DE KERSTGEDACHTE IN HET NIEUWS

Het is te merken, dat de Kerstgedachte voor even weer wereldwijd heerst. Overspoeld worden is misschien te sterk uitgedrukt, maar een lichte hausse van berichten in de categorie “geruststellend annex gewetensussend” is het toch wel.
De Yanks bijvoorbeeld hebben zojuist nog maar het bericht gekregen [het werd dermate belangrijk/geruststelllend geacht, dat het zelfs hier op teletekst verscheen] , dat de hele hoge heren aan die langzamerhand uit zicht verdwijnende top van het multinationale bedrijfsleven goed geboerd hebben in 2011. Crisis of niet, die hoge heren konden in 2011 een “salarisstijging” [salaris is eigenlijk een ridicuul woord, vind u ook niet?] van gemiddeld 36% [zesendertig procent] noteren. Bijna net zoveel als u en ik dus.
De best verdienende CEO moet figuurlijk gesproken maandelijks een vrachtwagen met geld richting zijn ongetwijfeld riante onderkomen rijden hebben gehad, want die kon in 2011 het prettige sommetje van 111 miljoen US dollars in zijn geldpakhuis laten bijstapelen. 10 miljoen per maand, 300.000 dollar per dag. De man moet zich als goed voornemen voor het bijna afgelopen jaar ten doel hebben gesteld, dat er geen voetballer, filmster of Lady GaGa-monster zou zijn, die/dat meer dan hij zou verdienen. 3 ton per dag …. ik ken mensen, die daar 10 jaar voor moeten werken.
Ook de Britten kregen hun goede nieuws. De UK [of eigenlijk The City] gaat de banken dwingen de al een paar jaar overal op de agenda staande, maar zo verdomd moeilijk van de grond komende splitsing tussen commerciële en zakelijke poten door te voeren. Iedereen de straat op en feesten daar aan de andere kant van het Kanaal. Tot bleek, dat die splitsing pas geëffectueerd zal moeten zijn in 2019.
Toen waren er wat Britten die beseften, dat de overheid voor het de armoede indrijven van een groot aantal van hen [the innocent] nog geen jaar nodig had gehad. Maar de banken [the guilty] mogen eerst nog een paar jaar lekker door graaien. En wie weet blijkt straks in 2018, dat de Britse economie zo’n strenge maatregel richting banken helemaal niet meer nodig heeft [de positieve leugen] of zeer onwenselijk maakt [de negatieve leugen].
En wij dan zult u zeggen? Wat is ons nieuws met een kerstgedachte?
Rutte politicus van het jaar? Als u daar van opknapt heb ik met u te doen.
Neen, wij werden boterzacht tussen onze knieën toen we lazen, dat een groep BN’-ers met daaronder alle omhooggevallen taarten van het kaliber Angela Groothuizen, diepgezonken tranentrekkers als Marco Borsato en steeds meer dementerende zakkenvullers met een mening waar geen mens op zit te wachten als Jan Mulder in beweging zijn geschoten om, inhakend op het publicitaire en dus commercieel zeer aantrekkelijke succes van de Mauro-story een poging te gaan doen om een “Kinderpardon” er door te krijgen.
Zo’n 10 jaar en in sommige gevallen langer hebben deze Bn-ers vrijwel collectief geen poot voor deze kinderen verzet, geen enkele interesse in deze kinderen getoond. Maar ze zijn tot inkeer gekomen en dat is heel geruststellend voor u en mij.
As we speak zijn Groothuijzen en Borsato al bezig met het opnemen van een flink bosje plaatjes met een zorgvuldig geselecteerd groepje kandidaat-pardon-kinderen. Want Groothuijzen heeft nog nooit een no. 1 hit gehad en Borsato lukt dat ook al geruime tijd niet meer.
Het snel daarna uit te brengen album [volgens van Nieuwkerk nu al platina] heeft als werktitel “Beg your pardon?”
En als klap op de vuurpijl heeft John de Mol al een format liggen voor een speciale Voice of Holland: met louter pardon-kinderen als deelnemers.
Weet u, ik ga nog maar eens flink kotsen opdat ik Kerst met een schone maag kan beginnen.

Advertenties

17 thoughts on “DE KERSTGEDACHTE IN HET NIEUWS

 1. Wat die Amerikaanse veelverdiener betreft: ik ben werkelijk benieuwd hoe de mensen op de werkvloer over dat schandalige jaarinkomen denken.
  Één ding lijkt me vrij zeker: op de werkvloer zal men eerder 36% hebben ingeleverd dan erbij hebben gekregen.
  Maar ik herinner me, dat hier al eens is aangegeven, dat de verhouding inkomen van de top t.o.v. de werkvloer in razendsnel rempo is veranderd van 5:1 in 100:1 of meer. Dat onthutsende feit is blijkbaar niet genoeg gebleken om tot denken aan te zetten, laat staan actie.
  Tja en dan die maatregelen tegen banken. Ik veronderstel, dat het feitelijk beter is te wachten tot pakweg 2020, als de crisis wellicht zal zijn bezworen. In dat jaar zou, hoewel er weinig animo voor zal zijn, moeten worden bezien welke echte maatregelen er zijn doorgevoerd. Ik vermoed, dat er slechts een heel klein stukje papier nodig zal zijn om e.e.a. op te noteren.
  Daarentegen zal een A3-papier nodig zijn om alle bezuinigingen, die de burger hebben getroffen, neer te pennen.
  Het enige wat ik kan hopen is, dat men de les van dit alles uiteindelijk zal hebben begrepen en daarnaar zal handelen.
  Die les is simpelweg:
  – 1% welvaart betaal je 5-vijfvoudig terug
  – de burger draait altijd voor de lasten op
  – een overheid, die er is om de burger te dienen, is een farce, een leugen
  – de burger heeft slechts dan een stem en kracht wanneer hij zich verenigt
  Als men zich dat realiseert zou er wellicht uit deze crisis iets positiefs kunnen voorkomen. Waaronder het besef, dat een hernieuwde periode van laat ik het maar “vraatzucht” noemen, nooit meer kan en mag voorkomen.
  Je laatste voorbeeld van “kerstgedachte-nieuws” laat ik onbesproken, want ik heb niets met aasgieren en predators. En al helemaal niet met vercommercialiseerde EMO.

 2. Als Nederland gisteren naar de preview voor 2012 heeft gekeken bij P&W dan heeft men Rik v.d. Ploeg nog meer “goede berichten” horen spuien.
  Lichtpuntje was wel, dat ook Monique Samuel aan tafel zat. Wat een mooie vrouw is dat toch! Ik hing weer aan haar lippen, waardoor dé wens voor 2012 van de met een hoornen bril behangen en daardoor wel 60 lijkende van Nieuwkerk me bijna ontging.

 3. Natuurlijk wel jammer voor de Bors & Angela, dat DWDD met winterreces is [Matthijs moet weer even nieuwe lijstjes laten verzinnen en nieuwe You Tube-clips laten zoeken om het programma mee te vullen], want nu is de exposure van hun mooie initiatief wat minder natuurlijk.
  Maar er is nog hoop, want het jaarlijkse aquarium staat er weer en dit keer nog wel gevaarlijk dicht in de buurt ; ben al heel wat breezersletjes tegen gekomen, die in allerlei staten van opwinding zijn [ruikt niet prettig , geloof me!]. Dus Bors&Fat Angela zullen nog wel een duik in dat aquarium gaan nemen.
  Serious Request wil de “Mama’s” helpen, het eerdergenoemde illustere duo e.a. willen pardon-kinderen helpen: eigenlijk is het wachten alleen nog op iets of iemand die verslaafde vaders als hulpdoelwit gaat kiezen.
  Ik zat gisteren met een gevoel van verbazing en afkeer te kijken naar weer zo’n zelfverklaarde muziekprofessor: Eric Corton. Die in het kader van “zo zielig mogelijke Mama’s in beeld” een zogende moeder interviewde. Je kent dat soort “diepteinterviews” wel. De vrouw vertelt het gruwelijke verhaal over de uitmoording van bijna haar gehele familie en Corton vraagt dan: “Voelde je daar iets bij en zo ja, wat???!!!???”
  Gelukkig ligt het aquarium deels boven grachtenwater, dus ik zit te hopen, dat tussen nu en eind van de week kwibus Ekdom langzaam de Leidse gracht inglijdt. 🙂

   • Precies, die ja! Strak geknipt is exact juist geformuleerd. Zo’n type [veertiger, huisvader, nooit een echt vak geleerd], die nu inhaalt wat hij allemaal in zijn jonge jaren heeft gemist. En zwelgt van zijn eigen [povere] succes. Zo’n type wat bij Pinkpop het krijsende kreng Selah Sue interviewt al ruggelings liggend in het plat getrapte gras van de achtertuin van Smeets. “Act young” heeft ie op zijn lul laten tatoëren.

 4. Oei, oei …. er zijn hier wat mensen bezig al het moois, al het fijns, al het gloedvols van Marco & Angela c.s. poging om de Nederlandse Peace Award binnen te halen met de grond gelijk te maken. 😛
  En wat hebben jullie gelijk!
  Dit is geen emo-dweilen met de kraan open maar met de broekzakken open.
  Ik ruik een stichting in oprichting en een in de trant van We are the world opgenomen nieuwe nummer 1 hit van het duo “Waarom nou jij”-Borsato en “Ik kan er ook niks aan doen”Groothuijzen.
  Iemand nog suggesties t.a.v. de tekst?Titel?Nederlandstalige metal of zoiets? Angela in het strak leer, Borsato in het Rood, want daar loopt-ie aardig op Binnen.
  Je hebt volgend jaar vast nog wel ergens een mooi plekje voor Angel & Bors in de top 888 😀

  • Klopt, Jurgen. Ik reserveer plek 889 voor ze. 😀

   Wat de titel van die komende no. 1 betreft: Borsato “kennende” zal het wel iets met “onbegrip” worden, bijv.
   “Ogen vol onbegrip
   Zeggen: ik zit op de wip
   Ogen vol waterlanders
   Zeggen; Waarom [nee, niet nou jij maar] nou ik
   Ome Gerd, kan het nou niet anders
   Het voelt alsof ik stik
   etc.

   En dan een vette gitaarsolo van Fat Angela …. joh, dat kan niet meer stuk. Kassa!!!!!

 5. Ach, weet je, met die poenschepper moet je eigenlijk alleen maar medelijden hebben. Zo’n man is allang het gevoel voor proportie kwijt en moet wel aan chronische overschatting van zijn eigen waarde lijden.
  En maatregelen tegen de banken? Is het niet zo, dat elke euro waarvoor de banken worden belast, net als elke euro verlies [of minder winst] die ze in de tijd van crisis boeken rechtstreeks bij de burger mag worden teruggehaald zonder dat de politiek daar ook maar iets aan doet?
  Kinderpardon …. alleen het woord geeft me al een vieze smaak in mijn mond. Zoals die mevrouw Groothuijzen , die haar omvangrijke battterij er bij de BV de Mol aardig heeft ingedraaid, niet gehinderd door enig talent als ze is, ook doet.
  Ik denk, dat je met dat plaatje wel eens heel goed in de richting zou kunnen zitten. Want als er iemand is, die weet dat emo uitbetaald is het Borsato wel. Zeker als-ie met omfloerste stem en al traantjes plengend zijn boodschap over ons uitstort.
  Waar ik me bijzonder aan erger zijn mensen van de tuthola soort, die anderen oproepen om de petitie te tekenen, opdat er met Kerst nog een gebaar van medeleven kan worden gemaakt. Alsof ik daar Borsato c.s. voor nodig heb. Bah!

 6. Met welk een gif geschreven 😛 En zeker niet ten onrechte.
  We gaan maar wachten op het moment, dat:
  -DWDD dit gaat promoten
  -de single van Angela Giga Arsch 2 en die zanger op zijn retour uitkomt.
  In dit land is nog maar weinig onmogelijk.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s