft uiteindelijk ook gehoor gevonden bij onze vertegenwoordigers in het parlement. Neen Den Haag, de politiek laat ons niet zakken, zoveel is wel weer duidelijk geworden.
Nu maar hopen dat wij de komende dagen niet met bosjes door het ijs zakken. Want dan kan onze volksvertegenwoordiging niet veel voor ons doen. Zelfs niet de Tocht der Tochten redden. En rest ons niet anders dan het gedwee slaken van de Zucht der Zuchten.

Advertenties

16 thoughts on “GLAD IJS

 1. Ik kan je geruststellen: wij zijn bij onze eerste ijswandeling in de winter 2011/2012 niet door het ijs gezakt. πŸ™‚
  Wat GL,D66,CDA en VVD gisteren in het parlement vol enthousiasme [of zou het arrogantie zijn geweest?] wel deden.
  Vraag is hoe SP en PvdA dit straks gaan uitspelen.

  • Misschien is de vraag wel eerder of SP en PvdA dit wel willen of durven uitspelen?
   Ik moest nog even denken aan de situatie in Engeland eind 2008, toen daar stront aan de knikker was met de banken. Daar liepen wel mensen op straat te demonstreren, toen het onderwerp bonussen aan de orde kwam. Hier in Nederland kan zo’n onderwerp in het parlement worden behandeld alsof het om een hamerstuk gaat, omdat de maatschappelijke interesse toch 0,0 is.

 2. Mannetjes achter batterijen beeldschermen, die digitaal geld over de globe zwiepen, tja daar moet onze economie het van hebben. Dus is ze een klein deel van onze groei van harte gegund vindt onze 2e Kamer Γ©n vinden dus wij.
  Mannetjes en vrouwtjes aan bedden, die met real-life mensen werken, die voegen niks toe aan onze economie maar kosten ons alleen maar economische groei en rendement daarvan. Dergelijke kostenmakers ga je toch geen bonus geven? Of een redelijk salaris? Dan loop je het risico, dat ze hun werk willen blijven doen en dat moeten we zeker niet hebben. Gaat er straks helemaal geen oudje meer op tijd de pijp uit.
  Jullie snappen dat toch wel? Kom nou toch!

 3. Ja, triest, RadaR, het is heel triest allemaal. Nederland hypet alweer en deze keer over de Tocht. Het is om gek van te worden af en toe. Intussen frommelt de 2e kamer even heel snel een onderwerp, wat bijna 2 jaar breed heel actueel is geweest en dat eigenlijk bij mensen met hersens nog steeds is, in de klicko. Ik vrees met grote vrezen, dat Arno’s zeer humoristische stukje volkstoneel zo in een reality-serie kan worden ingepast.
  Het enige voordeel wat ik er na lang graven in kan ontdekken is het volgende:
  er is nu alle reden voor m.n. de PvdA om voor de val van dit kabinet te gaan. Want men zal bij komende verkiezingen simpel kunnen wijzen naar GroenLinksDragend, Demagogen66, VVD,PVV en CDA als de partijen, die aan de kant van de bonusslikkers staan.
  Dat de PVV in de peilingen maar mag blijven kelderen!!!!

  • In een reality-serie inpassen? Beste P. , laat ik je uit de droom helpen. Unox-man is mijn buurman en PIP-woman zijn geblondeerde stoeipoes, die door een voortwoekerende obesitas haar tieten alle kanten op ziet kruipen. Waarschijnlijk zijn de PIP-implantaten op de vlucht geslagen voor het oprukkende vet. πŸ˜€

 4. Oei, dit wordt moeilijk voor me. Want een reactie as usual zou vrees ik erg uit de toon vallen bij dit spiegelbeeld-gebeuren. Wat ik overigens heel scherp gevonden van jullie vind. πŸ™‚
  Laat ik het er maar op houden, dat de volksvertegenwoordiging met een stalen gezicht en desnoods tot de dood [revolutie?] erop volgt zal blijven volhouden, dat zij de enige echte, ware vertegenwoordiging is van de stem des volks. De speciale gave van onze volksvertegenwoordiging zit hem hierin, dat zij bij het uitstoten van moeilijk verstaanbare woorden en/of geluiden door datzelfde volk in staat is, daaruit toch een standpunt te destilleren waar men wat mee kan. Het afwijzen van een bonusverbod is daar een prima voorbeeld van. En Henk & Ingrid verheugen zich nu al op het Kerstpakket 2012 en zijn vast van plan het blikje pinda’s uit dat pakket aan Geert te sturen. Als dank voor bewezen diensten.

 5. Waar halen die SP en PvdA het verdomde lef vandaan? Bonussen verbieden? Ik heb altijd al gezegd: onderschat nooit de stem van het volk en de macht die daar vanaf straalt. Goed hoor van die 2e Kamer en het kabinet, dat ze de SP & PvdA op hun nummer hebben gezet.

 6. Man met Unox-muts:”HΓ© moppie, moet je nou eens lezen. Radar zeg, dazzuh in Den Haag precies naar ons luisteren. En dat ze hebbuh geregeld, dat ik mijn bonuspakket blijf krijgen.”
  Vrouw met PIP-implantaten: “Effe momentje, Henk, me rechtertiet zit scheef.
  Man met Unox-muts: “Alweer? Wie hep er aan gezeten dan?”
  Vrouw met PIP-implantaten: “Bijdehant …. zo wat zei je nou?”
  Man met Unox-muts: “lees zelf effe dan. Die RadaR heeft weer diarree in zijn keyboard gehad.”
  PIP-woman: “O, dus je kerstpakket blijft gewoon. Nou da’s mooi”.
  Unox-man: “Jaaaaaa, maar ook mijn pensioen wordt korter. Dus ik mag eerder stoppen.”
  PIP-woman: “Ik hep je toch steeds gezeg: dat aggenebeszooitje zit helemaal in de zak bij Geert.”
  Unox-man: “Iiiing …..hep jij me rechterschaats ergens gezien?”

 7. Owwwwww …… wat slim!!!! Hier geniet ik van. Ze het graf in prijzen door te vertellen, dat ze precies doen wat wij willen :D. Zou er nu een zijn schaatsen slijpende kaaskop zijn, die denkt: “O ja, joh … wil ik dat allemaal? Goh, goed van mij he?”

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s