DE BEZEM VAN NOUT

Nout Wellink helpt de Nederlandse burger een handje. En dat doet hij door er zelfs niet voor terug te schrikken in het eigen slappe, langs zijn lichaam hangende vlees te snijden.
Toen Wellink nog in functie was als El Presidente van DNB stond hij pal naast Jan-Kees de Jager en knikte nadrukkelijk instemmend, terwijl de Jager zijn leugenachtige sprookjes vertelde. “Elke euro die we aan Griekenland lenen komt zeker terug ….. en misschien nog wel met winst ook.”
Wellink heeft sinds zijn terugtreden blijkbaar een acute aanval van gewetenswroeging in combinatie met geestverruiming gekregen.
En waarschijnlijk ook ergens een bezem gevonden, waarmee hij prompt is begonnen zijn eigen straatje schoon te vegen.

Nout's nieuwe speeltje

Waar El Presidente Wellink mee loog, dat hij mee barstte, is de vrije jongen Wellink er één van een compleet ander soort.
Het nieuwe jaar is nog niet begonnen of W. komt ons vertellen, dat we wel kunnen vergeten, dat elke euro, die richting Athene ging, ook terug zal worden betaald. Het aandeel van de [noordelijke] eurolanden in de honderden miljarden die werden geleend is namelijk zo groot geworden, dat bij de onvermijdelijke afschrijving op de Griekse staatsschuld ook die [noordelijke] eurolanden in de pijn zullen moeten delen.
Even wat cijfers om e.e.a. iets te verduidelijken. Nederland heeft van de 200 miljard, die eurolanden in de Griekse gierput stortten, 10 miljard bijgedragen.
10 miljard aan echt geld welteverstaan.
In de loop van 2012 zal er worden besloten om naar verwachting 60% van de Griekse staatsschuld kwijt te schelden [want daar komt afschrijven op neer].
Dus zal Nederland 60% van haar aandeel van 10 miljard ook zien verdampen. 6 miljard …….. woesjjjjjjj ……. weg!! Je zou er stil van worden in deze tijden van schaarste, vindt u niet?
Hoe heeft Wellink die Nederlandse burger dan in hemelsnaam geholpen, zult u zich afvragen. Dat wil ik u graag uitleggen.
1. afdoende duidelijk is, dat een functionaris maar ook mens van het kaliber Wellink simpelweg niet te vertrouwen is. De belangrijkste competentie voor een goede vervulling van zijn functie is doodeenvoudig kunnen liegen dat het gedrukt staat en daar keihard in te persisteren;
2. de qua populariteit om voor mij volstrekt onbegrijpelijke redenen naar grote hoogten gestegen Jan-Kees de Jager is ontmaskerd als de naieve sprookjesverteller, zoals ik hem hier al vele malen heb afgeschilderd;
3. de Nederlandse burger heeft uit ietwat onverwachte hoek de enige geldige verklaring gekregen voor de extra-bezuinigingsronde van ca. 7 miljard, die vriend Rutte as we speak samen met zijn clubje zit uit te broeden;
4. de Grote Blonde Eileider zal met zijn kaarten op tafel moeten komen. Hoeveel blijken zijn eerder met veel gebral onderbouwde dreigementen, dat vriend Rutte “echt een probleem zal krijgen als er ook maar 1 euro niet terugkomt van de lening aan de Grieken” waard blijken te zijn?

Ja, echt …. hoewel ik de man niet kan luchten of zien ben ik Wellink toch dankbaar. Want hij heeft ons echt geholpen. En mij in het bijzonder, want ik kan een eerste donker wolkje ter waarde van 6 miljard in de strakke blauwe lucht die de kopfoto van mijn logsite siert laten verschijnen.

Advertenties

11 thoughts on “DE BEZEM VAN NOUT

 1. Ik dacht “laat ik even een daggie wachten met reageren” …. gewoon om te zien welke reacties er op de uitlatingen van Wellink zouden komen vanuit bijvoorbeeld [of misschien wel juist] politiek Den Haag. Maar zelfs na lezing van de krant van vanochtend rest slechts de conclusie, die al eerder werd getrokken: het blijft oorverdovend stil.
  Wat ik wel in de krant aantrof was een poging om Wellink’s beweegredenen te achterhalen, maar dat stukje heeft veel weg van wat jij hier al schreef.
  Zelfs in Nieuwsuur weinig tot geen woorden over Nout; ter compensatie Geert Mak, die een boekje heeft geschreven waaruit Toine Huys een conclusie van tot inkeer komen trok, die Mak vervolgens weer begon af te zwakken. Mak poneerde vrijmoedig de stelling, dat we “allemaal Europeaan waren geworden” en dat daarom “Europa een blijvertje was”. Wat mij tot de gedachte deed komen, dat zelfs Geert Mak de voeling met de realiteit [= het sentiment bij veel Nederlanders] lijkt te hebben verloren en dus in 2012 wat vaker uit zijn ongetwijfeld naar leer en sigarenrook geurende studeerkamer moet komen en a la good-old Carmiggelt wat meer aan de bar van wat kroegen moet gaan hangen.
  Het kan natuurlijk zijn, dat de GBL zijn kruit droog houdt en dat de PvdA aan Ronald Plasterk de opdracht heeft gegeven weer zo’n de partij eigen formulering op te boeren, waaruit je denkt te kunnen opmaken dat onze nog grootste oppositiepartij zeer verontrust is, maar het kabinet wel blijft steunen, ook bij dit massieve verlies van pakweg 6 miljard. Misschien zal Plasterk daaraan toevoegen, dat dit niet nog eens moet gebeuren, maar ja …..
  Ik ga die lange Nieuwsuur van donderdag maar eens bekijken, waarin Klaas Knot ons fabeltjes gaat vertellen. Wie weet valt de naam Wellink dan wel.

  • Wachten leidt tot heel vruchtbare resultaten bij jou, Leon 😀
   Inderdaad laat dat artikeltje in de VK weinig nieuws opborrelen over Wellink’s acties. Maar wees eerlijk: er wordt vrijwel vanuit geen enkele hoek gereageerd op het feit, dat er 6 miljard door het putje gaat. “Comfortably numb” heet dat geloof ik.

 2. Het eerste wolkje en het is precies dat wolkje waar ik al op doelde. 😛
  Het si te hopen, dat ook dit wolkje keurig doet wat alle andere donkere wolkjes doen: uitregenen. Wie gaat er mee er onder staan?
  6 miljard … grote teil meenemen, mensen. 🙂

  De GBL gaat zich dit jaar definitief klasseren onder de categorie ‘lachertjes”. Er is 1 niet te versmaden voordeel: hij kan Cohen niet langer de bedrijfspoedel van dit kabinet noemen, want die geuzentitel plakt vanaf dit jaar voor eeuwig op zijn eigen rug.

  • Er is donderdag 5-1 een extra-lange Nieuwsuur-uitzending over de euro en de crises. Ben wel benieuwd of Wellink’s uitlatingen en met name de implicaties daarvan aan de orde zullen komen.

   • Geert Mak gezien bij Nieuwsuur? Die ziet het [blijkens zijn net verschenen boekje] met Europa ook niet helemaal meer zitten.

   • Het is opvallend hoe weinig geluid er uit Den Haag komt in reactie op Wellink’s openbaring. Geert Mak was inderdaad in Nieuwsuur een andere man dan die de docu In Europa zo voortreffelijk van commentaar voorzag. Zou de Maya-kalender [zie eerder log] misschien voorzien hebben dat de euro “vergaat”?

 3. Logisch, dat Wellink je heeft getriggerd. Maar van buitengewone betekenis is toch wel de opmerking, die je in de richting van Wilders plaatst.
  Eigenlijk zit hij, uitgaande van een normale situatie en een normaal denkende en reagerende achterban, in een onmogelijke positie.
  Want aan hem de taak duidelijk te maken wélk probleem Rutte door het gigantische verlies op de Griekenland-lening gaat krijgen.
  Slechts één ding kan hem redden: een achterban die de zoveelste smoes van hun leider moeiteloos slikt. En let wel: het is in het geheel niet uitgesloten dat dit zal gebeuren. Waarmee het complete failiet van de politiek in Nederland eens te meer zal worden bewezen.
  Overigens ben ik benieuwd in hoeverre de oppositie het lef en de moed zal hebben dezelfde link te leggen tussen extra-bezuinigingen en het Griekse verlies. En welk effect die kwestie op de positie en geloofwaardigheid van de Jager zal hebben.
  Als het business as usual wordt dan ga ik toch echt overwegen dit land de rug toe te keren. Want dan wil ik er niet meer bijhoren. 😦

 4. Ben je niet bang, dat je het niet gaat redden om alle donkere wolken van 2012 in die kopfoto te persen? 😀 Wel een creatief idee trouwens!
  Jan-Kees kan een rol bij de verkiezingen van de politicus van 2012 wel vergeten heb ik zo het vermoeden. Ik snap ook niets van zijn popularitiet … zal wel weer iets met hypegedrag te maken hebben.
  En wat Wellink bezield? Ik las dat hij ook al forse kritiek op de ECB heeft gespuid. Zou het inderdaad een soort wraakoefening zijn? Of is het echte orakel Wellink opgestaan?
  O, voor ik het vergeet, hou wat ruimte over in die kopfoto ingeval er een zonnetje valt te noteren. 🙂

  • Zoals je ziet O. werk ik met relatief kleine wolkjes [ondanks de enorme bedragen, die er achter schuil gaan]. Niet uit te sluiten valt dus, dat er aan het eind van 2012 nog wat blauw te zien zal zijn. 😀
   En de zon … ach, die is nog maar 10-11 weken weg.

 5. Dit heeft toch wel een beetje weg van een soort afrekening tussen Wellink en het kabinet, met de Jager in het bijzonder.
  Ben wel benieuwd hoe de laatste hierop gaat reageren. En zoals je treffend aangeeft gaan we het in 2012 meemaken, dat de GBL grandioos door het ijs gaat zakken. En hoe gek dat ook klinkt inderdaad: een dank-je-wel richting Wellink is dan op zijn plaats.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s