SPORT & POLITIEK

Misschien uit verveling, wellicht uit verveeldheid, ik voelde er de afgelopen dagen in het geheel niet voor om ook maar een woord te wijden aan het gebeuren in de Arena afgelopen woensdag met in de hoofdrollen een beschonken dwaas, een met Zuid-Amerikaans temperament opgegroeide doelman en een wel heel strikt volgens de regeltjes handelende scheidsrechter.
Mijn stilzwijgen leidde niet tot navolging. Niet in weblogland, maar ook en vooral niet bij de publieke opinie bespelende figuren. Dat er binnen de voetbalwereld zelf een discussie ontstond over die rode kaart was voorstelbaar en logisch. Dat er op fansites en daaraan gerelateerde sociale media heftig te keer werd gegaan lag voor de hand.
Maar dat het verder, veel verder ging dan dat verraste me onaangenaam en kan ik alleen maar afkeuren.

“]

Kopstukken van de week: 4 voor de prijs van 1

We vernamen adhesiebetuigingen voor doelman Esteban van Big Ivo Opstelten [toch een minister en in die hoedanigheid gehouden tot terughoudendheid]. Als Big Ivo zijn roze pyjama nog niet aan heeft straalt hij graag de bonk, de knoet, de beuk, kortom de “hardliner” uit. En de reactie van Esteban benadert het ideaalbeeld van Opstelten’s mondige, kordate burger. Ook de man, die in Nederland ooit een volkse sportheld of een sportieve volksheld was door pijltjes briljant in een dartbord te gooien liet van zich horen. “Barney” worstelt al van jongsaf aan met het probleem, dat zijn talent niet matcht met zijn persoonlijkheid. “Barney” werd op het WK deze week in de 1e ronde weggegooid door een Engelse kroegtijger en flikkerde prompt weer in de langzamerhand vertrouwde enorme depressie. En op zijn eigen onnavolgbare manier zag hij kans een relatie te ontdekken tussen Esteban’s reactie en zijn situatie. Op zijn Facebook-pagina legde hij het allemaal alweer op zijn eigen onnavolgbare wijze uit.
Maar alles overvleugelend [zoals we hem inmiddels kennen] was daar Broekemans Rutte, die zijn gave om geurtjes om hem heen, vooral die afkomstig van de lijven van het volk, direct waar te nemen en driftig op te snuiven gebruikte om de in zijn perceptie juiste woorden de media in te slingeren. “Begrip voor de reactie van Esteban” was zijn statement.
Net iets te laat overigens, want de AZ-doelman had al zijn excuses aangeboden voor zijn reactie.
De reactie van de hoogste bewindsman van dit land op een gebeurtenis op een voetbalveld zet je aan het denken. Waarom moet hij zo nodig? Denkt hij dat wij [het volk] vanaf het moment, dat het incident plaatsvond gretig zaten te wachten op een geluid uit wat zo langzamerhand de meest populistische spreekbuis van Den Haag is geworden? Waarom deed Rutte niet “gewoon normaal”? Door bijvoorbeeld duidelijk te maken, dat hij wel iets anders aan zijn steeds groter lijkende hoofd heeft? Want dat heeft-ie al lijkt hij het zelf niet helemaal door te hebben.
Of ontdekte Rutte weer eens een “gapend gat” waar gretig ingesprongen kon worden? “Tuig” en “geweld” zijn entiteiten, die toch vooral als trigger fungeren voor de Grote Blonde Eileider. Maar die bleef verrassend stil; wat er waarschijnlijk alles mee te maken heeft, dat het tuig Wesley bleek te heten en geen meer exotische naam droeg. En de Grote Blonde Eileider is wel zo verstandig niet zijn eigen achterban te bekritiseren.
Feit is natuurlijk wel, dat de tribunes van de Arena voor het grootste deel worden bevolkt door Henken en Ingrids van de tokkie-achtige soort. Slechts een klein deel bestaat uit Steven’s en Paul’s, die hun eigen stam vormen. Ook tokkie-achtig, maar dan van gegoede afkomst of opleiding.
Rutte was gewoon de Grote Blonde Eileider te snel af. Eer de laatste er achter was, dat ook de Henken en Ingrids het gedrag van het tuig verwierpen had Rutte zijn kans al gegrepen. En op die wijze de Henken en Ingrids al gekieteld op de plek waar ze daarvoor het meest gevoelig zijn: de grote lege holte waar ooit hersens bedoeld waren te groeien.
Politiek en sport …… ik pleit voor een strenge scheiding tussen die 2. Want eens te meer is gebleken, dat als die 2 zich met elkaar mengen er een toneelspel ontstaat, waarin de meest beroerde acteurs figureren.
Een toneelspel ook, waar ik allergisch voor ben.

Advertenties

11 thoughts on “SPORT & POLITIEK

 1. Jullie [en ook alle andere regelmatige bezoekers van dit uithoekje] ook heel prettige dagen toegewenst.
  Kerst 2011 is nu al heel anders dan die van vorig jaar. Toen 20cm sneeuw, nu een Kerst met duidelijk lenteachtige [zonnetje, 10 graden] trekjes.

  @O.
  Ik heb de docu bekeken. Zeer de moeite waard. De mensheid heeft nu eenmaal levende monumenten als Mandela nodig. Al was het maar om even te beseffen hoe we allemaal hadden kunnen zijn, allemaal in het leven hadden kunnen staan.
  Ik ben voor de komst van een beweging Occupy Mandela.

  • goeiesmoggus (gaaap)

   lente? ik hoorde vanmorgen waarachtig duiven roekoe-en en vogeltjes fluiten, het is duidelijk dat de dagen alweer een stuk langer worden, de echte reden van dit feest overigens

   100 jaar geleden zou men nog een fantasties fabel kunnen maken van de vuurbal die gisteren door velen is gezien hahahaha
   dank voor voortschrijdend inzicht, en wens dat voor u allen πŸ™‚

   • Ja dat van die vuurbal lijkt wel afgesproken werk. Zou er iemand bij een cateringbedrijf somewhere in outerspace een portie “vlammetjes” hebben besteld?
    Of zorgt de universe er, gezien de crisis, glimlachend voor dat we de jaarwisseling met gratis vuurwerk kunnen vieren?

 2. Voor het eerst sinds heel lang een bescheiden Kerstbrunch; één op crisisnivo, weet je wel?
  Heb je nog naar de docu over Mandela gekeken?

  Een goed kerst toegewenst en we kunnen wel 2 dagen zonder je schrijfsels. πŸ™‚

 3. Vrede op Aarde en in de mens een welbehagen …. heette dat niet ooit zo? Er was ooit een tijd, dat dit soort vrome gedachten vol te houden waren omdat de wereld toen nog zo klein was. Nu doen dergelijke wensen wat potsierlijk aan, vooral als het eerste wat je op het nieuws hoort dat bomaanslagen in Nigeria [een eeuw geleden wist geen Hollander waar dat lag, nu is het langs diverse wegen je huiskamer binnengedrongen] aan 10+ mensen het leven hebben gekost en er tientallen gewonden zijn.
  Laat ik het daarom maar bij een simpele wens laten: fijne dagen, niet teveel eten en drinken en pak je rust. En laat Rutte in hemelsnaam 2 dagen zijn snater dicht houden. πŸ˜›

 4. Als anti-voetbalmens is het allemaal, het zal je geenszins verbazen, langs mij heengegaan. Heeft Rutte al iets gezegd over de schietpartij gisteravond in Houten? V.d. Valk is immers zijn favoriete restaurant, dus hij moet wel begrip hebben voor de slachtoffers, het personeel, de eters, de parkeerplaats en weet ik nog allemaal meer.

 5. Rutte heeft niet zo gek veel meer om handen dan het zich bemoeien met platte zaken als sport. Zaken, die hij zou moeten aanpakken, weigert hij op de agenda te zetten. Het bevorderen van autosport op de snelweg heeft hij samen met Miss Piggy Schultz al op de rails staan. Sport is zijn main issue. Vooral omdat het voor het klootjesvolk zo belangrijk is geworden. Demonstreren voor betere arbeidsomstandigheden, behoud pensioen, behoud WW …. totaal onbelangrijk: demonstreren tegen slopers van hun cluppie da’s veel belangrijker. Dus zijn in die hoek stemmen te winnen. En je moet het hem nageven: Rutte is daar goed in, in dat inspelen op de domheid van de mensen.

 6. Ik zag poor Barney afgaan van de week. De man stond weer te lijden dat het geen weerga kende. Het klinkt misschien hard in relatie tot zijn eerdere grote successen, maar de man is eigenlijk maar een zielepoot.
  Had gewoon postbode … o nee, die bestaat niet meer … uh, postbezorger moeten blijven.

  Met Rutte heb ik het voor de rest van de kabinetsperiode wel gehad. Las net, dat hij weer eens heeft herhaald, dat dit kabinet niet aan de HRA gaat komen. Waarmee hij geheel voorbij gaat aan het geheel andere sentiment, wat er bij een groeiend aantal Nederlanders is. Aftoppen van de HRA is zeker noodzakelijk en ook mogelijk.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s