MONSIEUR CHARITAS

De groei aan de onderkinnen loopt synchroon met de vuling zijner zakken

Dit schoolvoorbeeld van een obesitashoofd zagen we vorige week een paar keer langskomen in het nieuws. Als bestuursvoorzitter van de op zijn rug liggende DEXIA-bank [dé trots van België], die “met pijn  in het hart” [maar een prettige jeuk aan zijn portefeuile, zoals ik verder zal verduidelijken] akkoord moest gaan met de overname van de bank door de Belgische belastingbetaler. Mocht het hoofd u vaag bekend voor komen dan kan dat, want Jean-Luc DeHaene was ooit ook even zelf premier van België.
Deze DeHaene vond dat het zijn beurt was om een gebaar te maken naar de Belgische burger. De desolate toestand van “zijn” bank was voor hem aanleiding om zijn vergoeding over 2011 voor zijn werkzaamheden voor DEXIA niet te incasseren.

De Standaard, die de woorden “Ik heb dit nooit voor het geld gedaan”  uit de mond van DeHaene een beetje naar overkill vonden ruiken ging op onderzoek uit.  Al snel werd duidelijk hoe de vork in de steel zat. Buiten het feit, dat een beloning van 70.000 euro voor een paar uur per maand bestuursvoorzitter spelen van een door en door verrotte bank al een onwelriekende geur verspreid, bleek dat DeHaene zo goed in de inkomsten zat, dat die 70.000 euro eigenlijk min of meer peanuts waren. Dus was het gebaar om niet beloond te willen worden niet werkelijk zo weldoenerig als het in eerste instantie leek.
Monsieur Charitas streek over 2010 in totaal 300.000 euro op, die hij genereerde via zijn lidmaatschap van het Europees parlement én diverse commissariaten. Daarnaast heeft Monsieur Charitas nog een aardige jackpot achter de hand. Bij bierbrouwer AB Inbev bezit hij optie-pakketten, die op grond van de koers van gisteren een waarde vertegenwoordigen van het lieve sommetje van 2,1 miljoen euro. In 2014 moet/mag DeHaene zijn opties binnenhalen. Het aantal onderkinnen zal vanaf dat moment nog eens fors gaan toenemen. Niet uit te sluiten valt, dat er inmiddels ex-werknemers of gedupeerde klanten van DEXIA rondlopen, die hopen dat het obesitashoofd zo rond die tijd zal exploderen.

MORAAL: ze zitten overal, ook in de politiek. Wie daar nog aan twijfelt gelooft echt nog in sprookjes.

Advertenties

7 thoughts on “MONSIEUR CHARITAS

  1. Ik bespeur een aanval op de Belgen. 🙂
    Je slotopmerking says it all, RadaR: ze zitten overal en het wordt hoog tijd dat ze uit hun stoel worden geschopt. Hoewel, voor Monsieur DeHaene zal wel een takelwagen nodig zijn denk ik.

  2. Een man van het [zeer] goede leven die in materiële zin goed voor zichzelf lijkt te hebben gezorgd. Het is wat P. ook opmerkt: dit soort mensen zijn er oprecht van overtuigd, dat ze verdienen wat ze zich laten betalen. Voor 2,1 miljoen aan opties: is dat werkelijk zo bijzonder als we alles wat we de afgelopen jaren over “beloningen” te weten zijn gekomen in ogenschouw nemen? Deze obesitas-lijder wordt binnen zijn club waarschijnlijk als klein spul aangemerkt.

  3. Tja, wat moet .. neen, wat kun je hier nog van zeggen? Nog altijd geldt, dat met de dag duidelijker wordt waar Europa [maar eigenlijk de wereld] de afgelopen decennia door is geregeerd. Het jammerlijke daarbij is, dat de situatie van vandaag feitelijk niets verschilt met de afgelopen 20-30 jaar. De mensen, die hier verandering in willen brengen, zullen al hun kracht, wilskracht, inventiviteit en uithoudingsvermogen nodig hebben. En dan nog is de kans op succes niet groot. Maar een poging moet gedaan worden, want het kan weleens de laatste zijn die ons wordt gegund.

  4. Ze zitten overal als ware het uitzaaiing van een kanker, waartegen wij, slachtoffers nog geen chemotherapie hebben gevonden.
    Ik word er elke keer weer misselijk van, van die met de grootste pretenties rondwaggelende volgevreten [ex-]politici, die zich bij het graaivolkje hebben gevoegd en werkelijk menen, dat zij verdienen wat ze zich toeëigenen. Dit zal toch echt te vuur en te zwaard moeten worden bevochten, want anders zitten onze kindskinderen straks ook nog onder het juk van deze schijnheilige profiteurs.
    Ik zou me bijna kwaad maken, weet je dat!

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s