PATHETISCH

Het doet een beetje denken aan die man, die met zijn tuinslang in de hand zich publiekelijk afvraagt wanneer de brandweer eens verschijnt om de in de fik geschoten barbecue van zijn buren te blussen.
Cohen, die de Grote Blonde Leider oproept om de stekker uit het kabinet te trekken.

Advertenties

9 thoughts on “PATHETISCH

 1. Een gebaar voor de bühne, zoals we dat in de politiek maar al te vaak tegenkomen. Ik heb ook geen idee wat Cohen hiermee beoogt te bereiken.
  De enige manier om dit kabinet te laten vallen is via een oppositie, die zich ook als een oppositie gaat gedragen. En naast Cohen kan Sap dit zich ook aanrekenen. Pechtold heeft het inmiddels voor elkaar, dat D66 een puur liberaal cluppie is geworden. Die mag je niet langer tot de oppositie rekenen.

   • Ja gelezen en in onbegrip mijn hoofd geschud. Van D66 kan ik dit soort gedachten en voorstellen nog verwachten. Maar GL lijkt ook haar koers kwijt en het voorbeeld van de PvdA in de jaren 90 alsnog ook te willen volgen: haar ideologische veren afschudden. Je zou toch mogen verwachten, dat GL in de wetenschap, dat dit de PvdA uiteindelijk niet goed bevallen is, zich nog eens zou bedenken. Aan de andere kant is het natuurlijk ook weer zo, dat GL een onbeduidend partijtje is gebleven. En onbeduidend in het midden gaan zitten, ach ik wens ze er alle succes bij. Zou het ze wel afraden, maar mij vragen ze niks. 🙂

  • Als ik het goed heb dan is het idee van GM [Groen Midden] afkomstig van één van de denkers uit die partij. Snappen doe ik het ook niet zo goed, want ik meen dat de trend heel duidelijk is, dat kiezers de randen van het politieke spectrum opzoeken. Het “midden”, nu met PvdA en CDA volgens de TK2010 nog zo’n 50 zetels, is een jaar later al geslonken naar max. 35.
   Wat heeft een GM daar in hemelsnaam te zoeken, nog los van de partijspeerpunten waarmee ze die kiezers zal moeten vinden en binden? GL door de Sap-centrifuge …lijkt me geen sterk idee.

 2. Ach, hij gaat niet staan blazen om het brandje aan te wakkeren, dat pleit nog voor hem. Maar een stuntel blijft het. Zo’n stuntel, dat ik vermoed dat hij de tuinslang verkeerd om vast heeft en zijn eigen pantalon staat te benatten. 🙂

 3. Is dit niet wat men politieke retoriek pleegt te noemen? Cohen zal er wellicht zijn partij mee in extase krijgen, maar bij de kiezer heeft dit geen enkel effect. Misschien juist wel een tegengesteld effect.

 4. Wat een geweldige vergelijking! Weet je, ik zit bij Cohen met mixed feelings. Aan de ene kant vind ik het best een aardige man, maar als politicus zie ik hem als een ongelooflijke slapjanus. Zijn oproep appelleert aan het laatste.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s