DE Pvd….. JA, WAT EIGENLIJK?

Bijna heb ik het punt bereikt waarop ik er echt niet meer tegen kan. Tegen het gebruik door veelal aan verbale diarree lijdende mensen van inhoudsloze argumenten om bijvoorbeeld hun opstelling, hun mening en hun keuzes te verantwoorden.
De belangrijkste oorzaak van mijn bijna bij het gaatje belanden is te vinden in het gedrag van de grootste oppositiepartij, de Pvd ……uh ……tja, wat eigenlijk?
Door het politieke debat over de Euro etc.-crisis op de voet te volgen heb ik bij voortduring de nieuwbakken financieel specialist van die Pvd….zien opereren. Vooropgesteld, ik vind Ronald Plasterk een kundig man. Dat hij soms een wat afwijkende motoriek vertoont en zijn stembanden een ietwat bekakt geluid produceren zijn daarbij van ondergeschikt belang.
Wat mij in ernstige mate stoort is, dat deze kundige man zich keer op keer in de merkwaardigste bochten wringt om te proberen het standpunt van zijn partij aan ons te verklaren. Hetgeen hem niet goed afgaat, want een steeds groeiende groep politieke volgers begrijpt weinig tot niets van de opstelling van de Pvd… naar dit kabinet.
Wat vaag blijft hangen zijn kreten als “het belang van Nederland, het risico voor de burger” en meer van dat fraais. Wat Plasterk nauwelijks uitspreekt is, dat zijn partij in feite vanuit de oppositiebanken probeert mee te regeren. Zoals deze week o.m. bewezen werd, toen Rutte en Kamp een belletje richting Cohen richtten met het verzoek even zaken te komen doen over het bijna op zijn rug liggende pensioenakkoord.
Let wel, ik begrijp best, dat je, veroordeeld tot de oppostiebankjes als je bent, probeert zoveel als maar mogelijk van je eigen “speerpunten” via een goede samenwerking met een kabinet binnen te slepen. Maar gek genoeg heb ik het gevoel gekregen, dat de Pvd…. slechts op die onderwerpen punten scoort, waarbij zowel de keuzes van het kabinet als haarzelf op grote weerstand bij de burgers stuiten. Als de Pvd…. dus gokte, dat door zich zo dicht mogelijk tegen Rutte en de zijnen aan te schurken iets van de aanvankelijke, maar duidelijk tanende populariteit van de jeune premier en zijn kabinet op de Pvd….. zou overstralen, dan lijkt me dat een verkeerde gok.
Cohen en de zijnen hebben alleen maar bereikt, dat de burger c.q. kiezer nog meer in de war is geraakt. Omdat hij worstelt met de prangende vraag: wie gedoogt er nu dit kabinet?

Advertenties

8 thoughts on “DE Pvd….. JA, WAT EIGENLIJK?

  • Goede suggestie van Frans, die ik op voorhand al een paar keer heb opgevolgd. 🙂
   Sinds “het Kontje” weg is heeft de Pvd…. geen enkele aantrekkingskracht meer op mij.

 1. De PvdA zou, vanuit haar historische en ideologische band met de vakbonden, een standpunt hebben bepaald m.b.t. de pensioenkwestie.
  Bij de Pvd….. ben ik daar niet zo zeker van.

 2. Erg veel scherpte is er in het debat tussen kabinet en oppositie niet.
  Dat kan ook deels te wijten zijn aan het “gentleman”-gedrag van Cohen. In het niet zo verre verleden waren de scheidslijnen tussen oppositie en regering veel meer zichtbaar.
  Ik vind de rol van de Pvd…. op zijn minst ongelukkig. Het lijkt erop, dat de partij bij gebrek aan een echte eigen visie maar wat meezwabbert en daardoor voor de al zo slinkende achterban steeds minder te volgen is.

 3. Als je hier en daar de mening over onze grootste oppositiepartij meepikt dan is er ook feitelijk geen reden om te werken aan een snelle val van dit kabinet. De Pvd,,, staat op fors verlies. Vraag is of deze tendens met een hardere oppositie kan worden omgedraaid.

Nice and easy to work with

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s