WAT DURE LOSSE FLODDERS

Minister Edith Schippers gaf onlangs de tandartstarieven vrij. Als motivatie voor die maatregel draaide zij braaf de bekende [VVD-]riedel weer af: vrijgeven van de tarieven leidt tot bevordering van concurrentie en automatisch tot DALING VAN DE TARIEVEN, wat uiteraard alleen maar VOORDEEL voor de klant zal opleveren [!!!!].
Nog geen maand na het ingaan van de maatregel blijken de tarieven [soms tot 30%] te zijn GESTEGEN.
De reaktie van Schipppers: indien de tarieven al te fors zullen STIJGEN wordt er van haar kant ingegrepen. Waarmee ze eens te meer aantoont, dat onze overheid nog steeds [eigenlijk al sinds de privatiseringsgolf werd ingezet] wel een heel verwrongen beeld van het begrip DALING heeft en een wel heel merkwaardige invulling geeft aan het begrip VOORDEEL, vooral als het de klant c.q. de burger betreft.

Montere Markje, onze MP, heeft na zijn bezoek aan bloedbroeder Cameron de wereld laten weten, dat Nederland zich in de meest ideale positie heeft gemanouvreerd: midden in de driehoek Duitsland-Frankrijk-Engeland, het supertrio wat Europa bestuurt.
De eerste gedachte die bij me opkwam was “zou Markje door hebben, dat die lege ruimte tussen de drie zijden van de driehoek alle kenmerken heeft van een zwart gat, waardoor je volgens de bekende natuurwetten onvermijdelijk zal worden opgeslokt?”

Nurten Albayrak moet volgens de rechter per 1 maart weer gewoon als algemeen directeur van het COA aan de slag kunnen. Reden: er zijn fouten gemaakt bij haar op non-actief stelling [de RvB heeft zich niet aan de CAO-bepalingen gehouden]. Nu is het op zich al opmerkelijk, dat mevrouw Albayrak met haar salaris onder de CAO valt [zij verdiende boven de Balkenende-norm]. Maar inmiddels zijn er ook in grote haast bestuurlijke veranderingen doorgevoerd bij dat COA, waardoor Albayrak nooit meer in haar zelfde functie met dezelfde competenties kan worden teruggeplaatst. Het heeft er dus alles van weg, dat de rechter mevrouw Albayrak slechts een geweldig breekijzer in handen heeft gegeven om een meer dan formidabele vertrekregeling af te dwingen. En de staat, zij strooide voort met de miljoenen euro’s. En de Tante Maud, die als algemeen directeur van Jeugdzorg Zuid-Holland nog maar net in dezelfde positie als Albayrak is komen te verkeren en ook op non-actief is gezet, zal deze ontwikkelingen handenwrijvend volgen, lijkt mij zo.

Advertenties

17 thoughts on “WAT DURE LOSSE FLODDERS

 1. Ik moet zeggen, dat ik ook ernstig teleurgesteld ben in de manier waarop de 2 vrouwen [Nurten en Maud] hun CEO-functie blijken te hebben ingevuld. Ik hecht er dan ook aan te stellen, dat zij niet representatief mogen worden geacht voor de female species. πŸ˜€
  Wellicht is de verklaring, dat het om vrouwen gaat met toch wel een mannelijk voorkomen. Nunret schijnt zelfs een snor te hebben. πŸ˜›

   • Jazeker O. en geen minuut spijt van. Zij/hij neemt heel verfrissende standpunten in. Kenner van de Nederlandse geschiedenis bij uitstek, deze Deirdre. En haar stelling over de fouten in het huidige financiele systeem, leidend tot de conclusie dat “economics” moet veranderen in “humanomics” past helemaal in mijn straatje, dat zal duidelijk zijn.
    Met bewondering haar bevindingen tijdens haar transitionperiode aangehoord. Vond het trouwens een heel prettig gesprek , ook om naar te kijken. Heertje voelde zich “comfortable” bij Deirdre op visite, dat was heel goed zichtbaar.

   • Ik heb jullie advies ook maar stiekem overgenomen. En daar geen spijt van gehad. Ik weet niet hoever de invloed van mevr. McCloskey reikt in die wereld, maar ik zou er veel voor willen geven als haar standpunten en ideeΓ«n de serieuze aandacht krijgen die ze verdienen. “Humanomics” mag van mij het woord van 2012 worden.

  • Slimme tante/oom hΓ¨, die Deirdre? Met een opvallende kennis van Nederland, dat ze hoog heeft [of is het inmiddels had?] zitten.
   Ik moet zeggen, dat ik toch wel een wat ongemakkelijk gevoel kreeg toen ze de Hollanders als ooit de leidende natie in de de toen nog niet geglobaliseerde wereld beschreef. Ongemakkelijk, omdat je niet onder de conclusie uitkomt, dat we anno 2012 toch wel heel ver zijn weggezakt en nog steeds verder aan het zakken zijn.
   “Innovation, mij dear, innovation … that’s what it’s all about” ….. en waar staat Nederland wat dat betreft in 2012????

   • Onderschat het niet, Jeanette. Nederland is nog steeds heel innovatief ….. in het slopen ditmaal. Maar ik hoorde toch ook wel opbeurende woorden richting Nederland uit haar mond komen. Bijvoorbeeld toen het onderwerp tolerantie aan de orde kwam. Volgens Deirdre is het bij ons nog lang niet zo erg als in de US met de intolerantie.

 2. Opvallend of tekenend genoeg is, dat het blijkbaar ook niemand in de 2e kamer vreemd voorkwam, dat waar Schippers als [uitgekauwd] argument gebruikte het bereiken van dalende tarieven zij als sanctie op overtreding van haar vrijgevigheid naar voren bracht, dat AL TE FORSE tariefstijgingen zouden worden aangepakt. Waarmee ze impliciet aangaf, dat redelijke prijsstijgingen ongemoeid zouden worden gelaten!?!?!? So much for de beoogde daling van tarieven.
  Ik kan wel weer een heel verhaal afsteken over de per definitie van de doelstelling afwijkende of aan de doelstelling tegenstelde resultaten, die elk privatiseringsinitiatief van de overheid teweeg brengt. Maar dat is een gepasseerd station, want Nederland als “collectief”slikt het allemaal moeiteloos en schrikt individueel pas wakker als ze in de praktijk letterlijk met de rekening wordt gepresenteerd. Het is dan ook niet zo vreemd welbeschouwd, dat ook onze regering is gestopt met vooruitzien. De burger is daar vanaf het moment dat hij in een materialistische veelvraat veranderde al mee gestopt. Terwijl vooruitzien zo nodig is om uiteindelijk te kunnen doorzien.

  • Helemaal waar, Paul. De overheid vindt het geheel geen punt, dat wij straks in een ongemakkelijke houding en met de tandarts dreigend met een injectienaald of boor in de buurt moeten gaan controleren of de prijs die hij/zij rekent past binnen het tarieven sprookje van Schippers.
   En niet al te forse stijgingen van die tarieven tolereren terwijl je zegt dat het om daling van die tarieven gaat is werkelijk een gotspe.

  • Tja, Paul, we hebben net weer een crash van de OV-jaarkaart achter de rug. Ook zo’n prima voorbeeld van een vlekkeloos verloop van een overheidsinitiatief. 😦

 3. Montere Markje heeft weer eens een te grote broek aan gehad, vrees ik. Het supertrio met de geuzennaam De Driehoek [waar ken ik die uitdrukking toch van?] zal zich er erg bij geamuseerd hebben, vermoed ik zo.

 4. Voor Albayrak wordt het inderdaad flink cashen. En wellicht volgt die Tante Maud, die al net zulke dictatoriale trekjes blijkt te hebben als A., in haar voetsporen. Het vervelende is wel dat Tante Maud’s mogelijke vertrekpremie zal worden bekostigd uit de zorgpot. En die loopt al zo op, is het niet?

 5. Montere Markje fungeert gewoon als postbode …o neen, dat mag je niet meer zeggen tegenwoordig. Postbezorger is geloof ik het goeie woord. En als dat zwarte gat begint met opslokken zou ik er geen pijn in mijn buik van krijgen wanneer Montere Markje als eerste aan de beurt is. πŸ˜€

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s